Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:41 | oktober 14, 2009

Jag Älska mat

Hej vacker! Som varje onsdag sitter jag och äter en sen frukost, skriver till dig och plitar ihop min text till Aftonbladet, som jag har deadline på snart 🙂

I går satt vi vakna länge och pratade och tittade på film efter vår goda middag.

soppa2

Som jag berättat tidigare har min kära granne hjälpt mig med recept på lättlagade rätter, nu fick jag ett till av Marianne. Så håll till godo! (Förlåt Kock-Per att jag skriver om det du är bäst på :-))

KRÄMIG KRÄFTSOPPA  4-5 PERSONER

Fräs i en kastrull med lite margarin;

400 gr morötter (mycket fint rivna)

Ca 10 cm purjolök (hackad)

Tillsätt 2 fiskbuljongtärningar och 1 liter vatten

Låt koka några minuter.

Rör ner 2 dl kokbar creme fraich och en ask Kavli Kräftost (400 gr)

Låt koka upp.

Svartpeppar och ev. lite salt

Hackad dill (brukar ta ganska mycket)

Inte fel med lite vitt vin för smaken

Vi toppade med lite kräftstjärtar. Går lika bra med räkor om man vill.

Servera med ett gott bröd till.

soppa1

Lycka till! Enkelt och gott!

Det här blogginlägget har tagit mig en timme. Mitt i skrivandet ville Liv ha mat och ny blöja 🙂

Nu är jag tillbaka, men säger hej på en stund, för jag måste skriva klart min text till Aftonbladet Klick! Sedan ska jag ut i friska luften, och ta en långpromenad.

All kärlek.


8 kommentarer8 kommentarer om “Jag Älska mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Helt apropå något helt annat – apropå det du skrev för ett tag sen om barnen är inte liknar dig. Jag tycker att Mio är en KOPIA av dig! Man kanske inte tänker på det direkt, för ni har ju inte samma färger på ögon och hår, men jag tycker att näsan, munnen, ögonformen – han är jättelik dig! Jag vet hur hans pappa ser ut, och först kanske man tänker att han är en kopia av honom. Men färgerna är från pappa och ok, han skanske är lite lik honom också. Men som sagt, skulle man ta en blid på Mio och photoshoppa (eller vad det heter), så att han blev blond (vet att det inte är din naturliga hårfärg, men) med blåa ögon så slår jag vad om att där har vi dig när du var liten! 🙂 Lika vackra!
  Kram

  Svara
 • Tar förresten tacksamt emot lättlagade matrecept! Är urdålig/inte så intresserad av matlagning, men ”tvingas” ändå laga mat till barnen varje dag och vill ju såklart inte att ”reportoaren” ska vara så begränsad som den är…;-)
  Kram igen!

  Svara
 • Ja, denna soppan är underbart god, jag brukar göra min med räkor istället, prova det nån annan gång.
  /A-L

  Svara
 • Va kul med tips på olika recept 🙂
  soppan ser jättegod ut ,jag kanske testar den redan ikväll?

  Tack för en fin blogg fina Hannah..
  Kram Lommo

  Svara
 • Åhh det receptet är underbart, jag brukar lägga i laxbitar också(de frysta i 4 portioner är perfekta)
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Såg precis en intervju med Andreas på tv;n och jag blev verkligen berörd av hur vackert han pratar om dig och er son. Ni verkar vara jättebra föräldrar. All heder till dig som har lyckats ha en så bra relation till ditt ex. Tack för en bra sida och en underbar blogg. Den är helt klart beroendeframkallande. 🙂

  Kram från Ulrica

  Svara
 • Tyvärr såg jag inte intervjun.Fattas bara annat än att han skulle prata gott om dig världens bästa Hannah.Du verkar vara en supergo Mamma.Du ger så mycket av dig själv.Jag blir så glad varje gång jag läser din och Peters bloggar.Jag blir fruktansvärt inspirerad av att läsa det du skriver.KRAM.

  Svara
 • Hej Hanna! Vill bara med att säga hur underbar din blogg är! Älskar att läsa nya roliga inlägg varje dag! Du verkar ha en helt underbar familj och jag hoppas att jag kommer bli en lika fin mamma som du till mina framtida barn 🙂 Och jag håller med Maria72 om att Mio är en KOPIA av dig, tänker på det varje bild man ser på han. och vilken liten gullunge det verkar vara, riktigt litet charmtroll 🙂 Alla dina barn är fina! Lagade den underbart goda soppan idag för första gången och det var den godaste soppa jag någonsin ätit! Helt underbar! Fortsätt vara ditt underbara jag, du inspirerar i den tråkia vardagen! Kram Sofia från götet!

  Svara