Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:53 | augusti 11, 2009

Talsvårigheter

Hej min vän. Nattade pojkarna för timmar sedan, de är fortfarande vakna, och det tar nog ett bra tag till innan de somnar. Jag och Liv ligger i sängen och ska också försöka sova. Lite svårt dock när man är som en tonåring och sover länge på morgnarna. Peters vän Mattias (från sin studietid i USA), hans fru Niki och deras lilla son Anders har varit här hos oss och grillat och pratat. Det är så segt i början med språket när man inte pratat engelska på länge. Stakade mig på var och var annat ord i början och kände mig pinsamt dålig, men lagom tills att de lade sig för kvällen så flöt det på bra. Niki berättade att hon var gravid och skulle få bebis igen till årsskiftet. Anders har nyss fyllt ett år, så det är snabbt jobbat :-). Ska man ha mer barn tycker jag också att det är bra att få dem relativt tätt, så barnen har varandra och kan leka ihop. Roligare och lättare för alla i familjen :-).

I går satt vi än en gång i bilen i flera timmar. Vi tog dock en liten avstickare på vägen hem och stannade till på High Chaparral, Cowboystaden i Småland. Barnen var eld och lågor. Själv var jag smått stressad att vi skulle komma levande därifrån. Vi kom dit ganska sent så det var nästan helt folktomt, en lite små läskig melodi spelades i högtalare över ”staden” och mina tankar skrämde upp mig och jag funderade över var jag skulle gömma mig om jag blev jagad av en mördare här. Filmen Wrong Turn snurrade i mitt huvud :-). 

Pang pang showen var uppskattad. Lite konstigt bara att alla i hela byn blev kallblodigt skjutna, även nästan alla de goda(?). Du kan se "liken" i bakgrunden.

Pang pang showen var uppskattad. Lite konstigt bara att alla i hela byn blev kallblodigt skjutna, även nästan alla de goda(?). Du kan se "liken" i bakgrunden. Liv sov som en stock, trots galet skjutande.

Gnägg!

Gnägg!

Mio var en riktig liten cowboy.

Mio var en riktig liten cowboy.

William körde mer på "Mexarlooken" med sin sombrero.

William körde mer på "Mexarlooken" med sin sombrero.

En liten tågresa hann vi också med.

En liten tågresa hann vi också med.

Ibland kan det vara jobbigt att vara lång.

Ibland kan det vara jobbigt att vara lång.

Denna dag beskrivs mycket bra på "En pappas dagbok", kanske lite rått, men ack så sant :-).

Denna dag beskrivs mycket bra på "En pappas dagbok", kanske lite rått, men ack så sant :-).

Har lyckats få en konstig inställning på kameran, så bilderna är lite konstig storlek. Det är så typiskt mig att  hålla på att pilla på knappar jag inte vet vad det är.

På söndag ska vi ha fest, och det kommer nästan 60 pers. Temat för festan är Charter och det serveras Sangria och helgrillad gris. Det är massor att planera och fixas inför festen, och jag måste även hitta en rolig outfit. Har du några tips på en typisk charteroutfit á la Sällskapsresan? Så imorgon ska jag bl a leta efter partytält och kolla recept för den godaste Sangrian.

Den här är ju stenhård. Tycker Peter ska köra Lasses outfit rakt av.

Den här är ju stenhård. Tycker Peter ska köra Lasses outfit rakt av.

Tack för att du finns!

Kram och god natt.


8 kommentarer8 kommentarer om “Talsvårigheter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Du som verkar så klok kanske kan hjälpa mig med en fundering som jag har. Hur tänker du?

  Min fundering: Hur vet man om ett minne man har verkligen har hänt eller är en dröm. Ex har jag ett minne av att jag var på en campingplats som barn (jag ser dem bara snabbt framför mig) och genast är tvivlet där och ifrågasätter hur jag kan veta att detta är sanning och inte en dröm jag minns som om den var verklig/har hänt. Och detta gäller alltså massvis med minnen. Har försökt gå tvivlet till mötes och tänka att ”okej, jag kan
  väl inte veta hundra procent säkert att det har hänt, det kan man väl inte om
  nått”, men då dyker nästa minne upp och nästa. Det gäller alltså typ inte minnen som ”tog jag studenten” utan mer korta minnesfragment, citat etc. För hur kan man egentligen veta att sånt hänt till 100 %. Det finns ju alltid en möjlighet att det är en dröm som man fått för sig är sann etc..(och allt går ju inte att kontrollera/bevisa) Vad tror du? Kram Sofia

  Svara
 • Hej!tycker bildformaten är fina Hannah…så fortsätt pilla på kameran och utforska, annars lär man sig inte!Alltid trögt i början med svengelskan men lättar efter ett tag!
  Så fina ni är!

  kram o godnatt!

  Svara
 • Tänkte bara tipsa om ett recept på sangria som jag lärde mig då jag var barnflicka i Spaninen. En flaska rödvin (spanskt?) i en stor skål med massor av frukt (apelsin, citron, vindruvor, melon – anything!) som får dra ett bra tag, sedan dubbelt med fanta, alltså 1 liter vin – 2 liter fanta. Och så några skvättar av vad som finns hemma, konjak, vodka, likör som passar i. Farligt god, äkta, Sangria!

  Svara
 • ”Mallat”,muchas gracias ska oxå testa din ”sangria con vodka”!

  Hannah,jag tycker du ska ha de obligatoriska charter attiraljerna ”äventyrs”sandaler&magväska ovanpå en t-shirt med nåt fult”charterträsk”-tryck till några gräsliga leggins eller ännu hellre cykel byxor.Peter ska givetvis matcha dig med samma sorts t-shirt (med uppkavlade ärmar så låtsas tribalerna syns),fula shorts/capribyxor med flärpar från Dressman ,töntig huvudbonad typ för liten keps eller bandana med billigt tryck från Sjöbo marknad och inte minst sandaler med tubsockar…även med fjantig utstyrsel kommer ni vara hetaste paret! ha det så skoj,
  kram

  Svara
 • Som student har jag varit med och hållt i allehanda Kåren-fester med olika teman. Sun Trip är en uppskattad sådan där studenterna klär ut sig till charter-turister. Den bästa outiften är helt klart sandaler med vita tubsockor a la tysk turist, khaki-shorts eller lång omlott-kjol samt en hawaii-shorta! Toppa gärna med en badring runt midjan. ;]

  Svara
 • hejsan! tänkte bara ge ett litet tips om partytält…på harald nyborg har de många ollika storlekar o kraftiga hållbara partytält, till inte så jättehöga priser

  Svara
 • Låter som en bra idé att ha en lite fest! Liten och liten det verka rätt stor! :-).

  Du skrev i ett tidigare inlägg att du skulle se på madonna? Blev det så??

  Kram

  Svara
 • Vill också ha en mexicohatt!

  Svara