Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:51 | februari 3, 2010

Matinspiration och istid

Vacker! Hoppas att allt är väl. Snöovädret verkar vara på väg hit. Jag tycker det är mysigt med oväder, snö, regn eller dundrande åska spelar ingen roll, så länge man slipper gå utanför dörren och får ha fungerande el och värme. Tror jag ska följa Pia-Lenas råd och bunkra upp med mat i kyl och skafferi. Sedan ska jag från och med imorgon eftermiddag efter möten i stan stänga in oss i väntan på istiden 🙂

William var helt fantastiskt duktig hos tandläkaren. Det var första gången som han skulle laga ett hål och han var lite nervös efter att ha hört skräckhistorier på skolan. Allt handlar mycket om hur tandläkaren pratar och förklarar för ett barn. Hon som lagade Williams tand var suverän. Förklarade allt, provade sig fram och frågade hur det kändes. Han behövde ingen bedövning och tyckte inte att det kändes någonting alls. Han gick därifrån med orden ”Det här var riktigt skönt, bara lägga sig och vila i stolen”. Lite galen tycker jag med tandläkarskräck 🙂

Har du sett vem som har börjat matblogga här? Victoria med ”Matplatsen.org”, hon har flyttat hit nu och kommer att inspirera oss med mat och bak. Allt från hennes gamla sida följer med så du kan leta i kategorier (till höger) på hennes blogg, och där hittar du allt man kan önska sig. På förstasidan kan du läsa om henne och passa även på att hälsa henne och de nya familjemedlemmarna som hängt med hit VÄLKOMNA!

Skulle behövt Viktoria igår när min matlagning slutade i take-away från den lokala Japanstället.

Skulle behövt Victoria igår när min matlagning slutade i take-away från det lokala Japanstället.

Tappre William. Efter läkarnesöket for vi ner på byn och åt lunch på 32 Rum och Kök.

Tappre William. Efter tandläkarbesöket for vi ner på byn och åt lunch på 32 Rum och Kök.

Livis var småtrött men blev genast glad när hon fick smaka lite potatis.

Livis var småtrött men blev genast glad när hon fick smaka lite potatis.

Nu märker jag att Mio fått nog av att vila och ta det lugnt. Han kommer bli tokig om han inte får gå till skolan imorgon och få träffa alla kompisarna och busa.

Nu märker jag att Mio fått nog av att vila och ta det lugnt. Han kommer bli tokig om han inte får gå till skolan imorgon och få träffa alla kompisarna och busa.

Vi åt köttfärslimpa med potatis. Gott!

Vi åt köttfärslimpa med potatis. Gott!

Jag lyckades inte riktigt med att få med oss alla tre på bilden :-)

Jag lyckades inte riktigt med att få med oss alla tre på bilden 🙂

Nyvaken. Tog en tupplur med Liv en timme och vaknade nyss. Ibland är det så skönt att sova en stund på dagen, hoppas nu bara att vi lyckas somna ikväll.

Nyvaken. Tog en tupplur med Liv i en timme och vaknade nyss. Ibland är det så skönt att sova en stund på dagen, hoppas nu bara att vi lyckas somna ikväll.

Liv vaknade med ett leende.

Liv vaknade med ett leende.

Var rädd om dig.

Puss och kram.


10 kommentarer10 kommentarer om “Matinspiration och istid”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Söta Hannah kan du inte lägga ut en videosnutt på söta Liv när hon lever loppan i sin gåstol! Så goo hon är 🙂

  Svara
 • Tror båda dina söner är lite galna 😉 Skönt att det gick så bra hos tandläkaren med William.
  Hoppas du kan somna ikväll nu. Skönt som sagt att vila på dagen, men värre att somna på kvällen sen…

  Hoppas ni har en bra kväll!

  Kram till dig o din fina familj!

  /O.

  Svara
 • Tack för du tog mitt tips till dig..Idag hade vi en lastare här som tog bort all vår snö framför husen eftersom vi hade massor så det gick inte o ha gäster. Det snöar här fortfarande o skall göra så i natt o blåsa men hoppas det slutar o snöar imorgon.

  Det var ju skönt att det gick bra för William hos tandläkaren idag o han inte blev rädd. Jag är oxå tandläkar rädd o är nervös inför att gå dit..

  Ha en skön kväll o rå om varandra alla fem..

  Kram

  Svara
 • fin bild på er tre 🙂 levande.

  http://annaelvira.wordpress.com/

  Svara
 • Håller med, ska nog åxå bara sitta inne och vänta på istiden. Jag va dessutom å ramlade i måndags, så illa att knät fick sig en rejäl törn. Blev besök på akuten och går nu på kryckor =( Men men d går la över. Ha d bäst kram

  Svara
 • Här i Götet har det snöat som sjutton de senaste dagarna. Det konstiga är att trots att vi har haft snö i snart två månader så har vägverket (?) och fastighetsskötarna inte fattat ännu att man måste sanda. Jag har halkat om och om igen och tycker synd om alla som har käpp eller rullator, de får ju stanna inne.
  Fina William, jag är lika ”knäpp” som han är. Tycker det är avslappnande att gå till tandläkaren och att ligga i den sköna stolen. Å andra sidan har jag aldrig dragit ut en tand eller nåt annat ”blodigt” för då skulle jag säkerligen INTE tycka att det var så kul…
  Hannah ta hand om dig och familjen och mys lite extra under snöovädret. Puss & kram

  Svara
 • Håller med William…jag somnar nästan när jag lägger mig i tandläkarstolen, så sövande! helt korkat men jag är inget rädd för tandbehandling!
  Så kul med mat victoria!

  Sov gott!

  kramis

  Svara
 • Åh vad du är vacker Hannah, jag önskar jag såg lika snygg ut när jag sovit 🙂 Vill bara skriva också att dina barn är så underbart söta, känner du inte ibland att det är livet, att ha sina barn springandes i huset och finnas till i deras närvaro. Jag skulle vilja ha dom så hela livet ibland men jag vet ju att alla blir stora, jag undrar om man kommer pussa på dom lika mycket då? Jag hoppas det och att man får det…

  Kram på dig!

  Anna E

  Svara
 • Hej och tack för det varma välkomnandet 🙂

  Man kommer ganska långt med lövbiff och pommes med bea tycker jag 😉 men jag hoppas du vågar testa något annat från matplatsen. Har många bra enkla bakverk som INGEN kan misslyckas med 😉

  ha en bra dag!!
  kram
  Victoria (matplatsen)

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag är nyopererad och efter tre dagar på kliniken, utan laptop har jag verkligen sett fram emot att kika in här.
  Trots min hemska smärta kände mig faktiskt lite bättre efter att ha gått in här på sidan och tittat runt. 🙂
  Jag tycker så mycket om att läsa om er vardag!
  Stor Kram!

  Svara