Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:06 | oktober 6, 2009

God morgon vackra vän

Hoppas att du mår bra. Jag var uppe tidigt i morse och satt själv i köket och drack morgonkaffe. Trots att jag knappt sovit inatt , (Liv tyckte nämligen att det var morgon kl 03, men somnade som tur var om efter en timmes sjungande) så var det skönt att gå upp innan det var dags att fixa frukost, ta fram kläder, se till att kalsongerna inte hamnar på huvudet och att pyjamasen inte är ett underställ, på en viss liten man :-), och ta tag i allt annat som hör en morgon till. 

Pojkarna ska på utflykt med skolan i dag. Så matsäck och varma kläder var ett måste.

Pojkarna ska på utflykt med skolan i dag. Så matsäck och varma kläder var ett måste.

Jag ska snart fara in till stan, äta lunch med Peter och ha lite möten. Ska även hämta min nya mobil, äntligen! De senaste två gångerna jag varit i stan har det slutat med att jag fått feber, åkt till läkaren och fått penicillin. Hoppas att jag inte åker på någon ny ”stanåkomma”.

Måste bara berätta om min matlagning i går. Grannen håller på att hjälpa mig med enkla och bra recept, sådana som även jag klarar av 🙂 Barnen är trötta på de få maträtter som jag faktiskt kan laga, så nu är det dags att bli mästerkock och kunna bjuda på en varierande kost 🙂

Smygstartade med Peters favoriträtt, Wallenbergare, potatismos, ärtor och lingon.

Voilá!

Voilá!

500g Kalvfärs, 2dl grädde, ett krm vitpeppar, en tsk salt, 3 äggulor. Bland ner allt, men lite i taget,  med en gaffel, fukta händerna och forma lagom stora bitar. Stek i smör. Gott!

Alla åt som om de inte fått mat på veckor. Jag lyckades! Tack AC!

Alla åt som om de inte fått mat på veckor. Jag lyckades! Tack AC!

Ska dagligen följa Kock-Per också, vår egen Bloggfamiljen-Kock, och få mer inspiration till att laga mat. Kanske kommer jag tycka att det är kul att laga mat, när det smakar gott, och alla är nöjda. 

Glöm inte att le en extra gång mot någon, och varför inte ge någon en komplimang. Man vet ju själv hur mycket  det glädjer en när man får ett uppmuntrande ord eller ett leende, en stressad och grå dag.

Ta hand om dig. Du är fantastisk!

All kärlek


23 kommentarer23 kommentarer om “God morgon vackra vän”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh, det där såg gott ut. Måste hålla med Peter, det där är en favorit. Och jag måste hålla med dig, visst blir livet bättre av ett leende. Så himla enkelt och det blir aldrig bättre än vad man själv bidrar med. Hoppas att du får en riktigt fin dag, du med!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Följer din blogg, nästan dagligen:-), jätte roligt att läsa om eran fina familj och vad ni hittar på för bus.
  Jag skulle väldigt gärna vilja veta vart ni har köpt Livs säng?! Den är alldeles underbar!

  /Kramar från Jessica

  Svara
 • Så gott det ser ut! Duktigt gjort:)
  Kram

  Svara
 • Godmorgon Hannah
  Mmmm, det är gott med Wallenbergare, jag har börjat göra en fuskvariant som är precis lika god. Man använder sig av fläskfärs och kalvfond. Så det kan jag rekomendera. Hoppas ni har lika fint väder i Sthlm som här nere i Skåne.
  Hoppas du får en underbar dag!

  Svara
 • Godmorgon du oxå!!

  Vad duktig du är, maten ser jättegod ut 🙂
  Är själv hemma och kurerar mig då jag åkt på nåt elakt virus som vägrar lämna min kropp!!
  Har mått bättre kan jag säga…

  Men det är sån tur att du finns Hannah och kan skriva trevliga saker & muntra upp mig lite grand iaf.
  Ska passa på att vila nu innan det är dax att hämta mina underbara barn på skolan.

  Stoor kraam till dig från mig!!

  Svara
 • Godmorgon, tack för positiva inlägg så här på morgonen! Har känt mig lite låg några dagar. Vet inte om det är något litet virus som smyger sig på, sömnbrist pga mina små nattsuddare, eller behov att ta hand om mig själv lite.

  Roligt att läsa din blogg iallafall. Kram.

  Svara
 • Godförmiddag!
  Igår slet jag mitt hår med middagen, hemmagjord potatismos osv, sms;ar barnen att maten serveras kl 18,00….först ringer dottern och säger att hon redan har ätit, efter en stund ringer sonen och säger att han också har ätit, sambon var inte hemma. Slutade med att jag fick äta själv…där fick man för att man har gjort sig till ;o)
  Men när dom kom hem sen var dom allt lite hungriga ändå :o)

  //U

  Svara
 • Vill bara säga hej och att det är en toppenblogg. Ha en toppendag. Kram

  Svara
 • Åh, jag älskar Wallenbergare! En annan svensk klassiker är Biff a la Lindström. Köttfärs blandat med hackade rödbetor. Bara att steka upp och servera med kokt potatis, sås och grönsaker! :]

  Svara
 • Hej Hannah! Bra jobbat! Är precis likadan, behöver verkligen inspiration till att komma igång med att laga lite roligare vardagsrätter. Nu gav du mig verkligen inspiration! Tusen tack för receptet. Ha en underbar dag! Kram!

  Svara
 • Hej fina du!
  Hoppas du och Peter får en underbar dag tillsammans. Jag ska ta mig ut nu och gå och shoppa lite och då ska jag passa på och köpa lite seasalt choklad! Jag ska se till att le lite idag då jag varit en surkärring i några dagar. Nu ska jag väcka och mata den lilla. STOR kram/Ulrika

  Svara
 • Hej!
  Vill skicka en hälsning till dig och skriva att du i mina ögon tycks vara en fantastisk person. Jag uppskattar din blogg för att du har en sådan vänlig och positiv inställning som får mig att själv agera likadant. Ett stort tack för den trevliga stund du ger mig varje dag då jag läser din blogg 🙂

  Svara
 • Ja Hanna ser verkligen gott ut..
  Jag tycker det är svårt o komma på bra o gid mat, kräsna tonåringar i huset o inget gillas.FY trist sånt.
  Gjorde fylld snitzel i går , super gott tyckte jag,men nej då, INGEN av mina barn åt o där satt jag. Inte kul alls o otacksamma är dom*L*
  Idag ska dom få sina trista makaroner o ungsfalukorv, jag har ju mina rester så*L*
  Ha det gott o lycka till med dagens mat

  Svara
 • Sorry,ser jag skrev gid istället för god…sorry.

  Svara
 • Hej,min fina vän.Nu ska du få ett recept av mig. Mycket enkelt att göra.Fläskfile Sinkadus.
  Smörj en eldfast form,skiva ca. 4 tomater lägg i botten.Skiva fläskfilen i skivor ,krydda stek upp och lägg över tomaterna.klipp 2 pkt bacon och bryn upp skivade champinjoner och täck med det .3-5 dl grädde, välj någon fettsnål.Rör i 3 msk. senap.Häll över.S trö gratängost över.In i ugnen i 200 gr ca. 15 min.Serveras med kokt ris och en läcker sallad.Jättegott. Jag lovar det kommer att bli mycket uppskattat.Ha en skön dag. Kram Marita.

  Svara
 • Den middagen gjorde jag till min man vid vår första date.Och idag är vi gifta.Ha,ha.

  Svara
 • Grattis finaste Hannah och alla här på Bloggfamiljen..vilken super fin och fräsch sida ”vi” fått!!! Jätte kul!
  Storkram Malinapralina<3

  Svara
 • Usch förstår inte hur du hinner och orkar med allt 🙂 Själv har jag en liten hemma och hinner knappt duscha..
  Har frågat tidigare men måste fråga igen var du köpt din rosa ”lära-gå-vagn” till Liv. Letar fortf och hittar igen… får snart hitta någon som kan tillverka en till mig. Tusen tack på förhand.

  Svara
 • Tack detsamma!!
  Blev just jättesugen på att laga mat tack vare dig. Har en tid inte haft alls sug efter att laga mat o fixa, men idag fick jag ett ryck o köpte ny matta i vardagsrummet o piffade lite. Faktiskt har nog det gjort att jag vill lite extra idag. Kram till dig!
  Måste bara säga att det ser så härligt ut med ert stora rymliga hus, får för mig att det inte känns lika stökigt fast barnen dragit fram som i strid!!?? Visst ska det synas att man har barn, men ibland är det plock precis öööverallt. Kan det va skillnad mot när ni bodde lite mindre? Kramar Lina

  Svara
 • Hej Hannah!
  guud va gott de ser ut, jag själv har ju numera gips på vänster arm så de är inte lätt att laga mat om man säger så. Inget är lätt, duscha haha, man förstår vad beroende man är av två händer nu om inte annat. Väntar med spänning på få höra om fina William och fina din dag. Kramar Annika

  Svara
 • Mums! Ser jätte mumsigt ut!!

  Svara
 • Oj vad söta pojkarna är!!!

  Roligt att du ska få lite matinspiration. Dela gärna med dig av förslagen här. Jag är inne i en period där det inte alls känns kul att laga mat och jag kommer aldrig på något roligt att laga…

  Svara
 • Precis vad jag behövde!
  Recept på gott och lättlagat…det är något med vår generation och matlagning..vi liksom tappade den biten nånstans på vägen =)
  Hälsa och tacka grannen!
  kram

  Svara