Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:27 | maj 19, 2009

Nattugglan

Fina vän, hoppas att allt är bra med dig. Jag har haft en slappar morgon. Gick och lade mig igen efter att pojkarna kommit iväg. Liv har vänt lite på sitt dygn och vill helst av allt ligga vaken och titta, knorra och vara helt klarvaken mellan halv fyra och fem på ”morgonen”. Jag känner mig små elak när det enda jag vill är att hon ska somna om. Samtidigt vill jag mysa med henne när hon är vaken, för på dagarna visar hon sina blå fem minuter åt gången och det är inte många gånger :-). Fast mysa klockan fyra på natten är inte riktigt min grej. Sedan har hon en förmåga och bajsa ner mig och allt runt omkring i tid och otid. Har bytt lakan det två senaste nätterna nu, och tvättmaskinen går varm med alla mina kläder. Hur jag än täcker med underlägg, handdukar och andra skydd så kommer det alltid en bajsfontän och kiss på mig så fort jag tar av blöjan och lyfter hennes ben. Måste köpa en skyddsdräkt. Peter blir tokig på mig för att jag byter på henne överallt, och fläckar ner soffor, mattor och sängar. Förlåt :-).

Kanske blir det ändring på sovrutinerna nu, för idag sätts det upp markiser och lameller. Och i vårt sovrum får vi mörkläggningsgardiner vilket kanske får fisen att sova och tro att det är natt, för som vi har det nu är det ljust och 50 grader varmt i huset hela tiden. Det är såååå efterlängtat!!!

Det byggs på altanen, och fixas i trädgården också. Ska visa dig bilder när allt är klart till helgen (förhoppningsvis).

Nu kommer syster när som helst och vi ska ner på byn och äta lunch, det blir favorit stället 32 Rum och Kök idag.

Stora kramar.


11 kommentarer11 kommentarer om “Nattugglan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hallå Hanna! vad krävs för att få blogga hos er?

  Svara
 • Hej vackra Hannah ! oj, oj,,vad hon bajsar lilla Liv 🙂 så sött men kan vara lite jobbigt närdet skvätter här och där …men det lugnar snart ner sig. Ha en trelvig lunch med systra di 😀

  Svara
 • Bajs överallt känner jag igen! ;o)
  Det gäller att tvätta kläderna nästan direkt för annars är det ju svårt att få bort de oranga bajsfläckarna så även här hemma går tvättmaskinen för jämnan…härligt med bebisar!

  Mörkt sovrum kommer bli bra för lilltjejen, när vi gjorde det mörkare i vårt sovrum sover vår lilla kille mycket, mycket bättre.

  Lycka till!

  Svara
 • Hej Hannah! Mamma berättade för några dagar sedan att hon är släkt med Peter på lång väg. Peter är min mammas syssling, Pia Lindwall heter hon, hon har en bror som heter Patrik Lindwall. Lite kul att veta! Och så undrar jag om du inte kan lägg ut någon bild med rummet Liv sover i och som hon senare kommer sova i? Skulle vara kul!

  Kram en släkting på lååång väg. http://kajsalindwall.blogg.se

  Svara
 • Hej Hannah! Har följt din blogg ett bra tag nu både i mama och nu på bloggfamiljen. Tycker att du verkar vara en underbart gullig person. Likaså din syster verkar hur go som helst. Jag känner bara att jag måste fråga dig och Maggan en sak. För ca 10 år sedan var ni på Naxos på semester samtidigt som mig o min nuvarande man. Det jag undrar är om ni märkte alla dessa människor som lite då o då stod på en mur bakom er när ni låg på stranden och som tog kort på er? Och vad tyckte ni isånafall om det? Vi funderade mkt på hur det känns att bli smygfotograferad när man solar, om det inte hade varit bättre att de frågat er. Hade ni isånafall ställt upp på kort? Det såg faktiskt lite sjukt ut när de smög där bakom. Hoppas du inte tar illa upp för att jag frågar men detta är ändå något jag tänkt på. Kram från mig.

  Svara
 • Tror att din lilla ”nattuggla” kommer att komma på rätt sida dygnet när ni får upp mörkläggning. Min lilla skrutta är född i januari och har sovit sååå himla bra från början, hon fattade det där med dag och natt med en gång! Men nu när det börjar ljusna redan vid 3-4 på morgonen fattar hon inte alls varför man ska ligga i sängen när det blivit ljust ute! Dessutom ligger hon vid fönstret, och trots att vi har en heltäckande mörkläggningsgardin så glipar det liiiite och självklart faller ljuset på henne. Så nu har vi gjort en liten konstruktion med en mörk ”sänghimmel” som vi hänger öven sängen när det är läggdags. Än så länge har det funkat iaf. Men det är bra att veta att hon är så pass ljuskänslig nu när det snart är dags för eget rum – vi måste se till att det blir kolsvart. Lite Anna Wahlgren-varning 😉

  Lycka till med natt-rutinerna!

  http://www.livingnextdoortoalice.blogg.se

  Svara
 • Ser fram emot altanbilderna! 🙂 Vi fick våran altan färdig förra sommaren, och vad skönt det är att kunna sitta där och äta frukost & middag! 😀
  Vi väntar våran lilla kuse nästa månad.. hoppas den sover lika bra som lilla Liv..
  Jo, SNÄLLA RARA HANNAH, var e din fins plastorkidén köpt som du har i köket??
  Vet att du skrev på mamabloggen att du fått den av din mamma men var har hon köpt den och är det en Siablomma?
  Skulle bli överlycklig om du kunde ta dig tid att svara mig..

  MÅNGA KRAMAR!

  Svara
 • Hannah! Vad har du för kamera?
  Mvh/Nina

  Svara
 • De é för härliga de små liven:-)
  Jag har oxå fått min privata lilla ”sprutlackerare” nu…det är bara att investera i gummilakan och sinnessjukt mycket tvättservetter!!

  Svara
 • Haha knäppfia. Hört talas om skötbord. 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!
  Hoppas allt går bra med lilla Liv, men det verkar det ju göra.. själv har vi vårat första barn beräknat till 30e maj, men jag har inga känningar än så länge så vi är ganska säkra på att jag går över, men vi får se! Jag tänkte fråga lite hur du klär Liv i detta väder.. Jag vill veta lite vadjag ska ha med till BB, tänker mest på hur mkt mer än body/tröja+byxa ´bebisen behöver i bilen hem o så? Räcker det med en liten blå jacka som Liv har i Magdalenas blogg idag (har köpt en sån likadan) eller ska man ha nå tjockare.. Kram!

  Svara