Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:41 | oktober 4, 2009

Frågor och svar

Fridolin skriver:

01 oktober 2009 kl 15:18  (Redigera)

Hej Hannah!
Jag vill börja med att tacka för en undebar blogg som jag följer dagligen!!
Har en liten fråga angående dina sittpuffar, vart har ni köpt dem? Skulle vilja ha en eller flera sådana, ser så himla mysigt ut att gosa ner sig i en sådan. Tack för dina härliga blogg återigen.
Många kramar

Svar: Tack själv! Puffarna kommer från märket Fatboy, och vi har köpt våra på butiken KNODD. De är verkligen sköna och finns i massor av olika färger och storlekar. Stor Kram.

sofie85 skriver:

02 oktober 2009 kl 8:42  (Redigera)

hej fina hannah! måste bara fråga dig om du kan tipsa om någon snygg höstjacka/kappa. gärna som funkar till både jeans och tights. hoppas du får en superfin fredag. många kramar /sofie

Svar: Hej fina Sofie. Hm, har funderat och tycker att H&M har ett väldigt bra och snyggt utbud på jackor och kappor, som går till det mesta. Var inne lite på lite olika sidor på internet, och hittade många fina på ASOS.com. Den som heter Wool Bustle back Coat, tycker jag var snygg. Påminner om min Odd Molly-kappa. Hoppas att du hittar något som du gillar. Lycka till! Varma kramar.

Kappa från ASOS.com

Kappa från ASOS.com

Min Odd Molly. Rätt likt va?

Min Odd Molly. Rätt likt va?

Cina skriver:

02 oktober 2009 kl 11:54  (Redigera)

Hej på dig,

Vilken härlig orkide på disken, är den äkta? Vart hitta man isf en sådan härlig orkide?

Må så gott/
Cina!

Svar: Hej Cina! Den är helt underbar, och det finns inte en själ som sett att den är fejk. Den är oerhört verklighetstrogen. Fick den av min mamma, och hon har köpt den från en företagskatalog som säljer allt möjligt. Hon mindes inte vad den hette, men skulle kolla upp det till i morgon. Håll ut 🙂 Kram!

johannah skriver:

02 oktober 2009 kl 12:07  (Redigera)

först vill jag tacka för en underbar blogg!
sen tänkte jag fråga vilken färg du har när du färgar ditt hår eller om de är naturligt? och sen om du nån gång har gjort läppförstoring eller nått liknande?
jag tycker du är så himla snygg!
kram johannah

Svar: Tack snälla! Min hårfärg är inte naturlig, jag är egentligen mörkhårig. Mitt hår är ljusfärgat, och min frisör använder Wellas Sunlights. Jag har för mycket länge sedan provat Restylane i mina läppar. Det är ett kroppseget ämne som försvinner ur kroppen inom sex månader så nu är jag fri från det. Kan lätt se onaturligt och fult ut tycker jag. Kram kram.

 

Min naturliga hårfärg, men inte en lika naturlig pose.

Min naturliga hårfärg, men inte en lika naturlig pose.

Undviker botox och "läppsprut", det kan så lätt bli fel :-)

Undviker botox och "läppsprut", det kan så lätt bli fel 🙂

TP skriver:

02 oktober 2009 kl 15:39  (Redigera)

Ni har ett jätte fint hem!
Jag har en liten fråga ang Ditt hår. Du har ju hårförlängning – hur är det att borsta? Borstar/kammar man som vanligt? Hur känns det? Typ, känner man “påklistringen”?
Kram till er alla! Och trevlig helg!

Svar: Hej fina. Jag har haft extensions till och från i flera år, så jag är så van att sköta det, och ha ”plopparna” i huvudet, att jag inte tänker på dem. Jag använder en naturborste, vilket gör att jag kan borsta håret som vanligt från hårbotten, utan att det fastnar. När håret är helt nygjort känns är det lite ömt vid fästena, de tre första dagarna, särskilt när man ligger med huvudet på kudden. All kärlek.

AnnaB skriver:

02 oktober 2009 kl 17:01  (Redigera)

Hej!
Jag har skrivit ett par frågor innan men nu kommer jag knappt ihåg dem…
Men jag undrar vilken färg du har på din ansiktskräm från Estee Lauder?
Sen undrar jag vilken metod du använder till din hårförlängning? Keratinvax?
Är det svårt att tvätta, hur gör man?

Tack för en underbar blogg!!!

Svar: Den krämen finns bara i en färg, vad jag vet. Den anpassar sig efter just din hudton. Super! Jag har små fästen av keratinvax, ca 70 tunna slingor för att fylla ut håret. Jag sköter det precis som när jag inte har något alls i mitt hår. Tvättar och kammar det som vanligt. Inte alls svårt eller jobbigt. Stor Kram, och tack!

Elenore skriver:

02 oktober 2009 kl 17:28  (Redigera)

Hej Hannah!

Min fråga gäller din tro.
Tvivlar du ibland på att Gud finns? Har du känt att Han finns?
Frågar för att jag själv är troende, men med tanke på allt som händer i denna hemska värld har jag väldigt svårt att tro att Han finns ibland.
Jag vill tro och i vissa stunder har jag verkligen förstått att Han finns. Har upplevt det.

Du har en så fin blogg, den är så mysig att läsa och den lättar en del nu när jag inte mår så bra. Tack!

Kram!

Svar: Hej fina Ellinore! Jag är troende, och är uppväxt i ett kristet hem med föräldrar som driver en kyrka, så det har varit helt naturligt för mig. Jag har i dag som vuxen haft mina tvivel i svåra stunder, och också när jag läst och sett allt hemskt som händer i världen. Det jag dock vet är att när jag mått som sämst så har min tro hjälpt mig, det är den som fått mig att orka och som gett mig hopp. Jag har också klarat mig genom alla svåra tider, så jag har absolut känt och vet att Gud finns. Att det händer så mycket hemskt i världen beror ju på att det också finns en ondska. Människor glömmer ofta bort det. Alla har ju också ett fritt val att välja Gud eller inte. Den fria viljan. Det är vad jag tror i alla fall. Hoppas att du mår bättre. Var vid gott mod och kom ihåg att du är värdefull!

Ulrica70 skriver:

02 oktober 2009 kl 17:41  (Redigera)

Fråga angående kläder. Nu vet jag inte hur lång du är men gissar du är i min längd (jag är 177 cm lång) och jag drar stl 36, eller x-small/small och det är ett problem tycker jag speciellt när man ska köpa träningskläder då det inte finns “long leg” utan för att längden ska räcka till måste man köpa flera nr för stora kläder… Har du tips på träningskläder/myskläder som är långa i benen men ändå stl 36 eller small?

Kram Ullis

Svar: Hej Ullis. Jag är ca 175 cm och har som du alltid haft problem med att hitta byxor som passar. Mina favorit mysbyxor som är långa i benen har jag beställt från Abercrombie & Fitch i USA. Annars har jag några från Casall, deras byxor är också bra i längd när man drar en liten storlek på bredden. Hoppas att du hittar något bra. Jag har några mysbyxor som är lite korta, men då drar jag i dem som en tok när de är blöta och nytvättade, hjälper lite. Puss och kram.

mariaisak skriver:

02 oktober 2009 kl 20:53  (Redigera)

Hej Hannah! Jag har bara en snabb fråga! Vad har ni för golv i huset, är det vad som kallas “vit ek” eller “vit ask”? Det ser så snyggt ut, håller på att bygga hus så jag tittar bara efter golv vart jag än går just nu  Trevlig helg

Svar: Jag har rotat runt i hela huset för att hitta beskrivningen på golvet, vad det är för träslag. Hittar det inte, men är nästan säker på att det är ”vit ek”. Väldigt fint, dock behövs det damsugas oftare känns det som 🙂 Kram kram.

MrsB skriver:

03 oktober 2009 kl 12:39  (Redigera)

Hej Hannah,
Mina frågor är dessa:
Hur gick det till när du testade positivt med Liv? Gjorde du det själv, var Peter hemma? Hur berättade du det för honom?
Hur kändes det när du fick reda på att du väntade en tjej? Jag fick en flicka i februari i år, innan henne har jag två killar (precis som du). Men mitt första barn (en dotter) dog när hon var 4 dagar gammal, så för mig var det väldigt “jobbigt” att vänta en flicka igen…jag var så rädd! Samtidigt var ju glädjen enorm, hon var ju helt frisk!

Svar: Hej fina vän. Jag fick ett hugg i hjärtat när du skrev att du förlorat din första dotter, vad fruktansvärt. Du är stark som gått vidare och nu har tre underbara barn. Förstår din rädsla när du väntade en till flicka, men allt gick bra och ditt mirakel finns hos dig! Jag och Peter planerade att skaffa barn. Tyvärr fick jag missfall när jag äntligen blev gravid. Kort efter det blev jag gravid igen, och då med Liv, och såg det som om det fanns en mening med missfallet, annars hade Liv aldrig funnits i dag. Jag gjorde en test hemma själv, trots att jag bara gått en dag över. Kände med en gång att jag var gravid, och det var jag. Berättade det för Peter med en gång, och lyckan var stor för oss båda. En fantastisk känsla! Att det sedan visade sig vara en tjej var jättekul och spännande. Hade så klart blivit lika lycklig över en pojke till. All lycka och kärlek.

ulrika78 skriver:

02 oktober 2009 kl 22:26  (Redigera)

Hej!
Vilka fina bilder till tidningen! ska bli roligt att läsa artikel. Det ser ut som att er kväll har varit lika mysig som min. Här har vi också ätit chips och tittat på Idol, men min lilla tjej på 7 veckor vill bara stå i mitt knä men nu har jag äntligen händerna fria  Skulle vilja fråga dig hur det var för dig när du ammade. Själv är jag konstant sugen på något och gärna nått onyttigt så klart. Har du något tips mot sötsug? Var du också sugen när du hel ammade? Undrar också vad du tränar eller har tränat efter graviditeten, är det övningar från din fina DVD? Ha en kanon skön helg och ta hand om dig och din fina familj. Kram

Svar:  Hej Ulrika! Mina armar är helt ömma, Liv vill också bara stå i knät hela tiden 🙂 Jag är alltid sugen på saker, men vid amning blir suget sjukligt starkt. Kroppen behöver extra energi och näring när man ammar, tyvärr så trycker man i sig mindre nyttiga saker istället, bara för att sötsuget tar över. Har inga tips för att bli av med det dessvärre. Jag unnar mig det. Något gott kan man väl få unna sig när man går runt med meloner som läcker konstant, vallningar som liknas vid de som drabbar en vid klimakteriet, och inte för att tala om humöret, vidrigt :-). Under min graviditet tränade jag på gym i början, men sedan i hemmet med samma övningar som på min tränings-DVD. De övningarna är precis lika bra att utöva nu, ska bara ta mig i kragen och komma igång. Vi får pusha varandra! Må gott och hoppas att jag var till lite hjälp. Stor kram.

Nora_81 skriver:

03 oktober 2009 kl 13:12  (Redigera)

Hej Hanna. Läste att det kanske blir en “familjeträff” snart… Skulle var så kul att träffa alla. (Man läser ju även andras kommentarer ibland så man känner ju igen vissa där också:) ) Tänkte bara höra om du gjort snickerskakorna jag skicka recept på för en tid sedan. Skulle vara kul att höra om de isåfall blev poopis:) Kram o ta hand om varandra…

Svar: Ja, vi håller på och tänker för fullt hur vi ska sy ihop det. Kommer bli så kul att ha en ”familjeträff”, så vi kan träffas på riktigt och få ansikten på varandra. Det är verkligen som om vi känner varandra, tycker jag. Åh, kan du inte ge mig receptet igen, snälla?! Tror det kommer bli en succé. Kramar i massor.

Maja skriver:

03 oktober 2009 kl 17:12  (Redigera)

Sidan blev verkligen jättefin, ett stort grattis till er. Layouten blev även mer lättöverskådlig och rationell! Som läsare är jag väldans nöjd och imponerad.
Är annars lite smått höstdeprimerad! I mitt liv är det väldigt mycket på gång just nu och jag orkar inte riktigt med allt. Har du några bra tips på hur man tar sig igenom en mörk och kall höst? Stor kram till dig!

Svar: Tack, är så glad! Det viktiga är ju att just du som läsare ska vara nöjd, så nu känns det som om vi lyckats. Jag mådde som sämst just en höst för några år sedan, kände mig så deppig, ensam och förkrossad. Man kan ju aldrig fly från sina egna känslor, kropp och hjärta, men man kan försöka att få den att må lite bättre i alla fall. Jag försökte att vara mycket med min familj och vänner. Var jag själv så gick jag på bio en kväll, eller tände mycket ljus för att få en mysig känsla under de mörka, kalla höstkvällarna och läste en rolig eller spännande bok. Tror det är bra att träna och röra på sig mycket, vilket ökar endorfinerna (kroppens egna ”glädjeämne”), som gör dig piggare och gladare. Vad är det egentligen som gör att du mår dåligt? Försök att gå till botten med problemet. Är det någon som gjort dig illa är personen inte värd dina tårar eller all din energi. Låt aldrig någon stjäla din glädje. Lycka till i höst, och var vid gott mod. All kärlek och styrka.

jaessiica skriver:

04 oktober 2009 kl 11:44  (Redigera)

Hej Hannah! Har letat efter en just sådan “bokhylla” eller vad man ska kalla det som William har i sitt rum. Den vita. Så fin, men jag kan inte hitta den. Vart har ni köpt den någonstans?
Tack för en underbar blogg =D

Svar: Har en likadan på båda pojkarnas rum, toppenbra. Den kommer från IKEA, och jag tror den heter Expedit. Stor kram och hoppas att du hittar den.

Fiffiluren skriver:

04 oktober 2009 kl 12:19  (Redigera)

Hej Hannah!
Jag och min pojkvän vill jättegärna ha fatboy sittsäckar men vi tycker att de är aningen för dyra, har du tips om några som är billigare med samma fina kvalité?
Kram, Fiffi.
http://www.metrobloggen.se/princessbakelse

Svar:  Ja, de är skitdyra. Fasen vad trist att saker man vill ha alltid kostar för mycket pengar! Kan tyvärr inte hjälpa dig med något tips just nu, MEN en vän till Peter ska börja sälja liknande ”puffar” till  ett bättre pris, så jag ska hålla dig underättad. Massor av kramar.

vasbysara skriver:

04 oktober 2009 kl 18:55  (Redigera)

Hej Hannah….
tack för en jättebra blogg..går in här varje dag och tittar/läser…mycket roligt och mysigt!!
Jag och 3 tjejer ska in till stan (Sthlm) på söndag och funderar på att äta brunch men vart ska man gå för en god och härlig brunch?Ska även vara mysigt och trevlig personal…Har sett att du varit på en del bruncher men kommer inte ihåg vart ni var…Jättetacksam för svar…Kramis Sara


Svar: Hej Sara. Kul att du gillar bloggen, det värmer! Ja, då ska vi se vart ni kan gå… Berns har Asiatisk brunch, gott och speciellt och så är det fint där. Scandic Anglais är trevligt, gott om plats och ofta roligt folk. Dessvärre är väl inte maten fantastisk, men helt ok. Story Hotell på Riddargatan har bra brunch i trevlig miljö. Har fått veta av en vän här på bloggen att Nordic Light Hotel har bra brunch, tänker själv prova den. Lycka till och ha en härlig dag i stor staden. Kram kram.

sarah skriver:

04 oktober 2009 kl 15:02  (Redigera)

var kommer stövlarna ifrån? acnes?

Svar: Jepp, stövlarna kommer från ACNE. Köpte dem förra året, och det är mitt bästa köp någonsin. Kram.

Hoppas att jag lyckts svara på det mesta nu, puh 🙂 Jag vet att jag fått några till frågor om min Silverkurs, pojkarnas namn och vårt företagsnamn. Så here we go… När jag blev så sjuk så missade jag tyvärr två kurstillfällen, vilket innebär fem timmars undervisning och arbete. Eftersom det var en intensiv kurs är det omöjligt för mig att lyckas ta igen det. Så jag får börja på nästa kurs till våren igen :-(. Pojkarna heter båda Maximilian i mellan namn, men Willim heter också Noah och Mio heter Vincent. Mitt och Peters företagsnamn WIOLIV kommer som du trodde från barnens namn. WI för William LIV för Liv såklart, och vänder du upp och ner på WIO så står det Mio. Smart va 🙂

God natt.

Du är värdefull!

PS. Mamma Emma, jag är så nyfiken på vad din man hittade på. Vad var det för överraskning/resa? 


6 kommentarer6 kommentarer om “Frågor och svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah! Tack för att du svara på alal frågor! Sidan har blivit jättefin och det är så fint med alla bilder. Du är så vacker, alltid.
  Ha en fortsatt bra dag.
  kram Lommo

  Svara
 • Tack så jättemycket för ditt svar!!
  Vi ska nog kolla in Nordic Light så får jag rapportera till dig sen och säga om det var bra…
  Ha en underbar dag,själv ska jag jobba till 21.30 ikväll..Jobbar i Kista och vi har ju öppet till 21…
  Kram Sara

  Svara
 • tack snälla söta hannah för ditt svar. blev så glad att du tog dig tid för att hjälpa mig. hoppas nu får en fin vecka. varma kramar sofie

  Svara
 • Hejsan fina Hannah!
  Tack för jätte rolig blogg 🙂
  Jag vill gärna veta var du köpt din klänning som du hade på dig i när ni var i kyrkan 🙂
  Tycker den var jätte fin. Ha en fortsatt trevlig dag Kraam

  Svara
 • Läser din blogg ofta och tycker den är mycket bra. Reagerade verkligen, på ett bra sätt, på näst sista meningen ”Du är värdefull”. Wow, det är alldeles för sällan vi säger det till familj, vänner eller bara människor. För att alla är verkligen värdefulla. Kanske man glömmer bort att påminna sig själv om det ibland… Iallafall, tack för en bra blogg och nya sidan är jätte fin!

  Svara
 • Hej Sofie85 och alla andra förstås! Roligt att du fråga samma som mig om jackor, fast jag frågat Kina här på bloggfamiljen, jättefin den Hannah tipsa om. Få se om Kina kommer med mer tips!Ha de bra alla Annika

  Svara