Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

00:37 | november 14, 2009

Stora älgen och myskväll

Kära Du. Hoppas att din helg har börjat på allra bästa sätt! Vi sitter hela familjen plus två underbara vänner (näst intill familj :-)) och har ätit middag, kollat på Idol, sett dansuppvisningar och haft en riktig myskväll! Mina underbara vänner Lill-Magnus och Kristoffer har lagat en fantastisk middag åt oss. Kristoffer har legat i veckor och jagat. Kvällens middag var bytet 🙂 En stor älg, som Kristoffer tillagade med elegans och kärlek!

Nej,det är jag! Inte en Afganhund.

Nej,det är jag! Inte en Afganhund.

Mio tyckte att älgen var liten, och undrade var hornen var?

Mio tyckte att älgen var liten, och undrade var hornen var?

Kristoffer stod för kvällens middag. Pojkarna undrade varför vi inte alltid åt så här god mat :-) I´wonder why?!

Kristoffer stod för kvällens middag. Pojkarna undrade varför vi inte alltid åt så här god mat 🙂 I wonder why?!

Kristoffer och Lill-Magnus kom hit med ett vin från 1971! Det är ett väl förvarat vin, som vi fick möjligheten att dricka. Det hette "Chateau Mouton Rothschild" och var en fantastisk smakupplevelse om du gillar röda viner.

Kristoffer och Lill-Magnus kom hit med ett vin från 1971! Det är ett väl förvarat vin, som vi fick möjligheten att dricka. Det hette "Chateau Mouton Rothschild" och var en fantastisk smakupplevelse om du gillar röda viner.

Det serverades färsk hummer till förrätt. Åh, så gott!

Det serverades färsk hummer till förrätt. Åh, så gott!

Mio älskar skaldjur, men tyckte att hummerklor passar bättre som häxnäsa.

Mio älskar skaldjur, men tyckte att hummerklor passar bättre som häxnäsa.

Världens bästa William åkte till syrran efter middagen, och myste med sin kusin.

Världens bästa William åkte till syrran efter middagen, och myste med sin kusin.

En magisk middag i bästa vänners lag.

En magisk middag i bästa vänners lag.

Ta-daaa, en skivad älg med klyftpotatis.

Ta-daaa, en skivad älg med klyftpotatis.

Pojkarna dansade till Idol, och Mio var tog igen de senaste dagarna av vila, och tjatade öronen av oss :-)

Pojkarna dansade till Idol, och Mio tog igen de senaste dagarna av vila, och tjatade öronen av oss 🙂

Jag är så glad över att ha dig som vän, tack!

Varma kramar.


24 kommentarer24 kommentarer om “Stora älgen och myskväll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken mysig kväll ni har haft! Hos oss har det också varit fredagsmys, men tyvärr också diskuterats lite med tjuvrökande 14-åringar… Det är så sant som det alltid sagts – små barn, små bekymmer… =)

  Svara
 • Vilken trevlig kväll ni verkar haft!
  För drygt tio år sedan så gick jag i årskurs 6 och vi hade i uppgift att klä våra pärmar till musiken med våra idoler.. jag klädde min med min dåvarnade idol, och alla killar i klassen klädde den full med bilder på systrarna Graaf..
  Är inte meningen att påminna dig om den tiden men fastnade och tittade på bilderna längst upp på din bloggsida, på dig och dina fina barn och kom att tänka på det.
  Vem hade trott att samma tjejer som satt påklistrade på killarnas pärmar i sexan skulle bidra till en trevligare och kärleksfullare vardag tio år senare 🙂
  roligt hur livet kan bli..
  tack för att ni är dom ni är! 🙂
  kram!

  Svara
 • Ser väldans mysigt ut! 🙂 det är det här också i min hemstad Köping, då det snöar för fullt just nu. Älskar snö och julen! Inte långt kvar tills man får börja pynta 🙂
  Hoppas ni får en trevlig helg.
  Kram

  Svara
 • Va mysigt ni verkar ha haft det ikväll. Åh vad det värmer mitt hjärta att se Mio uppe på benen igen. Ha nu en underbar helg!! Kram Kram!!

  Svara
 • Hej fina.Så glad jag blir att se Mio så pigg igen.Ni ser också ut till att ha haft en underbar kväll med era vänner.Middagen gör ju att man blir helt salig.Guud så gott det ser ut.Ha en underbar fantastisk helg med din fina familj.Hoppas ni får vara friska nu.När är det ni reser till New York?Kram bästa Hannah.

  Svara
 • Åh vilken mysig kväll ni haft! Är en trogen läsare av din underbara blogg. Kul att få läsa om din vardag och din härliga familj 🙂 Ha det gott. kramar!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Nu var det jättelänge sen jag skrev någonting, men jag läser fortfarande din blogg! Du är så himla BRA, bara så du vet. Den här stora bloggfesten verkar jättekul, så hoppas jag och min vän får plats. Ha en fin helg, KRAM!

  Svara
 • Vad mysigt ni hade det! Vi ska också ha mysmiddag ikväll, med brorsan plus tjej, ser fram emot det. 🙂

  Inte hunnit läsa bloggen på ett tag, förstår att det måste ha känts oroligt med stackars Mio. Fick en stor klump i halsen när jag läste om det nu. Men så skönt att han mår bra igen nu, ett tillfälle att uppskatta alla frågor och ”tjat”! 🙂 Min Hugo fick sin spruta i förrgår och har mått bra efteråt som tur är.

  Önskar verkligen att jag hade kunnat komma till bloggträffen och träffa alla härliga, men just den helgen är det redan flera saker som krockar. Får hoppas på att det blir ett annat tillfälle, och att ni har riktigt roligt!

  Tack själv för att du finns, och delar med dig, precis som lojjis här ovan skrev. Du ger mig massor av fin ”mammainspiration” både när det känns tungt och när det mesta går lätt. Så ett stort tack för det!

  Svara
 • låter toppen! själv låg jag i soffan med tjejkompisarna, åt godis o var expert kommentatorer för idol. underbart!

  Svara
 • Du är underbar!! Jag hoppas du förstår det 🙂

  Svara
 • Ni verkar ha haft en toppenfredag!
  Härligt med så god och vällagad mat! Lyxigt värre!!

  Hoppas resten av helgen blir lika bra!!
  Synd bara på pruttvädret 🙁

  Kramis

  Svara
 • Hej fina Hannah! Så skönt det var att läsa och se att Mio mår bättre… Har tänkt jättemycket på er de senaste dagarna! Hoppas Liv inte hunnit bli smittad… Men då hade ni säkert märkt det nu! Hoppas ni får en fortsatt mysig helg! En mega stor kram till er

  Svara
 • Vilken mysig fredag ni ser ur att haft. Visst är det underbart att äta en middag med många?! Trots att både jag och min syster har flyttat ut äter vi dagligen hos mina föräldrar med våra respektive och vår bror och min systers två små barn. Vi är alltså 8 vid matbordet om alla är hemma. En stor familj med massor av kärlek. Jag tror det är få som faktiskt gör det, men att äta tillsammans hela familjen en mysfaktor för oss.

  Svara
 • Allt ser super mysigt ut =) Jag och mina 2 syskon som oxå flyttat ut för lääänge sen, vi samlas nästan varje fredag el lördag med våra familjer hos mamma och pappa och äter gott tillsammans, det är helt underbart att träffas så ofta och mina föräldrar tycker det är jätte kul att vi vill vara med dom =)

  Ha en fortsatt trevlig helg, kram

  Svara
 • Skönt att Mio är frisk nu! :O)
  Hummer åååååååh nu blev jag avis!! Det var oerhört länge sen jag åt det, dags snart känner jag.
  Kram, Fiffi.
  http://www.metrobloggen.se/princessbakelse

  Svara
 • Det där köttet såg verkligen himla gott ut, blir riktigt avis! Kul att Mio är på benen igen, efter att ha läst Peters inlägg så förstår man ju att Mio är tillbaka till sitt vanliga jag… 😉 Tycker Bloggfamiljen e det bästa som hänt mig på läääänge, jag blir så otroligt glad av att gå in här och läsa. Mitt liv har varit ganska kaotiskt på sistone, och jag känner ett lugn då jag går in på denna sida. Trist att jag inte har möjlighet att komma på bloggträffen… 🙁 Tack iaf. för att ni finns, allihopa! 🙂

  Svara
 • Åh vad jag älskar Idol. Hejjar såklart på min lokalstjärna och gamla skolkamrat Calle 🙂
  Vilken duett han och mariette gjorde igår.

  Men min idé med denna kommentarinlägget var att fråga var er sjukt sinnes snygga fåtölj (den randiga) kommer ifrån. Jag har sett den på era bilder förr och alltid tyckt att den är så fantastiskt snygg.
  När vi var i rom för ett par veckor sen, jag och min sambo, så hade dom såna i loungen på sas radisson-hotellet vi bodde på. ÅÅ gud så sköna dom är. Jag bara måste ha en sån. Så snälla berätta var man kan få tag på en sån…

  Svara
 • Hej Hannah! Ni ser ut att ha haft en riktig toppenfredag. Vad himla trevligt med vänner som kommer hem och lagar värsta gourmetmiddagen!! Så skönt att Mio filur är på benen igen. En liten superman verkar han vara. Ja, lite pratsammare än andra då kanske…Tur att ni har William som lugn kontrast till Mio.
  När är det du ska åka till New York? Nästa vecka? Får jag plats i resväskan, kanske? Det lilla korta snöfallet vi fick här i Götet har nu återgått till regn, regn, och åter regn. Trist! Men snart får man i alla fall julpynta. (ja, det får man väl göra när man vill egentligen). Minns en SOMMAR då jag som liten tjatade och tjatade på min mamma att vi skulle ha julgran för att pigga upp oss lite. Det blev blankt nej!
  Ha en underbar helg Hannah! Uppskattar dig, din blogg och din positiva kärleksfulla stämning du sprider så väldigt mycket. KRAM

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Hoppas din helg fortsätter lika bra som den började, och skönt att Mio blivit frisk. Bad en bön för honom.
  Är lite som dig, en julnarkoman. Så i veckan har jag varit på IKEA och köpt upp halva lagret med värmeljus med juldoft samt julgranskulor. Dagen efter blev det Åhlens och införskaffande av glitter och julgransljus. Idag avlslutades shoppingen med att köpa en icke äkta gran (den ska upp till advent och kommer inte vara så fin vid jul om det är en äkta).
  Jag bara längtar tills allt pynt skall upp. När man sedan sätter sig i soffan med en kopp glögg och tittar på allt vackert man åstadkommit, är det underbart och man blir alldeles lycklig.
  Kramar till hela familjen

  Svara
 • Åh vilken härlig kväll ni ser ut att ha haft igår! Härligt att Mio är friskare & återgått till sitt gamla vilda lilla jag 😀

  Vinet var ju för sjutton lika gammal som jag, haha! Måste vara ngt dyrt o bra för att smaka gott såå många år senare 😉

  Kram på dig o fam!

  /O.

  Svara
 • PS. Också nyfiken på var eran underbara fåtölj kommer ifrån!

  PS 2. Kan TYVÄRR inte närvara på er första bloggträff. Hoppas det blir snart igen!

  Kram igen!

  /O.

  Svara
 • Hej,

  Fåtöljen kommer från Nordiska Galleriet i Stockholm.

  Svara
 • Vad härligt att se Mio på benen igen. Skönt att han klarat ”svinet” så bra!
  Har också illamående, yrsel huvudvärk och trötthet som biverkning av vaccinet vi tog häromdan. Dottern fick feber o yrsel.
  Kram!

  Svara
 • Kan man få recept på älgen? Vi har också en i frysen och skulle vilja göra något sånt här gott av den 🙂

  Tack på förhand!

  Svara