Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:33 | juni 17, 2009

Övervinn!

Idag är det vår sista dag, imorgon far vi hem!!! Så idag ska det hinnas med massor. Tänk att vi varit här i mer än två veckor och ändå sitter jag här idag och har massor att göra. Har bl a lovat att handla hem saker till vänner och så ska jag köpa jätte bra mattrengöring som bara finns här. Vi har nämligen vit heltäckningsmatta i vårt sovrum hemma, och den behövs fräschas upp lite. Man sprayar på detta och dammsuger upp det. Tar bort fläckar och så doftar det gott. Jag älskar ju doften av rent. Har en flaska hemma med vatten och sköljmedel blandat, och det sprayar jag på mattor och annat :-).

Igår hade vi en lång dag på vattenlandet. Tur att Peter har kvar barnet i sig och kunde åka med pojkarna i timmar. Jag och Liv låg under ett parasoll för det mesta.

Två små röda babianrumpor.

Två små röda babianrumpor.

Efter timmar av åk, tog Mio en vilostund.

Efter timmar av åk, tog Mio en vilostund.

William gasade på istället för att vila.

William gasade på istället för att vila.

Jag lyckades ligga i solen längre än tio minuter, för där fläktade det svalt och skönt. Det blev dock inte så mycket längre än en kvart för det är så tråkigt.

Jag lyckades ligga i solen längre än tio minuter, för där fläktade det svalt och skönt. Det blev dock inte så mycket längre än en kvart för det är så tråkigt.

Kom att tänka på känslan att övervinna en rädsla när vi var där. William ville först inte åka en av de längre och läskigare rutschbanorna, men efter att han tänkt en stund så gjorde han det. Den totala lyckan och stoltheten som lyste i hans ögon var oförglömlig. Och han åkte den om och om igen. Jag vet att jag skrivit om det förr, men gör det igen. Vi har ofta så mycket rädslor och fobier i vardagen. Är det inte höjdrädsla så kan det vara fobi för kryp, att tala inför folk eller andra själsliga rädslor. Jag har massor av dem, och jag avskyr det för det tar energi och förstör ofta i situationer då man ska ha roligt. Jag tror att vissa rädslor kan övervinnas av att utsätta sig för dem. Jag hade oerhörd höjdskräck, men den försvann helt när min kära man överraskade mig med ett fallskärmshopp. Har aldrig varit så rädd, trodde att jag skulle spy, skita på mig och framförallt dö, men jag gjorde det i alla fall. Jag övervann min rädsla. När jag tog klivet ut ur planet på  fyratusenmeters höjd var jag inte tuff, men så fort jag föll fritt så skrek jag rakt ut av den underbara känslan. Vill göra det igen! Så, nu har jag betat av en rädsla och det kan du också. Vill inte att rädsla ska styra mitt liv och val, nej nu får det vara nog!

Minuterna innan vi lyfte.

Minuterna innan vi lyfte.

Väl på marken igen kände jag mig som världens coolaste!

Väl på marken igen kände jag mig som världens coolaste!

All styrka till dig.

Kram.


11 kommentarer11 kommentarer om “Övervinn!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hanna! Modigt av dig, jag skulle också vilja testa, men min man vill inte att jag gör det. Han är rädd inte jag. Få se om det blir av någon gång. Har precis blivit medlem på denna nya sida, tog ett tag. Jag följde din gamla blogg, du skriver så inspirerande och varmt. Ha en välsingnad dag. Kram Carolina

  Svara
 • Hej Hanna!
  Åh, så tuff du var som vågade hoppa ut från ett flygplan 🙂 Känns som jag aldrig skulle göra det. Hoppas ni får det bra eran sista dag och att ni får en bra hem resa.

  Kram

  Svara
 • http://lovisahegborn.wordpress.com/
  Ung entreprenörska som lever i Dubai och startar eget!

  Svara
 • Hej! Oj, ska ni redan hem?? Tiden går så fort..har för mig att du skrev att ni skulle hem på söndag?? Då får ni fira midsommar i Sverige då! 🙂
  Vilken fin och platt mage du har! Syns inte att du fött tre barn..vissa har sån tur! 🙂
  Hoppas ni får en bra sista dag nu! Kramis Malin

  Svara
 • Men shit vilken snygg mage du har !! Jag har oxå fått tredje barnen för 3 år sen och får inte bort magen. Smal för övrigt men bara mage kvar. Hur har du gjort ????? Vad är ditt knep ???

  Svara
 • Hej Hanna, jag undrar lite över din s.k ”mustasch” (för visst var det du, inte Magdalena?)som du skrev lite om i ett äldre inlägg som jag inte hittar just nu..jag tror att jag har en liknande ”musche” på gång och det känns inte så fantastiskt roligt om jag ska vara ärlig! Har din försvunnit, eller har du nåra knep så den avtar? Jag gissar på att solljus gör det värre? /Emma

  Svara
 • Detta inlägg var precis det jag behövde! om att våga och övervinna sina rädslor. har lidit av panikångest en tid och har en uppkörning imorn, min första(håll tummarna;) ) tänkte strunta i den för ja inte vågar, men nu jäklar rent ut sagt ska ja gå dit och göra mitt bästa!

  Svara
 • Voi hyvänen aikkaa!!!
  jag lider oxå av grym höjdrädsla, får kraftig svindel bara jag ställer mig upp på en stol:)

  …jag håller föresten med cherrypie &sandra,du är i sjukt bra form!
  mitt 5 veckors ”matvrak” till bebbe gör bara att jag ser sladdrig ut-blääurg

  Svara
 • Meeen guuud vilken fin platt mage du har!!
  Jag har oxå 3 barn och visserligen när jag ligger ner kanske min mage ser ut på det viset, men å andra sidan är min minsta snart 7 , haha

  Sjukt modig e du med, hoppa fallskärm….herregud…

  Kram
  http://www.annaslifetime.blogg.se

  Svara
 • Så modigt att hoppa fallskärm!kan tänka mig att de är en ganska härlig känsla mitt i all rädsla..!Härligt med vattenland!så fin du är Hannah,hur kan du ha en så fin mage så snabbt??
  Välkomna hem!önskar er en fin midsommar!

  varm kram Helena

  Svara
 • Tycker mig känna igen killen du hoppade med, tror det var samma jag hoppade med… Var ni i Eslöv?! Fantastiskt känsla att hoppa, men jäklar vad illa jag mådde efteråt! Men inte så konstigt med tanke på hur allt i kroppen blandades;) Kram på dig!

  Svara