Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:44 | oktober 21, 2009

Frågor och svar

Hej min vän. Här kommer lite svar på frågor som jag fått. Har även fått många frågor om mitt hår och dess färg. Så nu svarar jag på det för hundrade gången 🙂  Jag har i naturen mörkbrunt hår. För att få det ljusare, lade Bobby, som färgar mitt hår, till en början massor av folieslingor. Nästa gång jag gick dit så gjorde han några till, tunnare. Voilá, så var jag blondin igen. Han använder färger från Wella. När jag går och färgar min utväxt (ca var sjätte vecka), så ljusar han upp botten med Wellas Sunlight.

Att jag har ett tjockt hår, trots amning och ljusfärgning, beror på att jag har fyllt ut det med fantastiskt löshår från märket ”Great Lengths”. Jag går till världens bästa Maria på Hår 3000 (Vasagatan). Du sköter det precis som ditt vanliga hår, och efter ett tag tänker du inte ens att du har något i, trots halva skallen full av ”keratinpluppar”. För visst är det mitt riktiga hår 🙂 Priset beror på hur mycket och hur långa extensions du sätter i. Jag brukar ha mitt i ca fyra månader, innan jag byter ut det.

Extensions gjorda på Hår 3000 hos Maria.

Extensions gjorda på Hår 3000 hos Maria.

Pyretta skriver:

20 oktober 2009 kl 21:54  (Redigera)

Vilken fin jacka du har på översta bilden! Har letat efter något liknande. Vart kommer den ifrån?

Svar: Hej fina. Det är en herrmodell från J.Lindeberg. Köpte den förra vintern för att få plats med magen 🙂 Den är underbar, täcker rumpan och värmer gott. Stor kram!

J.Lindeberg

J.Lindeberg.

mallanbrallan skriver:

20 oktober 2009 kl 12:06  (Redigera)

Hej Hannah! Liv hade på sig en mörk lila overall på ett kort för ett tag sedan. Vart har du köpt den????

Svar: Mallanbrallan, den kommer från H&M, och finns i brunt och mörkturkos också. Kramar.

9dress

EmmaL skriver: 
19 oktober 2009 kl 14:57  (Redigera)
hur gammal är din pappa och hans fru? Hon ser så ung ut, honser ut att vara mycket yngr en dig, din pappa måste ju vara minst 55 årsåldern och uppåt.


Svar: ”Mormor” Marie är ett år yngre än mig, alltså 30 år. Min gamle underbara far är 60 år. Så, ja, visst är det åldersskillnad, men ett lyckligare och kärare par får man leta efter. Må gott! Kram.

hanna skriver:

17 oktober 2009 kl 22:01  (Redigera)

ska inte du vara med på den där blogg galan?:O

Svar: Jag hade kanske varit där, om jag varit bjuden dit, och om det var en annan helg, men oavsett, så var jag hos min pappa den helgen, vilket slår alla galor 🙂 Kul att Maggan vann! Kram Kram

Soderbona skriver:

17 oktober 2009 kl 0:03  (Redigera)

Gud människa, hur gör du för att alltid se så fräsch ut på bild!? Retuscherar ni bilderna har du någon speciell inställning på kameran eller vad är knepet? Din hy ser alltid jättefin ut, vilken tid på dygnet det än är (avis!) Kram!

Svar: Tack! Jag känner mig alltid halvsliten, så det värmde. Jag håller med dig om att vissa bilder har ett fint skimmer, hyn ser helt slät ut. Att retuschera bilderna känns verkligen överkurs, och smått sjukt 🙂 Däremot så blir det ofta sådana bilder av min lilla Casiokamera, om det är fint dagsljus. Ibland använder jag min Panasonic G1, som ger helt andra slags bilder. Inget att vara avis på, bara bra kamera 🙂 Tog likadana bilder med samma ljus, på samma plats med båda kamerorna. Jämför. Puss och kram.

Fotad med Panasonic G1.

Fotad med pocketkamera från Casio Exilim 10,1 mega pixels.

Fotad med systemkamera från Panasonic, Lumix G1.

Fotad med systemkamera från Panasonic, Lumix G1.

CHRIS skriver:

16 oktober 2009 kl 9:17

Hej! Har med följt dig sen “mamatiden”. Härlig och underbart rolig blogg du har!
Är just nu på jakt efter nya jeans m kan inte hitta några snygga… Vad har du för jeans på dig på reklamfilmen/bilden i ditt senaste inlägg?? De såg fina ut!
Ha en härlig och mysig helg!
Kram C

Svar: Vad kul at du har följt mig, kommer ihåg dig från första början 🙂 Nu är det snart exakt ett år sedan jag började blogga. Den perfekta dagboken för mig. Det är mina favorit jeans från ACNE. De enda av mina gamla jeans jag får på mig sedan Livan kom till världen 🙂 All kärlek.

Hex Lena heter modellen på dessa ACNE-jeans.

Hex Lena heter modellen på dessa ACNE-jeans.

CHRIS skriver:

16 oktober 2009 kl 9:20

Hej igen… Jag blir hela tiden “utkastad” fr din sida o alla sidor på Bloggfamiljen förresten, jag blir knäpp snart.. Vet någon vänlig själ hur man tillåter cookies på denna sajten??

Svar: Hej igen Chris. Jag har hört att det kan vara lite strul med det och även ibland med kommentarsfunktionen. Jag vet att Peter ligger på teknik-Axel dygnet runt, så jag hoppas att allt ska funka snart. Förlåt! Kram.

Sahara skriver:

16 oktober 2009 kl 11:26

Hej Hannah! Tack för en trevlig och fin blogg som jag nyligen hittat och blivit hängiven läsare av  Vad är det för fint mörkt nagellack du bland annat har på bilden från inlägget den 14 oktober i år? *nyfiken*
Massa kramar till dig

Svar: Åh, vad kul att du är en i ”familjen” nu 🙂 Lacket kommer från Mavala och heter Las Vegas. Fin höstfärg. Varma kramar.

Färgen Las Vegas från Mavala.

Färgen Las Vegas från Mavala.

sarah skriver:

14 oktober 2009 kl 23:35  (Redigera)

men hallå!  du skrev ju för ett tag sen om att du inte köpte en skateboard för det var så dyrt och att dom inte kunde enas om en ihop, men nu i nnyhetsmorgon i söndags så säger andreas att han ska efter programmet gå ut med sin son och köpa en skateboard, !?
har mio fått någon eller har den bara hos sin pappa eller har han tagit med sig den hem och ni måste nu köpa en åt mio??
haha va?
snälla berätta..;)

Svar: Nej, här hemma har det inte blivit någon skateboard ännu. Kan man inte bete sig eller enas så får man helt enkelt se sig i skyarna efter en, eller göra bättring och kanske få en i julklapp 🙂 Pojkarna är nog experter på att ”övertala” sina pappor och har nog lyckas charma till sig en i alla fall 🙂 Massor av kramar.

sarah skriver: 
13 oktober 2009 kl 20:48  (Redigera)
tröjan/klänningen du har på dej är från hm va?
undrar oxå när du shoppar alla dessa nya kläder, du visar det ju inte i bloggen?
du hade en ny klänning från hm förra veckan när du va ute, sammet med puff, den e ganska ny, beställer du kläderna eller är det i arlanda stad du handlar??


Svar: Hej igen Sarah. Ja, nästan alla mina kläder kommer från H&M. Gillar deras priser, och tycker de har mycket fint. Jag skriver inte om precis varenda sak jag gör eller köper, men köper jag något snyggt som jag vill rekommendera till dig, så visar jag det självklart här. Jag shoppar inte så mycket, som jag önskar att jag kunde :-), men oftast blir det något närliggande köpcentrum, åker sällan in till stan, om det inte är jobb vill säga och något speciellt jag vill ha. Kram kram

jessica89 skriver:

13 oktober 2009 kl 20:10  (Redigera)

Hallå! Vart kommer din svarta tröjan ifrån? ser så mysig ut =)

Svar: Det är Peters tröja och kommer från ett märke som heter USE. Finns på butiken Spirit I Malmö. Där hittar du även tjejkläder i samma märke, till fantastiskt bra priser. Frid 🙂

 

Riktig "boyfriendstyle" från USE.

Riktig "boyfriendstyle" från USE.

Kom på att jag glömt svara på vilket som är det bästa ”babygymmet”. Jag har ett från Fisher Price, och tycker att alla deras saker är bra. Så ett därifrån skulle jag rekommendera. Det märket hittar man också i alla välsorterade barnaffärer.


18 kommentarer18 kommentarer om “Frågor och svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Håller på att titta på en ny kamera och blev extra intresserad av din kamera Casio Exilim 10,1 när man såg vilka bra bilder den tar! Men det finns flera olika typer av Casio Exilim med 10,1 megapixel och undrar om du vet vad den heter mer?! Hade verkligen uppskattad hjälpen 🙂 Ha det gott! Massa kramar

  Svara
 • Hej Sahara, Det står bara så på den, men den finns i flera olika färger och kostar runt 3000 kr. Hoppas att det är till mer hjälp.

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Jag ville bara säga att jag tycker att din blogg är fantastiskt bra och du verkar vara en helt underbar person! Du och din syster är mina förebilder och jag är otroligt glad över att ni båda bloggar. Ni skriver på ett sätt som gör att man blir glad och mår bättre! Så tack för att du tar dig tid att blogga och låter oss läsare följa dig i din vardag. 🙂 Ha det toppenbra! Kram.

  Svara
 • Hej fina Hannah! Tack så mycket för svaret om jackan, med bild och allt! 🙂 Misstänkte nästan att det kunde vara en J.Lindeberg. Hade själv en liknande, fast kort, svart jacka därifrån, ett riktigt favoritplagg som numera inte längre går att använda, sönderanvänd och älskad som den är. 🙂 Men ska kolla om denna modellen finns kvar, skönt att den går ner lite och värmer rumpan också.

  Kramar!

  Svara
 • Vilken skillnad det var på bilderna. Men du är lika fin på båda 🙂 Ha en bra dag!

  Svara
 • Hej Hanna! Vilken skilnad på bilderna, kanske nästa inköp blir en ny kamera 🙂

  Du har alltid så fina kläder tycker jag, hur lyckas du hitta allt på H&M? Tycker det kan vara svårt att hitta fina kläder där, hade aldrig hittat den fina jeanskjolen om jag inte hade fått tips från dig.

  Trevlig Kväll

  Svara
 • oj vilken skillnad det var på bilderna, beroende på vilken kamera det var!

  den övre bilden har sånt underbart skimmer! 🙂

  Svara
 • Hej fina Hannah! Måste bara rekommendera dig att titta på KappAhls ”vintage stories” för barn(flickor)såg så mycket fint, gulligt och tänkte på lilla Liv(mina är 19 och 16, svårt att klä dom numer haha)finns i begränsad upplaga och kom ut igår. Kanske inte så praktiskt men men, liten pälsväst va bedårande. Tala om om du tyckte om nåt snälla Kramar Annika

  Svara
 • Wow Liv är så himla söt som William på den bild som hon hade lila överallt på .Hur många månader är Liv nu?

  Svara
 • Att du/din man startade denna sida har varit otroligt uppskattande. Jag har följt dig och dom andra bloggarna länge nu och det är väldigt uppskattat. Jag har inte lämnat något fotspår av mig eftersom jag ej varit medlem. Jag en en ung mamma med 3 barn och är trött, har kläckt ut alla en efter en. Inget jag ångrar men ibland skulle man velat ha lite längre mellanrum. Men jag älskar dom otroligt mycket men jag är trött. Får man säga så? Tänkte kolla med er, använder ni er av barnvakt? Nu? Innan Liv föddes? Och vad betalar man en barnvakt? För jag har tänkt på det när jag sett vimmelbilder i se och hör/ SV damtidning. Kanske vet någon/ eller ett tips om någon som vill hjälpa en trött mamma som vill bli umgås med sin man utan att ha en bajsblöja i ena handen medans en älskande men dock skrikande unge i andra. Jag vet att du som mamma, förstår att jag älskar mina barn men jag är trött.

  Så jag provar denna väg, vet du kanske någon som vill ställa upp. Kanske en tävling i bloggen?

  Jag uppskattar svar otroligt mycket.
  Hälsningar en ung men allt för trött mamma/ Sofia

  Svara
 • HeJ Hannah.
  Har följt din blogg sen jag upptäckte att du skrev i samband med din förlossning då jag själv skulle gå igenom det ett par månader senare. Läser varje dag, även om jag inte vanligtvis brukar kommentera, men vill ändå här och nu berömma både dig och Peter för underhållande texter som jag läser varje dag. Är som bebismamma imponerad av hur mycket du verkar hinna med när mina dagar verkar försvinna i blöjbyten, matningar, smakportioner lek och tröst. Undrar om ni har börjat med mat till Liv?

  Keep up the good work.

  Många kramar till dig!
  Juniemamman

  Svara
 • Hej Hannah,
  Kan bara instämma med alla andra och säga; tack för en bra blogg , man blir alltid så glad av att kika in och läsa vad som händer hemma hos er 😀
  Lilla Liv är så söt med allt hår, ha ha,,så gullig!

  Tycker alltid du är så snygg, Peter is a lucky man 😉

  Godnatt,,nu ska jag läsa Mama tidningen
  Kram Lommo

  Svara
 • Hej!! Såg längre ner på sidan en bild på Williams farmor Annika.. Lite festligt, det var nämligen Annika som konfirmerade mig… 🙂
  Bor också här, på vackra västkusten!
  KRAM

  Svara
 • Tack söta du för ditt svar, du ser lika fin ut på bägge bilderna men Casio kameran tar verkligen bilder med ett fint ”skimmer” som du skrev. Jag är väldigt fotointresserad och har nyligen köpt en riktig systemkamera men nu blir jag allt sugen på att köpa en Casio Exillim 10.2 pxl jag med :-)Förresten de kunde inte önska sig en bättre reklampelare än dig med tanke på hur fina dina foton är som du tagit med den kameran 😉 Kram!

  Svara
 • Hannah, jag tycker du är otroligt vacker på den andra bilden. Älskar att din hy är lite charmigt ”fräknig”, du ser ut som sommar och hav! 🙂
  Med detta menar jag givetvis inte att du på något sätt ser sämre ut på den första bilden, men den andra känns mer naturlig, och du strålar!

  Svara
 • Hej Hannah,
  kan inte du visa hur ditt ”löshår” är fäst. Alltså hur det ser ut vid huvudet
  Kram

  Svara
 • Hej igen, glömde ju att fråga om du brukar köra med standardinställning på din Casio kamera när du tar bilder? 🙂 Ha en fin dag!

  Svara
 • Vad kul att du svarar på frågor!

  Har en fråga om Mio’s pappa. Hur känner han sig när Mio säger att han vill flytta till pappa? Håller han med Mio eller tycker han också att sonen är en liten Drama Queen som Peter skiver 🙂

  Hoppas att det inte är för personligt, för då behöver du inte svara.

  Kram!

  Svara