Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:11 | december 16, 2009

Strumptjuv

God morgon min vän. Hoppas att allt är väl med dig. Tänk att det snart är julafton, längtar! Jag tror att många av oss stressar alldeles för mycket i jultider. Man vill att alla ska må bra, hinna köpa julklappar, planera in alla besök till nära och kära, pynta hem och gran, ordna julmat och samtidigt som man måste jobba, ta hand om sig själv eller sina barn. Det blir bara värre om man stressar. Tålamodet tryter och man glömmer bara bort desto mer saker. Skit i all stress, det ska jag försöka göra. Viktigast är att vi får må bra och får känna gemenskap och kärlek. Måna om vänner och familj, ge ett varmt ord istället, för de kan inte köpas för pengar.

Jag är stress personifierad, men ska ta mig i kragen och ta det lite lugnt.

Jag stressar alltid upp mig, trots att jag inte alls har det särskilt stressigt, så inbillar jag mig det och stressar. Knäppt!

Jag fick en så passande text av Mios fröken. Har du haft en 6 åring så vet du, har du en så är du mitt uppe i det och kommer du ha en så du blir du varse 🙂

Stämmer så bra.

Stämmer så precis.

Mio, mitt älskade yrväder, är precis så här. Senaste tiden har det bara blivit värre. Han är så snurrig och glömsk. Han har tappat bort sex mössor och tre par vantar i skolan redan, och vintern har inte ens börjat! Jag blir tokig. Snart får han köpa nya mössor för sin veckopeng 🙂

Inte nog med att det så finns det aldrig ett par strumpor hemma. Det är som om tvättmaskinen äter upp en av varje par. Peter har bara svarta strumpor så för honom är det lugnt, men jag och barnen har alltid olika motiv på varje fot. Tycker att jag köper nya strumpor var och varannan dag, men de finns ändå aldrig ett par när man behöver det! Känner du igen det?

Jag är på väg in till Eyeworks nu för manusgenomgång. Imorgon flyger jag till Göteborg tidigt igen. Blir borta över dagen.

Vi hörs så snart jag är klar på jobbet 🙂

Ta hand om dig vackra vän.

All kärlek.


20 kommentarer20 kommentarer om “Strumptjuv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina Hannah.Ja du har så rätt i det du säger.Det är mycket stress med Julen.Men i år köpte vi faktiskt alla julklappar redan i November,ett stressmoment mindre.Jag har också sagt till mig själv att ta det lugnt,det viktigaste är få umgås och vara tillsammans med nära och kära.Just nu så mår jag inte så bra.Så nu känns det extra viktigt att vara sin familj nära.Ha en underbar dag.Tack för att du finns.Kram.Marita

  Svara
 • Hej Underbara du!
  Fick en liten tår när jag läste dikten. Det stämmer så bra! Men varför går man alltid runt och tror att man är ensam om det. Min härliga son som är 6år är glömskare än hans gammel mormor som är 96år. Får köpa nya vantar och mössor pga att han inte komemr ihåg. Sen tvättmaskinen är ett problem vart tar alla sockar vägen?! Man är då inte ensam skönt 🙂
  Ha en underbar dag HANNA och självklart din familj!
  Alltid lika trevligt att gå in och läsa era inlägg.
  Här i UMEÅ så ser det ut som: HEJ MITT VINTERLAND!
  Kram
  /Ika

  Svara
 • Ha, ha, jag det stämmer verkligen, har en 5 1/2 åring hemma som måste kommit in i sexårstrotsen redan. Han var en ängel innan, nu är han inte OM jag får säj det, så rolig att ha att göra med. Ibland känner man sig riktigt maktlös. Kommer inte ihåg att mina stora killar var såna, men man glömmer ju lätt eller hur? Dom är 19 och 17 år, så det var ju ett tag sen.
  Ha en underbar dag!
  /A-L

  Svara
 • Vänta tills Mio blir 15 år *thihi*. Men jag har läst boken ”Älskade Förbannade Tonåring” och den är jättebra tycker jag. Det som har hjälpt mig är att jag har mer förståelse varför tonåringen är som han är!
  Ha en bra dag!
  //U

  Svara
 • Vilken träffande dikt 🙂 Den passar även men pubertetskille/tjej väldigt bra i många avseenden.
  Du har även så rätt när det gäller julen, hur ska ni fira julen i år?

  Svara
 • Hej!ja, varför stressa runt i juletid för att sedan vara helt slut och genomsvett när julafton väl anländer!jag har bestämt mig för att ta det lugnt,göra en vanlig veckostädning till helgen,i lugn och ro åka med barnen och köpa en gran och klä den i helgen!Tänker inte stressa upp mig, som jag brukar att allt ska vara perfekt!Vi ska ha knytkalas hos min syster, det är det bästa man kan ha, alla bidrar med lite utan att behöva stå med all mat, och till slut när alla anlänt så har man ett lagom julbord som alla bidragit med,sååå bra!Jag är sen med julklapparna till barnen,men vet exakt vad de vill ha, så jag ska ej bli stressad utan åka senare en kväll när folk börjat dra sig hemåt och man slipper köa!Igår när vi skulle lägga oss sa min son plötsligt…Hur lång tid tar det att flyga från stockholm till Göteborg???jag svarade runt en timma…stämmer det Hannah du som nu flyger den turen!

  Ha en fin dag och &.åringar är lite snurriga,ALLA åldrar har sin charm!

  kram

  Svara
 • Jag tror helt klart på att tvättmaskinen äter strumpor, det fattas alltid en strumpa när vi tvättat, trots att vi bara la i par..

  Svara
 • helt seriöst så åt syrrans tvättmaskin strumpor, den slutade fungera så dom ringde en reperatör som kom dit och hittade både d ena å andra i tvättmaskinen bla strumpor,nu funkar den galant igen 🙂 så man kan faktiskt skylla på tvättmaskinen ibland 🙂

  Svara
 • Hej fina Hannah och alla andra härinne. Ja, vi har en tendens att stressa upp inför julen. Jag har varit den största julstressaren av alla. Men i år har vi ändrat på det. Hela hösten har gått åt till att försöka bekämpa min mammas cancer. Det har varit en riktigt tuff höst. Jag har dessutom drabbats av en depression som i alla fall verkar vara lite på bättringsvägen just nu. Allt detta har gett julen ett nytt perspektiv. Vi lade ner julklappshetsen (förutom några till barnen) och satsar på en lugn och stillsam jul med närmaste familjen. Vi gör lite knytkalas med bara favoriträtterna. Julstädningen känns inte lika viktig längre när livet och döden blir det mest påtagliga och framträdande. Ta vara på varandra. Tänd ljus, njut av stillheten och gemenskapen, Ta bort alla måsten och bevara det man gör av lust istället. Baka pepparkakor om du mår bra av det annars finns det nästan lika goda på affären…Vi vet inget om morgondagen så njut av det vi har …nuet. Skratta mycket. Kramas, Var tacksam över det du har istället för att känna stress över det du inte har eller tror dig behöva. Jag vet att det låter klyschigt men faktum är att åtminstone just i år känns det som det enda sättet att vara för oss. Jag önskar alla en riktigt god jul!!

  Svara
 • Sänder en varm kram och tanke till er Ingela!Ni gör helt rätt i att ta det lugnt och glädjas åt varandra!Bakom molnen skiner solen!
  Livet har verkligen med och motgångar!Men vi blir starka i motgångarna fast vi inte alltid tror att vi ska klara det!Jag önskar er en lugn och skön Jul med varandra!

  kram

  Svara
 • Tack City! En varm kram tillbaka till dig också. Jag hoppas du får en fin jul!

  Svara
 • På riktigt. Ett par nya par strumpor åkte in i tvätten idag. När jag var klar med allt och kom upp från tvättstugan… den ena var borta. Hur tusan går det till?? Och jag kollar att jag tömmer och allt… Besynnerligt det där! 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!

  Texten är verkligen mitt i prick på min mellersta dotter. 🙂 Och igår sa jag till henne att hon får börja köpa vantar för sina egna pengar för jag vet inte hur många som slarvats bort. 😉

  Ha en bra kväll. Du är värdefull. 🙂

  Frida
  http://fridajensen.blogg.se

  Svara
 • Stressa inte, jag har inte ens börjat med julklappar än. Det får bli nästa vecka. Jag orkar inte stressa, det blir som det blir. Bor på hotell inatt, ett Scandic i Stockholm. Tänker tillbaka på tillställningen på Scandic Park och hoppas att det blir fler tillfällen framöver. Ska sitta lika länge på hotellfrukosten imorgon som på Park, längtar redan. KRAM

  Svara
 • Hej Hanna, jo vi har alla en tendens att stressa upp oss inför julen. Vi springer omkring som yra höns och inhandlar allt i sista minuten. Jag har nu börjat med julförberedelserna redan i nov, just för att kunna njuta till fullo i dec och slippa all stress och sista minuten köp som aldrig blir bra ändå i slutändan. I min familj har vi även satt ett tak över hur dyra julklapparna får vara, det är bara materiella ting, det viktiga är att ta det lugnt, umgås med familj och vänner och äta gott och njuta av Julen 🙂
  Ha det bra fina du!
  Kram Malin!

  Svara
 • Jag rekomenderar också BeSafe´s stolar. Dom är otroligt bra, värda varenda krona. Vinner alla tester dom är med i. Säljes b la på Mekonomen.

  Svara
 • Önskar er en god natts sömn!här i Jönköping blåser det rejält, känns som taket på huset ska lyfta!Hoppas hoppas snön får ligga kvar nu!

  Sov gott!

  kram

  Svara
 • Hej Hannah (och Peter)!

  Jag är en ganska nytillkommen läsare av era bloggar och gillar dom jättemycket. Läser en del andra bloggar också då jag är mammaledig och har massa tid över tack vare en snäll 10-veckors bebis. Jag vill bara i all vänlighet påpeka en sak. Jag förstår att det finns mycket annat i era liv än att blogga men om jag förstått det rätt så är den här siten eran, ni äger väl den och tjänar pengar på den på nått sätt? Om ni vill hålla era läsare (besökare) kvar måste ni blogga OFTARE. Det gäller inte bara er utan också Jessica som kanske gör ett inlägg i veckan. Det är jättetrist när man går in flera gånger om dagen och det inte har kommit nått nytt…. Som sagt, jag förstår att ni har fullt upp med annat men snällan tänk på detta om ni vill kunna utveckla sidan och få trogna läsare. Jag menar bara väl, hoppas ni förstår det…

  Måste också säga att min dotter är såååå lik Liv, jag tror hon blir en kopia av henne om några månader.

  Snöiga Hälsningar
  S

  Svara
 • Hjälp! Jag är fortfarande sex år… till viss del iaf.

  Du har alldeles rätt om jul-stressen. Jag köpte alla klappar på internet i år. Teknikens underverk 😉

  Kraaam

  http://annaelvira.wordpress.com/

  Svara
 • Hej!
  Jag har läst din blogg länge, sedan Mama-tiden, men detta är första gången jag skriver en kommentar. O denna vettiga kommentar blir ett litet tips på hur man kan göra så att strumpor inte försvinner i tvättmaskinen, hehe.
  Använd såna där tvättpåsar i nät som man tvättar BH-ar i. Dom brukar ha en dragkedja som gör att allt du stoppar i även är kvar efter tvätt. O rent blir det fortfarande =)

  Kram //Marina

  Svara