Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:47 | oktober 23, 2009

Transexuell

God morgon min vackra vän. Äntligen fredag, min favorit dag! Har du några planer för helgen? Är du i Stockholm, så kolla in mina 5 restaurangtips på Lifestylebloggen. Idag ska jag ta en lugn och skön hemmakväll med Peter och Liv. Pojkarna far till sina pappor i helgen, så det blir tomt här hemma 🙁 men då passar jag på att ladda batterierna till nästa vecka, för då är det höstlov, och de ska vara lediga.

I dag skulle jag lätt kunna gå för en man, eller en pubertal tonåring i målbrottet. Jag har tappat min röst, och låter som en pilsk rökgubbe när jag pratar, men då och då går jag upp i pipig falsett. Lägg även på två lurviga ben och en liten fjunig moppemusche, så har du mig. Stackars Peter, där rök hans ”fredagsmys” 🙂

Jag har Mio hemma idag, för det är bara fritids på fredagar, och igår hade jag och William hela eftermiddagen och kvällen själva. Så nu är det Mios tur att få full uppmärksamhet, något han starkt gillar, som du säkert vet om du följt Peters blogg 🙂

Vi köpte födelsedagspresenter till Mio, och sedan åkte vi till Kista och såg filmen UPP. Peter var hemma med Livan och Mio.

Jag grinade flera gånger under filmen.

Jag grinade flera gånger under filmen, och William undrade varför jag hade tårar i ögonen, filmen är ju inte på riktigt.

Inte lika bra bildkvalité med min iPhone, som med min lilla kamera.

Inte lika bra bildkvalité med min iPhone, som med min lilla kamera.

Vi var nästan helt ensamma i salongen. Bakom oss satt det bara en familj. Mysigt!

Vi var nästan helt ensamma i salongen. Bakom oss satt det bara en familj. Mysigt!

Jag känner att det är viktigt att ta tid med barnen var för sig. Det har jag tjatat om förr, men har man möjligheten så ska man verkligen göra det. Det kommer fram så mycket tankar och känslor, som kanske är svårt att uttrycka till sin mamma eller pappa om det ständigt är andra saker och syskon som behöver tid och uppmärksamhet. Jag och William pratade mycket om hans tankar och funderingar kring att ha offentliga föräldrar. Har inte tänkt så mycket på det när han var mindre, men nu blir det väldigt mycket stå hej kring honom, särskilt pga Andreas och Idol. Han är stolt och glad berättade han, men lite jobbigt ibland när de äldre barnen i skolan springer efter honom, bara för det. När William som går i tvåan, helt plötsligt får hänga med killar i femman, så kan han inte vara sig själv och måste hävda sig mycket, vilket ibland slutar i småtjaffs. Nu pratar alla vi vuxna i hans närhet både med honom och skolan, så allt är lugnt. Mio däremot, han lever bara i sin egna lilla värld 🙂

Köpte en gåstol till Liv från GRACO, igår. Hon älskar den. Skrattar så hon tjuter, när Mio kör runt henne i den.

Köpte en gåstol till Liv från GRACO, igår. Hon älskar den. Skrattar så hon tjuter, när Mio kör runt henne i den.

5mioliv

Köpte ingen säng igår, men tittade på en från STOKKE. Fy, tusan vad dyr den var! Resesängen får helt enkelt duga ett tag till 🙂

Den vita vaggan som hon hade innan, kom från Peters mamma Marianne. Hon, hennes syskon, Peter, hans syskon och deras barn har alla sovit i den som spädbarn. Älskar saker som har en historia och som går vidare i generationer. Undra vad jag ska hitta på till min barn, barnbarn och barnbarnsbarn, som kan gå i ”arv”. 

Tidigare imorse så lade jag in ett inlägg åt fina Jessica Andersson. Hennes dator är fortfarande på reparation, så hon smsar text till mig som jag lägger ut. Hennes son fyller sju år nu, och hon skrev att tiden går så fort. Ja, det gör den verkligen. Jag tycker inte det känns så längesedan jag följde ”Fame Factory”, och höll tummarna för att den oerhört duktiga och vackra Jessica med den lilla gravidmagen skulle vinna. När Christer Sandelin kläckte en förnedrande åsikt om hennes försämrade möjligheter till att göra karriär med barn, så ville jag åka dit och skicka tillbaka honom till stenåldern där hans åsikter passar in. 

Jag och Mio köpte med nybakade bullar från macken, efter att vi lämnat William i skolan. Nu ska vi äta dem, och jag ska läsa tidningen och dricka te med honung, så jag kanske hinner bli lite kvinnlig till ikväll 🙂

5bulle

Önskar dig en underbar helg.

All kärlek

PS. Annika5, du har helt rätt. Kapp Ahls nya klädkollektion ”Vintage Stories” för småflickor, är bedårande, tack för tipset. kommer nog köpa en hel del av det till Liv. Hoppas att din hand har blivit bra nu!


14 kommentarer14 kommentarer om “Transexuell”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!du är verkligen en underbar mamma!så engagerad och kärleksfull!Barnen ögon strålar!Vilken fin och rolig gå stol till Liv!Skönt med fredag!Måna om varandra ordentligt ikväll, så mysigt att bara vara och inte ha något inplanerat!Har tipsat din make om att börja ta härliga skogspromenader för att bli lite piggare efter en stillasittande dag!

  Varm kram till er!

  Svara
 • Jag önskar dig en fantastiskt mysig dag med Mio och helg med Livan och Peter. Jag bor väldigt nära så en vacker dag krockar vi säkert på tant Brun eller nåt annat ställe. 🙂
  Kram på dig

  Svara
 • Hej

  Andra gången jag skriver, skrev 1 kommentar precis när ni startade men sedan har jag ”bara” läst bloggen… ;o) Har i och för sig skickat in en krönika till er för längesen, men den gick inte hem antar jag ;oD

  Jag jobbar emellanåt i Stockholm så jag ska prova på dina restauranger som du tipsar om, ocj jag prova dem både dag och kvällstid då jag är där ett par dagar i taget…

  Ska snart till Sigtuna i jobb åxå, så då ska det bli spännande att prova 32 rum osv… alltid kul att se saker in real life ju!!!

  Mio och Liv verkar ha det himla kul med gåstolen.. det hade mina 3 stora grabbar åxå då minstingsbrorsan kördes runt av dem!!!

  kram fina du
  Camilla
  http://grabbarnabusmamma.blogspot.com

  Svara
 • Hej Hannah!

  Min lilla kille som är 8 mån älskar oxå sin gåstol, de kommer upp och ser världen på ett helt annat sätt och plötsligt når de saker de inte ska nå… Har ju varit en del diskussioner om detta med gåstol, en del är ju emot och menar på att barnet inte lär sig gå lika snabbt osv. Skitsnack 🙂 tycker jag som har 2 större barn som bägge haft gåstol och gått när de varit 1 år.

  Jag tycker Liv har ändrat utseende, hon har blivit stora tjejen. Jättesöt!

  Ha en trevlig helg, själv har jag och min man bröllopsdag i helgen så det kanske är dags även för mig att raka benen och bli lite kvinnlig! 😉

  Kram.

  Svara
 • Hej, vilka fina barn du har, Liv verkar så himla glad och nöjd, skarmig så man vill ”äta” upp henne……..
  Ha en mysig fredag
  Kram

  Svara
 • Hej!
  Jag gillar din inställning till mammarollen, att ta sig tid för barnen är så otroligt viktigt. Att verkligen fokusera på barnen och ge dem tid, jag känner att jag ofta gör småsaker smtidigt som jag leker med min son. Det är ju viktigt att barn får käna sin förälders odelade upmärksamhet.
  Hoppas ni får en fin helg!
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag ÄLSKAR dina inlägg. Tänkvärda, ofta långa och med mycket bilder. Du använder dig också av ett språk som tilltalar mig. Kan det bli bättre? Om jag fick bestämma skulle du få pris för bästa blogg i hela blogguniversum. Det är så mysigt att tillhöra bloggfamiljen, men jag har ett problem och det är att jag blir automatiskt utloggad rätt ofta och måste logga in när jag ska kommentera. Trots att jag kryssat i kom-ihåg-mig rutan. Ska det vara så?

  Varma fredagskramar från Melinda

  Svara
 • Hej på dig!

  Följer både din och Peters blogg och Maggans naturligvis varje varje dag, när man e lite nera så blir man alltid glad när man läser hos er!
  Igår när du och Willian kom in i biosalongen så var jag den ensamma mamman med sin lilla son som satt längst bak.. vi trodde först att vi skulle bli själva men sen så kom en mamma till med sin lilla pojke.. och de va ni 🙂
  Jag lovar att jag åxå grät några tårar, tyckte den var både rolig och sorglig.

  Innan bion började så var jag åxå in på KappAhl och såg deras “Vintage Stories”… herregud vilken söt kollektion.. synd bara att min dotter växt ur den storleken.. huuuur söta saker som helst.. även vuxenkläderna fanns det en del fina 🙂
  Ha en underbar kväll.. det ska jag ha med godis och Idol! 🙂

  Kram Linda

  http://www.lisama.blogg.se

  Svara
 • Hej underbara fina Hannah! Jag hoppas att du får en mysig och kärleksfull helg med Peter och Liv. Känner igen mig i dig med håriga ben och den ”fina lilla mustaschen” hahahah. Jag har en son på 7 veckor och en son på 2,5 år så tid för ngn finputs finns bara inte… Men det är ju tur att vi har våra fina män som älskar oss oavsett vilket skick vi är i =)
  Vill även säga att dina ord värmer massor och jag älskar att läsa din blogg vilket jag har gjort sedan förra hösten( dock inte så många inlägg ifrån mig). Du gör mina dagar så mycket bättre. Tack fina Hannah för att du delar med dig. Kramar Linda

  Svara
 • Hej!
  Jag skulle också vilja se den filmen med min son.Ska bara se till att minstingen tar flaska. Ha en jätte mysig dag. Kram//Ulrika

  Svara
 • Hej Hannah!

  Ville tipsa om en spjälsäng modell större på sebradesign.dk
  Jättesöt verkligen!

  kram

  Svara
 • sebra.dk hette det visst!

  Svara
 • Åh, vi kan bilda klubb angående rösten…låter som jag druckit sprit en vecka i sträck:( Det är te med honung som gäller nu en tid framöver.
  Kanon med egendag för barnen. Det är något jag försöker praktisera jag med men idag blev det Globen och Walking with Dinosaurs för de stora. Bara massa egentid med oss utan att minstingen är med och skäl uppmärksamhet. Efter det blev det favoritrestaurangen Pizza Hut!:) En kanondag med andra ord!!

  Kram kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag var på Idol i fredags och såg då att din son William var där, blev genast jätte glad och trodde även du var där! Men efter mycket letande så kom jag och mamma fram till att du inte var där :(. Till min besvikelse… Hade såå gärna villja se dig i verklighet eftersom jag läser din blogg varje dag!

  Ha de bra, kram

  Svara