Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:03 | juni 15, 2009

Mina första kärlekar

Kom på mig själv att gå och nynna på mina barndomsidolers hitlåtar. Minns du ”THE PINKS”? Det var nog vårt första riktiga pojkband. Oj, oj, vad jag var kär i killen med tamburin :-).  De släppte sitt första album -84 pojkarna från Degerfors, då var jag 6 år och kassettbandet gick varmt där hemma. Min andra idolkärlek i den åldern var alla i Herrey´s. Såg dem live i Göteborg med hiten ”Gyllene skor”, minns det som igår. Vilka män!

Riktigt snubbigt, ja, rent av pinsamt! Ha, ha nu har jag berättat det för dig och sitter här högröd :-).

E.M.D släng er i väggen. Det här är ett riktigt hett pojkband.

E.M.D släng er i väggen. Det här är ett riktigt hett pojkband.

I en 7-årings ögon borde ju detta varit gubbar!

I en 7-årings ögon borde ju detta varit gubbar!

Vill du fortfarande vara min vän?

Kramar.

 

 


27 kommentarer27 kommentarer om “Mina första kärlekar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja kära nån vilken smak man hade..

  Svara
 • Ja herregud… The Pinks – det var inte igår man lyssnade på dem. Jag var upp över öronen kär i sångaren. Kommer fortf ihåg ”Det spelar ingen roll hur du ser ut…” 🙂 Jag och syster slogs om skivan så att skivomslaget till slut gick sönder. Och Herreys! Jag hade tjocka, glossiga bildmagasin där jag kunde sitta och dregla över bilderna på bröderna. Min favorit var Richard.Min första ”konsert” var dessutom med Herreys. Folkets park i Trollhättan 1984 tillsammans med pappa. Det glömmer man aldrig.

  /A-L

  Svara
 • Hejhopp..
  Har läst både din & Maggans blogg ett bra tag nu,alltid lika kul..
  MEN nu när du skriver om The Pinks och Herrys
  så måste jag bara hålla med dej.Minns när jag var i Malmö folkets park å hörde dom.. å vad jag var lite å glad!
  – Släg er i väggen E.M.D ;))

  // Moster_L

  Svara
 • Hej du fina!!! Herreys är ett kapitel för sig i mitt förflutna, är cirka 10 år äldre än dig och ändå smög jag och en kompis och tog kort på mormonkyrkan som de tillhörde då, gissa om man fått höra det genom åren, är också lite röd om kinderna nu, oj då!!! Kramar Lena

  Svara
 • Det är faktiskt tveksamt om jag kan fortsätta läsa den här bloggen efter ett sånt här avslöjande…det var ett riktigt mörkt kapitel i ditt liv du ”outade”.Jag visste att du inte var perfekt,att även du hade skelett i garderoben:)
  Ha ha,skönt att jag inte var ensam om att älska The Pinks

  Svara
 • Herrey’s, vilka fina killar Ha Ha. Trance Dance va inte illa heller 🙂

  Hannah, du ar alltid sa fin i haret. Jag har samma langd som dig men mitt har ser ut som skrap om jag inte stylar det varje dag, hur gor du?

  Massa kramar fran Los Angeles

  Svara
 • Hej Hanna!!
  Äntligen har jag tagit mig tid att bli medlem,,,,, Läser din blogg och maggans VARJE dag,,, NI är ju bara för sköna!!!
  och barnen underbart fina!!!
  Grattis till lilla LIV,,,
  The pinks,, ojoj Mina Idoler med,,Herreys med såå klart!!! jag va DÖÖÖ kär i Rickard,,,, Min dotter Linnea lyssnar på pinks VARJE DAG,,,, Hon bara Älskar dom,,,, Det spelar ingen roll är favvo låten,,,,
  Sköt om er
  KRAM Fia

  Svara
 • Hej Hanna!
  Även jag dyrkade The Pinks och var såååååå kär i sångaren. Var tvungen att leta fram skivan och lyssna lite 🙂

  Svara
 • Haha! Absolut din vän fortfarande!! Många kramar till er

  Svara
 • He he he det var tider det! Jag och en kompis hade en ”Louie klubb” vi ville vara lite annorlunda bara för att alla andra gillade Rickard bäst 🙂 Kan också avslöja att jag faktiskt träffat några av killarna i The Pinks då min sambo som är uppvuxen i Degerfors känner dem, det du 😉

  Svara
 • Ja det här inlägget gav mig härliga barndomsminnen 🙂 Hade The Pinks skiva på LP, spelades allt som oftast vilket gjorde min mamma smått irriterad 🙂 Tror faktiskt jag har skivan kvar uppe på vinden 🙂 Måste gå o kolla.
  Ha det bäst!
  Kram

  Svara
 • Hahaha, vad kul! Flyttade nyss o gick igenom mina barndomssaker – bland dem en skiva med The Pinks, en med Herreys, blev jättenostalgisk!! Kul att du skrev om dem! Tiderna o musiken förändras kan man säga! Men måste ändå säga att jag alltid gillat den typen av trallvänliga glada musik, som är lätt att sjunga med i!!
  Kram

  Svara
 • Haha, The Pinks ja..kommer ihåg låtar som ”Helena och jag”, ”Häng me på bio” och ”Superman”! (tror låtarna hette så) 🙂
  När jag var liten var jag ”kär” i Johnny Logan när han vann melodifestivalen med ”Hold me”! Haha.. 🙂 Eller ännu pinsammare..Dag Finn i Sha Boom!!
  Jag är din vän fortfarande! Är du min vän fortfarande? Kramis

  Svara
 • Ja instämmer med övriga, de var ju bäst! Var faktiskt och tittade på Herreys i leksand och The Pinks på furuvik eller var det var. Och hör här då..har båda dessa grupper på cd. Tror jag leder ligan med det va?;)
  Kram på er 🙂

  Svara
 • Hej Hanna!

  THE PINKS, jag va med tokkär i dem…. Ha ha. Kan säga att fortfarande går deras cd-skiva (kassett bandet är sönder spelat) varm på våra fester… På min möhippa fick jag uppdraget att samla ihop musiken till festen på kvällen och deras skiva va självklar… =)

  Tack för att du o övriga i bloggfamiljen förgyller min mammalediga vardag….

  Svara
 • haha, vem var inte kär i de grabbarna… ”spelar ingen roll hur du ser ut..”

  Svara
 • Hej Fina Du!

  Hihi…jag och min syster Linda åkte till Ullareed för drygt ett år sedan och hittade The Pinks skiva nere i skivaffären ;o) Hon köpte en skiva till sina barn för att kunna spela upp låten som gick varm hemma hos oss när vi var små…nämligen ”Linda, Linda…du bara leeeer. Linda, Linda du tar och du geeeer…” Haha… Själv så behövde jag inte köpa en skiva för den bidrog min man med till skivsamlingen när vi flyttade ihop för sju år sedan ;o)

  Kram Lovisa

  http://www.thelifeoflovisa.blogspot.com

  Svara
 • Hihi JA, jag vill fortfarande vara din vän! Efter en viss tvekan förstås… Nej, jag bara skoja! 🙂 jag är 24 och hade Backstreet Boys, Five och Leo Di Caprio på väggen när jag var liten. Och lite hästar… Det är så himla gulligt tycker jag (med lite hederlig idol-dyrkan), när man ser tillbaka på det där… *ler för mig själv*

  Förresten har jag bokat tid för klippning på Bobbis ställe… Fast inte hos honom, för det var fullbokat! Men jag gissar att alla där är bra. Ska bli spännande att se hur det blir.

  Kram kram!

  Svara
 • Ja du, the pinks gick varma hemma hos oss också, syrran och jag va som galna, spelar ingen roll är favvolåten. Va tvungen att dra igång dom på youtube för att minnas tillbaka lite =) och självklart fortsätter jag var din vän =)Går ju inte vara utan din blogg. Kram

  Svara
 • Du kan va lugn Hannah, vi gillar ju dig för den du är! :D. Njut nu av era sista dagar/sista vecka i Spanien för det e inte mkt till sommar att komma hem till! Ni ser ut o haft underbara dagar med massa bad, restaurangbesök, utflykter o lugna o sköna dagar :). Älskar era filmklipp ni lagt upp! Må gott*

  Svara
 • Klart jag vill vara din vän, trots The Pinks och Herrey´s. Dem var ju idoler även för mig, speciellt Herrey´s. Men låten ”Helena & jag” var ju en av favoriterna….hihihi.Kan än idag lyssna på båda grupperna och känna glädje i deras låtar. Njut nu av dem sista dagarna i värmen….Kram på er alla fem från en skånetjej

  Svara
 • Europe säger jag bara :o) Joey Tempest han var cool när det begav sig! Nu skall dom spela p åGötaplatsen i Göteborg i augusti, såklart jag skall dit och skaka rumpa till deras låtar!

  Ha en underbar dag från ett soligt Göteborg

  Svara
 • Hi hi! Är lite äldre än du. Men samma känsla uppstod när jag såg Herreys på Borgholms slottsruin. Men jag var pubbe och höll på att skämmas ihjäl när min kompis pappa frågade Louis Herrey om han fick fota oss tillsammans med honom. Men jag har kvar fotot…!
  Ha en härlig dag!
  Varm kram

  Svara
 • Ha ha, jag känner igen mig själv, älskade Herreys och var jättekär i Rickard, uppträdde i skolan med gyllene skor och allt! Självklart vill jag vara din vän, frågan är, vill du vara min efter detta avslöjande ?;) Kram till dig fina Hannah

  Svara
 • ja haha jag som är 19 år blir ju nästan mobbad för att jag lyssnar på the pinks min favorit är ”helena och jag” så himla bra och skön låt!

  Vet inte hur många gånger jag dansat i duschen till gyllene skor!:)

  DU hanna jag måste bara säga en sak!

  Jag har aldrig känt mig så uppmuntrad av någon du poängterar verkligen varje gång hur värdefull man är och de händer aldrig annars! Du måste ha hjärta av rent guld och du och din syster ni förgyller mig dag och ni känns så närvarande hos mig fast vi aldrig träffats!

  Jag hoppas vi ses för du är en stor förebild!

  Kör hårt och hälsa hem:)

  Kramar Sofie

  Svara
 • Hahahahaha…. samma här, The Pinks plattan (vinyl såklart) gick varm hemma. Att mamma stod ut med att höra den dagligen ca 50ggr/dag är ett under =)

  Svara
 • Hej du goa,, om jag själv berättade vilka mina idoler va i unga år, skulle du garva ihjäl dig och undra vad det är för mupp som skriver på din sida 🙂 Tack o lov har musiksmaken blivit bättre,, hmm d hoppas jag iaf,, Kramisar

  Svara