Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:24 | juli 30, 2009

Nu har vi dragit vidare…

Hej kära vän. Jag sitter nu och skriver från ett blåsigt, lite regnigt, men oerhört vackert Fjällbacka. Vi letade som sagt efter en pärla i Skånetrakterna eller en husbil där vi hade kunnat stanna och bo var som helst, men vi hamnade i fantastiska Fjällbacka. I morse packade vi, stuvade undan gammalt skit i bilen, och begav oss ut på vägarna igen. Min fina vän Camilla har ordnat så vi kunde åka hit, få bo på ett pensionat på en liten ö som heter Valö, inte många hundra meter med båt från hamnen i Fjällbacka. Efter att ha läst en av Camillas (Läckbergs hemsida hittar du här) böcker som utspelar sig i just Fjällbacka, så fick jag känslan att jag varit här förr, som om jag hamnat i en film :-). 

Camillas snälla mamma mötte upp oss, och vi fick vänta i deras mysiga sjöbod på att båten skulle hämta upp oss och ta oss till vår ö. Här är utsikten från sjöboden. Helt fantastiskt. Barnen kan fiska krabba rakt ner från sin egna brygga, det hade mina pojkar älskat.

Camillas snälla mamma mötte upp oss, och vi fick vänta i deras mysiga sjöbod på att båten skulle hämta upp oss och ta oss till vår ö. Här är utsikten från sjöboden. Helt fantastiskt. Barnen kan fiska krabbor rakt ner från sin egna brygga, det hade mina pojkar älskat.

0hamnen2
Här sitter vi på en riktig hederlig gammal fiskebåt som Ove styr. Ove ser ut som en väderbiten Michael Nyqvist, vilket får mig att känna mig ännu mer som i en "deckarfilm".

Här sitter vi på en riktig hederlig gammal fiskebåt som Ove styr. Ove ser ut som en sjömansversion av Michael Nyqvist, vilket får mig att känna mig ännu mer som i en "deckarfilm".

Här bor vi på Valö Pensionat. Nu hoppas vi på att det vackra vädret ska komma, sedan är allt perfekt.

Här bor vi, på Valö Pensionat. Nu hoppas vi på att det vackra vädret ska komma, sedan är allt perfekt.

Lovar att skriva mer och visa bilder, men nu ska vi gå och äta middag.

Puss och kram.


11 kommentarer11 kommentarer om “Nu har vi dragit vidare…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej på er!
  Vi sitter också inne i regnet hos mina föräldrar i Fjällbacka ;o) dock med utsikt över golfbanan.
  Lördag skall det bli kanonväder här så det ser vi framemot, få sitta nere vid Bryggan och äta ngt gott o titta på folk, båtar.
  Vem vet vi kanske ses!
  (mammas väninna gifte sig förra året på Valö, jättevackert!)

  //Ulrika

  Svara
 • Jag är också i Fjällbacka nu, ligger här i hamnen med våran båt. Vinden viner riktigt ordentligt i masterna, det blåser otroligt mkt! Riktigt stormväder.. men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt… 🙂 Hoppas ni har det bra ute på Valö!

  Svara
 • Hej Hannah !
  BRA VAL !!! Jag tipsade om Drakmöllan häromdagen…och nu så är du här istället ! Kul!! Hoppas ni har det bra, trots kuling och regn. Kram från en som spenderat alla mina somrar springande på ön, men som just nu sitter på land med utsikt över Valö.

  Svara
 • Hej hej! Jag är släkt med Camilla på min mammas sida..men jag har aldrig träffat henne. Det var en man som kontaktade en släkting till oss för några år sedan och som släktforskade på sin frus sida, och då kom han fram till att vi är släkt med henne. Han som släktforskade (Sune Falkenby heter han) ska tydligen ha kontakt med henne iaf.. 🙂
  Nu är det nattis här, min rygg är trött…är i v 34 idag! Snart är det över!! Kram Malin

  Svara
 • Hej Nett, Tessito har helt rätt. T-shirten kommer från en pyttebutik som ligger just där. Är själv usel på gatorna, men kände igen beskrivningen.
  Stor kram /Hannah

  Svara
 • Love skriver: 30 juli 2009 kl 12:36
  Hej Hannah! Läser din blogg dagligen, flera gånger om. Den är helt underbar, precis som du och din familj:-) Blir glad av att se att det finns så fina människor:-) Skriver idag med anledning av att jag och min kärlek förlorat lilla pyret i magen, fick missfall i helgen som gick. Har för mig att jag läst att du också hade missfall innan ni väntade Liv, stämmer det? Hur går man vidare? Detta var dock ett tidigt missfall, men jag hade redan en synlig kula på magen och den härliga starka känslan av att något växte i min mage…Tack för att du delar med dig av din inspiration, styrka, glädje och kärlek, det värmer. Många varma kramar från mig:-)

  SVAR: Hej, fina, fina Love. Du har valt ett vackert användarnamn!

  Jag gråter och känner med dig, önskar att du skulle slippa känna denna smärta. Jag och Peter fick, som du undrade också ett missfall. Det gör oerhört ont. Jag förstod inte varför det skulle behöva hända, vi längtade ju efter detta barn och hade planerat att bli gravida, och blev det efter bara en månads försök. Trösten jag hade var att när ett missfall händer så är det något som är fel, det stämmer inte och kroppen stöter ut det. Det var i alla fall min tröst och vi stöttade varandra och såg framför oss ett nytt försök och en ny graviditet, full av samma lycka och förväntan. Vi väntade ett par månader, men ganska snart så väntade lilla Liv i min mage. Nu finns hon hos oss, trots att jag i sorgen efter missfallet inte just då såg ett litet mirakel. Så mitt råd är att låta ditt hjärta och kropp sörja, men att ni ska försöka igen när ni känner er redo. All lycka, tröst och kärlek!

  Svara
 • Hej Hannah…Ville bara säga att din t-shirt från Odd Molly är jättesnygg! Jag köpte mig en lila och en almost black nu i veckan, nu blev jag sugen på den röda också!!!Får jag fråga vilken storlek du brukar köpa på Odd Molly plaggen? Du som är så smal, blir inte kläderna stora? Jag pendlar väldigt i vikt, tyvärr och har gått upp 5-6 kilo över sommaren, ändå har jag 0 på det mesta…Om jag vore lika smal nu som före sommaren skulle nog kläderna vara rätt stora på mig…

  Njut av sommaren och snart får du dina pojkar tillbaka! Mina stora älsklingar kommer idag *längtar*. Helénakramar

  Svara
 • Hej
  Hoppas ni har kunnat sova trots ovädret.
  Idag Hannah får du dra med dig Peter till Sportshopen i Tanumstrand och shoppa loss lite ;o) säkert en affär du gillar!

  //Ulrika

  Svara
 • åå vad mysigt ni har det. hoppas att ni inte har storm och ösregn. jag bor innåt landet och här åker soptunnorna omkring i kvarteret.. ha en uuunderbar helg.kram

  Svara
 • HEJ FINASTE.JAG HAR KÖPT KLICK SOM KOM UT IDAG.DEN MYSIGA FILTEN SOM LIV SOVER I. VAR HAR DU KÖPT DEN.JÄTTEMYSIG.HUR GÅR DET FÖRRESTEN MED ERT HUNDKÖP.HAR NI HITTAT NÅGON RIDGEBACK.KRAM,KRAM. M.

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vill bara säga att din blogg är underbar. Jag känner ett lugn när jag läser om dig, du verkar vara en varm och lugn person, men ändå med glimten i ögat. jag gillar det.
  mår bra när du skriver!
  kramar!

  Svara