Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:04 | oktober 13, 2009

Ny dag, nya tag

Fina vän, hoppas allt är väl.

Gårdagens läkarbesök slutade med att jag och Peter blev 280 kr fattigare och inte ett dugg friskare eller hjälpta. Liv och Peter tog också halsprov (efter tjat från oss), men de hade inga äckliga bacillusker. Sura och griniga var sköterskorna och läkaren skickade bara hem mig med ytterligare en penicillinkur. 

Ibland känns det som om man blir sjuk bara av att vara på ett sjukhus. Har du sett ett tråkigare rum?!

Ibland känns det som om man blir sjuk bara av att vara på ett sjukhus. Har du sett ett tråkigare rum?!

I dag däremot fick jag tid på vår vårdcentral här i Sigtuna och blev hjälpt. Grundlig undersökning gjordes, jag fick svar på mina frågor och en remiss, så jag får operera bort mina pungkulsliknande halsmandlar.

I dag är jag kanske inte så mycket friskare, men gladare i alla fall och vid gott mod. Snart ryker mina "kulor".

I dag är jag kanske inte så mycket friskare, men gladare och vid gott mod. Snart ryker mina "kulor".

Tillbaka till gårdagen. Vi kom hem sent och möttes av ett hus utan ström, och ingen ström innebär att vår kyl och frys inte heller har haft någon ström under helgen. Fick slänga allt! Först regnar det in och sedan får vi strömavbrott, och all mat blir förstörd. Humöret har inte varit på topp det senaste dygnet, det kan jag lova, men nu är det nya tag. Jag älskar att storhandla, så lite tur fick jag mitt i allt 🙂

Jag har precis fått en grundlig diskmaskinsinstruktion av Marianne. Det var en helt ny värld av salt och sköljmedel som jag lärde mig. Fasen, inte undra på att disken aldrig blir ren och jag får stå och diska för hand… inte kan man väl kunna allt 🙂

Hörs om en stund.

All kärlek!


18 kommentarer18 kommentarer om “Ny dag, nya tag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah,
  Va skönt att du fick hjälp i Sigtuna! måste säga att du ser strålande ut som vanligt 😉 din hy är fantastisk fin.

  Jag älskar också att storhandla och slänga ut det gamla och in med det nya 😀

  En fråga; har din syster börjat blogga?

  Ha en fortsatt bra dag
  Kram Lommo

  Svara
 • http://magdalenagraaf.se/

  Hittade denna länk :o)

  //U

  Svara
 • Hej Hanna!
  Är inte den flitigaste på att kommentera, men jag lovar att bli bätre 🙂 Skönt att du äntligen fått hjälp med dina mandlar, jag vet exakt vad du pratar om. Jag själv fick äta 6 pencillinkurer på raken innan det blev operation för min del. Men det är absolut det bästa jag gjort. Har i och för sig haft några halsflusser efteråt men inte alls som tidigare. Lycka till!
  /Anna-lena

  Svara
 • Krya på dig!!
  Kram

  Svara
 • Det är otroligt att det fins människor som du, som verkligen strålar positiv energi. En riktigt förebild!

  Svara
 • Krya på dig gumman.Så bra att du äntligen har fått riktig hjälp.Tänker på dig.Förresten så är du så fin i din mössa,ingen är väl så vacker som du antingen du är sjuk eller frisk.Var rädd om dig,kram.

  Svara
 • Usch va de är jobbigt att vara sjuk. Är själv inne på min 2:a månad av sjukskrivning och de finns inget annat jag längtar efter än att få komma tillbaka till jobbet.

  Jag är jätte nyfiken på tipsen om diskmaskinen. Min disk blir heller aldrig riktigt ren. Snälla, ge mig tipsen =)

  Stor varm kram

  Svara
 • NEJ! Operera inte bort dem! Det är det värsta jag gjort! Smärtan är inte värt det! Och OM du nu inte lyssnar på mig och gör det iaf så se till att Peter är hemma HELA tiden och tar hand om allting! Det är det värsta man kan göra. Min mamma sa att hon häldre föder 10 ungar i rad än att ta bort halsmandlarna en gång till!! Behövs det sägas så mycket mer? 😛
  Men se till att ha fruktsoppa hemma. Det är perfekt att krossa medecinen (för ljushuvuderna till doktorer ger en tabletter som de tycker att man skall kunna svälja ned) och stoppa ned den i fruktsoppan och äta med sked. Samt ljummet vatten med buljongtärningar. Alla säger att glass är jätte bra men det gick inte alls för mig. Men testa 🙂
  Lycka till! Och krya på dig!
  Kram.

  Svara
 • Hej, har du tagit ett mycoplasmaprov? Jag hade liknande symptomer hela förra året, 8 penicillinkurer tills jag kom till en spansk läkarvikarie. Han propsade på att ta Mycoplasmatestet som tydligen var ganska dyrt test. det var positivt. Så det blev en annan typ av antibiotika som hjälpte. Sedan tipsade jag flera i vår bekanskap som också varit förkylda under lång tid att be om att ta testet. Det visade sig att nästan samtliga bar på sporer från myckoplasma. Hoppas du blir frisk snart.

  Svara
 • Hej Hannah du får krya på dig o jag har oxå det skall vara hemskt o ta halsmandlarna när man är vuxen mycket jobbigar än när man är barn. Jag håller med msspul00 att begära det dyra halsprovet o se dom du har Mycoplasmatestet.
  Ni har ju inte bott i huset så länge jag undrar har ni ingen försäkring som täcker när det är elavbrott så får man ut vad som fanns i kylen o frysen på försäkringen. Jag tog en speciellförsäkring när jag köpte ny kyl o frys.
  Jag hade stämt den byggmästaren som har byggt ert hus för regnar det in via fläkten o så ringer det vatten ner i lampan huset kunde ju brunnit ner medan ni var i skåne.
  Ni skall vara glada att ni inte vaknade här i morse för då hade vi minus 1 grad o rent med frost på bilarna o gräsmattan.

  Krya på dig.

  Svara
 • Stackare, vad mycket ni har haft på senaste! Själv vaknade jag imorse och var lätt irriterad på snön som täckte marken och hustaken. Inte vinter än!
  Hur har ni förresten löst problemet med att det läckt in i huset? Jag förstår att ni måste vara oerhört frustrerade över byggfirman, jag skulle bli tokig!
  Hoppas att dagen blir bättre för dig imorgon! Jag ska på mammografi imorgon med anledning av en dum knöl som jag hittat. Förhoppningsvis är det ingenting, men jag är lite orolig i alla fall. Inget som jag direkt ser fram emot!
  Trevlig kväll till dig och din familj! KRAM

  Svara
 • Hej Hannah!

  Lider med Dig!

  Jag har precis som du och flera andra här gått igenom perioder av oavbrutna halsinfektioner. Det ledde till att jag till slut opererade bort halsmandlarna, Det är nu ca 20 år sedan, jag var 20 år gammal. Ångrar mig inte! Det var det bästa jag gjort, har inte haft halsfluss sedan dess. Men, det gör ont den första tiden efter operationen. Då jag har låg smärtgräns och definitivt inte är någon tuffing vad gäller smärthantering,funkade ändå effektiva värktabletter och stöd från nära o kära.
  Efter vad jag förstått är du inte den som klagar i första taget, så det tror jag du fixar galant! Krya verkligen på dig o lycka till!

  Svara
 • Hej!
  Jag har opererat bort mina ”kulor” och det har jag aldrig ångrat. Har man haft en riktig halsböld så är en operation absolut ingenting enligt min mening.

  Kram från Åsa

  Svara
 • Usch och fy!
  Tycker ni ska mysa i soffan ikväll/imorgon kväll med 2 and 1/2 men och bara skratta järnet!
  /Sofia http://www.whatiam.blogg.se

  Svara
 • Hallå! Vart kommer din svarta tröjan ifrån? ser så mysig ut =)

  Svara
 • Hej!

  Jag operarade bort min halsmandlar för snart 5 år sedan o är det absolut bästa jag gjort!
  Jag tycket att det kändes som en rejälhalsfluss o det tar jag gärna än att ha halsfluss en gång i månaden som jag hade det sista innan jag fick ta bort dem.
  Jag har inget hemskt minne av operationen o tiden efteråt.
  mer att jag tycket det var såååå skönt att slippa ha ont i halsen.
  Det kommer gå jättebra!! 🙂
  Skönt att du fick komma till en bra läkare som lyssnade o du fick svar!
  Hoppas detta släpper nu o du blir frisk snart!
  massa kramar
  Annelie

  Svara
 • Usch stackare, hoppas verkligen det blir bra efter din operation. Håller verkligen med dig, sjukhus är inte roligt – själv är man ju expert på sjukhus, tyvärr!

  Krya på dig! Kram P.

  Svara
 • […] 13 oktober 2009 kl 20:10  (Redigera) […]

  Svara