Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:35 | juni 8, 2009

Olika men lika i grupp

Sitter med min kaffekopp och tittar ut, det är pruttväder idag igen. Det regnar inte, men är grått och blåsigt så idag far vi på zoo. Jag tog inte med mig en enda tjocktröja till mig själv, var så inställd på att det skulle vara sol hela tiden, så jag får väl frysa lite. Håller tummarna för att det klarnar upp snart.

Igår körde Mio på med en show som heter duga. Han körde nog varenda rocklåt du kan tänka dig. Den här fångade vi på film, ett medley med Johan Palm och Bon Jovi :-). Den har redan varit på En Pappas Dagbok, men jag måste också visa den.

Han är en riktig liten teaterapa, han älskar att showa och räds inte för något. William är mer eftertänksam och gillar mer att skratta åt brorsans upptåg. Det är lustigt hur annorlunda ens barn blir. William var det lugnaste barnet du kan tänka dig som liten. Mio däremot var vild, han klättrade på allt och utforskade allt. William som alltid är försiktig är den som ramlar på cykeln och gör sig mest illa idag. När Mio är själv så kan han sitta i timmar och bygga med Lego eller sitta på en och samma plats i skogen titta på myror och småkryp och du märker knappt av honom :-). William vill mer hänga med mig och prata när han är själv, lyssna på musik eller rita. När de är tillsammans däremot då vet du att du lever :-). Det jag skulle komma till är hur olika syskon blir trots samma uppväxt och uppfostran. Man brukar säga att det andra barnet blir mer orädd för att man inte var lika osäker och försiktig som med sitt första, men det stämmer inte alltid. Jag och syrran är också helt olika som personer. Hon är mer utåtriktad och pratar med allt och alla, galet social, medans jag är mer blyg och gillar inte att ta plats. När vi är tillsammans däremot då vet de runt omkring oss att de lever, vi blir sjukt roliga i grupp (tycker vi själva) och vi har det roligast tillsammans :-). Man kompletterar väl varandra som syskon, med sina olika personligheter och det är väl det som gör den till sin bästa, bästa vän!

Fy, vad trist att sommaren tog en paus hemma i Sverige. Den här sommaren kan väl bli bra, det har varit skitsomrar de senaste åren tycker jag. Regnigt och kallt med några få soldagar. För några år sedan började sommaren i maj och höll sedan i sig till sen september, nu har vi nästan snö fram till maj och kan åka skidor i september :-(.

Hoppas i alla fall att du mår bra och får en fin dag. Tycker om att du är med mig i Spanien, känns tryggt :-).

All kärlek.


15 kommentarer15 kommentarer om “Olika men lika i grupp”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • VÄÄÄÄRLDENS SÖTASTE MIO!!!

  verkligen helt underbar!

  Svara
 • Vilken härlig video på Mio!Härligt att barn kan vara så olika! alla dina barn är så fina!Här är kallt i jönköpng…brrrrrvi fryser också!

  må så gott!

  varm kram Helena

  Svara
 • Känner ju inte dina barn mer än det som du visar upp här på bloggen, men det ”lilla” men med det som vi får ta del av, jag kunde faktiskt ändå ana att det va William som va mer eftertänksam och lugn än Mio, det märks så tydligt=) Dom är helt underbara båda två, Liv också=) Ha det bra.

  Svara
 • Hej Hannah!
  Härliga ungar du har!! Tycker det är kul att syskon oftast är olika. Skulle va lite tråkigt om de hade exakt samma personlighet.
  Har faktiskt lite förhoppningar idag om att sommaren kanske är på väg tillbaka. Här i Stockholm har iallafall solen tittat fram en stund flera gånger under dagen och termometern visar skapliga 17 grader.Helt ok faktiskt.
  Ha en fortsatt skön semester.
  Ps. vilken fin bild Peter lagt ut på dig och lilla Liv när ni slumrar så gott i soffan.
  Kram

  Svara
 • Så söt Mio är! 🙂
  Angående det du skrev om hur olika ens barn blir..jag har två yngre systrar och vi har alla varit väldigt lugna av oss. Så när min dotter föddes för 7år sedan trodde jag att hon skulle vara likadan till sättet (har alltid fått för mig att killar är vildare än tjejer), men nänä hon är en riktig vilding och är mer en ”killtjej” som älskar både kill och tjej-grejer (trots att jag nästan bara klädde henne i rosa och köpte dockor). Hon leker hellre med killar än tjejer och hon älskar att åka fyrhjuling och att greja med sin morfar i garaget (för att bara nämna några exempel..)! Så nu när jag väntar mitt andra barn är jag hur nyfiken som helst på hur hon eller han blir..en vild flicka till eller en lugn pojke..eller tvärtom.. 🙂
  Kram Malin 🙂

  Svara
 • Ja det är så himla intressant det där med hur olika ens barn är! Min äldste son är lugn, tvåan vild o social…undrar hur vår sladdis blir=)…men som sagt man vet ju hur man är själv jämfört med sina syskon…Tur att man har dem! För man vet ju att man alltid kan lita på sina syskon hur tjurig man än blir på dem ibland!
  Kram P

  Svara
 • Hahahaha 🙂 Vilken unge du har 🙂 Åååå… han är inte blyg han! Och SÅ duktig, verkligen en linslus som kan sin sak. Så söt med sån CHARM! Det blir inte lätt om nårra år när brudarna hänger på låset å fånen går oavbrytet *ler stort*… Och Hannah, VILKET UNDERBART SKRATT DU HAR!!!!! Like it alot! Olikheter är nog bara bra.. dom tar sig fram på olika vis bara! Kraaaam Sara http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Åh vilken härlig familj du har!! Jag läser din blogg varje dag och längtar tills nästa inlägg. Hoppas er resa i Spanien är toppen. Skönt att komma ifrån vardageb lite. Lilla Liv tycker jag påminner mycket om pappa till utseendet:)
  En liten fråga. Du som är så duktig och har koll på det mesta, jag ska på dop och behöver bra tips till presenter. Har du någon bra idé, tänkte om ni själva kanske fått något till era barn som är minnesvärt? Jag har själv inga barn och tycker att det är svårt att hitta något som verkligen betyder något och som barnet kan minnas i framtiden! Mycket tacksam för svar!
  Tack! Ni är en så gullig familj, kram fina du!
  Hälsningar
  Marika

  Svara
 • Lilla Mio blivit så stor=)
  Ha är så gullig.
  Ta hand om varan kramis Jessica

  Svara
 • Vilket charmtroll! Fick mig ett gott skratt. Det är kul att få vara med er i Spanien. Förresten när presenteras innarna av den romantiska helgen? Nyfiken.
  Stor Kram

  Svara
 • Hallå i stugan, ni är ju för goa, följer Er dagligen tusen ggr säkert, blir så glad när du har haft tid och skriva, det är som på julafton, vilken effekt det har med blogg, man känner verkligen Er kärlek till varandra och livet, hos Er känner man lugn och harmoni med sång och glädje om rena Sound of Music,men håller med dig om att man är lika i grupp. Men jag vill TACKA för att Ni har en blogg, ni ger min lugn och harmoni samt mkt skratt.

  Kramis till familjen Sound of Music from Sweden hi hi hihhiiiiiii

  Svara
 • Vilken störtskön kille helt enkelt!! Skönt skratt du har också Hannah!! Hoppas ni har det bra, det är ni värda! Kramar i massor

  Svara
 • […] Hannah Graaf tänker till kring syskon och syskonkärlek. Hon verkar tycka att det är självklart att man är bästa vän med sitt syskon. Kanske är det […]

  Svara
 • men åå! det var det härligaste jag sett. underbara sötunge! mini http://www.mamamini.blogg.se

  Svara
 • Men åh så gullig!!!
  Skrattar så tårarna kommer när han går igång med sin dans o sång!! Hälsa er lilla sköning!!
  Ha en skön kväll, kramar Lina

  Svara