Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:42 | november 16, 2009

Recept och sömn

Vackra Du, hoppas att du är vid gott mod och mår bra 🙂

Jag är fortfarande helt slut sedan förra veckan och alla sömnlösa nätter. Eftersom jag även tagit vaccinet och ätit Tamiflu, som inte har de roligaste biverkningarna, så har det säkert bidragit lite extra till tröttheten. Mio är i alla fall helt frisk, och tog igen allt han missat i skolan förra veckan… i busväg 🙂

Jag har varit i stan på det sista och avgörande mötet inför mitt nya projekt, som jag snart kan berätta om. Det ska bli jättekul och spännande. Efter min tripp till stan var det dags för utvecklingssamtal med Williams fröken. Han har gjort stora framsteg i många ämnen, vilket gladde oss alla. 

Nu till något helt annat, ytlighet. Det kan ju vara kul också, i lagom dos 🙂 Jo, nu har jag använt fransmedlet, som skulle göra underverk med fransarna i drygt 30 dagar, vilket var rekommenderat. Det är rätt dyrt, så jag lovade ju att vara din försökskanin, så du inte köper grisen i säcken. Jag är ledsen att säga det, för jag hade faktiskt hoppats på att det skulle funka, men jag vidhåller min teori om att Bobby gjort fransförlängning! Nu har jag i och för sig långa fransar i mig själv, så kanske det hjälper om man inte har det sedan innan, men jag är tveksam. Sorry, Bobby 🙂 

Nej, mig funkade det inte på. Jag fortsätter att vara min Lancome-mascara trogen.

Nej, mig funkade det inte på. Jag fortsätter att vara min Lancome-mascara trogen istället.

Jag ska gå och lägga mig snart, och även försöka få pojkarna i säng tidigt. William har varit med sin kusin Lance hela helgen och busat med honom och moster Maggan 🙂 och efter visningen igår så gick han på bio med sin pappa. Har knappt sett röken av honom på hela helgen.

Äntligen hemma! Han är så duktig med Liv, och älskar att bära runt på henne.

Äntligen hemma! Han är så duktig med Liv, och älskar att bära runt på henne.

Nu till en härlig kaloribomb som jag lovat att ge dig receptet på 🙂

DAIMTÅRTA à la Svärmor Marianne

4 äggvitor vispas hårt.

1 hg mandel males.

1,5 dl strösocker.

Mandel och socker blandas ner i äggvitorna.

Smord form 175 grader 30 minuter.

Låt kallna

Lägg mandelbottnen på ett fat.

Vispa 3 dl vispgrädde ganska hårt

Blanda i 4 äggulor

+1 dl socker

Hacka ett dubbelt dajm (jag brukar ta 1 ½ )

Blanda detta i äggcremen.

Bred blandningen över mandelbottnen.

Strö en påse daimkulor över, det ser trevligt ut och så blir det fler kalorier, MUMS!

Frys in!

Lycka till!

nu3

Har du dålig karaktär (som jag), så gör den bara om du ska ha gäster, för annars kommer du inte kunna stoppa dig själv från att äta upp allt 🙂

Varma kramar.

Ps. Madeleine, Jag såg ”The (skit) Box”, kl 21 i Kista, hoppas vi ses på nästa biobesök, kanske New Moon?! Ha ingen ångest 🙂


17 kommentarer17 kommentarer om “Recept och sömn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina du 🙂

  Jaha, där ser man, så fransmedlet funkade inte 🙁 va tråkigt, har hört att vanlig ricinolja ska gå lika bra, men har inte testat.

  Skönta att ni alla mår bättre, fick vaccinet i fredags & mådde riktigt dåligt av det i helgen.

  Livan är ju bara så underbar , vilket ansikte 😉

  Ha det gott, kramen från Lommo

  Svara
 • Hej Hannah
  Det är tufft att vara småbarnsförälder. Håller själv upp mina ögon med tandpetare nu :o) så jag inte ska somna efter ett antal nätter med för lite sömn. Men vad gör man när de små liven är sjuka.
  Det såg ju riktigt mysigt ut på galan du var på, håller väl med dig om att dressen inte var den snyggaste men som min mormor alltid brukade säga: Allt klär en skönhet.
  Godnatt o hoppas du får sova lite mer i natt.

  Svara
 • Hej Hannah!förstår om du är trött efter många sömnlösa nätter! man blir ju inte piggare av detta mörker!har varit riktigt deppigt idag att komma hem från sol o värme till detta trista mörker, men jag får njuta av minnerna nu och bita ihop!Vad mysigt med en bloggträff, hade så gärna velat komma,är anmäld till julbord just den kvällen…,men håller tummarna att jag kan komma nästa tillfälle!
  Jag bor ju i Jönköping, så jag åker gärna till antingen stockholm eller neråt landet…eller jönköping är ju mittemellan…hi hi!
  Ni var så fina mannekänger,tycker det är häftigt att se att man kan bära rostfärgad dress, rött läppstift och rosa nagelack!jag blir så osäker när det gäller färgkombinationer, men tycker det är jättehäftigt att se att man kan blanda det mesta och det blir fint!

  varm kram Helena

  Svara
 • Tusen tack Hanna!
  Ska göra tårtan när vi får gäster på fredag 🙂 Det där med sömn känner jag så väl igen. Jag har en på snart 3 år och en på 7 ½ månad. Lillkillen vaknar fortfarande på nätterna, men vi försöker med att lära honom att sova genom nätterna. Än har vi inte lyckats, men skam den som ger sig eller hur? Hoppas att du får vila ut inatt.

  Svara
 • Hej Hannah
  Nu har jag äntligen registrerat mig på er fina sida så att jag kan kommentera. Tänkte att det var på tiden nu, har ändå följt dig sen du började blogga för mama.

  Ville egentligen bara säga att du är en cool tjej och verkar vara en underbar mamma. Jag är bara 18, så har minsann dansat och mimat till you got what I want ett antal gånger under min uppväxt. Kan inte påstå att jag var helt fördomsfri mot dig när jag började läsa dina blogg, men redan efter dina första inlägg hade jag helt ändrat min felaktiga uppfattning om dig. Du är fin!

  Svara
 • Du är så otroligt vacker ! Din hud ser ut att vara av porslin, vad använder du för mirakel smink eller kräm ? : ) Kramar

  Svara
 • Ja, herregud den där tröttheten behöver man inte ha barn för att lida av, i alla fall inte nu under november. Tror inte jag sett solen den här månaden och mörkret i kombination med allt regn gör att jag slocknar totalt framför TV:n på kvällarna. Doink.
  Hoppas att du känner dig mycket bättre och piggare snart Hannah. Du har ju en New York resa att se framemot!! Många varma kramar till dig!

  Svara
 • Ögonfransmedel eller inte, hade jag haft dina ögonfransar så hade jag varit grymt lycklig…perfekta!

  http://josefinestoltz.bloggplatsen.se

  Svara
 • Åh va fina dom är, William och Liv
  Willaim ser så stolt ut, gulligt ; )

  Jag är jättenyfiken på vad det är som är på gång, får man gissa kanske?
  Melodifestivalen igen, programledare eller deltagare i Let’s Dance, men har för mig att du sa förut att du aldrig skulle ställa upp i Let’s Dance och tävla, så kanske är det programledare?

  Tell us!

  Svara
 • Hej min fina vän? Längesen jag skrev men min vackra syster har blivit me tumör igen(hon operera bort en hjärntumör för antal år sen me allt va de innebär?!allt sitter i hjärnan, balansen, talet m m )men hon efter 1 år var tillbaka på jobbet, lika vacker som alltid men med mer erfarenhet från omgivningen kanske, nej hon är så underbar med Alla, otroligt! Nu har den kommit tillbaka i hennes otroligt fina huvud/ansikte, å hon vägrar operera sig, om de nu ens går?! Vad säger man?sälj allt, bara du finns??eller!(tumör?!)tror och ber också Kramar till dig Hannah från Mig /Annika

  Svara
 • Känner så väl igen den där tröttheten. Har ju två små barn (en på 3 år och en som är 9 mån) och vet precis hur jobbigt det är att inte få den sömn vi så väl behöver.. Men jag brukar tänka att; det går över förr eller senare. Hoppas dock på förr……
  Men du strålar alltid ändå Hannah, trött eller ej!

  Åh vad jag längtar efter att se New Moon!!! Blev alldeles förälskad i Twilight. Vilken kärlekshistoria!

  Kram och ha en underbar dag!!!

  Svara
 • Till annika5; mina tankar är hos dig och din syster, hoppas detta går bort och hon mår bra igen <3

  Svara
 • Hej Hannah
  Vill bara säga att du är otroligt vacker och din familj verkar så mysig. Barnen är så fina också.
  Gillar verkligen din blogg.

  Ta väl hand om dig.
  Stor varm kram

  Svara
 • Ja den där tårtan är kanongod!! Jag kallar den glasstårta. Älskar den 🙂
  Läser din blogg varje dag. Du verkar vara en underbar människa o kul o läsa att man känner ofta igen sig i det du skriver.
  Kram

  Svara
 • Mmmm den ser riktigt smarrig ut, daimtårtan 🙂 Den kommer bli perfekta efterrätten till hlegens hummerfrossa..
  Har en liten fråga
  Skall ni vaccinera Liv mot svinis?
  Själv är jag väldigt kluven om jag ska el låta bli och vaccinera min lille skrutt.
  Ha en bra dag!
  Kram

  Svara
 • Hej,

  Först vill jag tacka för en super bra blogg!!! En sak till…hur länge ska tårtan stå i frysen och hur långt innan ska man ta ut den ( innan man ska trycka i sig )? Kram

  Svara
 • Hej!

  Jag har också ett fransmedel..mitt började inte fungera förrän cirka 2-3 månader efter. Ha lite tålamod antar jag 🙂 Men jag hade pyttefransar och du har såå fina och långa redan.

  Svara