Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:24 | april 13, 2009

Skärpning

Jag vill bara skrika alla fula ord jag kan och kasta något så det går i tusen bitar. Som tur är kan jag tygla mina rusande, rasande hormoner, så jag gör det inte, men det kokar i mig. Är på så dåligt humör. Vi kvinnor har verkligen blivit ”välsignade” med känslotillstånd vi inte kan styra över eller rå för. PMS, gravidhormoner och alla andra olika hormonella rubbningar och vallningar som kan driva en till vansinnesdåd, tur att straffen blir förmildrade om man gör något dumt under dessa omständigheter :-).

Mios pappa jobbade i helgen så han ska träffa Mio idag istället och några dagar framöver. William får också följa med så vi ska fara in till stan nu och lämna dom. Helt plötsligt sitter jag och Peter här och undrar vad sjutton vi ska göra. Vi bestämde oss för att ta vara på tiden som barnfria och gå på bio, fixa med allt sådant som barnen avskyr att följa med på och rå om varandra till 100%.

Tack för att du finns!

Frid (kan behöva lite av det själv också :-)).

 

 


13 kommentarer13 kommentarer om “Skärpning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad skönt att det förhoppningsvis inte är allt för många dagar kvar till er bebis kommer! Då kanske det lugnar sig lite med humörsvängningarna o ist ersätts av lycka av bebis eurfouri :D. Ha en fin och skön dag tillsammans*

  Svara
 • Vi är alla människor å har alla vår ”bad-days”, säkert 1000 gånger värre som gravid (vad vet jag?).. :/ Men du har bloggen att ”vråla ut i”..! Tycker ni är så flitiga å hurtiga hela familjen.. att ni hinner med allt *beundrar* Kram S http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Oj,oj bäst man passar sig:-) Kram

  Svara
 • Ingen är mer än människa Hannah, ups and downs i humöret det hör till livet och du har så mycket på din lyra och snart möte med en alldeles ny liten människa framför dig klart att det ”pirrar” till i känslorna då!Take care,kram.

  Svara
 • Du är otroligt fin Hannah!
  Och du verkar vara en underbar person 🙂

  Hoppas bebis kommer snart. Spännande!

  Läste om vilka sminkprodukter du använder.
  Jag undrar om du använder parfym? Isåfall vad för sort? 🙂 Och bodylotions, har du någon favorit?

  Ha en underbar dag!
  Kram kram

  /Caroline

  Svara
 • Hej Hannah (och Peter)

  Jag skulle bara vilja skicka lite påsk kärlek till er och era familjer.

  Jag har läst din blogg sedan du började blogga på mama och har alltid tyckt om den. Den gav mig bekräftelse på vad jag trodde du var för kvinna. En underbar människa. Jallafall om jag får döma av det jag läser och ser av dig, dels i din blogg (bloggar) men även i interjuver. Men eftersom att jag inte känner dig på riktigt, det vill säga utan för media och blogg världen, så kanske jag inte är befogad av att döma dig, vare sig det är på gott eller ont. Men jag tänker göra det ändå, för jag tycker verkligen att du verkar vara en superkvinna.

  Det kommer då och då kommentarer om din tid som en av systrarna Graaf och jag läste just Peters inlägg, (som förövrigt var otroligt fin och mäktigt skrivet) folk kommenterar att du skulle vara en dålig förebild, vara något man inte vill att sina barn ska ha som förebild. Jag är just fyllda arton år och var ett ”barn” då du och Maggan var Graaf systrarna. Jag mins hur jag var på Åhléns i Luleå och fick min singel signerad och hur jag och min kompis uppträdde i likadana klänningar till låten ”You Got (What I Want)” och total njöt. Jag mins hur jag kollade på bilderna i ert album och tyckte att ni var så snygga, att jag ville se ut som er. Vart vill jag komma med allt det? Jo jag vill bara att folk ska fatta att ni inte var dåliga förebilder. Som ung (barn) existerade inte slits världen för oss, utvik hit eller dit var inget vi berördes av. Det enda vi såg var våra idoler sjunga och vara häftiga på scen. Men sedan då man växte upp och blev äldre och uppfattade denna ”slits” historia så hade den ingen betydelse. Inte den minsta betydelse. Ni var fortfarande gamla idoler och att ni hade vikt ut er var ingen big deal. Visst där kanske många människor vill fråga sig vad vi var för generations om inte reagerade på att kvinnor klädde av sig halv nakna och poserade för en tidning. Men fråga då? Det var inget som berörde oss då, eller nu. Det var något ni valt att göra och det var inget mer med det.

  Och vem är den människa som ens kan döma att folk väljer att vika ut sig? Vem är det egentligen som har rätt att säga att det är så fel? Och opassande för att vara en förebild? Varför skulle det egentligen vara mer fel att fota sig halvnaken än att vara modell, eller advokat. Vem är den människa som anser sig ha rätten att döma människor för ett yrke eller något de en gång valt att göra eller gör idag. Kan inte ex en glamour modell vara en underbar förebild för att hon valt att göra något som gör henne lycklig eller valt att göra det hon drömt om?

  Vem kan döma vilka yrken ens förebild får ha?

  Jag kan inte påstå att jag blivit en sämre människa av att jag hade dig som förebild, något många verkar tro att man blir, för de anser att du eller din syster inte är någon förebild. Jag skulle vilja säga att ni är stora förebilder. Dels för att ni lyckades med det ni ville som yngre, för att ni lyckats skaffa det ni vill i livet (familj), för att du driver eget företag idag, för att du inte bryr dig i vad folk säger om dig. Vad mer kan vi begära av en förebild? Någon som har en prickfri historia? Och vem ska då i såfall döma vad som är en prickfribakgrund? Det är väl olika från människa till människa. Och att hitta någon som är perfekt och aldrig sett sur ut är väl omöjligt och att kunna bli det måste vara omänskligt. Är det inte skönt då våra förebilder är lite som oss, kan göra misstag (inte för att era utvik är misstag) vara mänskliga. Och att dem på det har ambition eller en dröm som vi vill ha vi med. Det är väl en optimal förebild? Det tycker jallafall jag.

  Jag tycker att du är en skithäftig kvinna, en bra förebild och jag tycker att du verkar vara en jättebra mamma. Att ha barn med olika män är inte lätt, varken för barnen eller för föräldern, jag har 3 syskon som jag inte har 2 gemensamma föräldrar med och det behöver inte vara dåligt. Så snälla ni människor som undrar hur hon tänker som har barn med tre olika män… sluta fundera!!! Det behöver inte vara dåligt eller fel så länge man har bra föräldrar som ser till att det blir bra, att man får träffa både mamma och pappa och sina syskon. Det kanske inte är det man önskar, det optimala, men det funkar och det kan vara minst lika bra och underbart som att ha samma mamma och pappa med alla sina syskon. Vi ungar mår bra fastern vi alla inte har samma pappa eller mamma.

  Lycka till i livet och hoppas att förlossningen går bra. Känns som att det är en nära vän som ska få barn, man längtar och funderar, det vill säga tills man kommer på sig själv att man inte ens känner dig. Då känner man sig bara patetisk.

  All lycka till dig och familjen!

  Isabella 18år – En helt oskadad tjej, trots att hon hade Graaf systrarna som förebild.

  Svara
 • Jag bara älskar din blogg hannah! Jag har gillat dig enda sen jag var en liten plutt och lyssnade på dig och din syster. Läser din blogg varje dag! Och du är min stora förbild! Du verkar alltid vara så självsäker och du verkar vara en underbar mamma som har lyckats i livet. / En 18 årig tjej.

  Forslinmalin.devote.se ( är min blogg om du vill läsa )

  Svara
 • Hej Hannah!

  Hoppas de arga humöret har försvunnit och att dagen har gett mkt sol & mys!
  Håller tummarna för att den lilla snart kommer komma fram! 🙂
  Är jätte nyfiken på att se hur flickrummet har blivit inrett, väntar själv en liten kille i Juni så här är de inte mkt till rosa.. 🙂

  Frågar igen och hoppas verkligen du kan svara var din mor har köpt den fina plast-orkidén som står i köket? Gillar den så himla mkt och skulle vilja ha nå liknande i mitt köksfönster men hittar inget alls som jag fastnar för. Hoppas du kan hjälpa mig!

  Ta hand om dig/er och hoppas ni haft en underbar helg!

  Många Vänliga Hälsningar, Smilla

  Svara
 • Ta hand om er och njut av att bara vara ni två! Är tveksam till om en tingsrätt skulle se till gravidhormoner och PMS tyvärr, så bäst att man inte gör något dumt, även fast man ibland vill. Jag får mina PMS anfall nästan varje månad och inte en enda gång förstår jag vad som är fel. Min kära sambo får ta smällen nästan jämt. Borde gottgöra rejält för att man är så vresig och sur. Det är helt fantastiskt vilket tålamod de har! KRAM

  Svara
 • Hej Hannah!
  Du som bor i hus och inte riskerar att störa grannarna, skrik ut ordentligt när du känner dig sådär arg. Då brukar spänningarna i kroppen släppa lite. Peter vet ju att det inte är honom du är arg på. Boxas lite med kuddarna i sängen, eller gå ut och kasta lite stenar på gården. Passa på nu när inte William och Mio är hemma. (Det är ju onödigt att skrämma slag på dem :D).

  Min teori är att det är nyttigt att få utlopp för sin ilska.

  Ta hand om dig och Peter. Kramas ordentligt och ha det mysigt ihop!

  Frid och harmoni söta du.

  Svara
 • Hej där!
  Vi kvinnor kanske borde kolla mer sport och skrika och agera ut våra känslor. Då kanske våra hormoner skulle hålla sig lugna????
  Som Maja skrev: Man är lika förvånad varje gång…!

  Du verkar ha en toppenmysig familj. Full av kärlek.
  Mys å må
  Stor kram
  Pia

  Svara
 • jag vill också skrika fula ord och lasta grejer omkring mig hejvilt men jag har tyvärr inga grvidhormoner att skylla på men däremot elaka människor som sviker och gör så att jag får ont i hjärtat…visst är det tillåtet då?
  mini http://www.mamamini.blogg.se

  Svara
 • och min sambo som tror att han är den enda mannen som har det så här hemma 🙂 men har man två småttingar också så måste man ju bara försöka skärpa sig men gud så svårt det är.

  Svara