Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:12 | september 6, 2009

Påminn mig

Hej fina. Ja, då var det helgens sista kväll. Peter somnade mitt under skräckisen i går, och jag vågade inte titta klart på den själv, så det är vad jag ska somna till i kväll. Dumt kanske, för jag avskyr att drömma mardrömmar. Har en konstig fetisch på filmer av detta slag, tycker egentligen att de är skitdåliga, men kan ändå inte låta bli att hyra dem. Nu ligger Liv och tuggar på en våtservett bredvid mig och Peter håller på att byta lakan för han bytte blöja på henne i sängen. Självklart passade hon på att kissa ner både honom och allt runt om kring :-).

Kvällens frosseri. Tacos i mängder.

Kvällens frosseri. Tacos.

 Kom på att jag glömt berätta att vi varit och träffat valparna igen. Den här gången var de betydligt större. Det var svårt att åka därifrån utan en valp i knät.

Har du sett något sötare!? Det här är Emil från sagokullen, vår vovve. Alla valparna har Astrid Lingren sagonamn. Mio vill så klart att vi ska ta hem Mio :-).

Har du sett något sötare!? Det här är Emil från sagokullen, vår vovve. Alla valparna har Astrid Lingren sagonamn. Mio vill så klart att vi ska ta hem Mio :-).

Kärlek vid första ögonkastet.

Kärlek vid första ögonkastet.

Förhoppningsvis flyttar han in hos oss om två veckor. 

Jag blir tokig på mig själv. Sätter alltid påminnelser på min mobil, för att jag inte ska glömma bort saker jag måste göra. Hela dagen har det pipit och ringt, och jag har skjutit upp på allt hela tiden. Det är samma skit som jag blivit påmind om i flera dagar. Hämta barnens regnkläder i förrådet, sätta in pengar för Williams fotbollskläder, bokcocktail á la Bindefeldt i morgon, boka öronläkartid till William, gitarrlektioner, kör, pianolektioner, börja på en silversmidekurs och snart piper det väl till att jag inte får glömma att andas.

Puss och god natt.


20 kommentarer20 kommentarer om “Påminn mig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kanske kan du lägga in en påminnelse om att blogga mer? Älskar ju dina inlägg och vill läsa fler! 😛 Du, hunden.. herregud.. jag dog en sekund när jag såg den.. Sååååååå söt!!! Ska han fortsätta att heta Emil när ni får hem han?

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag skulle bli jätteglad om du skrev vilken färg du har på Estée Lauders daywear plus. 🙂
  Skulle vilja testa den och tror att den färgen du har skulle passa mig.

  Tack för en underbar blogg!!!

  Svara
 • hej gu va kul,jag har ochså en hundvalp som är min egna,jag fick honom när det blev sommarlov..en liten jack russel valp,synd att det inte går o visa bilder här för han är sååå söt..han är 21veckor nu (5månader)…o eran är ju ochså såå söt;)

  Svara
 • Minns detta med fläckiga sängmadrasser efter både det ena och det andra när barnen var små!!men men, det är det värt!det går ju att investera i ny madrass den dagen man känner det!Gud så söt liten valp!har själv aldrig haft hund, har bara sett grannens söta valp….som rivit upp tapeter och krafsat sönder ytterdörren,kissat o bajsat inomhus….det blir väl heltidsjobb att hålla koll…men det är ju perfekt när du är hemma på dagarna!
  Ha en bra dag!

  kram

  Svara
 • Ljuvligt liten valp…!
  Lycka till, ska bli roligt att läsa din blogg när valpen kommit hem, lär bli en & annan historia…hiiiii
  Lycka till!
  Storkram malinapralina

  Svara
 • Litet tips från en Ridgeback ägare… Sätt honom i valpskola eller ha en tränare där i början. Det är en utav de svåraste raserna att uppfostra och eftersom ni har små barn så kan det vara viktigt. Jag fick kastrera min ridgeback för att han var så aggressiv mot andra hundar och då hade han ändå varit i hundskola….

  Svara
 • Måste tyvärr påminna om att det börjar bli lite tråkigt här på denna sidan, jag har varit med från början även från Mama tiden ( gör ont i hjärtat när jag skriver det men jag måste. ) Det händer inte så mycket, inga aktiva bloggare längre. Förlåt!

  Svara
 • Valpar är alltid jättesöta =) Vill absolut inte ta bort er glädje över valpen men som Sophie säger så är Ridgeback en väldigt krävande ras och behöver fostras med fast hand och aktiveras många timmar per dag för att bli en bra familjemedlem. Vet ju inte vilken erfarenhet ni har av hundar men tipset om att gå valpskola är nog bra då det oftast kräver mer än man tror att ha en liten valp som inte bara är söt där hemma. Tyvärr är det många som skaffar hund o inte har beräknat kostnaderna…vilket gör att man ger upp innan hunden är vuxen. Men jag önskar er lycka till för har man ork o tid o tålamod får man en trogen familjemedlem i 10 -12 år framåt =)

  Svara
 • Ta 10 minuter (för dig själv), och andas.

  Idag blir en bra dag! Stor kram.

  Svara
 • Oj det låter som du har fullt upp verkligen….. har ni tänkt igenom detta med hund verkligen, det ligger mycket i det Sophie & Mari skriver. Dom är söta och fina men kräver oerhört mycket. Era barn är ju inte så stora så dom kan fostra och gå ut men den heller när den blir större, vill verkligen inte ta bort glädjen men en annan ras kanske är mer lämplig………

  Svara
 • Ang vad Linda skriver,så är och har jag också varit aktiv besökare här på bloggfamiljen sedan starten!besöker bloggen ca 2 gånger per dag, man blir så glad då det ploppat in nya inlägg…när det gäller Da Silva har jag dock tröttnat…inte ett inlägg på länge…!jag vet att ni nu gör om här och det ska bli såå spännande och kul!Så häng i och häng kvar nu alla läsare,och två inlägg om dagen Hannah skulle vara så roligt!

  kram

  Svara
 • Hejsan 🙂
  Första gången jag är inloggad men är en trogen läsare 🙂 Såg bilderna på den nya valpen! Jobbar själv med att hålla hundkurser, tror nog att du/ni vet vad ni ger er in på,plus du har din syster som verkar kunna det där med hund och häst. Vill gärna kommentera det som någon annan läsare skrev att det är en svår ras och att den behöver en fast hand och träning. Det behöver ALLA raser 🙂 det är huvudet man behöver trötta, en hund blir sällan trött en längre stund pga en promenad.

  Saknar din systers inlägg här på familjebloggen, vilken rolig humor hon har!! Mest du Hanna och din man som håller igång här. Ska bli spännande och se förändringarna här.
  Kram från blogg nybörjaren 🙂

  Svara
 • Lisa P Givetvis behöver alla hundar uppfostras men det är skillnad mellan raser. Du kan inte vara likadan mot tex en Jack Russel som en Newfoundland. Vissa hundar kräver mer både när det gäller mental o fysisk aktivitet. Men är Hannah o Peter inställda på hårt arbete med sin hund så tror jag att det ska gå jättebra! Önskar att alla barn kunde få växa upp med djur i sin närhet.

  Svara
 • Mari
  Jag va inte ute efter att trampa på någons ”tå” eller ”tass” det jag kommenterade va rent generellt, att alla hundar behöver stimuleras i huvudet oavsett ras. Med det ville jag ha sagt att det är nyttigt för alla oavsett ras att gå och träna precis som det är för oss oavsett storlek osv osv Jag är fullt medveten om att djur frågor väcker mycket känslor och som sagt jag va inte ute efter att irritera någon. Kan varmt tipsa om rally-lydnad, har precis börjat med min boxer och det är hur kul som helst 🙂

  Mvh
  Lisa.P

  Svara
 • Lisa P Jag kände mig absolut inte irriterad =) Ville bara förklara hur jag menade. Kul att du har boxer =) Fina hundar..har själv haft 2 st. Rally-lydnad verkar riktigt kul. Har inte prövat själv men det kommer nog. /Mari

  Svara
 • men gud vilken sötnos!! Förstår att det är svårt att vänta i två veckor nu… Grattis i förskott till ankomsten 😉

  Svara
 • Hej vilken underbar hund! Vilken ras är det? Vi letar familjehund kan det vara något för oss??
  Mvh
  Linda

  Svara
 • Ridgeback ägare med fler;

  Håller inte med angående rasen att den skulle vara den svårast att uppfostra. Det är ren osanning! Dobermann är svårast om det skulle vara intressamt! Allt handlar om att man ska visa att man bestämmer över hunden och inte tvärtom. Hundar och barn har alltid varit en svår kombo, har man uppsikt hela tiden är det ingen fara. Tur att ni skaffar vovven efter Liv, så den växer upp med Liv och inte Liv med vovven för då hade det varit svårare då en hund kräver väldigt mycket uppmärksamhet och närhet. Ridgebacken är en skarp hund med skinn på nosen, smart, glad och lekfull. Den kommer passa utmärkt hos er. Att sätta den på valpkurs dylikt är för mig ingen nödvändighet. Har man kunskap om egen uppfostring så funkar det lika bra. Lycka till och ni kmr att få en ur mysig vovve..

  Första gången jag kommenterar och ville även säga att din blogg har fått mig på andra tankar gällande barn (jag gillar barn, men väntar gärna med att skaffa själv tills minst 30 (är 20 nu) men jag kan nog tänka mig att skaffa tidigare, så Tack för en riktig glädjespridande och läsvärd blogg. Har du skrivit ngn egen bok som din syster? Vill köpa isåf. Kram

  Svara
 • Suck, vad irriterad jag blir när alla människor ska lägga sig i och peka med moralfingret vad gäller hundar. Jag har själv en valp på tolv veckor och det var likadant när vi skulle ta hem vår valp. Många i min närhet frågade om vi verkligen skulle klara av ansvaret och om vi hade tänkt igenom detta och vet att valpen måste ha sällskap hela dagen och aktiveras.. Och då har vi ändå en hund sen innan!

  Hannah är inte dum i huvudet! Om de ska skaffa en valp så är de väl naturligtvis medvetna om att den kräver jobb!

  Svara
 • Fantastiskt söt vovve förresten! 😉

  Svara