Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:00 | december 21, 2009

Håriga män och frost i muschen.

God morgon. Jag kan inte sluta tjata om hur vackert det är ute. Det spelar ingen roll att det är iskallt och skägget blir fullt av rimfrost när man kliver utanför dörren. På med UGGs, mössa och dunjacka och jag kan vara ute hela dagarna. Bara andas in luften och titta på den snötäckta naturen. Är så lycklig över att vi får en vit jul. Tycker synd om alla i Göteborgs trakterna, hörde att det är enda platsen i Sverige som inte kommer få en vit jul 🙁 (men nu har jag förstått när jag läst kommentarerna, att det visst är vitt och fint i Göteborg. Härligt)

Peter är ute och skottar och Liv far runt över golvet i sin gåstol. Jag skulle jobbat inne i stan idag egentligen, men jag har mått så illa hela natten. Kanske inbillning pga att William varit lite ”magdålig” och jag är livrädd för magsjukan. Gråter som ett barn efter mamma när jag måste kräkas. Vuxet?! Liv har också varit vaken från och till hela natten. Tror att hon börjar få mardrömmar eller något, för hon har gråtit jättemycket. Så fort hon har fått ligga i famnen har hon blivit lugn och somnat om. 

William sa till mig igår, när jag berättade att jag skulle in till stan och jobba, ”Vad är det för jobb du har? Förstår de inte att du är en mamma och måste slå in paket och handla julmat nu till jul, inte kan du jobba då?!” Rätt kul sagt och tänkt, men han ligger inte inne med en hög arbetsmoral än så länge 🙂

Jag hade köpt en fin julklapp till Lill-Magnus som han glömde kvar. Gillade han inte detta litterära mästerverk?

Håriga hunkar.

Håriga hunkar.

Vad tycks om några håriga gubbar från AC/DC.

Vad tycks om några håriga gubbar från AC/DC.

Fabio, Barbie på steroider.

Fabio, Barbie på steroider.

Nu måste jag ta bort de nedersta pumlorna och glittret från granen. Liv far dit och river ner det och försöker äta upp det.

En gullig granmarodör.

En gullig granmarodör.

Ska vila en stund nu och hoppas på att illamåendet försvinner. Peters mamma och Urban kommer om några timmar så jag måste ordna här hemma.

Jo, nu kom jag på en sak. Har länge tänkt att ha en frågestund, så ställ vilken fråga du vill i kommentarsfältet så kommer det en ”fråga och svar-dag” i dagarna. Läser alla kommentarer, men är dålig på att kopiera frågor och spara, så det är nästan bättre att vi bestämmer en dag i månaden (är det bra?) då vi kör frågor. Du är bäst, och alla kommentarer, frågor och berättelser från dig gör mig glad, engagerad och tacksam över att ha dig som vän.

All kärlek.


32 kommentarer32 kommentarer om “Håriga män och frost i muschen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • HEj! Idag är det minst 10 cm snö i Göteborg, vaknade upp till ett vitt landskap. Och mer skall det komma så oroa dig inte för oss 😉 du är en fantastisk männiksa och jag blir glad när jag läser dina inlägg, fortsätt så! kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vi som bor i Varberg har bara liite vitt på marken.. hade vart mysigt med en vit jul, men det kanske kommer mer innan jul! *hoppas*

  Jag har en fråga, dina acne pistol stövlar, är dem normala i stl, (tex om man beställer ett par så ska man ta sin vanliga stl)?. Tycker dom e snygga.. är dom lika goa att ha på sig som dom är snygga?

  god jul!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Vill börja med att säga att du är en otrolig förebild som hjälper mig otroligt mycket. Alla dina vackra ord värmer så mycket!
  Jag undrar om du har lidit av panikångest? Jag drabbades själv av det i höstas när jag skulle börja plugga på universitetet men pga panikångesten klarade jag inte av det. Nu ska jag prova börja plugga igen efter jul men jag är livrädd att samma sak ska hända igen, att jag ska misslyckas igen.. Har du någon erfarenhet av panikångest? Vad ska jag göra?
  Tack fina du för att du finns!
  Många Kramar och God Jul till dig och din fina familj

  Svara
 • måste bara berätta för dig hur mycket du betyder för mig, fast än vi aldrig träffats. för mig är du är en otrolig förebild! skulle så gärna vilja träffa dig och verkligen berätta för dig hur mycket du hjälpt mig (även fast du inte vet om det…), det är så svårt att förklara så här i ord i en kommentar 🙂 fortsätt att vara som du är, du är som en ängel!

  Svara
 • Hej Hannah,

  Jag har följt dej ganska länge nu men inte gett mig till känna. Jag berättar ofta om dej och din familj för min sambo. Berättade att du och din syster gärna vill att vi ska komma fram och säga hej och ge oss till känna. Jag sa då att jag inte skrivit nåt till er och skulle inte våga gå fram =) Men då fick jag ”bassning” av honom och han tyckte absolut att jag skulle skriva till dej. Så nu säger jag hej, Elin heter jag, 26 år och är två barns mor =)Lever med min fästman och barnen och tre katter. Om jag mot förmodan skulle se dej på stan så kommer jag säga hej =)

  Svara
 • Massa snö i göteborg idag!! Jippi!!! Och det snöar fortfarande:) Hoppas det ligger kvar till jul!
  Ställer min fråga igen… Du har väl extensions i håret?? Nyblivna mammor tappar ju oftast mycket hår( jag har tappat massor) Vill gärna tjocka till det. Vet du om det funkar fast man fortfarande tappar massa? Hur har det fungerat på dig? Sen verkar det finnas en massa olika tekniker att sätta fast hårt på. Något du kan rekomendera? Är så sugen, men vågar inte riktigt….
  Kram

  Svara
 • Hej vackra Hannah!
  Tack för en helt underbar blogg som förgyller vardagen för oss alla som läser din blogg. Jag undrar om du skulle vilja berätta lite om en helt vanlig dag lite mer detaljerat som tex kl 7.00 vaknar, äter frukost, tränar, lämnar barn, duschar etc etc. Hur ofta tränar du som är så smal och fin efter Liv? 🙂 Sen om du kan berätta lite kort om Liv som tex vikt, längd vad han kan säga mm. Ska ni ha dop för Liv och i sådana fall när? Firar ni jul/nyår hemma hos er eller borta? Nu blev det många frågor men jag har tidigare frågat dom mer utspritt men nu blev det mycket för dig 🙂 Nu ska jag göra mig och min dotter i ordning för en vinter promenad. Varm kram till dig//Ulrika

  Svara
 • hej fina hannah,
  ulrika du tog mina frågor från mig hahaha…som ja tänkte ställa om vikt å lägd på liv. å om domm sk a ha dop för henne?
  men nu när ja ändå e inloggad så måste ja säga att ja bara älskar din blogg hannah!
  men då ställer ja en annan fråga. när blir de en träff i gbg =) hade så gärna velat va me.
  ja fick en tös precis en vecka efter dig den 5 maj, å vi som va beräknade samma dag visst e livet lustigt ibland,
  ha en jättefin dag
  sänder över en varm jul kram till dig =)

  Svara
 • oppsssss ja glömde den riktiga frågan till dig, kan man ändra lösenord till de man vill själv?

  Svara
 • Hej Hannah,
  jag undrar hur dina fästen för löshåret ser ut? Har du något emot att visa det på bild? Skulle också vilja ”tjocka” till barret lite.
  Kram

  Svara
 • Hej vackra Hannah,
  jag vill bara säga att jag tycker du verkar vara en underbar mamma och kvinna fylld med kärlek och värme. du inspirerar mig att ta fram de sidorna hos mig själv och att våga ge mina vänner och familj all den kärlek och värme jag känner för dem. att vara bitchig och kall är inte så svårt, men att ge andra just kärlek och värme krävs det faktiskt styrka och mod för.
  och tack för alla värmande ord du ger oss läsare! de ger mig styrkan att tro på mig själv, tack!
  Stor kram!

  Svara
 • Hej! Ville bara säga att min lilla dotter 9,5 mån har haft jobbiga nätter i 2 månader nu. Separationsfasen kallas det visst…:-( Men det börjar ordna sig nu. Tack och lov, sömnbrist är såååå jobbigt. Kram och God Jul. PS. Hoppas du och din syster ses lite i jul, känns som om det var länge sedan sist.

  Svara
 • Hej Fina Hannah!
  Jag har frågat tidigare men inte fått svar vilket jag förstår att du inte kan svara alla, men jag tar nu tillfället i akt.
  Jag undrar vart du köpt den där ”jättenöten” som du har ute på altanen som man kan sitta i? Tror den är i rotting?

  God jul!

  Svara
 • Hej
  Fortsatte du inte på kursen du påbörjade i höstas? När åker du till barnhemmet du skrev om i höstas?
  Ha en kul jul med dina fina barn,och tack för att du skriver så mjukt och fint,tycker så om att du alltid avslutar dina inlägg med fina hälsningar till oss läsare.Det har jag tagit med mig genom dagarna 😉 Ha det gott!

  Svara
 • hej!
  jag tycker också det är jätte härligt med vit jul!! allra roligast är det för barnen!
  har egentligen ingen fråga… 🙂 tycker bara allt se så härligt ut, du har så fin familj!!
  vill önska dej en god jul!!
  kramar Camilla

  Svara
 • Hej Hannah, min absoluta favoritbloggerska!
  Som andra redan skrivit, så har vi det vitt och underbart vackert här i Götet idag! Och igår bakade jag äntligen lussekatter med vit choklad. Mmmm vad goda de blev.
  På kvällen la jag mig i soffan och tittade på femte säsongen av Lost på DVD. Jag låg där själv och kände sån otroligt härlig sinnesro. Njöt av alla julstjärnor, hyacinter och mitt julpynt. Ibland är det väldigt skönt att vara singel. Men bara ibland. 😉
  Hannah, jag skulle vilja veta vad du lyssnar på för musik? Och kan du spela något instrument? Jag gick och lärde mig att spela piano under flera år när jag var liten, men nu har jag nog tyvärr glömt det mesta, det var så länge sen jag hade tillgång till ett piano.

  Massor av snöiga kramar, vi hörs snart!

  Svara
 • Hoppas du inte tar frågan på fel sätt!

  Men hur och vad fick dig att våga satsa på peter? Jag menar, efter de förhållanden du haft och då du blivit sviken och det inte riktigt har lyckats..? (får man säga så utan att det ska låta fel)
  Min bästa vän vågar inte lita på men efter att ha blivit sviken så många gånger ..

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag gråter också efter mamma då jag är magsjuk och behöver kräkas, glad att höra att man inte är ensam om en sådan sak. 😉
  Visst är det härligt med en riktigt vit jul, hoppas de dina och du får en underbart skön jul!
  kramar
  Linda

  Svara
 • Hei Hannah!

  Takk for en herlig blogg!

  Jeg lurer på hvordan du møtte din kjære mann, også lurer jeg på hvilke utdannelse du har?

  Ønsker deg en fin førjulsdag 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!

  Jo, skulle vilja veta om man kan email dig på någon email adress? Om du inte vill skiva den här på bloggen så kan du väl email den till mig på: [email protected]
  Har nämligen något som jag skulle vilja fråga dig/er.
  MVH

  Lil

  Svara
 • Härligt med frågestund! Fast alla andra har redan skrivit det jag ville fråga: om hur du våga lita på en man (peter blir de ju då) igen efter att (om jag förstått det rätt) blivit sårad, besviken och ledsen?
  Ska liv döpas?
  ja de andra har ju redan skrivit jag behöver ju inte va tråkig och upprepa.
  Jo förresten! Ditt hår ser så mjukt o fint ut. Vad andvänder du för shampoo, balsam och mjukgörande produkter?
  STOR julkram till fina härliga dig! Och hälsa din man att han ska suga åt sig komplimangerna han får här på bloggfamiljen, han är faktiskt inte så duktig på de =)

  Svara
 • Hej min Favvobloggerska och alla bloggvänner!

  Peter har en gång berättat hur det gick till när ni träffades. Det skulle vara kul att höra dig berätta om det också!

  Massor av julkramar Sara

  Svara
 • Hej Hannah! Jag undrar vad du tycker om hudvårds serien från apoteket som du köpte, tror den heter Vera by ccs, om den är bra?
  God jul på er! =)

  Svara
 • Hej jag undrar om du har några tips på bra nagelsalonger i sörmland/uppland
  Skulle vara grymt kul om du annars lottade ut en nagelförlängning som gjordes av just dig:)
  stor kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Läser din blogg varje dag och du får mig nästan alltid på bättre humör. Tack för det! 🙂

  Jag undrar vad det är för klocka du har?
  Den är jätte fin.

  Kram till er och ha en härlig jul.

  Svara
 • hej hannah. när e premiären på ”ditt” program – vill ju inte missa det! 🙂
  har ni gjort nåt speciellt julgodis som är er tradition? själv har det blivit Leilas rocky road ett par år nu och knäck och ischoklad med apelsinrasp i.
  kramar christel

  Svara
 • Hej Hannah!
  Vill tacka för en underbar och inspirerande blogg. Du verkar vara en väldigt varm och fin person och det är roligt att följa dig och din goa familj i vardagen. Nu behöver jag några inspirerande svar och tips utav dig. Känner nämligen att jag efter julen vill gå ner ett par kilo. Då undrar jag om du har några bra hålla formen tips eller är du så smal och fin av naturen? Är även nyfiken på hur lång du är och vad du väger men jag förstår om du inte vill säga det 😛 Men som sagt, är tacksam om du har något bra kost, tränings eller vardagstips för att hålla formen! Tack för en jättebra blogg, keep up the good work och ha en underbar jul! Kram

  Svara
 • Hej Hannah!hoppas du mår bättre!

  Perfekt med en dag i månaden för frågestund!
  Så glad och go Liv är!

  kram

  Svara
 • Hej Hannah
  Lite fredagskänsla i kroppen idag eftersom det är sista arbetsdagen innan den långa härliga julledigheten!! Mysigt!
  Jag har kanske inte en direkt fråga utan mer en förfrågan om du skulle vilja lägga in ett foto på dig så man kan kika på din bröllopsklänning och en på din frisyr. Tidigare hade du en bild från ditt bröllop vid din presentation. Själv har jag beställt en brudklänning nu, men ville bara se hur du såg ut. Helt plötsligt när man är inne i förberedelsestadiet ser man saker ur andra synvinklar, ganska intressant faktiskt!
  Hoppas ni får en jättefin jul tillsammans.
  Kram på dig!
  Victoria

  Svara
 • Hej fina Hannah! Har du några tips och idéer på bra litteratur om barn och den första tiden med bebisen. Har kikat i affärer, men tycker inte att jag riktigt hittar något bra. KRAM

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag vill börja med att tacka för en jättefin blogg! Du är verkligen en riktig glädjespridare!
  Jag har en fråga (kanske för privat)…Det är nämligen så att jag länge funderat på att göra en bröstförstoring. Är 27 år och har funderat många år på detta. Problemet är att jag inte fått barn ännu. Känner ingen som har implantat och som ammat.. Det jag undrar är om brösten förändras mycket efter ammning och graviditet? Jag förstår att det bästa skulle vara att vänta, men har väntat så länge på detta! Vad skulle du rekommendera?

  Skulle bli såå tacksam för svar!

  Önskar dig och din familj en underbar jul!!!

  Svara
 • Hej Hannah =)

  Jag såg en annan fråga kring panikångest… jag har också bekymmer med det nu. Jag är 18 år och funderar så mycket på ”livsfrågor”. Tror du det är möjligt att man tänker saker som inte är sanna så att säga, när man har ångest? Det känns just nu som att jag inte ser ljuset i tunneln eller som att jag någonsin kommer att göra det. Kan prata med min familj men inget hjälper. Jag är rädd. Jag skulle kunna förklara vad det handlar om men det är svårt.

  Tack för er otroligt fina sida och din blogg följer jag dagligen. Även om jag inte ”mår bättre” av någonting som brukar göra mig gladare, så skriver du fina ord som värmer på något litet vis ändå. Tack för det.

  Vilken fin familj ni är, ni verkar vara så himla fina människor hela gänget. Jag önskar jag var där du är…

  Kram /Sara

  Svara