Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:20 | december 16, 2009

Julgran(n)

Hej min vän. Nu sitter jag vaken vid datorn trots att klockan snart är halv tolv. Jag som hade bestämt mig för att lägga mig klockan åtta med barnen. Måste gå upp innan jag vaknat imorgon och hade därför behövt mina extra sovtimmar 🙂

Jag har varit på produktionsbolaget halva dagen och spelat och snurrat på vårt mini-hjul. Imorgon flyger vi ner ett helt gäng och ska ta pressbilder, gå igenom ett eller två program så det sätter sig i ryggmärgen med spel och manus. Senare på kvällen flyger jag hem igen. Eftersom pojkarna inte är hemma i helgen och jag kommer så sent imorgon, så tog vi kvällen till att klä granen. Den blev väldigt glittrig och väldigt sned 🙂 men först…

Idag kom äntligen Livs spjälsäng och stol från STOKKE. Nu behöver hon snart inte sova i en resesäng längre. Det fick bli en tidig julklapp till henne.

Idag kom äntligen Livs efterlängtade spjälsäng och stol från STOKKE. Nu behöver hon snart inte sova i en resesäng längre. Det fick bli en tidig julklapp till henne för vi har väntat och sett fram emot att sakerna ska komma, så vi kunde helt enkelt inte hålla oss. Eftersom det är hennes första jul så förvandlade vi det till hennes första julklappsutdelning. Förmodligen tyckte vi det var roligare än vad hon tyckte.

Hon sken som en sol när hon fick klättra på paketen och tugga på pappret.

Hon sken som en sol när hon fick klättra på paketen och tugga på pappret.

Jag skruvade ihop Tripp Trapp-stolen, men jag ger mig inte på sängen ikväll. Den får hon premiärsova i till helgen.

Jag skruvade ihop Tripp Trapp-stolen, men jag ger mig inte på sängen ikväll. Den får hon premiärsova i till helgen. Nu kan hon sitta med oss vid bordet och tugga på sina majskrokar.

Vår nyinköpta Kungsgran fick sin plats i vardagsrummet. Alla barnen hjälpte Peter att få den på plats.

Vår nyinköpta Kungsgran fick sin plats i vardagsrummet. Alla barnen hjälpte Peter att få den på plats.

Liv ville helst sitta högst upp i granenstopp.

Liv ville helst sitta högst upp i granens topp.

De tre musketörerna.

De tre musketörerna.

William dansade med Liv till julmusiken som spelades på högsta volym.

William dansade med Liv till julmusiken som spelades på högsta volym.

Mio tyckte att han klädde bättre i pumlor och glitter. Lägg märke till hans pose och ben... Gulligt :-)

Mio tyckte att han klädde bättre i pumlor och glitter. Lägg märke till hans pose och ben... Gulligt 🙂

Pojkarna klär granen...

Pojkarna klär granen...

... Och jag trär på band på alla pumlor. Liv kryper runt som en tok och vill äta upp allt glitter.

... Och jag trär band på alla pumlor. Liv kryper runt som en tok och vill äta upp allt glitter. Det lär blir "glammobajs" i blöjan. Har aldrig sett glittrigt bajs 🙂

idag112 idag121

När jag tittar på bilderna så ser allt så harmoniskt ut, och visst det var jättemysigt och kul, MEN jag fick räkna till tio ett flertal gånger när pumla efter pumla for i golvet, glas överallt, Peter farandes med dammsugaren, bråk om vem som ska hänga vad och när allt äntligen var klart, så välte den sneda sketans granen. Tror dock att det är kvällar som denna som får oss att minnas just denna kväll 🙂

Trots att den lutar oroväckande mycket åt ett håll så är vi nöjda och pojkarna gjorde vår gran till den finaste gran i stan.

Trots att den lutar oroväckande mycket åt ett håll så är vi nöjda och pojkarna gjorde vår gran till den finaste granen i stan.

Tack för att Du finns.

Varma trötta kramar.


17 kommentarer17 kommentarer om “Julgran(n)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag måste också sova nu… bara komma i säng så jag hinner läsa lite i min bok först! 🙂 Vill bara säga att maken till glad o go unge finns ju bara inte!!! Så GOSIG hon e!!! Å vilken fin gran ni fick tillslut 🙂 Vi ska fixa en på fredag tror jag. Då ska jag pynta, slå in julklappar o göra julgodiset. Sen jobbar jag i helgen o lillprinsen fyller 2 år på söndag! =) Wow, vad tiden gått fort… Minns det som igår när jag låg på bb o bara ville hem med min bebis innan tomten kom 😉
  Bamsekramar till er

  Svara
 • Vad fint du passade i rosa Hannah!

  Här har vi också pyntat gran ikväll…och julkänslan kom rusande hit. Jag har väntat på att riktigt hitta den där juliga känslan och det är så skönt när den kommer. En anledning kan vara att jag är lärare och har 1 arbetsdag kvar innan jullovet! Älskar mitt jobb…men…så gott att BARA VARA!

  Ta hand om er i juletid!

  http://design-minlycka.blogspot.com

  Svara
 • Vilken fin gran!! Men dina ungar är ännu finare. Bilden på Mio med ”julörhängen” fick mig att skratta högt. Jag posade också sådär på bilder när jag var 5-6-7 år. Till och med när jag sitter i badkaret. Fast då föreställde jag Agnetha eller Frida i ABBA. Det var på 70-talet det…Man känner sig ju GAMMAL när man tänker på hur länge sen det var…Hursomhelst, hoppas du får en rolig dag i Göteborg imorgon. Hela stan är full av julpynt, gå ut med Avenyn så får du verkligen julkänsla:).
  Hoppas vi kan ses nån dag efter jul, när du är i Götet. Största kramen till dig kärleksfulla Hannah!

  Svara
 • härlig gran!! men fina.. pumlor? haha vilket roligt ord -aldrig hört förut.Men det var ett BRA ord. det snor jag. jag har införskaffat julgranskulor i plast. Dom ser precis likadana ut är dyrare- eftersom dom ska vara snygga också- men går INTE i kras när dom ramlar ner. Jag har både hundvalp och katt och dom pumlorna har räddat oss massa gånger. Ha en underbar jul och lycka till med prgramemt .jag ska kolla!

  Svara
 • Det blev ju jättefint. Själv struntar jag i gran, det känns onödigt när vi bara är två. Nästa jul är vi tre istället och då ska det bli julgran och hela baletten, jul på riktigt! KRAM

  Svara
 • Godmorgon, hahaha, ja vad skall man säga. Man har en bild framför sig hur man vill ha det när man klär granen tillsammans MEN det stämmer nästan aldrig :o)
  -Varför får inte jag sätta upp det glittret.
  -Varför får han/hon göra det
  -Varför kan inte stjärnan sitta där istället
  osv…
  Men granen blir ju alltid fin efteråt :o)
  Ha en bra dag!//U

  Svara
 • Hej, vad fin granen blev, ni är riktigt duktiga på det där 😉
  Jag har ingen gran själv för jag åker ner till mina föräldrar i Småland över jul. Men där har vi faktiskt 2 granar, en på övervåningen och en på nedre våningen 🙂
  Älskar grandoften, ljusen och alla kulor och glitter, det är så vackert när det lyser upp hela rummet 🙂
  Vilka fina foton på dig och barnen, ni är så juliga och söta 🙂
  Kram Malin!

  Svara
 • Å vad lycklig man blir av att se dina bilder! Liv är så söt att man dör! Så gulligt hur hon asgarvar på varenda bild! Tänk om man får ett sådant barn! Du är så skön som har mysdress också. Tror många tjejer kan relatera till dig!

  Svara
 • Hej!

  Ni ser verkligen ut att ha super mysigt.Granen blev jätte fin, längtar tills vi ska klä våran gran. Jag har oxå två pojkar som säkerligen kommer att bråka om både gran o pynt:) Dina barn är ju helt underbart söta. Liv har blivit så stor….Lycka till i Göteborg! KRAM

  Svara
 • Jag måste bara säga att din dotter är nog det gladaste barnet jag någonsin sett 😉
  Hon asgarvar alltid på bilderna och ni ser ut att ha det så mysigt!

  Hoppas du får det toppen i Göteborg framöver, och om du vill bo på ett riktigt fint hotell med väldigt härlig personal så bo på Hotel Avalon vid Kungsportsplatsen! Jag har bott där en gång och jag vill absolut komma tillbaka, rummen är såååå fina 🙂 Be om att få ett Open Bath rum också, då får du ett badkar mitt i rummet =)
  KRAM

  Svara
 • Tripptrappstolarna är fabulous! Det blir en sån för oss också, så fort lillskruttan har lärt sig sitta.
  Ha det gott!

  Svara
 • superfin!
  Har du också svårt att låta barnen klä hela granen själv eller är det bara jag? =)
  Hanna sätter i kulor och jag flyttar runt, fasgt i år försökte jag att inte flytta för mycket då det är ändå barnens jul mest (men jag är som ett litet barn vid jul, det säger hela släkten till mig att jag aldrig kommer växa upp, men varför ska man göra det?)

  Dock är vår julgran tom längst ner för en viss liten kille drar ner allt i sin väg, haha
  Ni har ”tur” denna julen att Liv inte kan gå än 😉

  Ha det!
  Kram, och tack för vinsten än en gång!

  Svara
 • Men var är alla era smällkarameller? Mina barn fullkomligt bombarderar vår gran med smällisar. Tur att de inte läser detta, jag avskyr smällkarameller i granen…..God Jul / Kram

  Svara
 • Hej!

  Vår dotter har också en stokke-stol som hon fullkomligt älskar! Ett tips (eftersom jag såg att ni har en fin matta under matbordet) är att köpa ett golvskydd för skrivbordsstolar av genomskinnlig plast på ikea och lägga under stolen! Superbra, enkelt att torka av och man slipper oroa sig för att matta och golv förstörs av barnkladd!

  Må så gott!

  Svara
 • Tack Hannah…du och dina barn förgyller min dag genom denna blogg! Vilken enorm värme ni sprider som går rakt in i hjärtat. Massor med kärlek genom en STOR KRAM till er från mig. /Sofia

  Svara
 • Vilka härliga bilder!Vilket pyntarteam…!

  kram

  Svara
 • Det såg verkligen ut på bilderna som att ni hade det väldigt mysigt och trevligt medans ni pyntade granen! När jag sen läste den där lilla texten o vad som egentligen hände tänkte jag på mitt jobb på barnehage. Det är lite samma sak, på bilderna som föräldrarna ser är alla glada, lugna, harmoniska och stämningen är fridfull! Men det finns en anledning till att man kommer hem, helt slut och bara vill lägga sig i sängen och dra täcket över huvudet 🙂

  Svara