Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:35 | januari 23, 2010

Miljoner och radiostyrda räkor

God kväll vacker! Kamerasladd upphittad men mitt minne är fortfarande borta. Vi kom precis hem och har tänt brasan som sprakar hemtrevligt i takt ljudet från min pekfingervals över tangentbordet. Pojkarna ritar och Liv drar i mina strumpor med jordgubbar på som kanske inte luktar som dom ser ut. Det doftar gott från köket där Urban står och lagar mat, kände mig genast lite hungrig. Peter är uppslukad i en hockeymatch och skrek helt plötsligt rakt ut när det blev mål så jag nästan kissade på mig. Har haft en skön och lugn dag och kvällen verkar fortsätta i samma tecken.

Marianne stod redo om vi skulle ramla på isen.

Marianne stod redo om vi skulle ramla på isen.

Försökte se lite isprinsessig ut :-)

Försökte se lite isprinsessig ut 🙂

Liv skrattade åt mig och min skridskoteknik när vi om in i värmen. Tycker hon ska bli en isprinsessa. Är det inte många småflickors dröm?

Liv skrattade åt mig och min skridskoteknik när vi kom in i värmen. Tycker hon ska bli en isprinsessa. Är det inte många småflickors dröm?

Vi värmde oss med Gulschsoppa och varm choklad med vispgrädde.

Vi värmde oss med Gulaschsoppa och varm choklad med vispgrädde.

ny19

Gårdagen var verkligen rolig. Jag skulle vara med när 10 vinnare av Miljonlotteriets högvinstdragning fick snurra fram pengavinster på upp till fem miljoner. Helt fantastiskt kul att få se dessa lyckliga vinnare. 

Glada miljonvinnare, Ludvig som är VD för Miljonlotteriet och jag.

Glada miljonvinnare, Ludvig som är VD för Miljonlotteriet och jag.

Mio och William fick sig en rundtur bland logerna och alla studios. De gillade att vara med och titta på när jag spelade in och de var fascinerade över hur stort det var.

Mio och William fick sig en rundtur bland logerna och alla studios. De gillade att vara med och titta på när jag spelade in och de var fascinerade över hur stort det var.

Alla kläder jag har på mig kommer från NK Coctail. Jag vill ta med mig allt hem... men det får jag inte tyvärr :-)

Alla kläder jag har på mig kommer från NK Coctail. Jag vill ta med mig allt hem... men det får jag inte tyvärr 🙂

Två lyckliga miljonärer, guldhjulet och jag.

Två lyckliga miljonärer, guldhjulet och jag.

Ännu en till snygg klänning från NK coctail. Det är kul att bli så fint stylad. Få vackra kläder och smink. I vanliga fall hasar jag ju runt i myskläder och drömmer om en vuxensparkdräkt... älskar lite glamour i vardagen men myskläder och raggisar är ändå min favorit outfit :-)

Ännu en snygg klänning från NK coctail. Det är kul att bli så fint stylad. Få vackra kläder och smink. I vanliga fall hasar jag ju bara runt i myskläder och drömmer om en vuxensparkdräkt... älskar lite glamour i vardagen men myskläder och raggisar är ändå min favoritoutfit 🙂

Pojkarna provsnurrade Lyckohjulet.

Pojkarna provsnurrade Lyckohjulet.

Marianne och Urban tog tåget från Båstad ner till oss i Göteborg och tittade på de sista dragningarna. Efter det så åkte vi till restaurang ”Räkan” där vi bokat bord. Ett ställe nära Avenyn där jag var som barn 🙂

ny71 ny81
Kände mig lite väl översminkad för en familjemiddag på Räkan. Jag hade kunnat förväxlats med Christer Lindarw :-)

Kände mig lite väl översminkad för en familjemiddag på Räkan. Jag hade kunnat förväxlats med Christer Lindarw 🙂

På ”Räkan” är det ”pool” mellan borden där det simmar fiskar. Karpar, drakfiskar och andra guldfiskliknande firrar. Man får en egen båt som man kör runt i ”poolen”. Den lastas med räkor och så kör man den till sitt bord. Pojkarna var lyriska och körde runt med sina räktrålare. Verkligen värt ett besök om du är där, i alla fall med barn. 

Liv tuggade på ett par åror och sket fullkomligt i räkorna och båtarna.

Liv tuggade på ett par åror och sket fullkomligt i räkorna och båtarna.

En rocka simmade förbi oss vid bordet.

En rocka simmade förbi oss vid bordet.

Man fick inte stoppa ner fingrarna i vattnet frö det lurade en stor drakfisk som kunde hoppa upp och bita en i fingret. Servitören matade "Gammelgäddan" (som den liknade) med lax och den hoppade upp och tog den i luften. den passade även på att bita han i fingret så han började blöda. Jag kan lova dig att pojkarna inte vågade utmana ödet och luta sig över kanten. Såg framför mig hur de gick hem utan näsor pga kottar i örnen :-)

Man fick inte stoppa ner fingrarna i vattnet för det lurade en stor drakfisk som kunde hoppa upp och bita en i fingret. Servitören matade "Gammelgäddan" (som den liknade) med lax och den hoppade upp och tog den i luften. Den passade även på att bita honom i fingret så han började blöda. Jag kan lova dig att pojkarna inte vågade utmana ödet och luta sig över kanten. Såg framför mig hur de gick hem utan näsor pga kottar i öronen 🙂

William styr vår båt rätt i hamn.

William styr vår båt rätt i hamn.

Två skepp kommer lastade.

Två skepp kommer lastade.

Med näsor och fingrar i behåll och mätta magar åkte vi till Båstad. Vi kom fram rätt sent så vi gick och lade oss efter filmen Potatishandlaren av Lars Molin och vaknade sent. Skönt! Jag har ett oerhört roligt jobb och fantastiska människor runt mig men att få flera dagar med familjen, och inga måsten, är fantastiskt 🙂

Du är en fin vän och jag glädjs för dig. Tack för fina ord och att du är här 🙂 

All kärlek.

PS. City, hörde du galningarna som tutade när vi åkte förbi Jönköping i torsdagsnatt? Du sa att vi skulle tuta 🙂


17 kommentarer17 kommentarer om “Miljoner och radiostyrda räkor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din blogg är så levande och fin, du skriver ofta och delger oss andra hur du har det!
  Mycket fina bilder oxå, all heder till Dej Hannah!

  Svara
 • Go kväll Hannah.. Tack för härliga bilder. Du ser verkligen ut som en isprinsessa. 😉 Håller med.. Visst drömde man om att bli det när man va liten. Antingen isprinsessa el. prima ballerina. 🙂 ha en forts. härlig lördag kväll med dina nära & kära. kram

  Svara
 • Ikväll skall jag titta på dig igen Hannah för du är så fin o duktig när du är på Lyckohjulet. Fortsatt trevlig o mysig helg i Båstad..

  kram

  Svara
 • Halluuu 🙂
  Liv ser verkligen ut att vara ett riktigt charmtroll!! Så himla söt!

  Den där ögonfranstjofräsen som du fått så fina fransar av…. vad kostar den kuren?

  Du e på TVn nu 🙂

  Kram

  Svara
 • Gokväll i mysiga Båstad!
  Förstår att ni har en avkopplande och mysig helg, härligt!Vilken häftig resturang,tack för tipset, den måste vi besöka framöver. Klart jag hörde när ni tutade i torsdagsnatt, det hördes över halva Jönköping, bor inte så långt ifrån där ni svänger av och kör söder ut.

  Ha nu en fortsatt mysig helg!

  Kram till er!

  Svara
 • HEJ!
  Det var ett tag sen jag skrev då jag varit på sjukhuset med min son som blivit opererad,en jobbig tid men skönt att det är över. Vilka jätte fina bilder och ett trevligt program att se på. Du gör dig jätte bra i rutan! Undrar om jag missat ”frågor och svar del 2”
  Ha en jätte skön helg.
  STOR kram till dig och din mysiga familj

  Svara
 • Hej alla vänner här i bloggfamiljen! Jag upprepar min fråga ikväll igen…Jag önskar lite tips om en vacker,ljuvlig grekisk ö med vackra sandstränder och lagom puls…Någon som kan tipsa mig? Milos,Ios,Kefalonia,Samos,Skopelos,Zakynthos,Karphatos,naxos….hmm många liknar varandra!!

  Tacksam för tips om du besökt någon vacker grekisk ö!

  Tack på förhand!

  kram

  Svara
 • Hej fina du!
  Åh vad mysigt ni har du har världens finaste familj, ha en fortsatt trevlig helg massor med kramar från mig

  Svara
 • Fattar inte hur du alltid kan se så fräsch u

  Svara
 • Tjingeling!
  Fattar inte hur du alltid kan se så fräsch ut med jobb och tre barn….jag har två barn och är mammaledig men ser och känner mig alltid trött. Använder du fortfarande i.d foundation och kerastase till håret? Använder de något särskilt märke i smink och hårprodukter när de fixar dig inför tv-sändningarna? du ser fantastisk ut!

  Svara
 • Haha, jag köpt en vuxensparkdräkt i början av året när jag var i Dublin. I fleece med fötter och allting. Så galet sjuk och rolig så jag var tvungen att köpa den. Speciellt då den bara kostade 10 euro.
  Vuxensparkdräkter var i alla fall väldigt poppis i Dublin och fanns i flera olika affärer.

  Svara
 • Härligt med familjemys….!!!!!! håller med det är oslagbart….fast det klart…en go blandning är väl det bästa i längden kanske….
  ha det så bra…älskar o läsa om dej o familjen…kramisar

  Svara
 • Åh, det ser ut som att ni har det mysigt! Själv har jag en lugn och skönt helg. Blev utbjuden på restaurang för att fira ettårsjubileum av min sambo igår, väldans trevligt. Idag fika med vänner och sedan ladda om för att veckopendla till nästa helg. KRAM

  Svara
 • Åååå Räkan har sååå god mat! Var dit med goda vänner + sambo och åt innan Springsteenkonserten 2008. Bara måste dit igen om jag kommer till Göteborg!

  Svara
 • Tusen tack för helt underbara bilder,man blir genast så glad.Ha en fortsatt skön vistelse i Båstad.Kram.

  Svara
 • Tack för alla fina bilder och ni är då verkligen en fin & vacker familj 🙂 Men bästa bilden måste ändå vara på Liv i den ljusgrå koftan, otroligt gullig 😉

  Svara
 • Hej Hannah! Har också migrän av och till, det är så himla hemskt, du har kanske redan en bra medicin annars tipsar jag om den som nu är receptfri på Apoteket, Zomig nasal. superbra faktiskt. även om det kan sitta i huvudvärk ändå så är det ju klart bättre än migrän.

  CITY: Jag kan rekomendera Zakynthos skarpt! Nu var det ju ett tag sen vi var där, men lite kanske är sig likt? Läs gärna min uråldriga hemsida och semester där:
  http://web.telia.com/~u41015259/Zakynthos.htm

  Kram!

  Svara