Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:14 | december 26, 2009

Frågor och svar del 1

Detta är hemskt, men jag har fortfarande inte gått utanför dörren. Pojkarna är hemma hos syster och leker och jag fastnade i en bok. Snart kommer jag bli som vampyrerna jag läser om, ljusskygg. Har inte kunnat sluta läsa, och så har jag suttit med det här i två timmar 🙂

nina.. skriver:

21 december 2009 kl 10:21

Hej Hannah!

Vi som bor i Varberg har bara liite vitt på marken.. hade vart mysigt med en vit jul, men det kanske kommer mer innan jul! *hoppas*

Jag har en fråga, dina acne pistol stövlar, är dem normala i stl, (tex om man beställer ett par så ska man ta sin vanliga stl)?. Tycker dom e snygga.. är dom lika goa att ha på sig som dom är snygga?

Svar: …Och en vit jul fick vi. Underbart! Ja, de är verkligen snygga OCH bekväma. Har de både till fest och vardags. Jag har 36 i mina Acne, trots att jag vanligtvis alltid drar 37 i skor. Tror nog ändå att det är bäst att beställa i sin vanliga storlek och sätta i en sula om de är för stora. Kramar.

YlvaLin skriver:

21 december 2009 kl 10:32

Hej Hannah!
Vill börja med att säga att du är en otrolig förebild som hjälper mig otroligt mycket. Alla dina vackra ord värmer så mycket!
Jag undrar om du har lidit av panikångest? Jag drabbades själv av det i höstas när jag skulle börja plugga på universitetet men pga panikångesten klarade jag inte av det. Nu ska jag prova börja plugga igen efter jul men jag är livrädd att samma sak ska hända igen, att jag ska misslyckas igen.. Har du någon erfarenhet av panikångest? Vad ska jag göra?
Tack fina du för att du finns!
Många Kramar och God Jul till dig och din fina familj

Svar: Fina YlvaLin, tack för dina värmande ord, och de glädjer mig att jag kan hjälpa dig. Jag kan berätta att jag har under en tid i mitt liv lidit av fruktansvärd panikångest. Jag mådde hemskt dåligt och var ensam med två små barn vilket inte gjorde det lättare. En gång fick jag hämtas av ambulans för jag trodde att jag fått en hjärtattack. Jag fick av läkaren förklarat att det var en typisk reaktion från en panikångestattack. Otäckt! Ett tag blev jag folkskygg och kunde inte gå på stan själv, vilket jag även idag kan känna av ibland. Min panikångest försvann när jag började må bra i själen, när jag hittade mig själv och inte lät mig tryckas ned av folk i min närhet. Det var inte en lätt väg dit, men jag hittade fram. Mitt råd till dig är att försöka övervinna din rädsla. Klart du ska börja plugga igen. Du klarar det, jag lovar. Att låta bli att göra saker pga rädsla gör bara rädslan starkare, och det är bara du som kan övervinna den. Och det KAN Du. Lycka till och jag önskar dig all kärlek.

Lintuss skriver:

21 december 2009 kl 11:05

Massa snö i göteborg idag!! Jippi!!! Och det snöar fortfarande:) Hoppas det ligger kvar till jul!
Ställer min fråga igen… Du har väl extensions i håret?? Nyblivna mammor tappar ju oftast mycket hår( jag har tappat massor) Vill gärna tjocka till det. Vet du om det funkar fast man fortfarande tappar massa? Hur har det fungerat på dig? Sen verkar det finnas en massa olika tekniker att sätta fast hårt på. Något du kan rekomendera? Är så sugen, men vågar inte riktigt….
Kram

Svar: Härligt med snö, jag som oroade mig för er Göteborgare ett tag 🙂 När jag var gravid och ammade hade jag tjockt hår och naglarna var starka och långa, MEN så fort jag slutade amma så gick naglarna av, blev tunna och sköra och håret ordagrant rasade av huvudet. Inte blev det bättre av att Liv drar av de lilla jag har kvar heller. Mina extensions är min räddning, annars hade jag nog fått klippa av mig allt hår. Jag tjockar ut håret ca var fjärde månad med hjälp av lösa hårslingor som fästs i slingor av ditt egna hår av keratinvax och tycker att det fungerar utmärkt. Det är såklart från hår till hår och person till person, så man vet ju inte förrän man provar. Efter nyår ska jag byta, då kommer det bli intressant att se hur mycket hår jag har kvar på skallen, när löshåret är borta. Återkommer med bild då 🙂 Stor kram.

ulrika78 skriver:

21 december 2009 kl 11:06

Hej vackra Hannah!
Tack för en helt underbar blogg som förgyller vardagen för oss alla som läser din blogg. Jag undrar om du skulle vilja berätta lite om en helt vanlig dag lite mer detaljerat som tex kl 7.00 vaknar, äter frukost, tränar, lämnar barn, duschar etc etc. Hur ofta tränar du som är så smal och fin efter Liv? Sen om du kan berätta lite kort om Liv som tex vikt, längd vad han kan säga mm. Ska ni ha dop för Liv och i sådana fall när? Firar ni jul/nyår hemma hos er eller borta? Nu blev det många frågor men jag har tidigare frågat dom mer utspritt men nu blev det mycket för dig Nu ska jag göra mig och min dotter i ordning för en vinter promenad. Varm kram till dig//Ulrika

Svar: Ulrika, min fina vän. Du förgyller även min dag med uppmuntrande ord och frågor, frågor i massor 🙂 Varje morgon ringer kockan vid sju, vanligtvis snoozar jag en kvart innan jag stiger upp. Väcker pojkarna och ser till att de klär sig och får i sig frukost. Liv sover oftast fortfarande, så det är tur att Peter är hemma mycket nu så någon av oss passar henne när den andre kör pojkarna till skolan. Vissa dagar har jag möten eller jobb i stan. Då gör jag mig klar så snart pojkarna är i skolan. Liv följer ofta med mig så hon får välling när hon vaknar och hänger på i min ofta lite stressiga morgon. Duscha försöker jag hinna med varje dag, men jag kan erkänna att jag fått hoppa över det någon gång när det varit fullt upp med Liv och tiden inte räckt till 🙂 Lite sunkstil hör mammalivet till ibland tycker jag. Innan och under graviditeten tränade jag ca tre gånger i veckan, men jag har inte riktigt lyckats komma igång med det igen tyvärr.Tack för komplimangen, känner mig allt annat än smal och fin, så de värmde! Jag kan inte svara på Livs vikt och längd för jag har inte varit på BVC på ett tag. Så snart jag varit där så ska jag berätta. Hon har dock alltid följt sin vikt- och längdkurva enligt BVC. Hon är nog rätt lång för sin ålder tror jag, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att Peter är nästan 2 meter och jag 1,75m. Julen firade som du nu nog vet hemma i vårt hus för första gången. Nyår blir nog också här för vår resa till Barcelona blev inställd pga skitbolaget RyanAir. Hoppas du och din dotter fick en mysig promenad så här en vecka senare 🙂 Puss och kram.

savis skriver: 
21 december 2009 kl 11:14
hej fina hannah,
ulrika du tog mina frågor från mig hahaha…som ja tänkte ställa om vikt å lägd på liv. å om domm sk a ha dop för henne?
men nu när ja ändå e inloggad så måste ja säga att ja bara älskar din blogg hannah!
men då ställer ja en annan fråga. när blir de en träff i gbg =) hade så gärna velat va me.
ja fick en tös precis en vecka efter dig den 5 maj, å vi som va beräknade samma dag visst e livet lustigt ibland,
ha en jättefin dag
sänder över en varm jul kram till dig =)savis skriver: 
21 december 2009 kl 11:15
oppsssss ja glömde den riktiga frågan till dig, kan man ändra lösenord till de man vill själv?

Svar: Vackra Savis, vad kul att vi fick barn så nära varandra, då vet du hur det är just nu med vingliga ben och tänder som bits:-) När det kommer till lösenordet så återkommer jag om det. Peter håller på med hjälp av vår teknikkille att kolla upp möjligheten att göra det själv. Varma kramar.

Lucinda skriver:

21 december 2009 kl 12:52

Hej Fina Hannah!
Jag har frågat tidigare men inte fått svar vilket jag förstår att du inte kan svara alla, men jag tar nu tillfället i akt.
Jag undrar vart du köpt den där “jättenöten” som du har ute på altanen som man kan sitta i? Tror den är i rotting?

Svar: Lucinda, den underbara kupan, nöten, droppen (den har många namn) kommer från märket TGI. Det är nog lättast att googla på det och se var de olika återförsäljarna finns. Lycka till. Kramar.

Perfekt viloplats på sommaren.

Perfekt viloplats på sommaren.

Li skriver:

21 december 2009 kl 12:52

Hej
Fortsatte du inte på kursen du påbörjade i höstas? När åker du till barnhemmet du skrev om i höstas?
Ha en kul jul med dina fina barn,och tack för att du skriver så mjukt och fint,tycker så om att du alltid avslutar dina inlägg med fina hälsningar till oss läsare.Det har jag tagit med mig genom dagarna Ha det gott!

Svar: Fina Li, jag påbörjade min kurs som var en intensivkurs. Tyvärr blev jag ju så fruktansvärt sjuk andra veckan av min utbildning så jag missade tre kursveckor. Det gjorde att jag omöjligt kunde hinna ikapp i undervisningen och det praktiska arbetet så jag blev tvungen att sluta 🙁 Hade tänkt att återuppta kursen i vår, men då fick jag jobbet som programledare för Lyckhjulet vilket gör att jag absolut inte har tiden. Så jag får skjuta ytterligare på det. Du är värdefull! Kram.

melinda skriver:

21 december 2009 kl 13:53

Hej Hannah, min absoluta favoritbloggerska!
Som andra redan skrivit, så har vi det vitt och underbart vackert här i Götet idag! Och igår bakade jag äntligen lussekatter med vit choklad. Mmmm vad goda de blev.
På kvällen la jag mig i soffan och tittade på femte säsongen av Lost på DVD. Jag låg där själv och kände sån otroligt härlig sinnesro. Njöt av alla julstjärnor, hyacinter och mitt julpynt. Ibland är det väldigt skönt att vara singel. Men bara ibland. 
Hannah, jag skulle vilja veta vad du lyssnar på för musik? Och kan du spela något instrument? Jag gick och lärde mig att spela piano under flera år när jag var liten, men nu har jag nog tyvärr glömt det mesta, det var så länge sen jag hade tillgång till ett piano.

Massor av snöiga kramar, vi hörs snart!

Svar: Min trogna bästa Melinda 🙂 Underbart med dofterna och julen, hoppas att du haft det lika härligt som det låter. Jag älskar 60-, 70- och 80-talsmusik. Är ett fan av Elvis, men lyssnar även på allt som radion bjuder på. Kärleksmusik och hårdrocksballader är också musik som ligger högt på min favoritlista. Du gillar Madonna, eller hur? All kärlek.

paloma skriver: 
21 december 2009 kl 14:19
Hoppas du inte tar frågan på fel sätt!
Men hur och vad fick dig att våga satsa på peter? Jag menar, efter de förhållanden du haft och då du blivit sviken och det inte riktigt har lyckats..?(får man säga så utan att det ska låta fel)
Min bästa vän vågar inte lita på men efter att ha blivit sviken så många gånger ..


Svar: Det är just därför som jag vågat. Jag har alltid hoppats, längtat och trott på sann kärlek, trygghet och värme. 
Jag har i och för sig tvivlat ibland och mitt hjärta har varit skört som glas och mycket trasigt, men det har inte fått mig att ge upp. Jag träffade Peter, vågade släppa in honom och det har gjort mig stark, trygg och säker på kärleken. Det tog ett tag innan mitt hjärta blev helt och jag kunde släppa på min skyddsmur, men det gick. Hon kommer hitta kärleken, trots att den kanske känns väldigt långt borta och tron på att bra män finns är obefintlig. Kan nästan lova det 🙂

Lillis skriver:

21 december 2009 kl 17:58

Härligt med frågestund! Fast alla andra har redan skrivit det jag ville fråga: om hur du våga lita på en man (peter blir de ju då) igen efter att (om jag förstått det rätt) blivit sårad, besviken och ledsen?
Ska liv döpas?
ja de andra har ju redan skrivit jag behöver ju inte va tråkig och upprepa.
Jo förresten! Ditt hår ser så mjukt o fint ut. Vad andvänder du för shampoo, balsam och mjukgörande produkter?
STOR julkram till fina härliga dig! Och hälsa din man att han ska suga åt sig komplimangerna han får här på bloggfamiljen, han är faktiskt inte så duktig på de =)

Svar: Fina, jag har svarat på många av dina frågor redan. Det var flera som undrade samma saker. Jag använder mest hårprodukter från Kerastase. Det säljs på salonger för alla olika hårtyper och är fantastiskt bra. Jag har sagt till Peter att han ska ta åt sig alla varma ord, de är ju sanna 🙂 Puss och Kram.

jessica89 skriver:

21 december 2009 kl 19:00

Hej Hannah! Jag undrar vad du tycker om hudvårds serien från apoteket som du köpte, tror den heter Vera by ccs, om den är bra?
God jul på er! =)

Svar: Hoppas att din jul varit härlig. Jag tycker serien var helt ok, inte riktigt för mig, men inga konstigheter i alla fall. Själv gillar jag fortfarande No.7 bäst. Stor kram 🙂

carin.kr skriver:

21 december 2009 kl 21:42

Hej jag undrar om du har några tips på bra nagelsalonger i sörmland/uppland
Skulle vara grymt kul om du annars lottade ut en nagelförlängning som gjordes av just dig:)
stor kram

Svar: Tyvärr har jag inget bra tips på salong där, men jag ska ha dig i åtanke om jag tar upp mitt nagelskapande igen 🙂 Har du vägarna förbi Kungsängen så gå till min gamla salong där och fråga efter Jessica, hon är grym! Kram kram.

Lisa1987 skriver:

21 december 2009 kl 21:43

Hej Hannah!

Läser din blogg varje dag och du får mig nästan alltid på bättre humör. Tack för det!

Jag undrar vad det är för klocka du har?
Den är jätte fin.

Kram till er och ha en härlig jul.

Svar: Kul att du följer mitt galna, halvknäppa liv varje dag 🙂 Visst är min klocka snygg! Dessvärre är den inte min utan syrrans. Jag har fått låna den på obestämd tid, för alltid hoppas jag. Det är en Rolex Yacht-Master i stål. Kram och God fortsättning.

cimg2592

christel skriver:

21 december 2009 kl 22:45

hej hannah. när e premiären på “ditt” program – vill ju inte missa det! 
har ni gjort nåt speciellt julgodis som är er tradition? själv har det blivit Leilas rocky road ett par år nu och knäck och ischoklad med apelsinrasp i.
kramar christel

Svar: Jag vill också kunna göra Leilas Rocky Road, den är så god. Kanske ger jag mig på det nästa år. Jag brukar göra knäck och ischoklad med pojkarna varje jul. I år gjorde jag ett nyttigare julgodis, enkelt och super gott;

Vit choklad med nötter, kokos och frukt (ca 30 bitar)

400 gr vit choklad

2 dl rostade cashewnötter

2 dl kokosflingor

2 dl hackad torkad ananas eller mango

2 dl rostade solroskärnor

Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Rör ihop med övriga ingredienser och bred snabbt ut smeten på en oljad bakplåt. Låt stelna och bryt sedan i bitar. GOTT! (recept från Vinterns Söta)

Programmet har premiär 18 januari på TV3. Varma kramar.

vikand skriver: 
22 december 2009 kl 8:33
Hej Hannah
Lite fredagskänsla i kroppen idag eftersom det är sista arbetsdagen innan den långa härliga julledigheten!! Mysigt!
Jag har kanske inte en direkt fråga utan mer en förfrågan om du skulle vilja lägga in ett foto på dig så man kan kika på din bröllopsklänning och en på din frisyr. Tidigare hade du en bild från ditt bröllop vid din presentation. Själv har jag beställt en brudklänning nu, men ville bara se hur du såg ut. Helt plötsligt när man är inne i förberedelsestadiet ser man saker ur andra synvinklar, ganska intressant faktiskt!
Hoppas ni får en jättefin jul tillsammans.
Kram på dig!
Victoria

Svar: Förmodar att du snart ska gifta dig och har hittat mannen i ditt liv. Grattis! 
Massor av kramar. Håll till godo.

Min vackra Lars Wallin-klänning bakifrån.

Min vackra Lars Wallin-klänning bakifrån.

Framifrån + snygg karl.

Framifrån + snygg karl.

Enkel make up och enkla smycken.

Enkel make up och enkla smycken.

Frisyr och bukett.

Frisyr och bukett.

Maja skriver: 
23 december 2009 kl 13:47
Hej fina Hannah! Har du några tips och idéer på bra litteratur om barn och den första tiden med bebisen. Har kikat i affärer, men tycker inte att jag riktigt hittar något bra. KRAMSvar: Fina Maja, det var så kul att träffa dig på bloggträffen. Din lilla mage var så fin och du så vacker. Hoppas att du och din kille haft en mysig jul, nästa jul får ni skaffa en gran 🙂 jag kan inte komma på någon direkt. Jag köpte alla gravid-tidningar som fanns var och varannan vecka, men även boken av Lennart Nilsson gillar jag. I den kan du följa bebisens utveckling i bilder vecka för vecka. Fantastiskt hur kroppen fungerar. Annars tycker jag att man får bra info från MVC och BVC. Allas första tid med bebis är olika och det bästa är att bara sköta allt på sitt sätt, som kommer falla sig naturligt när bebisen ligger i din famn. Kram kram.

EmmaS skriver:

21 december 2009 kl 17:52

Hej Hannah!
Jag undrar vad det är för märke på er helt underbara randiga fåtölj?
Ha en underbar jul hemma med man och barn.

Svar: Den kommer från det italienska märket B&B Italia. Vi köpte vår på Nordiska Galleriet i Stockholm. Jätteskön och snygg. Stor kram.

lommo skriver:

21 december 2009 kl 19:21

Du är kanske gravid?

Du är så fin på den här bilden, din hy strålar, likaså dina ögon, ett tecken på att du kanske är gravid.

Ha en fortsatt trevlig kväll & pussa barnen, dom är ju så fina.

// Lommo

Svar: Ha, ha, nej Du Lommo det är jag inte, men jag tackar för dina ord 🙂 Fast med tanke på mitt frosseri, ständiga matsug och svajiga humör så kan ju tanken föra en till att det är gravidhormoner som spökar, men det är nog bara PMS. Puss och kram.

Ha en mysig lördagskväll.

All kärlek.10 kommentarer10 kommentarer om “Frågor och svar del 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilka sanslöst vackra bröllopsbilder. Klänningen, håruppsättningen och du förstås, är så stilfulla att man får tårar i ögonen. Har du kvar klänningen? Sorry, nu blev det en till fråga där, nu när du precis har betat av några…;)
  Yes, jag gillar Madonna 🙂 och det har jag gjort sen 1984. Älskar att dansa till hennes låtar, lyssna på hennes texter. Sen beundrar jag henne för att hon är så ambitiös och för att hon vågar stå upp för sig själv. Men jag lyssnar även på en massa annan musik. Som U2, Depeche Mode, Goldfrapp, ABBA, Prince (80-talslåtarna), Michael Jackson, Justin Timberlake, Roísin Murphy mm. mm. Musik har alltid varit en helande energikälla för mig.

  Tack för att du tar dig tid att svara på alla frågor och för att du delar med dig av dig själv på ett sånt ödmjukt sätt! Kramar

  Svara
 • hej underbara Hannah. tack för att du tar dig tid och ork att svara på alla frågor så noggrant. det får en att känna sig personlig och utvald av dig!
  ha en fortsatt jätte skön julhelg. kramar christel

  Svara
 • Fina Melinda, klänningen har jag kvar, den ligger i ”säkert” förvar i en gammal påse. Måste lämna den på kemtvätt och hänga upp en och skärpa till mig! Den är så vacker och måste vårdas :-). Kanske Liv vill ha den när hon gifter sig en dag.

  Kramar i massor.

  Svara
 • Tack, tack, tack så jättemycket för bilderna! Du var otroligt vacker, eller är, såklart! Ja, jag ska gifta mig den 19 juni nästa år. Ska bli spännande! Ikväll tar vi det lugnt, kollar lite på tv, ska strax plocka fram lite chips faktiskt. Choklad har man ju ätit gott om nu dessa dagarna, så nu byter vi till annat onyttigt istället! :o)
  Ha en skön fortsatt helg! Och tack igen!
  Kram Victoria

  Svara
 • Vad kul att du svarar på så mycket frågor. Himmel så fin och vacker du var som brud!!
  Trevlig lördagskväll!
  Marika

  Svara
 • Så vacker som brud =) Jag har nu börjat läsa din blogg å förundras alltid av dina vackrade målade ögonfransar =) Så jag undrar vilken mascara andvändert du? Jag har andvänt Kanebo 38 i många många år, kanske dax att prova något nytt! Kika gärna in på min blogg om du har en minut över mrsnatten.blogg.se Kram Nettan

  Svara
 • Hej igen Hannah! Kul att höra att du har kvar klänningen! Och vad underbart om Liv får bära din brudklänning en vacker dag. Lars Wallin går inte av för hackor! Säger jag med lite avundsjuka i rösten 😉

  Kramelikramar

  Svara
 • Gud så vacker du är på Bröllopsbilderna.Ja du måste skärpa dig.Kemtvätta den och hänga undan den så den inte blir förstörd.Kram

  Svara
 • Herregud kvinna, vad vacker du var på bröllopsbilderna! God fortsättning, kram

  Svara
 • Kan inte annat än hålla med de andra, underbara vackra kvinna 😉 perfekt makeup, håruppsättning och klänning!

  Kram Lommo

  Svara