Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:32 | juni 18, 2009

Hemresa och mini-midsommar

Idag far vi hem. Håller på att städa för fullt, vi måste göra extra fint här, när vi har fått möjligheten att låna en sådan fantastisk lägenhet. Jag ställde klockan på 9 imorse för att kunna ta det relativt lugnt, men jag snoozade till 10.30. Det går ju inte att vakna tidigt på den här semestern. Pojkarna vaknar tidigast 11, och Liv fick jag väcka vid 11 imorse, för mina bröst höll på att explodera. Hon somnade för kvällen vid 10 igår, vaknade till och knorrade lite vid 4 inatt och ville ha mat, och somnade sedan om med än gång efter en kvarts ätande. Vad är det för bebis :-)? Förutom tårna brås hon på sin mamma med att hon gillar att sova. Hon hade sin första natt häromnatten då hon inte riktigt ville sova. Hon grät inte utan knorrade och sparkade runt, inte alls jobbigt om man tänker på hur en bebis verkligen kan låta, men är man van med annat så tycker man att det är sjukt jobbigt. Knäppt. Skönt att jag och Peter hjälps åt dessa hemska sömnlösa nätter :-).

Imorgon är det Midsommar. Har du något roligt planerat? Vi ska nog bara ta det lugnt hemma eftersom vi kommer hem så sent inatt.  Jag har något som däremot gör mig ledsen och konfunderad. Peter har ett vän par som brukar ha midsommarfest. De har bjudit alla i umgängeskretsen förutom oss. Undrar så varför? Hade förstått om det var några från umgänget som är bjudna men alla Peters bästa killkompisar är bjudna. Borde rimligtvis ingen av dem, som kompis, undrat varför det är så? Hade jag känt någon som skulle ha en bjudning och alla i vår närhet var bjudna förutom min syster (som är min bästa vän) då hade jag frågat varför. Sedan hade jag erbjudit mig att göra något med min syster om hon satt ensam. Givetvis skulle vi aldrig bett någon att inte gå för vår skull men jag tycker det är så konstigt att ingen ens frågar Peter. Äh, de gillar kanske inte oss och våra ungar helt enkelt. Hade bara hoppats, för Peters skull, att han fick veta varför det är så. Det är väldigt mycket ”locket på” med hans kompisar. Ingen vill ta en diskussion för att riskera att inte bli omtyckt av alla. Killar brukar vara tvärtom. Det kallar inte jag vänner! Strunt samma, vi har varandra och det kan vara riktigt skönt att bara sitta hemma och ta det lugnt.

Hur är vädret där hemma? Det brukar i och för sig alltid regna på Midsommar och har det regnat i stort sett varje dag den senaste veckan så kanske man inte ska förvänta sig annat än regn.

Hoppas att du mår bra och känner dig vid gott mod.

All kärlek.


43 kommentarer43 kommentarer om “Hemresa och mini-midsommar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Låter skumt det där med att alla utom ni vart bjudna.
  Man gör inte så tycker jag, är alla vänner bjudna utom jag/vi då är det klart man undrar.
  Men det bästa är nog att försöka skita i det och göra annat.
  Ha lite myspys hemma och vänj er vid att vara hemma och framför allt….vänj er vid vädret! 🙁
  Här i Sthlm så är det grått och duggregnar.
  Räknar inte med sol och värme.

  Kramar.

  Svara
 • Tråkigt att höra detta med Peters vänner, folk är bra knepiga ibland……
  Själv skall vi fira i dagarna 3..!
  Hoppas ni får det mysigt i alla fall.
  Kram

  Svara
 • ussh kan förstå hur ni känner det, sitter i samma sits som er, men jag o min man har slutat bry oss..vi har ju precis som ni iallafall varandra o barnen 🙂 önskar er iallafall en riktigt glad midsommar, kram på er

  Svara
 • Hej!

  Hoppas ni får en bra hemresa till regniga Sverige (ja tyvärr är det skitväder här!). Hoppas det löser sig med Midsommar! Trodde era vänner att ni skulle vara trötta efter resan? Annars får ni gärna komma till Linköping och dansa runt midsommarstången med vår lilla galna familj 😀 Vi är supertrevliga och ”att lägga locket på” vet jag inte ens vad det betyder.. fråga min sambo så får du se *lol*

  Det jag egentligen ville säga var att jag precis läst Peters blogginlägg om att vara plastpappa. Jag blev väldigt rörd och tycker han verkar vara en så fin person. Väl värd dig med andra ord!

  Trevlig midsommar!

  Kraaaaamen!

  Svara
 • Hej Hannah, jag och min man sitter i precis samma båt som du och Peter vad beträffar midsommar festen. Hade vi inte bott så långt ifrån varandra så hade ni varit hjärtligt välkomna hem till oss och så kunde vi haft en alldeles egen outsiders midsommarfest med alla våra gemensamma barn!!. Garanterat hade vi haft ballare än de apor som inte bjudit oss:)..
  Glad midsommar och krama din fina familj från mej….

  Svara
 • Hej, hoppas ni får en bra resa hem! Tyvärr står regnet som spön i backen här i Stockholm. Jag tror att det kan vara så som ”Sofia” skriver. Att de vet om att ni kommer hem sent och antar att ni är trötta efter resan och vill vara hemma. Men för att vara på den säkra sidan tycker jag att ni ska fråga! Bättre att få reda på sanningen än att gå ocg grubbla. Om de helt enkelt inte vill ha er där är de inga riktiga vänner och inte värda er vänskap.

  Själv ska jag och min sambo till den härliga stockholmska skärgården och fira midsommar med några vänner. Hoppas på bra väder! Ddet brukar ju alltid vara något bättre i skärgården…

  Kramar!

  Svara
 • Glad midsommar och hoppas ni får en trygg resa hem 😀 Ja, detta med att inte bjuda känner jag igen,vissa vill väl kanske ha barnfritt.. man undrar ibland hur folk resonerar. Knappast så att man glömmer sina vänner,då är det nog mer avsiktligt. Kan ni inte packa ner solen och värmen och ta med den hit-för här i Sthlm är det kallt och duggis-regn… och eländet lär väl fortsätta tills imorrn. Ha en trevlig helg och midsommar:)

  Svara
 • Hej Vännen!

  Blev ledsen när jag läste inlägget….

  Jag tycker defenitivt INTE att Du eller Peter ska strunta i det att ni inte har blivit bjudna!! NI SKA VERKLIGEN IFRÅGASÄTTA ERA/PETERS VÄNNER!! Helt klart! Man gör inte så!

  Vaddå??? MIdsommarfest och ni som alltid blivit bjudna OCH inte blir det helt plötsligt!!

  Jag blir tokig!! Undrar ni inte varför??? Vad fasen är det för Vänner han har!

  J…. FEGISAR! Han ska fråga dem!!! SÄG det till han! Det är sååå Jä……FULT att göra så!
  Jag har själv varit med om detsamma OCH det skär i hjärtat! Man blir så ledsen!!!!! Längst inne i hjärtat och det sitter kvar! Jag vet!

  Man undrar varför! Hur kan man bara frysa ut vänner så. Jag fattar inte!

  Näej, Hannha NU är det du som säger till Peter att han frågar dem!!

  Vi måste få höra här på bloggen sedan vad de säger!!!!! 🙂

  Ha nu en riktigt trevlig midsommar!!

  Många kramar rån mig!

  Svara
 • Welcome back! 🙂 Jag tror också att de tror att ni vill vara hemma, men fråga brukar man ju ändå… Vi firar i stugan vid havet på västkusten och här är soligt just nu men blåser som attan! Vi har firat med mina svärföräldrar de senaste åren och det blir alltid god mat m.m. Men nästa år vill jag få ihop ett gäng goda vänner med alla barn, för det är roligt när de kan leka ihop. I år vill jag komma iväg till en midsommarstång iaf även om gossen inte är så gammal än. Måste ju dansa små grodorna!! Glad midsommarkram till er!

  Svara
 • Hejsan!
  Tycker ni ska plocka upp telefonen och ställa frågan rakt ut till detta par, varför ni inte blev bjudna, nu blir ju bara allt bara frågetecken det kanske inte är för allvarligt, de kanske visste ni varit borta och ni kanske sagt vid något tillfälle att ni skulle vara hemma m.m Plocka upp telefonen och ring allt kanske är ett misstag eller så får ni redan på vad som är fel….raka rör är det bästa och dra inte ut på det……ring nu, bara ett tips från mig!

  Svara
 • Hej! Ta vaxholmsbåten ut till Grinda! Vi firar där för 4e året i rad. Så mysigt och nära in till stan. Magdalena är redan medbjuden men hade lovat att vara med er, så kom ut allesammans ;-). Kram och välkomna hem Malin

  Svara
 • Lycka till med hemfärden! Välkomna hem, jag lovar att det kommer bli fint här hemma också tids nog……haha
  JA inte känns det skoj att bli utanför. Tänk det där med midsommar, nyår kan nästan alltid ställa till känslostormar. Njut av varandra o dina vänner du har omkring dig istället, det känns alltid bättre. Vi fick konstigt nog flera förslag i år, men vi valde att vara med våra närmaste vänner för allas skull. Vi kompromissar och åker nog ut till Västerviks skärgård på lördagen istället, släkten har en ö där vilket är helt fantastiskt. Många kramar till er o trevlig midsommar!

  Svara
 • Jag hade oxå ställt dom mot väggen o frågat varför dom inte bjuder med er. Är dom avundsjuka på att ni kommer hem solbrända o dom är vita som snö kanske.*ler*

  Jag önskar en en trevlig hem resa o snälla ta med värmen o solen hem Hanna o lämna istället kvar rengörningsmedlet där. För vi har inte haft en sådan kall juni på 50 år som vi har nu.

  Glad Midsommar..

  Svara
 • Hej!
  Här hemma hos mig lyser midsommarinbjudningarna med sin frånvaro… Är så ledsen över detta. Min syster åker till kusten med sin familj och vet att jag i vanlig ordning kommer att vara hemma alldeles ensam och att jag ledsen för detta. Men ingen inbjudan att följa med över midsommar… Så för mig gör det inget att regnet kanske öser ner. I min soffa spelar det ändå ingen roll…

  Glad midsommar önskar jag dig och familjen i alla fall!

  /A-L

  Svara
 • Hej fina Hannah! Hoppas ni får en bra hemresa här i Stockholm är det regn och rugg väder.
  Vad tråkigt att läsa om Peters ”vänner” så gör inte riktiga vänner….är det någon av dem som han står lite närmare så tycker jag att han ska försöka pratat med han/hon fast sådana samtal inte är roliga. Var rädda om varandra och ha en trevlig midsommar! Kram Helene

  Svara
 • Ta med er solen hem, för nu regnar det i Sthlm IGEN 🙁 Men vem vet, kanske spricker det upp till imorgon *hoppas*

  Men fy, får nästan ont i magen när jag läser om Peters vänner… Eller vänner och vänner… Någon som beter sig så kallar jag inte för vän! Usch och fy! Klart man blir ledsen. Men som sagt, ni har varandra och det är det viktigaste! Men vänner är ju också väldigt viktiga, men vänner som beter sig så kanske man klarar sig utan?! Blä!

  Hur som helst så önskar jag er en underbar midsommarafton!!
  Själva ska vi till goda vänner. Sillunch, dans runt stången (för barnens skull) och sedan grillat till middag. Säkert någon smarrig dessert också 🙂 Blir nog toppen! Ser verkligen fram emot morgondagen.

  Kramar!

  Svara
 • Sånt där har jag också råkat ut för och blivit jättesårad men min första tanke var att de tror ni är i Spanien?
  Kram!

  Svara
 • Samma sak för mig, samma person som aldrig bjuder med. Jag ska snart byta stad och planerar att helt bryta med den gruppen då.

  Svara
 • Ville bara önska er en trevlig midsommar 🙂
  För oss blir det också lugnt men det är ganska skönt när man har en lite bebis (Ville 7 veckor).
  Vädret verkar bli ok här i norrland, inte så varmt men sol.

  Kram

  Svara
 • Vad modigt och fint av dig att berätta om denna situationen. Något som händer många av oss o verkligen gör ont i hjärtat. Jag tror inte riktigt på att skälla på folk. Jag har istället valt att bryta m människor som inte är snälla o bara behålla goda vänner. Och skaffa nya goda vänner!! Ha det gott!

  Svara
 • Hej hej..tråkigt att läsa att ni inte blivit bjudna, men det kanske är så som alla andra skriver att dom tror ni är trötta efter resan osv…och kanske tror ni hellre vill vara med föräldrar och syskon nu när ni varit borta så länge?? Din pappa passade ju erat hus så dom kanske tror ni ska vara med dom?? Eller så är det väl inga riktiga vänner helt enkelt! Hoppas ni får det mysigt i alla fall! 🙂 Här i Kungälv blåser det för fullt men inget regn för tillfället, ska väl bli skurar imorgon..säger som min gamla släkting..man borde byta namn från Midsommar till ”Pissommar” (pga det alltid lika trista vädret!) 🙂
  Vi ska vara hemma hos mina föräldrar..bara ta det lugnt och äta gott..
  Hoppas ni får en bra hemresa nu! Kramis Malin

  Svara
 • Hej!
  Jag är nästan helt säker på att de tänker ”Dom har precis fått barn, så de orkar säkert inte vara med ändå.” Tyvärr tänker så många åt en. Det är ju man själv som väljer om man orkar/vill eller inte.
  Sen kan det ju vara så att de tror att ni är i Spanien.
  Hur som helst så är det ändå taskigt, men jag tror det finns en förklaring, brukar finnas det. För ni verkar så trevliga så det kan ju inte vara därför alls tycker jag!
  Ha en underbar midsommar, vi brukar också va själv, men i år ska vi till mamma.
  Men vid de tillfällena vi sitter själv så brukar jag också tänka att vi har varandra och det räcker långt!

  Kram på er!

  Svara
 • Har tänkt lite medan jag packade husvagnen och kom på två grejer. Antingen kan det vara så att de tänkte att ” Ja nånstans måste man ju helt enkelt dra gränsen. Man kan ju inte bjuda alla….Suck…. Eller så kanske de bara tror att ni säkert är bjudna på massor av fantastiska tillställningar lite överallt och redan är upptagna? Lamt bägge två jag vet men jag tror inte de menar nåt illa!! (Hoppas jag i alla fall). Ni verkar ju så trevliga så det måste bara vara nåt missförstånd!!
  kram!

  Svara
 • Vad är det för ”vänner”???är det för att man stadgat sig och fått barn??eller vad?? man kan umgås och ha trevligt även med barnen,men en del har nog svårt med det!här är det blåst men nu uppehåll! städar runt lite och har bundit en fin bukett med blåklint och div. blommor till en fin midsommarbukett! här blir det lugnt med grillning och kärlek,med hopp om fint väder!

  Önskar er en fin midsommar !Tänk vad glad din syster är nu när du kommer hem,vilken syskonkärlek!

  Kram Från Jönköping

  Svara
 • Hej!
  Hoppas resan hem går fint! Här i Uppsala är det tyvärr regn! KNepiga sk vänner. Men inget att lägga energi på! Din syster har nog börjat räkna minuterna tills du kommer hem! =) Passa på att bara njuta av att ha varandra imorgon! Jag åker med min pojkvän till Rasbo och firar midsommar där! Ska bli så trevligt!

  Stor kram till er alla!

  Dessan

  Svara
 • Hej

  Själv fick jag beskedet att jag är varslad på jobbet, kul Midsomamr present :o(
  Men vi skall ha folk hemma i en salig blandning, kompisar vars broder skulle sitta ensam men som fick hänga på osv….
  Nä, fråga rätt ut varför ni inte är bjudna?!

  //U

  Svara
 • Hej,
  Låter ju jättetråkigt med midsommar. Enda grejen som jag kom och tänka på var självupplevd. I flera år hade vi midsommar och bjöd, alla år. Men när ett par i gänget skulle ha påskfest bjöds alla förutom vi. Sedan när vi inte bjöd till midsommar, gissa vilka som blev sura…? Jo de, trots att vi inte var bjudna till deras hem så var det självklart att vi skulle få komma till dem. Så frågan som jag tänkte på? hade ni bjudit de som har midsommarfest till er inflyttningsfest? Det måste inte vara ge och ta till 100% men det får heller inte bara vara att ta anser jag.

  Svara
 • Hej

  Det är trist när det blir sådär, när några blir uteslutna från en fest/tillställning. Hoppas ni ändå får en trevlig midsommar, och det tror jag ni kommer få! Det kan till och med vara ganska skönt att bara få vara, allra helst om man varit borta ett par veckor.

  Vi kommer dansa runt midsommarstången i Sigtuna (svärfar har stuga strax utanför) och vi hoppas att det blir uppehåll då!!! Hoppas man hittar en parkeringsplats bara…

  Jag tycker Sigtuna är jättefint och vi återkommer flera gånger om året, trots att det var där jag blev fästingbiten och TBE-smittad… borde inte vilja sätta min fot där igen, men det är något vackert med orten. =)

  Trevlig helg!

  Svara
 • hej, kul skrev fel, men alla förstod kanske innebörden, men det skulle vara: trots att vi inte var bjudna till deras hem så var det självklart att de skulle bli bjudna till oss…

  jaja, kram på er alla och ibland är det mysigt att bara vara själva. GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA!

  Svara
 • hej Hannah. Välkommen hem till kalla och blåsiga svedala. vi sitter här med vår lilla nyfödda dotter och har kommit överens om att vi inte ska göra nåt imorgon. de större barnen ska få gå till ”dansen” och leka och fiska den obligatoriska fiskedammen, men förövrigt ska vi ta det som den här lilla prinsessan vill ha det. det finns ju inget värre än att planera att gå iväg på nån grillfest och just denna kvällen vill bebisen inte göra nåt annat än äta. så stressande och frustrerande bland massor av folk. vi får fira midsommar nästa år istället. hoppas ni oxå får det lungt och skönt tillsammans. kramar:-)

  Svara
 • Hej Hanna,
  Välkommen hem igen till ett kallt o regnigt Sverige?
  Trist med ”vännerna” om det är några vänner, men det verkar inte så tycker jag! Fast egentligen sååå slösa inte energi på sånt Hanna, problemen ligger inte hos er,det är ju dom som har problemen om man beter sig så. Oavsett om det spekuleras i flera orsaker varför ni inte är bjudna eller ej? Man bjuder alla oavsett…eller hur. Man svarar ju själv på inbjudan??
  Ha en riktigt Glad Midsommar med er goa familj!
  Kramkram på er

  Svara
 • Super fina barn ni har 🙂
  Grattis till minstingen 🙂

  Svara
 • Nu har jag grunnat och grunnat…..man kan inte bara göra så som vännerna har gjort!

  De kommer att stå bakom ert hus när ni kommer hem och bara dyka fram!

  Eller så ligger det en inbjudan i posten!! Det måste vara något sådant…..allt detta för att ni skulle bli konfunderade!
  Annars är det ju inte klokt…

  Tror ni på mej?!!! :=)

  Så är det nog!

  Hannah skriv gärna sedan hur det blev! Vi alla är såååååå nyfikna!

  Kraaaaaaaaaaam

  Svara
 • Goa fina Hannah! Har inte ”hört av mig” på länge då jag haft borta lösenordet. Men nu måste jag bara skriv en hälsning =)
  Jag hoppas att det är så som många skriver att dom helt enkelt tror att ni är kvar i Spanien över helgen..eller? Ett missförstånd alltså. Sen kanske inte de övriga vännerna som är bjudna vet att ni inte är det, typ? Önskar er allt gott o att det ordnar upp sig. Kramar/Mari

  Svara
 • Hej

  Glad midsommar. Det spelar ingen roll vilka ursäkter andra har för varför man inte kan komma. Man ska *ALLTID* fråga först oavsett.
  Tack för din blogg. Mycket uppskattat. Kram/Zuzan

  Svara
 • Vill bara titta in och önska dig och din härliga familj en riktigt varm och solig midsommar. 🙂

  Svara
 • Kanske vännerna bara tror att ni är så trötta efter resan att ni vill vara hemma och ta igen er innan nya fester och annat dylikt?Men visst hade de kunnat fråga iaf.Hitta på något med familjen istället såsom med din syster tex och njut av det sällskapet istället om hon är ledig.
  Vill bara säga att jag gillar din blogg,trevligt skriven utan svordomar och annat som känns onödigt utan enbart en trevlig stämning man blir glad utav:-)
  Trevlig midsommar från en som ej heller ska på fest utan njuter av den egna familjen och vilar och tar det lungt för att ej riskera babyn i magen,har komplikationer med blödningar så jag måste med doktors order ta det lungt ”och dricka lite te” som doktorn så mysigt sa.Kram till hela familjen.

  Svara
 • Hej Hannah! Har inte varit inne här på ett par dagar, då jag lämnat Gbg för Sthlm. Hälsar på min syster under midsommar.Blev lite ledsen när jag läste ditt inlägg om Peters vänner. Väldigt tråkigt när människor beter sig på det sättet tycker jag. Om det hade varit mina ”vänner” hade jag nog konfronterat dem och frågat varför de inte bjudit er…
  Hannah, jag hoppas att ni får en jättemysig midsommarafton i alla fall, ni har ju varandra i en av världens garanterat mest kärleksfulla familjer.Magdalena har verkligen längtat efter dig vet jag! Kram till dig och hoppas att det var LITE skönt att komma hem till Sigtuna i alla fall.

  Svara
 • Glad midsommar ändå!
  Vi firar som vanligt i Dubai, 45 graders värme! Följ mig på:
  http://lovisahegborn.wordpress.com/

  Svara
 • Glad Midsommar Finis 🙂

  Jag är bjuden på 2 stora fina fester med härligt folk men fick tacka nej, måste jobba heeela natten :-/ Men i morgon är man glad åt sina extra slantar när många andra ligger med nyllet på kudden å sover bort lördan, hihi.

  Så.. idag blir det som mest en nypära med släkten!

  Kramar från mej Sara http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Vill önska dig och din familj en fin och trevlig midsommar.
  Må så gott!

  Svara
 • Usch, låter inte som några riktiga vänner det där. Man märker ju rätt fort vad människor går för och vilka man kan lita på och kalla vänner. Men du verkar ju inte gilla dem så mycket heller, så det kanske inte gör så mycket ändå för din del…

  Svara
 • Hej!

  Har varit med om liknande det känns inte kul.

  Vad det berodde på (att ni inte blev bjudna)vet jag inte; även om de trodde ni fortfarande var utomlands borde de bjuda..Nu är detta för sent för denna fest, men en grej man kunde gjort(göra för framtiden) är att skicka ett sms till dem med orden: ”Äntligen hemma; vi tänkte höra om ni vill komma över på en matbit hos oss i morgon?” Har de glömt bjuda hör de av sig, var det meningen att ni inte skulle bli bjuden hör de inte av sig..de kanske genomskådar orsaken till sms:et men det gör inget; det är ändå ”fulare” att inte bjuda..;-)

  Svara