Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:22 | november 6, 2009

Vaccin, kalas och bajs

Vackra du! Nu är det äntligen fredag, fast lite trist är det för det är ”pappahelg” för pojkarna, så här hemma blir det rätt lugnt. Jag ska i och för sig på maskerad imorgon, utkädd till ”punkrockare”, som nog blir allt annat än stillsamt. Tur att mina pojkar är små ”rockare”, så kan jag bara låna nitarmband mm 🙂 Det är min bästa kompis Jessica som fyller år. Peter och Liv ska ha myskväll hemma.

Idag har jag möten i stan och lite annat som jag ska göra. Ska till min vaccinationsläkare i stan och kolla om han har någon gömma med ”svinvaccin”. Du vet ju min panik över det här. Tyvärr, är det slut överallt, för mig som inte ingår i någon riskgrupp, för kuf går inte under det va?! Pojkarna får det i skolan, förhoppningsvis nästa vecka. Jag vill såklart ha det så snart som möjligt, så att Liv som inte kan få vaccinet ska vara skyddad. Annars får det helt enkelt bli stugan i skogen och hagelbössan så ingen kan komma nära 🙂  Apropå vaccin så vill jag slå ett slag för Gardasil, livmoderhalscancervaccinet. Jag tycker alla flickor ska ta det, och nu finns det även för oss som tillhör den äldre gruppen av kvinnor, som tidigare inte kunnat få det. När Liv är stor nog, så ska hon få det vaccinet. Min mamma fick livmoderhalscancer när jag var tio år. Att som barn se sin mamma vara så dålig var hemskt, men att få det är såklart det värsta som kan hända. Mamma blev bla opererad och är idag helt cancerfri (Tack, Gud), men inte alla har den turen. Jag har en god vän som jobbar med just det vaccinet, och i helgen är det ”Allt för hälsan” på Stockholmsmässan, där kan alla bli vaccinerade och få info om Gardacil, i deras monter. Jag vet att åsikterna är många när det kommer till att vaccinera sina barn, men jag är pro allt som kan förebygga svåra sjukdomar.

Jag är fortfarande helt slut sedan igår. Det blev ett väldigt flängande fram och tillbaka och massor stress. Kalaset var i alla fall lyckat och alla barn var glada. Vilket var det viktigaste. Att min mentala hälsa sviktade får jag acceptera. Det är ju ändå bara tre barnkalas om året jag ska klara av, och de är väl utspridda 🙂

Alla stöttade vi William hos tandläkaren. Pojkarnas "tjejbästis" Alva-Leigh tog jag med mig när jag ändå var i Kungsängen.

Alla stöttade vi William hos tandläkaren. Pojkarnas "tjejbästis" Alva-Leigh tog jag med mig när jag ändå var i Kungsängen.

Han har väskötta och fina tänder, men ett litet tandtroll hade ätit på en tand. Nu har William bestämt sig för att aldrig mer äta godis. Vi får se hur länge han klarar att hålla det.

Han har välskötta och fina tänder, men ett litet tandtroll hade lyckats äta på en tand. Nu har William bestämt sig för att aldrig mer äta godis. Vi får se hur länge han klarar av att hålla det löftet till sig själv.

Tandsköterskan kikade på Mios icke synliga framtand, och det var som tur var en på väg. Vi som började tro att han skulle vara tandlös för alltid 🙂

Väl på kalaset var det 25 barn och en apa.

Väl på kalaset var det 25 barn och en apa.

Tack och lov att man kan ha barnkalas annat än hemma. Mio bjöd hela sin klass och även andra barn, så det blev väldigt många, för många för att ha hemma när det inte är väder för att vara ute. Jag tycker det är viktigt att man bjuder alla i klassen om man inte bara bjuder killar eller bara tjejer, vill säga. Speciellt om man lämnar inbjudningarna på skolan eller dagis. Jag minns så väl när Mio gick på dagis och en pojke i gruppen bjöd på kalas. På nästan allas hyllor hängde det roliga inbjudningar, förrutom på Mios och två andras hyllor. Jag glömmer aldrig den sorgsna blicken och brustna hjärtat, när Mio frågade var hans brev var. Jag kunde aldrig mer hälsa på de föräldrarna, men såg till att det aldrig hände där igen, så något annat barn behövde bli sårat!

Några av alla häxor, superhjältar och spöken.

Några av alla häxor, superhjältar och spöken.

Födelsedagsbarnet.

Födelsedagsbarnet.

William i krokodilens gap.

William i krokodilens gap.

Snygga Lance posar vant.

Snygga Lance posade vant.

Jag härmade Tristan och beställde en Lego Star Wars-tårta till Mio. Han älskar Lego Star Wars.

Jag härmade Tristan och beställde en Lego Star Wars-tårta till Mio. Han älskar Lego Star Wars.

Mio är allt annat än blyg, och ställde sig på bordet och dansade, när vi sjöng för honom.

Mio är allt annat än blyg, och ställde sig på bordet och dansade, när vi sjöng för honom.

igar10

Nu somnade Liv i min famn när jag satt och skrev. Ska lägga ner henne och sätta på kaffe. Jag dricker oftast ”snabbkaffe”, men nu har jag rotat fram en gammal kaffekokare. Älskar när det är helt tyst i huset och det enda som hörs är ljudet från en puttrande kaffekokare 🙂

Vill inte ge skvallertidningarna något utrymme i mitt liv eller i bloggen, men för dig som undrade (pga löpet), så är de fulla av skit och älskar att såra människor och skriva bajs för att sälja fler lösnummer!!!!

Önskar dig en underbar helg.

Vi hörs ikväll.

All kärlek.


16 kommentarer16 kommentarer om “Vaccin, kalas och bajs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej alla vänner! Håller helt med om detta med inbjudningar till kalas. Antingen bjuder man alla eller så bjuder man alla tjejer/killar. Är själv trebarnsmamma och det skär i mammahjärtat när jag läser om att Mio blev utan inbjudan??????Hur tänkte de föräldrarna egentligen???? Förmodligen inte alls.
  På skolan där min äldtsa dotter går får man endast lämna inbjudningar i skolan om man bjuder hela klassen. På förskolan får man inte lämna ut alls utan sköta det hemma. Ha en trevlig helg! / Lina

  Svara
 • Ser ut som ett lyckat kalas, men jag förstår att du blev trött. Det tar på krafterna att ha barn kalas, fast det är ju kul också!!
  Angående vaccinet så har jag har hört på nyheterna att även barn under 3 ska få ta det. Jag har själv en på 2 år.

  Ha en underbar fredag, här blir det bio (Så olika) med älsklingen. Kram på dej

  Svara
 • Hej!

  Är också för vaccin mot alla hemska sjukdommar. Dock finns det något (oftast helt ofarligt, dock inte alltid vad gäller små barn) jag avskyr och nästan har fobi för och det är magsjuka alternativt vinterkräksjuka. Jag har verkligen letat på nätet om det inte kanske skulle kunna finnas något som lindrar eller faktiskt botar detta men det verkar lönlöst. Jag vet att det finns värre saker att vara rädd för, men jag avskyr verkligen denna sjukdom från helvetet.

  Du verkar ju ha lite koll på vacciner, finns det något du vet om, förutom detta rotevaccin (tack, dock för det tipset!)

  MVH

  Svara
 • :)))
  Vad bra.. så skönt att du (som har stor bredd med läsare) ska vaccinera dig.. Jag vaccinerade mig o min 4-åriga son i tisdags..lite hängiga efter,ont i armen med det är de värt=) Min pappa arbetar med just detta och har tur nog en egen mottagning…tycker det är så synd om alla som nu står i kalla regnet med sina barn i 4-5 timmar (!!!!) för att få vaccin, medans de som har kompetendsen för att KUNNA vaccinera håller på o jobba ihjäl sig. Sen hör man alla berätta om att pensionärer (som ej ska ha vaccin nu) tränger sig före mammor o barn i kön i hysterin..-HEMSKT!!! HUr kan man göra så????..barnen måste få gå först samt de gravida..-alla andra ska ju vänta!!!
  Denna media-hysteri har gjort folk till självutnämnda proffessorer inom virus, ALLA borde vaccinera sig-om man inte gör det för sin egen säkerhet-gör det så att inte barnen smittas!! Kan vi rädda 5 barn från att dö av detta virus så är de ju värt ett stick i armen!!
  Medias skitsnack om att inte vaccinera sig/biverkningar som INTE finss har de tjänat massa pengar på-o gjort folk hysteriska!!! Det är rendan många stackars barn som insjuknat-och barn som tidigare varit friska som nu dött pga svininfluensan. Vaccinet visar nu sig så BRA att de ska vaccinera även yngre barn än 3år..detta visar ganska tydligt på hur farligt detta virus är. Vaccinera era barn är allt jag säger!! Kramar till din FINA Hanna-jag älskar din blogg sen den första kommentaren i mama:)))) KRAM o må all lycka va me dig:))

  Svara
 • -Ursäckta stavfelen i ovanstående text av mig… försöker leka me STARWARS-lego i krig me min son & skriva samtidigt:) kram!

  Svara
 • Jag vaccinerade mig för 2 veckor sen pga att jag tillhör en sk riskgrupp. Jag fick inga biverklingar alls blev bara väldigt öm i armen några dagar. Mina tonåringar har fått vaccinera sig på skolan i veckan och de fick lite feber men behövde bara stanna hemma en dag från skolan och är nu också bara ömma i armen. Har sen en liten på 9 månader som vi vill skydda från sjukdomen så jag är så tacksam för alla runt om oss som ska vaccinera sig.

  Min 15-åriga dotter ska få vaccinera sig mot Gardasil, tycker det är jättebra att de tagit fram ett vaccin mot livmoderhalscancer så självklart ska hon få ta det!

  Ha en härlig helg Hannah och parta på imorgon!

  Kram.

  Svara
 • Hej alla!

  Håller med 🙂 Är själv en jätteorolig mamma som känner att jag snart har svårt att leva ett normalt liv eftersom skräcken för ”Svinis” har blivit allt för stor.. Min stora kille på 8 år kommer snart att få den i skolan men min lille då, på 2,5 år? Vi måste ju skydda honom. Klart alla ska vaccinera sig!
  När det gäller gardasil önskar jag att den hade funnits för mig när jag var yngre för då kanske jag hade sluppit opererats 2 gånger för cellförändringar.. Som tur är (i mitt fall) så har det endast varit förändringar, som tydligen var och varannan kvinna har haft men skräcken över att det ska komma tillbaka och kanske i en värre form, gnager hela tiden i mig… Det vaccinet för oss vuxna som du nämner, vart kan man läsa om det?? Undra om man i mitt fall kan ta det? Kram

  Svara
 • hej du sköna.
  dom sa idag på nyheterna att det forskats och undersökts på barn under 3 år. och visat sig att dom inte får värre biverkningar än oss andra och inte mer än av annan vaccination. så dom ska ändra rekommendationerna till att gälla barn över 6 månader också. det måste ju Liv vara snart väl? då kan du vaccinera henne med:)
  ha en underbar helg. kram

  Svara
 • Hej!
  Blev lite illamående när jag läste om incidenten då Mio inte fått någon inbjudan. Men mådde genast bättre då jag såg bilden på Mio där han dansade på bordet. Glädje. Vilken skön liten kille du har Hannah! Förstår att du blev trött efteråt när det var så många barn att ha koll på.
  Uppskattar att du inte ger skvallerblaskorna något utrymme här, och att det inte förekommer någon annan pajkastning heller för den delen. Din blogg känns väldigt vuxen och glädjefull, vilket är en av anledningarna till att jag besöker den flera gånger om dagen. Den är en glädjekälla för mig helt enkelt. Så tack för det och ha ett härligt fredagsmys med Peter och Liv!

  Svara
 • Barnkalas tär verkligen på krafterna! Skönt att ni hade det på ”annan ort”!
  Min dotter hade 5-års kalas för en manad sen. Tyvärr kunde jag inte vara med för jag låg inlagd på sjukhuset då i väntan på att föda hennes lillasyster (som idag blir 3veckor :)).
  Men barnens pappa fixade allt galant med lite hjälp från goda grannar.

  Hoppas ni får en bta helg!

  Kram

  Svara
 • En riktigt skön helg önskar jag dig fina Hannah.Ta det nu lugnt på partajet i morgon.Kram på dig och din fina familj.

  Svara
 • Underbart cool tårta! Den hade min son älskat!!

  Blir upprörd när jag hör om föräldrar som inte bjuder alla i klassen om man nu måste lämna på skolan/dagis. Tycker det är kanon av vissa skolor/dagis som faktiskt säger i från, och att man då får fixa inbjudningarna hemmifrån!

  Ha en riktigt bra helg!

  Svara
 • Hej fina Hannah! Så härligt kalas för Mio!
  Min flicka fick sista gardasilsprutan nu i sept 16 år gammal, känns skönt! De får ju 3 sprutor med några månaders mellanrum!
  Kalastiden för kompisar är över hos oss, är man snart 14 och 17 så har man sina speciella vänner man firar lite med! Jag gjorde ofta tågtårtor till barnens kalas,lok och vagnar på rad fyllda med massa gott! Tror de bär med sig många speciella minnen och traditioner!
  Nähä, nu ska här tvättas och packas, imorgon natt åker vi till flygplatsen i Göteborg och vidare till sol och värme!

  kramis

  Svara
 • Trevlig helg på er =))))
  kramis

  Svara
 • Vilket underbart kalas för fina Mio.Det måste verkligen vara alla barns dröm.Jag är så impad av så mycket ni gör för era barn.Ni är verkligen toppenföräldrar.Kram.

  Svara
 • Hej Hannah. Jag är glad för att du uppmuntrar till vaccination eftersom många läser din blogg! Jag blir väldigt provocerad av människor som väljer att avstå. Det är ju inte för inte som socialstyrelsen går ut med rekommendationen, och vi tom vaccineras gratis. Och de små biverkningar man får av vaccinet, hur skulle man då må om man får influensan?? Jag och min familj har vaccinerat oss tidigt då vårt barn är svårt sjuk, det skulle vara förödande framförallt för henne att bli sjuk i influensa. Tycker man ska tänka på andra om man tvekar. Fast det är ju min åsikt. Hoppas ni får det ni med snart! Kram

  Svara