Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:53 | juli 15, 2009

”Djurvän”

Kära vän. I dag är jag och Liv själva. Vi har tjejdag. De två små pojkarna är på ”Daycamp”. Det är massor av barn i deras åldrar som är där. Det finns hoppborgar, klätterväggar och massor av kul för barn. Min stora är och kollar tennis nere på byn. Ganska skönt faktiskt :-).

Jag berättade ju om fästingjakten igår, Peter hade en på magen, men pojkarna, jag och Liv klarade oss från äckelparasiterna. Trodde jag, tills jag hittar en mellan Mios tår på kvällen! Den hade precis satt sig, och han rycker bort den själv (trots mina tillsägningar att låta bli den tills jag kom med en pincett) och kastar iväg den. Oj, vad arg jag blev. Han låg i sängen kan jag tillägga! Jag låg på alla fyra och letade i en timme, tills jag hittade det lilla äcklet krypandes på lakanet. Jag torterade den till döds.

Tobbe, Peters kompis kom hit i går kväll. Han ska bo här ett par dagar. Jag tror även min kära syster, nyss hemkommen från Frankrike också ska komma hit, Hoppas det!! Nu slipper jag åka flera kilometer bort för att få mottagning på min mobil, dit hon skickat sina blogginlägg och bilder (hon hade ingen dator eller internet där hon var) för att kunna lägga ut dem. 

Vår vän Igge kom på besök i morse. Han mådde bra, trots att vi bjöd han på lite mjölk. Usch, vad dåligt samvete jag haft, jag visste inte att man inte fick ge mjölk. Han mår i alla fall bra, och idag fick han kattmat istället.

Igge på besök igen. Hoppas att han inte har haft ont i magen.

Igge på besök igen.

Jag är inte helt ensam här med Liv. Förutom fästingar och igelkottar, så hittade jag den här mördargetingen(tre gånger så stor som en vanlig) på golvet. Död, som tur var, annars hade jag och Liv flytt ut i hagen.

Jag är inte helt ensam här med Liv. Förutom fästingar och igelkottar, så hittade jag den här mördargetingen(tre gånger så stor som en vanlig) på golvet. Död, som tur var, annars hade jag och Liv flytt ut i hagen.

Här står vi och glor.

Här står vi och glor.

Nu kanske du förstår min tristess. Det är inte så skönt att vara själv i alla fall, som jag skrev. Är så uttråkad, Liv bara sover. Får väl ta min dagliga promenad nu, och titta på ännu mer kossor.

Puss och kram från en gammal gam.


10 kommentarer10 kommentarer om “”Djurvän””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fästingar är det äckligaste som finns, blä!! Dom är min stora fobi på sommaren!! Nellie (min dotter) hade en i nacken igår, som tur är så har hon tagit alla 3 fästingsprutor. Jag ska ta dom nästa år, kan väl inte göra det när man är gravid..
  Mysigt med kossor, här där vi bor på landet så är det bara hästar vart man än tittar..bor bara hästfolk här. Jag är mer för kossor och grisar..har aldrig gillat hästar. Dom är väl fina så, men kossorna är sötare! 🙂
  Kramis Malin

  Svara
 • Hej Hanna!

  Sitter också och har det tråkigt. Mannen klipper gräset och bygger på altanen. Vi har kommit överens om att jag ska ansvara för barnen så att han kan jobba på…men fy vad tråkigt vi har det. Just nu sitter vi och tittar på Pippi Långstrump för sjuttioelfte gången den här veckan (det har regnat var eviga dag). Men om en lite stund ska vi åka ner till kyrkans sommar- och glasscafé och träffa lite goa vänner och äta GLASS…jag längtar så jag håller på att spricka!!

  Hoppas dina fina kommer hem snart…men då önskar du snart att du hade en lugn stund igen ;o)

  Kram Lovisa

  Svara
 • Åh fy tusan för äckliga fästingar! 🙁 Tur att du hittade den!! Getingar är också äckliga otyg som man gott klarar sig undan. Det värsta jag vet är när en stor geting kommer in i huset när jag är ensam hemma med lillbebisen.. då är man inte speciellt kaxig!!

  Hoppas ni har en trevlig kväll. Här är sommaren tillbaka nu, hoppas det fortsätter! Sol och vaaaarmt! 🙂

  Svara
 • Hoppas ni slipper dessa små otäcka kryp!här i jönköping vet jag inte vad väderguden sysslar med…sol,moln,ösregn,sol….här försöker jag måla klart mitt hus…men helt plötsligt börjar det ösregna…suck!vad mysigt att det kommer lite syskon och vänner…alltid mysigt!

  kram Helena

  Svara
 • Hej Hannah! Om det kan vara till någon tröst så är jag också uttråkad idag…läser, äter, sitter framför datorn, städar och försöker få tiden att gå. När jag var liten var vi alltid på Fårö (Gotland) på somrarna och där fanns fullt med fästingar i buskarna, så varje kväll var det fästingjakt. Men på den tiden (70-talet) visste man inte hur farliga de var. Usch vad gammal jag lätt när jag skrev sådär…Skratt. Kram på dig och sov så gott!

  Svara
 • Och när ska ni lotta ut den där dejten med Tobbe? 😉

  Svara
 • Hoppas du mår bra och har det härligt, man blir alltid så glad av att läsa dina och Maggans inlägg.
  Jag har frågat er båda om vänskap på facebook men ingen svarar 🙁
  Hur gör man för att bli er vän där?

  Kram kram

  Svara
 • hallo 🙂
  vi har också en igelkott, hon har kommit till oss varje kväll sen början av juni. och idag hade hon dessutom med sig två ungar! just nu ligger dom och sover i en hög på våran altan… supergulligt!
  stor kram!

  Svara
 • Hos mig var det värsta polispådraget på min lugna och fina gata nu på morgonen.. Läs mer i min blogg: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10630379
  Kram, Fiffi.

  Svara
 • Farväl Skåne-Hej Falkenberg…
  men först en utflykt till Södertälje,hufvudstaden och gamla hemstaden ”Usch-sala”.
  Är ni kvar i skåneland till nästa helg?

  Ha en angenäm dag!

  Svara