Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:11 | februari 13, 2022

Stilla frid

God söndag min vän. Hoppas du har en skön helg.

Jag kom hem från Sjöhamra Gård igår eftermiddag. Tjejerna var med kompisar och killarna hemma. Det är en del att rodda med när man är iväg. Man slutar ju inte vara förälder oavsett ålder på barnen. Att vara själv är inte alltid lätt.

När man haft mycket jobb och annat så kan jag inte bara komma hem och lägga mig på soffan för då ska middagen lagas (och kylen fylls inte av sig själv), ta tag i tvätthögarna som aldrig tycks ha ett slut, lyssna på barnen om något bråk med en kompisar, prata om skoldagen… ja du vet.

Men i fredags så fick jag känna av friden och lugnet. Jag jobbade med mamma ute på Sjöhamra Gård. Hon höll i en retreat för företagare och jag var med som en extra hand men fick mig också en dos av det som dom fick. Det var så stilla och skönt, mysiga samtal, god mat och gemenskap.

Redo att ta emot gästerna.

Mysigt att får hänga med mamma också.

Hasade runt i tofflor…

… och blev serverad god frukost, lunch och middag. Så lyxigt.

När jag har mycket stress i mitt liv och mycket som tynger mina axlar då får jag alltid nervryckningar i ögonen. Ögonlocken rycker obehagligt. Det är mycket som händer i mitt liv men barn, jobb och vardag som inte alltid framkommer här men det vet jag att dom flesta förstår.

Jag 😉

Men efter ett dygn på Sjöhamra är jag nu ryckfri.

Det är verkligen en plats för dig med oro och mycket stress. Allt byggs på en kristen grund så faller kanske inte alla i smaken men skulle ändå rekommendera det. Finns olika retreats. Kika HÄR!

När jag kom hem igår så åkte jag och tjejerna direkt till ICA och handlade gott till kvällen. Godis, chips med dipp och Livs goda fruktsallad. Vi pratade och umgicks i timmar sen tittade vi på Melodifestivalen. Även William och Mio var med. Alla samlade en lördagkväll. Det var härligt.

Tycker John Lundvik var bäst, wow vilken fin låt… men även Samira ”I want to be loved” fastande hos oss. Så unik och fin röst och vacker text.

Gott.

Middagen blev varma mackor och tvätten ligger forfarande kvar i maskinen 🙂

Nu ska jag strax dra till gymmet men först kaffe. Sen jobbar jag på Ombonat.

Kom gärna förbi på vårt lilla shoppingmingen kl 15-18.

Ha en fin dag.

All Kärlek ♥️


22 kommentarer22 kommentarer om “Stilla frid”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tycker du är en förebild som tar hand om alla barn själv och du verkar inte vara den som gnäller utan ställer upp för allt och alla!
  Skönt att du fick en stund av vila och eftertänksamhet!
  En stor varm styrkekram till dig

  Svara
 • Förstår verkligen du har fullt upp. Min man jobbar borta varannan vecka så då får jag känna på det! Att du har det så hela tiden är verkligen tufft. Just att kvällarna där man får slappa är så korta och det ena avlöser det andra gör att man kan känna sig helt dränerad! Kram till dig!

  Svara
 • Du är en så stark, fantastisk människa, och jag älskar din blogg. Det är klart att man förstår att otroligt mycket som händer i ditt liv naturligtvis inte syns utåt sett. Och det behöver man ju inte vara bloggare/känd för utan så är det för alla, väldigt mycket i livet berättar man ju bara för någon enstaka närstående. Om ens det. Vissa saker behåller man ju till och med helt och hållet enbart för sig och berättar inte om för en enda människa. Och det är därför som man ALDRIG ska attackera/döma/vara respektlös osv mot någon annan människa, och naturligtvis heller aldrig vara elak mot någon, för man vet ingenting om vad som pågår i andra människors innersta mest privata liv på insidan och vilka svårigheter den människan kämpar med i hemlighet bakom fasaden. Jag vet människor som utåt sett ser otroligt glada/fräscha/lyckliga ut – men på insidan mer eller mindre kämpar för livet. Alltid vara snäll och respektfull!

  Svara
 • Vilken fin kommentar!

  Svara
 • Det var du verkligen värd fina Hannah! Ska kika lite på Sjöhamra gård, känns som något jag skulle tycka vara mysigt att besöka som lite omväxling 🙂

  Ha en jättefin söndag!

  Svara
 • Hej finaste. Oj vad det lät underbart med Sjöhamra Gård. Det är något i min smak. Var rädd om dig.Kram ❤️

  Svara
 • Hej finaste. Oj vad det lät underbart med Sjöhamra Gård. Det är något i min smak. Var rädd om dig.Kram ❤️

  Svara
 • Tycker det ser så fint ut. ska kolla vad för resor det finns dit. Tack för tips. kram.

  Svara
 • Pröva magnesium mot ögonryckningar, hade ofta problem med det innan jag började med magnesiumtabletter 🤗

  Svara
 • När jag och kompisen började tjuvröka på de tidiga -80 talet då nästan (alla) föräldrar rökte mer eller mindre så sa kompisens pappa att- passa er när ni går och knycker cigaretter av olika märken så inte att era ögon börjar rycka 😂vi trodde på det i några år och sa till alla att håll er till samma cigarettmärke om nu vill undvika ryckiga ögon😂tänk så lättlurad man är i en viss ålder. Ska tilläggas att fortsatte tjuvröka ändå😉

  Ha det då bra Hannah och hoppas att kommande vecka startar bra💕

  Svara
 • Vem tar hand om lilla Hunden när du är borta/jobbar?

  Svara
 • Min kompis Jessica eller barnen.

  Svara
 • Hannah är inte den enda i familjen. Kan man inte då räkna ut svaret själv?

  Svara
 • Hej! Jag har också ryckningar runt ögonen och även runt munnen när jag är stressad eller sovit dåligt. Jag tar magnesium och det har nog hjälpt en del men när det blir längre perioder av sömnbrist eller stress så börjar det rycka igen…störigt..

  Svara
 • Din blogg är alltid så bra och både vardaglig men också lyxig och annorlunda mot mitt liv. Ett tips, som du säkert vet och kanske till och med gör, som jag kör med när det är för mycket här hemma, är att beställa hem maten och inte lägga tid och energi på att åka och handla. Man missar ju en del impulsiva köp och kanske rabetter mm. men det struntar jag i för det är SÅ skönt att slippa åka till affären. Fruktsalladen ser jättegod ut jag hade glömt bort fruktsallad, det ska jag börja göra nu som ett nyttigt snacks/godis-supbstitut!

  Svara
 • Glad Alla Hjärtans dag fina Hannah!
  Har följt dig sen första gången du bloggade på Mama, även om jag aldrig kunnat få barn. Och bloggfamiljen… genom glädje & sorg. Din blogg har fått mig le genom cellgifter & håravfall, strålning.. total masektomi. Stadie 3, malign snabbväxande bröstcancer. Var på årlig kontroll i dag, Alla hjärtans dag🙏❤ Inget återfall, tacksam. Tackar dig för din positiva energi, blir ”galen” i bland när du får ”vänliga” frågor, & skit för att du både visar glam & skratt, och samtidigt är en ”kick ass mum”. Verkar svårt för många att inse att livet kan vara både glam & slit. Är själv 41 ”bara”, I kvalet om jag ska vara fåfäng att skaffa nya bröst. Är platt som en 10 årig pojke nu. Kirurgen beskrev att han var tvungen att karva bort mina bröst + lymfkörtlar. Hoppas du & alla härliga kvinnor här har en dag med mycket kärlek & omtänksamhet🙏❤

  Svara
 • Kära SaraTherese, tack för fina ord. Det glädjer mig att jag genom mina enkla ord lyckats hjälpa dig. ♥️Men framför allt vill jag ge dig massor av kärlek! Så underbart att höra att du tagit dig igenom denna djävulska sjukdom och tack och lov att du är fri från alla cancer nu 🙏🏼 Klart du ska skaffa dig ett par nya bröst om du känner att du vill det. Fåfänga har en dålig klang och det tycker jag inte du ska känna att det är. Stor kram 🙏🏼 ♥️

  Svara
 • Tack för dina fina ord Hannah❤🙏 Ja, livet blir om möjligt ännu mer kärt när man vet hur snabbt det kan ändras. Min återfallsrisk är hög, så går på kontroller ofta. Vet att du också har varit med om vidrig sorg & förlust, det syns i dina ord & sätt att leva, att du lever med öppna armar och tacksamhet. Det får mig le genom tårar & ofta glädjas för din skull, när du delar med dig av ditt liv. Tack för att Du finns Hannah!❤🙏

  Svara
 • Du ger mig tårar i ögonen och en varm känsla i mitt bröst. Fina och viktiga ord. Vi måste verkligen känna en tacksamhet över livet, i stort som smått i sorg och glädje och smärta och välbehag. Tänker på dig och önskar vi ses nångång 🙏🏼♥️

  Svara
 • Du har för mycket fillers i läpparna ihop med extensions o blekt hår på en äldre kvinna ser inte bra ut…

  Svara
 • Tack för din åsikt. Stoppade precis upp den där bak där skit ska va 😆

  Svara
 • Till Anonym. Hur kan du vara så elak. Att man överhuvudtaget kan skriva så elakt till någon annan. Känns det inte bättre i dessa tider att ge beröm och bry sig om sin medmänniska. Själv tycker jag att Hannah är helt perfekt.Kanske du bara är avundsjuk. Mvh Siru

  Svara