Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:50 | februari 10, 2010

”Halv sju hos mamma”

Ikväll bjöds det på middag hemma hos mamma. Pojkarna älskar att åka dit… jag också 😀 Vi åt gott och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag fick receptet på hennes ”Jesusgryta”. Nej, det är inga delar av Jesus i den utan helt vegetarisk med linser, bönor, grönsaker, ja, allt du kan tänka dig. Jag älskar den, kanske för att mamma lagar den med hjärtat. Imorgon ska jag lägga ut receptet för dig som är lite av en mindre gourmetsmakare 🙂

m1
Världens bästa mamma.

Världens bästa mamma...

...och mormor.

...och mormor.

Mötet här hemma gick jättebra. Vi hade tidigare kommit överens med Mios fröken om att han ska få en bok i vilken han varje dag får guldstjärnor (Peters brillianta idé), om han sköter sig. Mio ser det som en rolig utmaning och blir så lycklig när han får sina stjärnor, glada vänner, fröknar och sist men inte minst föräldrar. När han fyllt en viss stjärnkvot i veckans slut så väntar en belöning. Det här kommer att bli bra 🙂

3 anledningar till att inte bråka med barn.

En liten flicka pratade med sin lärare om valar. Läraren sa att det var fysiskt omöjligt för en val att svälja en människa då valen, fastän den är ett väldigt stort däggdjur, har en väldigt smal hals.

Den lilla flicka sa då att Jona svaldes av en val. Irriterad upprepade läraren att en val inte kan svälja en människa; det är fysiskt omöjligt. Den lilla flickan sa, ”När jag kommer till himlen ska jag fråga Jona”.

Läraren frågade, ”Men tänk om Jona hamnade i helvetet?” 

Den lilla flickan svarade, ”Då får du fråga honom”.En dag satt en liten flicka och tittade på medan hennes mamma diskade i kökshon. Hon upptäckte plötsligt att hennes mamma hade flera vita hårstrån som syntes väl som kontrast mot hennes bruna hår. Flickan såg på sin mamma och frågade nyfiket: ”Varför är en del av ditt hår vitt, mamma?”

Hennes mamma svarade: ”Tja, varje gång du gör något dåligt och får mig att gråta eller vara olycklig, så blir ett av mina hårstrån vitt.”

Den lilla flickan tänkte en stund på detta och sa sedan: ”Mamma, varför är mormors hår HELT vitt?”

En lärare höll en lektion om blodcirkulation. I ett försök att förklara närmare sa hon, ”Om jag ställde mig på huvudet nu skulle blodet som ni vet rinna ner i det och jag skulle bli röd i ansiktet.” 

”Ja”, sa klassen.

”Hur kommer det sig då att när jag står upprätt som vanligt så rinner inte blodet ner i mina fötter?”

En liten grabb ropade:
”För att dina fötter inte är tomma.”

 

Nu ska jag ta och dra täcket över huvudet och sova. Känner mig inte riktigt kry.

Var rädd om dig!

All kärlek <3


11 kommentarer11 kommentarer om “”Halv sju hos mamma””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • krya på dig Hannah!

  Svara
 • Super! precis vad jag behövde nu – roliga historier. Tack!
  Krya på dig!

  Svara
 • Krya på sig.. & natti. =)

  Svara
 • Nu kan du som medlem uppdatera din egen profilsida och lägga upp en bild på dig själv. Du loggar in som vanligt och sedan går du upp till ”Min Profil” längst upp i menyfältet och ute till höger. Givetvis är det helt frivilligt men det är en chans för oss alla att lära känna varandra lite bättre.

  Har kan ni också lägga in en länk till era bloggar så att vi hittar till varandras bloggar och hemsidor.

  Svara
 • Jag tycker Mio verkar helt underbar!!! Era andra barn också så klart men nu tänkte jag på hans otroligt härliga sinne som inte verkar ha några gränser – helt underbart!

  Ta hand om er!

  Anna E

  Svara
 • Profilkortet är fixat:=)

  Din mamma verkar vara en underbar person, precis som ni är!

  Ha en fin dag!!

  Svara
 • Glöm inte att uppdatera din profil idag! Kram Hannah

  Svara
 • Såg programmet ”halv åtta hos mig” där din mamma medverkar. Vilken underbar person hon verkar vara, hela tiden glad, positiv och varm!
  Ha en bra dag!

  ps Klistermärken som morot för bra beteende kör vi med här hemma också, funkar toppen!! (samla 10 märken = 10kr, som sparas, så får de handla vad de vill när de samlat ett tag)

  Svara
 • Även jag såg programmet! Ni är ju för söta och Al Fakir var ju verkligen ett orginal, blev många skratt. Kul att man kan använda sin profil nu!! 🙂 Ha en underbar dag

  Svara
 • Haha vilka roliga historier! Kul att man kan ha sin egen profil, skojsigt! Ha det bra!

  Svara
 • åå! jag och min lille vän vi älskar halv åtta hos mig och den här veckan var speciellt bra då din mamma var med. vilken ljuvligt fin och ödmjuk människa! ikväll utbrast min lille ”åå titta så fin hon är i sin guldklänning…”

  Svara