Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:30 | januari 9, 2010

Sol, snö och isande kyla

God kväll vacker, har du haft en härlig dag? Vi har varit ute i timmar och promenerat ute på isen. De har plogat upp en bana på isen där folk tar sig fram med sina långfärdsskridskor eller promenerar. Jag tycker det är lika läskigt varje gång vi ska ut på isen med barnen, ser framför mig hur den spricker, någon av barnen ramlar i och jag kastar mig i efter. Vet dock att det inte kommer att hända för den är så tjock, men tankarna finns där i alla fall. Knäppa jag 🙂

idag16 idag25 idag35

Vi följde spåret enda in till stan. Där stannade vi på Café Våfflan och värmde oss.

Varm choklad med vispgrädde värmde oss gott.

Varm choklad med vispgrädde värmde oss gott.

Liv sov hela vägen och vaknade gosig och varm med ett leende.

Liv sov hela vägen och vaknade gosig och varm med ett leende.

idag62 idag71

Det är så skönt att vara ute, men man blir verkligen trött av all frisk luft. Jag somnade  till på soffan en kvart när vi kom hem 🙂

William måste klippa sig, men han vägrar! Så fort jag nämner det, så bryter han ihop. Han har fått för sig att han ska ha långt hår, att det är ”rock” att ha det. Jag har försökt förklara att för att ha långt hår krävs det att man sköter det, kammar det och har vax i så luggen inte hänger i ögonen, och framför allt ser välvårdad ut (och det gör inte han). Tycker att det är gräsligt med långt hår på barn (okej, inte på alla, för vissa passar faktiskt i det och har hår som KAN vara långt), och han passar inte i det, men jag klarar inte av skrik och gråt. Jag avskyr frisyrsynen, men avskyr ännu mer att se honom helt knäckt, men han MÅSTE klippa sig. Vet inte vad jag ska ta mig till. 

Ska fara och hämta ”håret” nu hos hans kompis och så ska vi handla god mat till ikväll. Vi ska ha myskväll. Peter håller på och grejar på toaletten för rören till vår ena toalett har frusit, så det går inte att spola. Kanske får vi göra det i det fria allihop 🙂

Såg trailern för ”Lyckohjulet” för en stund sedan på TV3. Kul! Tycker i och för sig alltid att det är lika jobbigt att se mig själv på tv, men det var kul i alla fall 🙂

Varma kramar.


21 kommentarer21 kommentarer om “Sol, snö och isande kyla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Åh vad det ser ljuvligt ut! Blir lite avis då jag jobbat(inne) hela dagen när solen varit framme. När jag väl slutade började det bli mörkt men får njuta extra mycket imorgon:)!
  Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat, vet inte varför!?! Men idag kunde jag inte låta bli;)!
  Följer dig och din familj med glädje. Självklart sitter jag inte och njuter när du/ni har en dag som inte är så bra men det hör livet till att alla dagar inte kan vara på topp.Så är det för alla. Jag tror att du förstår vad jag menar!! Jag gillar din blogg!! Jag önskar självklart er all lycka och att ni får må väl hela fam.
  Jag hittade en sån härlig internetsida och tänkte genast på dig:)!
  Du tycker ju om att handla fina saker till dina barn, denna sidan hittar du nog i o f s mest till Liv men i alla fall. Kolla gärna på http://www.babyroom.se. Ursöta saker och bra rea just nu:)!
  Hoppas ni har en härlig kväll och bara njuter.
  Stora varma vinterkramar från Sofia i Halmstad

  Svara
 • God afton!
  Vintern ser alltid så mysig ut på bild men jag tröttnar alltid efter fem minuter och vill gå in och moffa choklad för att kompensera energin man förbrukat bara genom att överleva ute i kylan…brr brr.Jag är inte skapad för det här klimatet så är det bara,fulare än fulast blir jag oxå,urk.Längtar efter sommaren!

  Ha en mysig kväll i alla fall, det ska vi ha.
  Kram från skåne

  Svara
 • åh, skulle så gärna velat vara ute o njutit av solen o snön nu i dagarna. men ligger hemma med feber o ont i magen, både sambon och jag. har inte ätit ordentligt sen i torsdags, o skulle göra allt för att få ner lite lördags godis..

  Svara
 • Hej Hannah, har varit borta ett par dagar och läste nu ifatt din blogg. Jag måste bara få säga att Liv alltså….. vilken himla härlig unge! Hon verkar så nöjd och glad och så himla charmig med sina ”leenden” man blir glad i hela kroppen när man ser henne. Även grabbarna är ju jättefina men just nu är hon ju så rolig.
  Kram från en Trogen läsare.

  Svara
 • Hejsan!

  Måste bara få fråga vart ni köpt Lilla Livs mössa? Det var så otroligt söt att jag skulle vilja köpa en till min lilla tjej också!

  Tack för en fin blogg!

  Kram Sofia i Umeå.

  Svara
 • Hej 😀

  Jag tycket William är jättesnygg i håret! 😛
  KRAM/Johanna

  Svara
 • Hej!
  Jag hoppas du rapporterar flitigt från nya jobbet sen! Är så roligt att se, jag jobbade på Eyeworks (som då ingick i ett företag som hette Novamedia) i fem år och ser många av mina gamla kollegor på dina bilder. Fick smått panik när jag först såg att du skulle börja jobba där OCH JAG ÄR INTE KVAR!!! Då hade jag kunnat få se vackra dig varje dag och så hade vi kramats jämt och jag hade blivit din nya bästis och vi hade umgåtts jämt och min dotter och nån av dina söner skulle gifta sig och sen skulle vi vara släkt resten av livet och du skulle aaaaldrig bli av med mig för om du försökte skulle jag koka din kanin…
  😉

  Svara
 • Så mysigt…..
  Va go och söt hon är Liv en härlig ålder nu.
  Ville bara säga att din blogg är super och likaså du-härligt att följa dig och din familj.
  Va rädd om dig…

  Svara
 • Idag när jag var ute och promenerade såg jag tre ungar som stod ute på isen vid en stor vak där det simmade fåglar. De stod så nära kanten att det ilade i kroppen på mig. Jag ville bara springa fram och rycka dem därifrån, men då hade jag väl framstått som en neurotisk tant, så jag lät bli. Men jag förstår precis vad du menar når du skriver om din rädsla, Hannah.
  Tips angående Williams frisyr: du kanske kan göra som mina föräldrar gjorde med mig när jag var liten och luggen var för lång…jag fick sätta i ett hårspänne 🙂 och om jag inte hade det i, så klippte de av luggen. Det kan kännas traumatiskt det där med att tvingas klippa sig.
  Måste kolla på 3:an så jag också får se trailern för Lyckohjulet!
  Och jag tycker det ska bli kul att du kommer till Götet nästa vecka. Välkommen finaste Hannah! 🙂 🙂
  Och hälsningar från mig till resten av din familj!

  Svara
 • Du får pröva att muta han med något, ibland funkar det.. minns när jag va liten att
  de hände.. sådant minns man å skrattar åt nu. =)

  Svara
 • Hannah du måste visa William vem det är som bestämmer annars så kommer han att köra över dig om några år o då står du där.. När ni går till frisören låt hon eller han prata med William o fråga hur han vill ha håret först o sen kan ni mötas på halva vägen om hur frisyren skall vara. Så gjorde jag när jag jobbade som frisör o hade barnkunder o det gillade dom att jag inte frågade mamman eller pappan hur barnet skulle bli klippt för då var barnet delaktig..
  Lycka till med lyckohjulet o skall kolla på det när jag är hemma o kan se det…

  Svara
 • Hej Hannah!
  Tack för en mysig blogg. Jag började läsa din blogg när jag fick min dotter samtidigt som lilla Liv kom till världen. Därför är det extra roligt för mig att följa hennes utveckling. Hon är så söt och glad i varje bild. Blir glad av och se henne. Du gav mig en idé när du lät Liv hålla till i resesängen. Då min dotter står och går runt i sängen slår hon i huvudet mycket i kanterna och därför får hon sova i resesängen nu ett tag tills hon slutar slå sig. Måste bara fråga dig om hur Liv somnar nu på nätterna och dagarna? Somnar hon av sig själv eller hjälper ni henne att somna?? Själv testar jag 5 minuters metoden men det går inte så jätte bra..

  Svara
 • Hej Hannah!

  Gud vad mysigt det ser ut, älskar såna där härliga vinterpromenader, men just nu är det för jäkla kallt för sånt för min del. Kan knappt gå utanför dörren innan jag börjar darra, det hjälper inte hur mycket kläder jag än tar på mig.

  Haha, gör Liv något annat än bara sover? Tänk att få vara bebis igen och få sova hur mycket man vill.

  Reagerade lite på det du skrev om William, måste säga att jag faktiskt inte håller med dig där riktigt. Du skrev att han inte ska ha långt hår om han inte kan sköta det och det är väl en sak, men så skrev du också att han inte ska ha långt för han inte passar i det?!

  Tycker det är huvudsaken om han tycker att han passar, det är ju han som ska ha håret.
  Låt honom testa och hjälp honom med hur han sköter det, egentligen är det väl inte så mycket mer än att borsta det ordentligt och tvätta med schampo och balsam. Sen om det blir för jobbigt och han inte orkar så kommer han säkert inse att det inte är värt det och allt det där. Förklara det där med ”vill man vara fin, får man lida pin”.

  Svara
 • Underbara bilder…o rosiga kinder….
  har inte varit här på ett tag nu…men det känns härligt o va tillbaka…man blir varm o glad här….I like…
  Va rädd om dej….o du…10 dgr kommer gå fort…även om det känns tungt precis i lämningsögonblicket…
  kram

  Svara
 • Såå härligt att kunna gå på isen på långpromenad…var det ända in till stockholm du menade…….???nä, det är väl flera mil?hi hi, min kille är 13 och har också haft hängade som William, men jag bokade tid och blev såå fin och nöjd, nu vaxar han till det och han inser själv att det är lättare att sköta. så ibland får man hjälpa dem på tråden!Jag håller på att planera en tjejträff för mina gamla väninnor sedan många år tillbaka, vi ha ej setts på länge, så nu är det dags, många från stockholm samt en i england, såå mysigt med skratt,varma kramar,gamla foton, spa och god mat på schemat!

  Varm kram

  ha en fin dag!

  kram

  Svara
 • Ursäkta felstavningar, man bara låter fingarna rusa runt på tangentbordet och skickar sedan iväg utan att granska hur det blev…ja ja, det går ju att tyda…

  Svara
 • Hej, jag såg reklamen på tv igår inför ditt tv-program, kul 🙂
  Får kika lite på det när ni startar igång programmet. Det är verkligen vackert ute nu, vaknade upp i 27 minusgrader igår morse men det kanske var lite väl kallt ;).
  Ha det fint, kram Malin!

  Svara
 • Fina fina Hannah!

  Nar jag var liten gillade jag inte heller att klippa mig, kanske for att min moder foreslog hiskeliga frisyrer.

  Men nagot jag larde mig som jag fortfarande lever efter ar for att fa langt har sa maste man klippa sig regelbundet och da vaxer det aven snabbare! Dock bara topparna, men kanske inget som William behover veta 😉

  Svara
 • Hej finaste Hannah.Så mysig dag ni haft tillsammans med barnen.Ni gör alltid så mycket med och för dom.Härligt.Ni är verkligen ett vackert par du och Peter.Någon ångest över att se dig själv behöver du verkligen inte ha.DU ÄR SÅ VACKER.Jag tycker faktiskt William är fin i sitt hår,men klippa topparna det kan han väl göra.PS.Tack för mailet,alltid lika trevligt varje gång.Kram Marita.

  Svara
 • Hej underbara fina Hannah!
  Ååååå vilken underbart mysig vinterdag ni har haft det……och avslutningen med varm choklad går ju inte av för hackor, smaskens:-)
  Jag håller med dig vad gäller det här med skräckblandad förtjusning att gå på isen. Även om man vet att isen är tjock som attans så är det ändå lite läskigt…
  Ha nu en fortsatt mysig helg i vinterkalla Sverige!!!!
  Puss och kram hela dan från vinterSkåne/Lisa.

  Svara
 • Hej Hanna!
  Åh, jag vet precis vad du menar, skulle aldrig aldrig ge mig ut på någon is, varken själv eller med döttrarna… Jag är lika löjlig jag och är livrädd att den ska spricka, även om det skulle vara bottenfruset *haha* 🙂
  Men jag kan inte förneka att det ser otroligt mysigt ut och ni verkar ha haft en toppendag!

  Kramar Malin

  Svara