Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:36 | juli 2, 2009

Trollskogar

Ännu en vacker dag med sol och extrem värme. Vet inte om jag tycker att det är extra varmt bara för att jag är sjuk, men det bara rinner av mig.

Jag satt och tänkte tillbaka på mina somrar som barn. Jag var mycket uppe hos min pappa i Älvdalen, utanför Mora i Dalarna. Naturen där är helt sagolikt vacker, som tagen ur en John Bauer tavla. Man kunde nästan se de lilla skogsrået på en sten vid tjärnen i det hemlighetsfulla skogarna. Riktiga trollskogar. Vi hade en hund hos pappa som hette Chic, hon och jag var ute i skogen hela dagarna. Det fanns en mossa som var så tjock och mjuk att den gick att hoppa i, en hoppmossa. Jag älskar att minnas och tänka på de somrarna. Som barn var allt så mystiskt och spännande på ett annat sätt. Kunde ligga i timmar ute bland hässjorna där höet hängde på tork, äta smultron som jag trätt på ett långt strå och bara titta upp på den vackra blå himlen. Molnen som var tjocka och bulliga som bomull kunde jag få till olika figurer och ansikten. Det var verkligen underbart.

johnbauer

Tycker om John Bauers målningar. Så mörka och sagolika med troll och skogar.

  Peter och Kai var grymma på att montera ihop grillen igår. Så det blev en lång kväll med god mat.

Bra jobbat!

Bra jobbat!

Jag ser sur och trött ut. Jag mådde prutt, men höll modet uppe.

Jag ser sur och trött ut. Jag mådde prutt, men höll modet uppe.

Hela kostcirkeln. Oxfilé, potatisgratäng, halloumiost, potatiskroketter, sås och sallad.

Hela kostcirkeln. Oxfilé, potatisgratäng, halloumiost, potatiskroketter, sås och sallad.

Nu är Peter iväg och lämnar Kai på Arlanda. Liv sover, Mio är hos grannen, William är på stranden med kompisen William och hans familj och jag sitter här i min ensamhet i tystnaden och är sugen på godis :-).

Tidigare idag var vi ute och åt lunch vid en vacker golfbana. jag är så långt ifrån en ”golfare” man kan komma. Jag är en sådan typ som älskar att hänga på tutan när jag åker förbi en golfbana där folk står och koncentrerar sig på sitt slag :-). Skulle prova en gång att slå på en driving range eller vad det nu heter med en instruktör som skulle lära mig. Det slutade med att jag nästan slog klubban i huvudet på honom och gick därifrån. Han skulle hela tiden stå bakom mig och hjälpa mig hålla i klubban och slå rätt, visst, så kanske man gör, men man ska för fasen inte trycka upp paketet i rumpan på mig också, snuskgubbe!

Det ser nästan ut som om jag är utomlands, väldigt vackra omgivningar.

Det ser nästan ut som om jag är utomlands, väldigt vackra omgivningar.

Utsikten från där vi satt och åt.

Utsikten från där vi satt och åt.

Jag skulle vilja ha en liten golfbil här hemma som jag kan prutta runt i och köra och handla med.

Jag skulle vilja ha en liten golfbil här hemma som jag kan prutta runt i och köra och handla med.

Nu tog lugnet slut! Måste fixa mat till två hungriga pojkar som just störtade in.

Må gott min vän.

Kärlek och omtanke.

 

 

 

   


8 kommentarer8 kommentarer om “Trollskogar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • me loves John Bauer tooooo!!!

  Svara
 • Vad mysigt ni har det i ert fina nya hus! Värmen håller i sig i Göteborg också, börjar nästan bli jobbigt nu!

  Ha en underbar torsdag!

  Kram!

  Svara
 • Hannah… Du är slående vacker trots att du är sjuk! Förstår du verkligen vilken skönhet du är!? 🙂 och jag håller med om J.Bauers tavlor. Har inte sett så många, men den med flickan där är otrolig. Älskade den redan som liten skit! 😉 KRAM!

  Svara
 • Hej fina Hannah
  Jag undrar vad du har för amningsbh, ska ju själv ha barn snart och tänkte inhandla en innan miraklet kommer, för jag vet att jag kommer inte orka det sen. Men har du nå bra märke och vad man kan köpa dom?
  Tack för en fin blogg
  Kram

  Svara
 • Hej Angestfia! Grattis till bebismiraklet, vad underbart! Jag har en super bra amningsbh från Twilfit, deras egna. Fin, enkel och ger mycket bra stöd trots att den inte har bygel (vilket man helst inte ska ha). Stor kram och lycka till med allt. /Hannah (inloggad i Peters namn, så det är inte han, snuskhummern)

  Svara
 • Hannah,
  jag blir så glad jag blir av att läsa din blogg!
  Jag såg dig ute i lördagskväll, Peter höll om dig så älskvärt och ni var så fina när ni kom. Ville säga till dig hur bra jag tycker du är, men det kändes så fjantigt så jag lät bli. Jag råkade se på Rachel Ray på gymet imorse där Sheryl Crow pratade om att vi kvinnor har en honoungslinje. 3-4 vänner som finns i vår närhet som kan stötta och inspirera. Hela inslaget var så bra med allt hon gått igenom. Tänk att du och din syster kan inspirera så många andra genom de ni är och det ni gör. TACK!

  Svara
 • Vad lika ni är du o Magda på vissa bilder! När du sitter där vid matbordet skulle det lika gärna kunna vara hon. Kram

  Svara
 • Ja Älvdalen är verkligen fint. Jag är också uppvuxen där och det är verkligen något speciellt… 🙂
  Ha det gott. Kram

  Svara