Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:48 | december 3, 2009

Torskar och juck

Hej vacker. Det ringde precis på dörren här hemma. Det var en kille från ”Fiskbilen”, en riktigt bra säljare. Han sålde på mig torsk, röding och räkor för alldeles för mycket pengar. Jag som inte ens kan tillaga fisk, men så svårt kan det inte vara 🙂 Har du något lätt och gott recept till en gammal tångräka som jag? Det ser ut att vara väldigt fin fisk och räkorna är jättestora. Har faktiskt hört goda ord om denna fiskbil.

Om jag äter upp all den här torsken kommer jag nog kunna bli hedersmedlem i Mensa :-) Fisk gör dig smart!

Om jag äter upp all den här torsken kommer jag nog kunna bli hedersmedlem i Mensa 🙂 Fisk gör dig smart!

Imorgon blir det räkfrossa!

Imorgon blir det räkfrossa!

Här vaktar jag! Endast fiskmannen är välkommen.

Här vaktar jag! Endast fiskmannen är välkommen.

Dagen har varit händelserik. Morgon började med blockflöjtskonsert och flyg till Göteborg.

Imorse var pojkarna ovanligt pigga och glada vid frukosten.

Imorse var pojkarna ovanligt pigga och glada vid frukosten.

Trodde först att jag skulle behöva hörselskydd, men de var verkligen duktiga. Hela klassen spelade samspelt, det blev blues och annat. Livan diggade!

Trodde först att jag skulle behöva hörselskydd, men de var verkligen duktiga. Hela klassen spelade samspelt, det blev blues och annat. Livan diggade!

Väl nere i Götet möttes jag av kallt men vackert väder som här uppe. Jag gillar Göteborg, föddes där och bodde där tills jag fyllde sju. Fick frågan om jag har rötter i norr (pga ordet pumlor) och det har jag. Min mamma är från Boden och min mormor var en lite sametant. Mitt hjärta klappar varmt för norr.

Fina Lizette som bla jobbar stylist.

Fina och duktiga Lizette som bl a jobbar stylist och moi.

Gå in kika på hennes sida, Lizette.me

I sminklogen.

I sminklogen.

 

Resan hem gick bra, trots väntan. Tur att jag äntligen lärt mig blogga från mobilen, så jag kan skriva till dig när jag väntar. Mio hade en kompis hemma, och de bjöd på en Michael Jackson show. De hade övat länge på juck och moonwalk, så söta 🙂

Jag är så stolt över mina vackra barn. De har hjärtan av guld.

Jag är så stolt över mina vackra barn, så fulla av kärlek och glädje.

Varma kramar och sov gott.


24 kommentarer24 kommentarer om “Torskar och juck”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • varma kramar till Dig oxå, sov gott!!!!! Lena

  Svara
 • Helt underbar bild pa Liv! Man blir glad nar man ser den. Tack for en bra blogg!

  Svara
 • Ja du har verkligen söta barn,alla tre.Liv hon är ju en riktig linslus.Vad ska det bli av henne tro?Säkert modell som sin söta fina Mamma.Det ser verkligen gott ut med alla räkorna och ett gott vitt vin till det.Ha en riktigt underbar kväll med din fina familj.Stor kram till världens bästa Hannah.

  Svara
 • Du kan göra en god fiskgratäng med både torsk och räkor 🙂

  Svara
 • Haha så glad Liv är:-) Och William är jättesöt han också!

  Svara
 • Ååh, vad gott! Med torsken kan du göra följande. Panera den(salt ev lite peppar, vetemjöl, ägg, ströbröd ) och stek, gör hemmagjord potatismos och remoladsås till. Jättegott! eller kokt potatis.
  Kan inget recept i huvudet på hemgjord remouladsås men om du söker på recept.nu så finns det 🙂

  Smaklig måltid 🙂

  Kram

  Svara
 • Hej Hanna!
  Här kommer ett supergott recept!

  Hacka och fräs purjolök och morötter, häll i en stor burk creme fraich, sen i med en grönsaksbuljongtärning och fisken, sen får det puttra tills fisken är klar! servera med ris eller pressad potatis!

  Ska bli riktigtkul med bloggfesten på lördag!
  Kram Linda

  Svara
 • Nyfiken som jag är, undrar vad det är för skola dina barn går i om de spelar flöjt i skolan 😉 Är det en kommunal eller fristående?
  Kram

  Svara
 • Åh hej fina Hannah… 🙂
  Jag är lika klen på fisk jag, fast jag tycker det är jättegott när jag väl får det, men här hemma blir det mest kött!
  Vilken härlig resa du har fått varit på, supermysiga bilder 🙂
  Nu e det så här att jag önskar mig en weekend till New York, jag har alltid varit storm förtjust i the big apple town så nu hoppas jag att jag och min kära kommer iväg dit snart då han själv också är nyfiken på stan.
  Ge mig några tips, vad ska man bo? Restaurang? Fik? och rolig shopping så klart 😉
  Kram på dig och hoppas på svar..
  Kram Marica <3

  Svara
 • Hej fina Hannah!så fin bild på er!William är så söt liksom lilla Liv och Mio bus!
  Nu är det läggdags!

  kram o sov gott!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Tänkte ge dig ett recept på en jättesmarrig fisksoppa som jag fått från min syrra.

  Har dock inga exakta mått, jag brukar inte gå efter det när jag lagar mat, utan bara hälla i och varteftersom se hur mycket det blir och smaka av ibland.

  Iaf, skriver ingredienserna och själva tillagningen…

  Frysta räkor ( självskalade såklart )
  Torskfilé
  Lax
  Sockerärtor, tror dom heter så, dom där gröna bågarna med små ärtor i 🙂
  Morötter
  Gul lök
  Champinjoner ( EJ på burk )
  Vitlök
  Saffran
  Krosstomater, naturell smak
  Hummerfond
  Fiskbuljong
  Matlagningsgrädde, 15 procenten ger bäst smak
  Mellanmjölk
  Salt, peppar, olivolja, flytande smör

  Lägg först torsken, laxen och räkorna på tining, så pass mycket att det går lätt att skära och skala. Torsken och laxen ska tärnas i lagom stora bitar, inte för små för då kokas dom lätt sönder 😮 Räkorna skalas.

  Hacka gullöken, morötter, champinjoner och bryn ( tror det heter bryn 🙂 ) i en stor kastrull med lite olivolja. Lägg även i sockerärtorna, dom ska inte skäras.

  Alla flytande ingredienser häller du i lite eftersom, ingen spec ordning, men börja gärna med krosstomaterna.. Häll inte i fiskarna förrän det börjat koka, eller iaf puttra i grytan. Släng i en buljongtärning och saffran.
  Peppra, salta efter behag. Häll i lite flytande margarin om du vill.
  Pressa en vitlök eller två.

  Rör om ganska mycket så att allting blandas, men rör inte för ”hårt” så att fisken går sönder. Bitarna ska vara hela, får inte bli nån fisksörja 😉

  Vet ej exakt hur länge grytan ska stå men den är inte klar förrän fisken är ordentligt kokad.
  Du får smaka av och kolla.

  När allt ser färdigt ut, låt det stå och efterkoka en stund.

  Soppan är väldigt mättande, så den räcker gott och väl att ha bara som varmrätt.

  Servera gärna med vitlöksbröd.

  Hoppas du vågar testa denna, den är verkligen supergod 😀

  Kram på dig och de dina! Smarrig måltid 😉

  Svara
 • Oh shit! Glömde ju skriva creme fraice oxå 😉
  Inte nån 5 procentig, 15 blir bra, naturell smak.

  Champinjonerna behöver du iof inte ha, det är mest för att jag älskar champinjoner som jag har skrivit det. Purjulök kan du ha också eller istället för gullöken. Testa själv och se vad som blir bäst! KRAMiZZZZZ

  Svara
 • För det första. Liv är så sjukt gullig!
  För det andra. Vitt vin, räkor och aioli. Finns ju inget bätttre!

  Och fiskgratäng. Kommer inte ihåg exakt, men släng ner den tinade firren i en form.
  Blanda ihop i en bunke på sidan om: kräftost (alltså typ kavli mjukost med kräftsmak) lite creme fraiche, kalles kaviar . Går bra utan också men ger schysst sälta. Eller ta vanlig rom. Hackad dill, kryddor. Pröva er fram!
  Häll över fisken och in i ugen och låt det gratinera tills färdigt.
  Garnera med purjolök och krätstjärtar. Eller räkor om det blir över 🙂
  Servera med potatis eller va man vill!

  Svara
 • Hejsan!

  Första gången jag ger mig till känna här, men jag har hängt med i några veckor nu. Var bara tvungen att ge dig två av mina favoritrecept:

  –Stark curry-räksås med färskpasta–
  3-4 portioner

  3 dl räkor (skalade)
  2 små purjolökar
  1-2 vitlöksklyftor
  2 msk krossade tomater med chilismak
  en knivsudd sambal oelek (typ ett kryddmått)
  1-2 tsk stark curry (godast från små ”invandrarbutiker” men Santa Maria har en som funkar)
  2 dl lätt fraiche
  2 dl lättmjölk
  1 tsk salt
  1-2 krm grovmalen svartpeppar

  +färsk pasta och sugar snaps

  Strimla purjon, skala och hacka vitlöken, stek mjukt i stekpanna med lite olja. Rör ihop övriga ingredienser, förutom räkor, i en skål och slå över i stekpannan. Koka upp färskpasta och sugarsnaps. När det är dags att slå av vattnet på dem är det lagom att lägga ner räkor i såsen för då blir de inte sega!
  Detta är min favoriträtt för tillfället, helst med massor av sugar snaps på, mums!

  recept nummer två:

  torskgratäng:

  *lägg torsk i en smord gratängform
  *strimla purjolök och morötter (och kanske broccoli eller strimlad chili efter smak och tycke)och lägg runt om
  *koka upp ”påssås” från blåband eller knorr, antingen smögensås eller fisksås, ta några påsar beroende på hur mycket torsk som används. Häll såsen över torsken och grönsakerna
  *ställ in i ugnen på ca 200 grader och låt stå till fisken är genomkokt (kolla av efter 15-20 minuter).
  *Lägg på några skalade räkor de sista minuterna i ugnen
  *servera med pressad potatis (eller nypotatis efter säsong)

  Det var allt från mig denna gången, hoppas du vågar prova recepten!

  /Emma

  Svara
 • Imorgon får du tänka på mig och min familj.Min älskade mamma hittad vi död i förmodad svininfluensa..inte klart än.Helt ofattbart bli moderslös som 39 åring.En fredag i sorgens värsta tecken då begravning ska ske.
  http://www.nogg.se/DruttenoJena

  Svara
 • Hej Hannah!
  Den där Michael Jackson showen hade jag gärna betalt inträde för att se :D. Dina ungar är riktiga charmtroll och jag älskar att se kort på dem. (Ja, på dig och Peter också förstås.) Livan har övat ordentligt på fotosmajlet ser jag.

  PS. Det är också gott (och nyttigt) med babyspenat, schalottenlök och broccoli samt matlagningsgrädde i en torskgratäng. Krydda med dijonsenap, svartpeppar och örtsalt.

  Sov så gott. Godnattkram!

  Svara
 • Hej fina vän, har saknat dig men följt dig genom bloggen nu å ser att ni alla har de bra, fina William blir vackrare för varje dag, bussiga Mio blir charmigare, Liv blir finare(om man kan bli de?)större i alla fall?, å du vacker som vanligt. Så många ”nya” som kommit till här i kommentarerna läser jag, roligt. Varit en jobbig tid med allt men nu känns det bättre. Hoppas du har en spännande tid framför dig med nya jobbet, jättenyfiken är jag i alla fall. Kramar Annika

  Svara
 • Hej fina Hannah! Lät som att ni hade en härlig resa i NYC.
  Åhh vilka underbara barn ni har. Så söt Liv är, man blir såå glad av att bara titta på bilden!

  Gillade din tröja som du hade på dig i Göteborg. Vart har du köpt den?

  Kram Mathilda

  Svara
 • Hej på er!
  Underbara bilder och jag kan bar ainte fatta att Liv är så glad & skrattarså fort kameran åker fram ,en riktig linslus 😉
  Klart du ska vara stolt över dina barn, ni är en underbar familj!

  Lycka till med fisken nu,kram!

  Svara
 • Seriöst nu får du ta och tala om vad de e du jobbar med :)…

  Svara
 • Emma Israelsson den 29 november kl. 20:43
  Emma Israelsson den 27 november kl. 19:04
  1 pkt nacho chips
  1 pkt fisk ( jag använder pangasiusfile)
  2 burkar cream fraiche
  1 påse taco mix
  1 påse riven ost
  ev 1/2 dl mjölk

  Smula halva påsen chips i botten på en ungsform, lägg i fisken.
  Blanda cream fraich, mjölk o mixkryddan med halva ostenoch häll över fisken. Strö över resten av chipset och osten. Låt stå i ca 30 min på ca
  175-200 grader servera tillsammans med potatis eller ris och en god sallad

  Hoppas det smakar :o)

  Svara
 • Förlåt glömde att säga att maträtten heter Tacofisk, fungerar jättebra till kinkiga barn :o)// Kramiz

  Svara
 • Hejsan , ville bara tipsa om en torskrätt som jag gjorde ofta när barnen var små och har fortsatt att göra denna då den passar för alla åldrar , den heter KALLES FISKGRYTA !! recept finns såg jag på recept.nu och till och med lilla Liv kan äta den .
  Tack hela bloggfamiljen för underhållande läsning *L* // Maritha

  Svara
 • Hej!
  Måste bara tacka för en underbar blogg. Har kikat in här ett tag men aldrig kommenterat.
  Härliga barn du har. Hur gammal är Liv nu? Har själv en son som blir 7 månader nästa vecka och de kanske är ungefär lika gamla!?
  Trevlig helg! Kram Anneli

  Svara