Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:59 | juni 5, 2009

Skyddsängel

God kväll. Har haft en härlig dag, utan att göra någonting. Mot kvällen åkte vi ner till hamnen och åt glass och tittade på folk. Det är en salig blandning av människor. Allt från fulla britter i fotbollströjor till lyxiga gamla tanter som vill se ut som 20 år igen, men ser mer ut som galna skräcködlor pga alla ansiktslyft. Riktigt kul att sitta och spana 🙂

Gerard börjar sakta träda fram, men har även fått pigmentsfläckar som en dåligt påmålad läppenna!

Gerard börjar sakta träda fram, men har även fått pigmentsfläckar som en dåligt påmålad läppenna!

Liv hade på sig sina små ankstjärtstrosor idag. Något jag längtat efter att få köpa, så sött.

Liv hade på sig sina små ankstjärtstrosor idag. Något jag längtat efter att få köpa, så sött.

Liv sover dagLiv ligger så avkopplad, fridfull och så underbart söt på soffan och sussar.

Liv ligger så avkopplad, fridfull och så underbart söt på soffan och sussar.

Efter att vi spanat på folk upptäckte vi att klockan var så mycket att vi fick ta en sunkmiddag på Burger King.

Efter att vi spanat på folk upptäckte vi att klockan var så mycket att vi fick ta en sunkmiddag på Burger King.

Fick många frågor var Livs skyddsängel (som fanns på bild i DN artikeln från hennes rum) kom ifrån. Min Mor köpte den på Island till Liv, så den är nog svår att få tag i, tyvärr 🙁

Det var många som reagerade på DN artikeln över att Liv har ett rosa rum. Det är ju inte GENUS! Fy mig! Tänkte bjuda på två gamla bilder på Mio. För trots att han har haft ett blått rum och sk ”killkläder”, leker han även med sk ”tjejleksaker” som Petshop och provar mina smycken och skor. Tycker att det finns mycket bra med Genustänket, men ibland går det överstyr och får mig att kräkas. Eller snarare de personer som tror sig veta så mycket bättre än alla andra får mig att kräkas. Gå in på ”En Pappas Dagbok” här på sidan (eller klicka här), där finns ett klokt och vist inlägg tycker jag :-). Kolla även på tidigare inlägg, så söta bilder.

7genus7genus2

All kärlek till dig min vän och god natt. 


25 kommentarer25 kommentarer om “Skyddsängel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gokväll!
  Ja, nu börjar Gerhard träda fram! men vad gör väl det…du är så vacker ändå! så go hon är lilla Liv som sover så gott!hennes rosa rum är jättefint, löjligt att folk reagerar som de gör!

  varm kram

  Svara
 • Måste bara få kommentera det här med genus. Precis som du säger så sitter det inte i kläderna eller prylarna utan det är personen bakom som man måste se och möta. Vi ska inte ta bort eller förbjuda saker utan ge alla barn rätt till att beträda HELA spelplanen. Låter kanske lite djupt men ni fattar va? Alla barn ska få den självkänslan att det ok, ingen ska tala om för någon vad som är rätt eller fel. Allt handlar om vi vuxnas egna värderingar och förhållningssätt, vad signalerar vi till våra barn. Jag tror att om några år så kommer vi att se förändringar åt det positiva hållet. Pojkarna kommer bli fenor på att samtala om känslor och flickorna kommer att stå på sig och kanske inte backa lika lätt i tex konkurrans. Ha en fortsatt trevlig semester! Hälsa dina fina pojkar att deras underbara skratt smittar enda hem till Sverige:-) Kram

  Svara
 • Bry dig inte om alla svenskar som skriver elaka kommentarer, de är avundsjuka! Vad är det egentligen med det svenska folket, bara gnäller!

  Svara
 • Vilka fina bilder, så söta barn! Och du är också söt, Gerard syns dessutom inte så mycket 🙂
  Är också trött på att det ska alltid överdrivas och jag visste att folk skulle börja kommentera din artikel om rosa rum, men det är bara att försöka ignorera. Har faktiskt bara sett dessa debatter på nätet. I verkliga livet har jag aldrig stött på det.

  Ha en fortsatt skön semester!

  Kram

  Svara
 • Hannah! Följde din blogg tidigare då du skrev för Mama & har nyss hittat hit.
  Du har en positiv framtoning och man blir glad av att läsa det du skriver.
  Det är oerhört viktigt att fokusera på positivitet & som nybliven religiös känner jag att det är en känsla likt din väna inställning till livet och dina medmänniskor (såsom jag uppfattat den) som jag nu hittat i min nyfunna tro! Blev lite rörigt med orden och jag kan inte riktigt formulera mig men hoppas att buskapet iaf nådde fram korrekt 🙂
  /Linnea

  Svara
 • ja jag blir så trött!!!
  Visst är det jobbigt att en del människor lägger sådan energi på sådant som egentigen det finns andra lösningar på. Jag har själv hamnat i disskussioner kring detta ämne. Jag förespråkar självklart jämlikhet och rättvisa, men när det kommer till färger på leksaker, kläder osv då kan en del gå till kraftig överdrift tycker jag. Det som känns viktigt för mig och mina barn är att jag skickar med dem känslan av att vara en jämlik person med empati och sunda värderingar där de respepekterar sina medmänniskor. Om sedan min dotter älskar rosa så får hon glädjeligen göra det för mig, jag tycker det är jättegulligt!!!!
  Hon är väldigt förundrad över sin brors snopp och då jag frågade henne om hon också skulle vilja ha en sådan så svarade hon(2,3 år)
  -jaaa, fast en josa!(rosa)
  Gissa om vi skrattade!
  ha det bäst, Kramar från Lina

  Svara
 • Hej!
  Barnen är så fantstiskt söta, man blir så glad av att se dem på bilderna.
  Njut av semestern det är ni värda!
  Kramis Jessica

  Svara
 • Tack för dina FINA inlägg här på bloggen! Text med bilder är uppskattat 😉 Du är vacker Hannah och borde aldrig lägga smink på nyllet.
  Mio är en riiiiktig linslus *ler* söta som socker alla dina barn. Och visst passar rosa till en tjej, så puttinuttigt… Jag kommer lätt klä min tös i rosa (och alla andra häftiga färger).. kanske randigt rosa/blått 🙂 …fram till bebisen blir äldre å kan tala själv. Puss Sara http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Finaste Hannah,tyvärr finns det människor som aldrig vill någon annans bästa,måste hela tiden hitta nya saker att reta sig på men gör som jag:skaka av dig det trista och förstå att det är personer som inte mår så bra inombords och att det egentligen är synd om dem! och så detta med Genus som nu gått överstyr,låt alla vara som dom är och vill pojkar leka med bilar och gillar blått,vill flickor leka med dockor och gillar rosa och pluttiga klänningar så låt dom göra det,finna betydligt viktigare saker att reta upp sig på om ni nu måste reta Er.All kärlek till Dig och din fina familj och ha en fortsatt underbar semester…..

  Svara
 • Hej söta Hannah! Ni har det så fint i Spanien och jag är såååå avis 😀

  Svara
 • God morgon Hannah + familj!
  Först och främst måste jag bara säga att du är enormt vacker, lika vacker utan smink som med, med eller utan Gerard mustach ;O)
  Jag har inga egna barn men har tagit hand om min systers barn sedan bebisar och ibland blir jag bara sååååå trött på allt prat om rosa och blått. Låt barnen få leka med de leksaker de vill, ja nu pratar jag givetvis inte om låtsasvapen och sånt för det tycker jag är helt absurt men du kanske förstår vad jag menar. Låt pojkar vara pojkar och leka med bilar om det är det de vill, låt flickor få vara flickiga och leka med dockor och klä ut sig i prinsessklänningar, låt flickor få leka med bilar eller låt pojkar få leka med dockor. Låt barn få vara barn helt enkelt!
  Min storasyster sa innan hon födde sin dotter att, jag kommer ALDRIG köpa nåt rosa, det blev nästan bara rosa när lilla Mitra sedan kom till världen. Så kan det gå.
  Ha en fortsatt fin semester. Förresten skicka lite sol och värme till oss här i Sverige (mest Sthlm hihi).
  Kram, Fiffi.
  http://www.metrobloggen.se/princessbakelse

  Svara
 • Hannah du är verkligen otroligt vacker, även som Gerard 🙂 Kan man maila dig här på Bloggfamiljen?
  Kram

  Svara
 • Hannah skit i vad alla skriver, du är fantastisk. Varje dag läser jag din blogg och inspireras som mamma. Är så glad för eran skull att ni fått lilla Liv. Min son är 3 år och har inte ens något rum då vi bor i en etta och utan ett blått rum och utan påtryckningar från mig ÄLSKAR han bilar och motorer. Det sitter inte i färgerna utan att vi faktiskt är olika, tjejer och killar. Självklart med vissa undantag 😉 Klart ungen ska ha ett rosa rum, speciellt när det är första flickan. Måla väggarna rosa och lägg ut på bloggen, då j-vlar blir det liv i luckan… Puss och kärlek

  Svara
 • Hej Hannah! jag säger som många andra här..du är vacker vare sig du är ”Gerard”, utan smink, med smink..du är vacker hela tiden tycker jag! 🙂

  Undrar om det finns felr än jag som har problem med inloggningen här?? Jag fick byta lösenord igår för att jag inte kom in, sen nu idag fick jag byta igen för det gamla funkade inte..konstigt..

  Kram Malin 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!

  Känner så väl igen mig. Efter att få en dotter efter två pojkar fick mig också att frossa i rosa men det betyder inte att jag uppfostrar min dotter på ett annat sätt än sönerna. Alla människor är olika och lite olika behandlar man dem efter hur de är som personer. Mina söner lekte aldrig direkt med dockor men det lekte att de lagade mat osv och har aldrig varit bråkiga och slagits. Min dotter är lite fegare än sina bröder i visa fall men det tror jag är hennes personlighet. Dessutom nu när hon är 4 år köper jag inte så mycket rosa och puttinuttigt längre och det är inte alltid hon väljer rosa själv heller längre (men ofta).

  Ni ser ut att ha det härligt i Spanien, vi hoppas själva komma iväg dit i sommar till solkusten 🙂

  Svara
 • Hur är de…har du tre barn med tre olika karlar?

  Svara
 • Vad härligt ni ser ut att ha det! Det ser verkligen ut som om Peter alltid har funnits i er familj, han verkar vara en toppen-extra-pappa åt pojkarna!

  Skit i vad genus-fjantarna säger! Naturligtvis sitter inte jämlikhet och genus i färger. Det är ju värderingarna som barnen får med sig hemifrån som formar dem till jämlika människor! Söta Mio i dina smycken och skor är väl ett jättebra exempel på det!

  Kram

  Malin

  Svara
 • Hej Hannah!
  Hoppas ni har en härlig semester och bara njuter. Fick mitt första barn i Januari förra året och efter att ha varit ute i solen ett tag så märkte jag att jag minsann också blivit en Greard! Inte så kul, hoppas de försvinner sen. Ibland när jag tycker det ser för jäkligt ut brukar jag tänka att ja inte är ensam om att se ut se här, och du är ju så himmla vacker trots mustasch!! Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Vilken liten gulltott!! Så sjukt söt han är, alla barnen och naturligtvis du! Men såg nu att ”bildgalleriet” inte finns kvar längre? varför?

  Kram till er i Spanien

  Svara
 • Hej Hannah!

  Du är så otroligt vacker, du ser ut som en dröm även utan smink.
  Ha en fortsatt trevlig semester.

  Kram Sanna!

  Svara
 • Hej Hanna,

  Snälla berätta var du har hittat den snygga Odd MOlly klänningen din syster lånade på ett foto samt som du själv har på dig i senaste Klick! Har letat men hittar den inte…

  Ha en jätteskön fortsatt semester!
  Kram Ulrika

  Svara
 • Hej
  Tänkte bara säga att den skyddsängeln som du har
  finns att köpa här i Sverige också,Jag har en precis likadan,och den köpte jag i en blomsteraffär i Lycksele,en underbar blomsterbutik där det finns mååånga olika personliga änglar i,det tar lång tid innan man vill ut därifrån:)
  Ha det gott!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag ser ingen Gerard så långt ögat når och jag är helt ärlig, inget smör alls 🙂 jag har svarat på Peters inlägg om genus och det blev ett långt svar, så om du vill kan du ju kolla. För jag håller med er, även om jag arbetar på dagis och är ”medveten”. För det handlar ju inte om färger utan som kärlek och självkänsla!

  Ha en fin dag och hoppas att nästa marknadsdag har vackert väder! Kärlek till dig Hannah

  Svara
 • Hej Hannah! På http://www.anglating.se finns en liknande ängel som Livs. Under rubriken Mera änglar 🙂

  Svara
 • HEjsan! JAg såg skyddsänglen i morse på allt om barn tyckte den var superfin.Skutta ner på stan och gick in i en affär jag inte varit i på många år och vad står där om inte Livs skyddsängel??Någon mening med aatt den väntade där i affären jag glömt fanns måste det ju vara så nu bor den hemma hos mig och vakar över mina 7 barn! Ha en mysig kväll! Mian

  Svara