Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:58 | november 24, 2009

Go green

Det är när jag läser artiklar som dessa, som jag starkt ifrågasätter mitt köttätande. Just nu vill jag bli vegetarian. Blir så arg och ledsen när jag läser om detta fruktansvärda djurplågeri.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6175693.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/article6176234.ab


10 kommentarer10 kommentarer om “Go green”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad fruktansvärd,jag kan inte förstå att det kan gå långt? Jag blir oxå arg och ledsen.
  Kram, Magali

  Svara
 • Hej hannah! ohh vad vacker du blev med lugg också, så fint! =) Och vad roligt med det nya jobbet, grattis! =) Ska bli spännande att se vad det kan vara! Hoppas du får en jätte skön dag! Stora kramar

  Svara
 • Fruktansvärt.Man fattar inte att det kan gå till så här.Vegetarian,ja det tål verkligen att tänka på när man läser detta.Jag blir så ledsen.Kram på dig.

  Svara
 • Usch, ja jag skrev oxå om det nu på morgonen. Sorgligt!! Man blir verkligen ledsen!
  Kram, Fiffi.
  http://www.metrobloggen.se/princessbakelse

  Svara
 • Hej!

  Jag brukar inte gå in här och kommentera (och hinner tyvärr oftast inte läsa heller) men den här rubriksättningen kunde jag bara inte motstå! 🙂
  Jag kan bara berätta att jag varit vegetarian i över tjugo år, efter att jag mött min första livs levande vegetarian (växte upp i ett hem med enbart köttätare) och jag har ALDRIG ångrat mitt val! Det är något av det bästa jag gjort. jag gjorde ett aktivt val att skona djur (som jag inte anser att vi har rätt att utnyttja på något sätt – vi som människor som VET vad det innebär) OCH blev på kuppen friskare, gladare, lyckligare, för man mår KANON av vegetarisk kost! OCH när jag fick min fine kille, idag 8 år, så valde jag att ge även honom det allra bästa (som jag anser) nämligen en vegetarisk livsstil. Han har aldrig ätit kött i hela sitt liv, är stolt över det och världens friskaste, harmoniskaste, gladaste, energiska, kreativa unge som finns!Han är dessutom en av de längsta och mest muskulösa i klassen (så där föll den fördomen om vegetarianer som svaga ”spaghetti-typer”) och han är verkligen aldrig sjuk! 🙂 och det är inte ett dugg svårt att vara vegetarian, det är LÄTT, det finns MASSOR av grönsaker, bönor o baljväxter som gör att man får i sig all näring vilket många tror att man inte får. Och allt fler elitidrottsmän väljer vegetarisk kost!

  Jag säger bara; go veggie! .-)

  Kramar till er alla
  Katinka

  Svara
 • Hej Hannah! Man kan också köpa ägg och kött direkt från lokala bönder där djuren har det bra! Kanske man kan ringa kommunen och fråga om det finns nån i närheten. Det finns lite här och där i alla fall. 🙂 Mina föräldrar köper ägg och kött från en bonde… det är otroligt stor skillnad i smak på deras ägg och de ekologiska äggen i butik – så mycket mer smak. Lyckliga hönor som får vara ute och äta mask ger godare ägg tror jag! 🙂
  Ägg innehåller dessutom alla vitaminer och mineraler vi behöver förutom C-vitamin. Så nyttigt!

  Svara
 • Men va sjukt! Jag bestämde mig i söndags för att köra en vecka utan kött. Enbart för min egen hälsas skull iofs, men så ser jag att här blev det debatt minsann…
  BTW-Du blev grymt fin i lugg! 🙂

  Svara
 • Hej Hannah! Jag är själv faktiskt bonde med gris och köttproduktion, och vill bara säga att våra djur sköts om på bästa sätt. Bara för att någon missköter sig så drabbar det oss andra! De människor som gör så mot djuren är nog sjuka i huvudet eller nått! Men jag tycker inte man ska sluta äta kött för det! Man kan inte dra allt/alla över en kant! =)

  kram på dej

  Svara
 • Jag äter inget rött kött alls, utan bara kalkon och kyckling och lax. Så långt har jag klarat att sträcka mig för jag älskar kyckling tyvärr…Men jag är väldigt noga med att köpa ekologisk mat så ofta jag kan. Lagar också all mat själv, köper aldrig färdiglagat eller halvfabrikat. Läs boken ”Äkta vara” av Mats-Eric Nilsson. Man drömmer mardrömmar när man läser om vad vi stoppar i oss. Det som säljs i våra livsmedelsbutiker är till stor del…skit. Ursäkta uttrycket.Man får som konsument ta sitt eget ansvar och läsa NOGA på innehållsförteckningarna. Kram till er alla!!

  Svara
 • Fy vilka hemska msk som behandlar djuren på det här sättet.. dom borde bli behandlade likadant själva och se hur otrevligt det är 🙁
  Har alltid haft djur i mitt liv och blir lika illa berörd varje gång jag läser ngt sånt här, fyyy!
  Kram Malin!

  Svara