Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:34 | november 25, 2009

Sjukhus och plåtning

Tillbaka igen! Sitter även nu i köket, min bästa plats i hemmet. Hade jag haft ett arbetsrum så skulle jag nog ändå suttit i köket, tror jag 🙂

Idag kommer svärmor Marianne och hennes man hit. Vi far tidigt imorgon, så det är skönt att hon kommer idag så Liv får vänja sig lite. Åh, kan du förstå att jag kommer gå på New Yorks gator imorgon, dricka kaffe i take-away-mugg från Starbucks och se musikaler, äta mysiga middagar och framför allt shoppa 🙂 Underbart!

Nu till gårdagen, som var lång, intensiv men givande och rolig. Jag for in till stan strax innan lunch. Åkte direkt till Barnsjukhuset Martina, som ligger vid Sophiahemmet. Jag fick tipset av syrran, hon har skrivit in sina barn där och sa att jag bara måste åka dit och titta och anmäla även mina barn.

Jag som har lilla Mio med sin astma har behövt åka in till akuten otaliga gånger när han har varit förkyld. William var ett öronbarn och hade öroninflammationer titt som tätt, vilket resulterade i rör i öronen pga nedsatt hörsel och även där behövt besöka akuten. Jag har suttit som så många andra föräldrar med ett sjukt barn väntat i timmar på att få hjälp. Känt att man nästan själv blivit sjuk bara av att vara där…

… Men Martina Barnsjukhus var verkligen en fröjd. Först och främst så var det en oerhört vacker byggnad, som en herrgård. När jag kom in så möttes jag av en varm och familjär atmosfär. Det var rymdfarkoster på väggarna och ett rum hade en hel vägg full av djur. Där skulle nog ett barn tycka det vara kul att få en spatel i munnen och bli pillad med tops i halsen. Ingen steril, tråkig sjukhusmiljö, utan en plats där barnen faktiskt kan få en trevligare och roligare upplevelse av ett sjukhusbesök.

Martina Barnsjukhus

Martina Barnsjukhus

"Djungelväggen" i ett behandlingsrum.

"Djungelväggen" i ett behandlingsrum.

Det fanns t.o.m. ett kry-in under trappan till barnen, som kallades för "Grottan"

Det fanns t.o.m. ett kry-in under trappan till barnen, som kallades för "Grottan"

Igår när jag och Liv var där så vaccinerade de barn mot ”svinet”. När jag kommer hem från N.Y så ska jag vaccinera Liv!

Visst, det är en årsavgift, men jag spar hellre in på annat i vardagen och lägger undan pengar för att kunna betala den (är oerhört tacksam att jag kan det, får passa på när man har jobb :-)). Har man ett barn med speciella behov så är det fantastiskt att kunna få snabb hjälp, utan långa väntetider och dessutom i en mysig miljö. Gå gärna in och kika på deras hemsida (klicka på länken) http://www.barnsjukhusetmartina.se/

Efter sjukhusbesök var det dags för ett möte. Det var ganska snabbt avklarat och då bar det vidare till ”dagens” fotografering. Jonas min vän, för övrigt han som förde mig och Peter samman, stod för dagens make och hår. Han är fantastisk! Han har en egen serie smink som han tagit fram för ”Oriflame”. Känns som ett märke min mamma hade när jag var liten, men med Jonas i spetsen har det hottats upp 🙂

Martin "Miss Inga" var min stylist och gosade med Liv när jag blev fixad.

Martin "Miss Inga" var min stylist och gosade med Liv när jag blev fixad.

Jonas förbereder och lägger upp allt smink på det lilla provisoriska bordet.

Jonas förbereder och lägger upp allt smink på det lilla provisoriska bordet.

Med pappiljotter och nyklippta ögonbryn. Jonas tyckte jag hade buskiga gubb-bryn, och tog fram saxen och friserade dem.

Med papiljotter och nyklippta ögonbryn. Jonas tyckte jag hade buskiga gubb-bryn, och tog fram saxen och friserade dem.

Liv tog sig en tupplur.

Liv tog sig en tupplur.

Teamet bakom jobbet. Fotografen Emma, Martin och Jonas.

Teamet bakom jobbet. Fotografen Emma, Martin och Jonas.

Liv sitter på första parkett och skrattar åt mig när jag börjar posa.

Liv sitter på första parkett och skrattar åt mig när jag börjar posa.

Klänning från H&M 149 kr, skor Zara och löshår från någon jag inte känner :-)

Klänning från H&M 149 kr, skor Zara och löshår från någon jag inte känner 🙂

Strike a pose.

Strike a pose.

Working mom! Liv ville bli vaggad mitt i allt och blev det av mig som Lucia. Hon gillade att se mig i ljuskrona :-)

Working mom! Liv ville bli vaggad mitt i allt och blev det av mig som Lucia. Hon gillade att se mig i ljuskrona 🙂

När vi var klara med fotograferingen dök Peter och pojkarna upp. De sa hej i fem minuter för att sedan åka och iväg och spela Laser Dome.

När vi var klara med fotograferingen dök Peter och pojkarna upp. De sa hej i fem minuter för att sedan åka och iväg och spela Laserdome.

igar14 igar15

När plåtningen var klar så var det dags för nästa möta. Vi var tio stycken i ett konferansrum, det bjöds på god mat och Powerpoint-presentationer i ett par timmar. Liv sov igenom halva mötet för att sedan hålla låda och rapa och prutta högt 🙂

Åt så mycket att även jag höll på att rapa rakt ut :-)

Åt så mycket att även jag höll på att rapa rakt ut 🙂

Sverre Liliequist är en av världens bästa skidåkare och hade också plåtats under dagen.

Sverre Liliequist är en av världens bästa skidåkare och hade också plåtats under dagen.

Nu ska jag väcka Liv och Peter för vi ska fara till kyrkan snart och äta lunch med min mamma. Vi ska även komma på ett bra och roligt sätt för oss alla här i ”familjen” att kunna hjälpa till och bygga ett barnhem, vad tror du om det?!

Varma kramar.


25 kommentarer25 kommentarer om “Sjukhus och plåtning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilka vackra bilder! Hoppas att allt är bra med er och att ni får det fantastiskt i New York. Vill också åka till New York & shoppa (du får shoppa för mig med).
  Vill bara än en gång tacka för de du skriver. Ibland när jag mår dåligt coh loggar in och ser att du skrivit typ: hej vackra du, kom ihåg att du är värdefull!!!, så går det rätt in i mitt hjärta.

  Tack för att du finns!
  Varm Kram

  Svara
 • Lilla Liv hon är så fin och duktig! 🙂 Jätte fina bilder speciellt den du är Lucia med Liv i armarna.
  Och ett barnhem, räkna med mig jag hjälper gärna till. Har läst lite i din mammas blogg/ hemsidan och tycker att hon är fatastisk kvinna som har skapat och hjälpt så mycket. Hon är verkligen en inspirationskälla.
  Kram på dig, och ha en underbar dag.
  Hälsningar, Magali.

  Svara
 • Godmorgon 🙂 har laddat upp med te och mackor och blev så glad över ditt långa inlägg med många fina bilder. Av ngn konstig anledning så slänger jag ofta en blick på klockan 22.22 varje kväll, upptäckte att du lagt in ditt kvällsinlägg i går på samma tid ;)trevlig onsdag önskar jag dig och alla här på bloggfamiljen 🙂 Kram

  Svara
 • Hon är alltid så glad lilla Liv!!:)
  Kram kram

  Svara
 • Trodde inte att du kunde bli snyggare i håret, men lugg på dig + blond är helt otroligt snyggt!!!! Wow vad du passade bra i det!
  Måste bara fråga en gång till… Tappar/tappade du mycket hår efter graviditeten. Hur funkar det i så fall men löshår?? Känns som att löshåret skulle åka med det håret som lossnar… Jag är så sugen, men vet inte om jag vågar….
  Hoppas ni får det toppen i New York!
  Kram

  Svara
 • Hei Hannah!
  Jeg må bare si at du ble utrolig fin med lugg 🙂
  Vurderer å gjøre det samme selv…
  Nå sitter jeg på jobb og det er grått og trist vær ute, men når jeg leser dine innlegg blir jeg alltid så glad 🙂
  Misunner dere virkelig New York tur i morgen 😉
  Kos deg med shoppingen!
  Klem fra Norge 🙂

  Svara
 • Åh vilken bra idé! Jag hjälper mer än gärna till 🙂
  Hoppas ni får det underbart i NY, blev sugen på Starbucks nu 🙂
  Kram

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vad fin du blev i lugg! ( och nu menar jag inte att du inte var fin förrut! för det var du)
  Hoppas ni får en underbar resa!! Finns ju endel julpynt i den staden såhär års 😛

  Kram

  Svara
 • Hej fina Hannah! kan du inte be Peter att bli lite mer aktiv med att skriva kommentarer på det folk skriver i hans blogg? :-)Jag vet att folk ibland kritiserar att ni inte svarar på blogginlägg men jag tycker inte det stämmer när det gäller dig men Peter kunde gärna skriva då och då, på så sätt blir det ju en levande blogg och inte bara en monolog. Ha en fin dag, kram!

  Svara
 • hej! tar mio medecin regelbundet för sin förkylningsastma eller vid ”akuta” behov?
  Kram

  Svara
 • Hej vackra Hannah!
  Du och Peter är så värda att få åka till New York. Jag är riktigt avundsjuk så njut av staden ”over there” från mig också 😉
  Måste säga att du är en stor förebild för mig.
  Du får mig att le varje gång jag läser dina inlägg, du ger mig ljus och hopp!
  Din snygga man 😉 och dina fina barn har en fantastisk fru och mamma!
  Många varma kramar

  Svara
 • Är så ledsen att jag inte kan få vara med den 5/12..jäkla skit jobb…;)
  Men förhoppningsvis blir det fler tillfällen, och antagligen skulle jag bara bli generad över att se er personligen…Man tror ju man känner er därför man läser så mycket av er på bloggen. Men verkligheten är annan, jag vet..jag träffade nämligen din super fina vackra underbara syster för en tid sedan, och jösses jag blev som värsta tönten! Jag som är ganska cool (enligt mig själv), självsäker 3-barnsmamma och über social. Men när jag träffade Maggan, då fick jag tunghäfta, kände mig som värsta nörden, och fick inte fram ett vettigt ord. Jag stirrade mest och försökte lyssna på vad hon sa och le. Snacka om att man är en freaky beundrare/nätvän…
  Och din man, kära Hannah, kan man bli nät-kär så är det i din man. My god, han är fantastisk!!! Hans texter är geniala, han är snygg, familyman och rolig och ser så där next door sexig ut…(hihi)…
  Vad jag vill säga med detta vet jag inte, men jag vill iaf önska er en super trevlig resa och är sååå avundsjuk på att ni får uppleva N.Y julskyltning m.m…
  Love Malinapralina

  Svara
 • Hej vackra Hannah!
  Ha en underbar resa och mys riktigt ordentligt. Vad härligt att kolla på all julskyltning! Vilka fina bilder på dig! Vad var det för foto jobb? Ångrade du dig med att klippa håret till axlarna? Du är fin nu med men var så nyfiken på att se hur fin du skulle bli med lugg och kortare hår. Du är fin både på insidan och utsidan och en STOR inspiration för oss alla. STOR kram till dig och din fina familj

  Svara
 • Hej! Gillar verkligen din blogg, du verkar vara en genuin äkta person. Angående barnhem; varför inte stötta ett mycket bra, befintligt i norra Indien som sköts av en kristen doktor och hans fru? Jag själv stöttar detta varje månad och tyvärr börjar de som startade hjälpen bli så pass gamla att de inte har ork/råd att fortsätta, så snart är det bara jag och min man kvar. Alltid en tanke! Ha en underbar semester i New York!

  Svara
 • Hej igen du underbara.Vilka fina bilder på dig.Du är verkligen vacker.Och vilken bra ide med barnhemmet.Jag har all tid i världen just nu så det hade varit perfekt för mig att ha ngt. att sysselsätta mig.Jag är inte så lite avundsjuk på er för att ni ska till New York.Jag ska tänka på er hela helgen.Hoppas ni får en riktigt underbar vistelse.Stor kram .Marita

  Svara
 • Hej Hannah! Vad snygg du blev i lugg! Ang vaccinering, jag vaccinerade min Oliver på 9 mån för en vecka sedan,han blev super dålig direkt och han är fortfarande dålig, ca 40 graders feber jätte snorig och världens hosta, så jobbigt för den lille, hoppas Liv klarar sig från det!
  Hoppas resan blir super skön, själv ska jag dit i april också utan barn…

  Kram Camilla ”mamma till 5”

  Svara
 • Hej Hannah! Du passar så otroligt bra i lugg.. Det måste vara skoj att göra en sån fotografering.. Är verkligen avundsjuk på er som ska åka till NY.. Jag älskar staden och längtar tillbaka så fort jag sitter på planet, har tyvärr inte kunnat vara där på två år pga studier.. Förhoppningsvis blir de en resa 2010.. Hoppas på en bloggträff i Malmö snart.. Många kramar

  Svara
 • Halloj! Ahh, tusen tack för lite glamour i vardagen I LIKE 😉 ha en bra dag!!!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Såg din gråa kjol och var bara tvungen att fråga vart du har köpt den? Har letat efter precis en sådan men inte hittat någon 🙁
  Kramar

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag har läst din blogg länge, men inte blivit ”en del av familjen”, förrän nu! Vad mysigt att du och Peter ska åka till New York! Är lagom avis : ) Har tidigare läst att du använder Victorias Secret’s produkter, visst är dom underbara? Min favorit är ”LoveSpell”, den lila flaskan! Om du inte har provat den så rekommenderas det verkligen : ) Vilken är din favorit? Min pojkvän håller på med sporten MMA, så när han är i USA brukar han alltid köpa med sig ett lager hem, är ju alltid uppskattat : ) Önskar er en alldeles underbar och jättehärlig semester!

  En sak till.. Jag är adopterad från Indien, närmare bestämt Nagpur, och jag har läst om barnhemmen som ni har startat i Indien, och jag vill verkligen skicka ett stort tack för allt ni gör, det är verkligen fantastiskt det ni gjort! Man blir inspirerad!
  Massor av Kramar från en annan Hanna : )

  Svara
 • Vad härligt med julshopping i NY. Ni missar väl inte 21 Century vid Ground Zero!!? Världens bästa märkesoutletbutik!!

  Svara
 • Ni är sagolikt vackra på Lucia-bilden! Jag är så glad att jag hittade din blogg! Kram

  Svara
 • Vore underbart med ett Bloggfamiljen-barnhem! Jag är på…

  Svara
 • Hej fina Hanna,
  Hoppas du och Peter har det riktigt mysigt i New York! Tycker så mycket om att läsa din blogg. Du är verkligen en varm och fin människa. STOR KRAM

  Svara
 • Hej Hanna, vilken snygg grå kjol och svart blus du har på bilderna. Kommer du ihåg var du köpte plaggen?
  Trevlig resa!
  Kram Mari

  Svara