Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:44 | februari 11, 2010

Arga tårar blev glädje

Min vän. Det var jättetrevligt på ”Förkväll”. Jag har haft en dålig känsla i min mage i flera veckor. Min intuition sa att jag inte skulle ställa upp. Hade en känsla av att jag skulle bli grillad, påhoppad och behöva inta en försvarställning. Försvara mig, mina val och barn. Såg framför mig hur jag reste mig upp och lämnade studion mitt i sändning. Har legat och tänkt på hur jag skulle göra för att inte börja gråta då jag blev arg (jag gråter alltid när jag blir arg). När jag läste tidningen igår blev jag lättad, förlåt, men jag kände faktiskt så. Nu blev det en varm och lättsam intervju med mysiga Carin och Yvonne. Du vet hur jag känt efter krönikor och intervjun som gjordes med Wiliams pappa i ”Förkväll”, det fanns en underton av agg mot mig. Men nu är jag glad att jag var med. Slapp lägga en pizza på golvet och gå därifrån 😀

Tack för en trevlig intervju stund.

Tack för en trevlig intervjustund.

Kvällens sällskap. William fick kvällen till ära ha den beryktade fjortisfrillan. Som jag avskyr men han älskar :-)

Kvällens sällskap. William fick kvällen till ära ha den beryktade fjortisfrillan. Som jag avskyr men han älskar 🙂

Studion var ganska liten, men mysig. En halvtimme efter varje sändning ska allt vara borta och baren öppnas som vanligt för hotellets gäster (det spelas in på Royal Viking). Vilket jobb!

Studion var ganska liten, men mysig. En halvtimme efter varje sändning ska allt vara borta och baren öppnas som vanligt för hotellets gäster (det spelas in på Royal Viking).

Johan som äger Trevliga restaurangen "Rolfs Kök" i Stockholm stod för maten. han brände mig med stekt lök, men lärde mig också att göra kålpudding. Så lite brännskador var det värt :-)

Johan som äger trevliga restaurangen "Rolfs Kök" i Stockholm stod för maten. Han brände mig med stekt lök, men lärde mig också att göra kålpudding. Så lite brännskador var det värt 🙂

Johan var inte bara bra på mat utan också på att sjunga min och syrrans gamla slagdänga "You´ve got what I want".

Johan var inte bara bra på mat utan också på att sjunga min och syrrans gamla slagdänga "You´ve got what I want".

Pojkarna sover nu. Mio mår mycket bättre och har inte kräks mer, skönt! Liv är fortfarande vaken, men hon ser ut att somna när som helst i Peters famn.

Pojkarna sover nu. Mio mår mycket bättre och har inte kräkts mer, skönt! Liv är fortfarande vaken, men hon ser ut att somna när som helst i Peters famn.

Vad glad jag är att du gillar den nya funktionen med profilbild mm 😀 Tack för varma och fina ord. Du ska veta att jag blir lycklig enda in i hjärteroten. Önskar jag fick ge dig en stor kram på riktigt!

Sov gott!

All Kärlek.

Ps. Lauren. Hoppas att allt är väl. När det kommer till fransmedlet som du undrade över så tror jag att det fungerar olika på alla. Helt beroendes på hur dina fransar ser ut innan du börjar använda det. Mina var rätt långa innan men blev ännu längre. I alla fall vissa. Lite spretiga också, men inget som inte gick att fixa med lite mascara. Se det mer som extra näring till fransarna. Mina har blivit som vanligt nu, och jag har inte använt neuLash på några månader. Har man korta och glesa fransar ska man absolut prova detta tycker jag. Lycka till! 😀

Stor kram.


48 kommentarer48 kommentarer om “Arga tårar blev glädje”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • We love you Hannah! ♥

  Svara
 • hej Hannah
  Hade helt missat att du skulle vara med i Förkväll, men jag såg reprisen precis. Tyckte du var jättefin.
  Ha en underbar torsdags kväll och i morgon är det fredag. Vad skönt med lite fredagsmys med familjen. Min fredag börjar väl mindre bra eftersom jag ska på begravning på förmiddagen men ser framemot mys med familjen sen på kvällen.
  Kramkram

  Svara
 • Skönt att det slutade bra 🙂

  Svara
 • Jättebra och fin intervju, så skoj att få se och höra dig på riktigt, du är så duktig Hannah.
  Ha en fortsatt mysig kväll.
  Stor kram till dig och din fina familj.

  Svara
 • Tyckte intervjun var super! 🙂 Det både syntes och hördes vilken ödmjuk människa du är!! 🙂

  Svara
 • Kan förstå att du vart lättad över att slippa Fru Höglunds grillning men jag måste ändå säga att jag hoppas att de ersätter henne med en kompetent journalist (de finns ju även i yngre åldrar så), räcker med 2 programledare som fnittrar sig genom programmet läsandes mer eller mindre innantill.

  Svara
 • Vad skönt att du kände dig vid gott mod vid intervjun och din medverkan!* Jag gillar de flesta gästerna de har där, men har alltid suttit med ”skämskudden” för att man inte vet vad för grodor som ska hoppa ur munnen på damen som gärna verkar leta skvaller eller hitta nåt ”coolt” scoop. Men nu gillar jag verkligen programmet och tkr att det var super roligt att du var där:). De e jätte fin med diademet och håret utsläppt=).

  Svara
 • Hej Hannah!
  Själv har jag varit upptagen ikväll och missat Förkväll. Typiskt. Får försöka hitta det på nätet! Vill så gärna se! 🙂

  Stackars fina lilla Mio som blivit dålig!
  Jag har en spyfobi som är utom denna värld, och får riktig panik om någon i min närhet blir dålig.
  Men jag har lärt mig hur jag bäst ska undvika det. Här kommer mina bästa tips för att slippa att hela familjen blir smittad. (kan låta överdrivet kanske, men vi har aldrig blivit sjuka hela familjen hos oss)

  1.Tvätta händerna med tvål och vatten ofta ofta ofta! Handsprit biter inte på vinterkräksjukan, då dom bakterierna är extra tåliga. Tyvärr.
  2. Låt den sjuka ha en egen handduk att torka händerna på, som du hänger en bit från de andra handdukarna.
  3. Ställ den smittade personens tandborste på ett eget ställe, så den inte står ihop med resten av familjens.
  4. Ha en liten trasa och en rengöringsspray bredvid toan och torka av toaletten, sitsen, spolknappen osv när den sjuka kräkts.
  5. Ät vitpeppar! Några korn lite då och då.

  Tänk på att man även smittar ca 2 dygn efter man kräkts sista gången, och kan vara bra att fortsätta med dessa rutiner även ett par dagar efteråt!

  Hoppas han blir frisk snart och att ingen annan blir dålig!!
  Stor kram till er alla!

  Svara
 • Oh jag har också värsta kräkfobin. Jag börjar må illa så fort jag hör om någon som är magsjuk även om den är 50 mil bort… Tack för tipsen!!!
  Jag ska kolla in Hannah på tv4 play senare!
  Kram

  Svara
 • gud vilka bra bilder du får på liv, vad är det för kamera du har?är det system kamera elr vanlig digital:) och du var jättebra i tvn idag:)

  Svara
 • God kväll, Hannah!
  Du gjorde jättebra ifrån dig i ”Förkväll”, och även jag är glad att slippa Höglund. Nu kan jag börja titta på programmet.
  Såg ett program för några år sedan på SVT som hette ”Tv om Tv” eller något liknande. Det handlade om vad som händer bakom kameran när man spelar in ett reportage. Just detta handlade om Knutby, precis när det hänt. Höglund var där och fick ett svar när hon ringde på hemma hos en av de inblandade, men står sedan och blåljuger när det går, nedklippt i Rapport senare på kvällen.
  Där visade hon vad hon gick för, och jag tappade allt förtroende för henne. Det kallar jag inte seriös journalist.
  Ha en fin kväll och helg
  Kram från Göteborg

  Svara
 • SKönt att det slutade bra och William ser så fin ut i sin frisyr 🙂

  Du är alltid liak fin , och Liv , we love her <3

  Svara
 • Skönt att Mio mår bättre! Din medverkan i ”Förkväll” var så himla bra. Du verkar så avslappnad o lugn!! Hoppas du får en riktigt fin helg!! Kramar från Skåne! 🙂

  Svara
 • fina du, skönt att det gick bra ikväll. jag sitter och läser dina underbara ord för ensamma gravida från reportaget i mama gravidbibel från förra våren. de stärker mig då jag sitter i samma sits som du gjorde när du väntade william. de får mig att känna mig mindre ensam. tack för att du delade med dig! mini http://www.mamamini.blogg.se

  Svara
 • Hej Hannah. Hade missat att du skulle va med i Förkväll 🙁 som tur e så finns ju tv4play, eller hur. så nu har jag sett det 😀 Det måste vara jätte jobbigt att alltid hålla på och svara på dessa frågor om hur barnen är hos pappa och hur peter e som pappa till pojkarna osv. du måste ju ha svara på de frågorna 1000 ggr. vad skulle du säga…: -nej han är jätte dålig och tar inget ansvar alls ( om det nu hade varit så, som det som tur inte e)det måste ju finnas annat som är viktigare att prata med dig om…
  hoppas se en intervju med dig nån gång där du får svara på viktiga frågor om nåt du brinner för.
  kramar christel

  Svara
 • Känn dig glad och nöjd. Jag hade missat att du skulle vara med, men satte på Förkväll klockan 17 och såg dig. Du var så lugn, vältalig, självsäker och glad! Det märks verkligen att du har tevevana!!! Hoppas att du känner dig väldigt nöjd med din medverkan. Jag håller på att packa för fullt, imorgon bär det av till Kanarieöarna och lite sistaminutensol. KRAM

  Svara
 • Får väl erkänna att jag inte sett ett enda avsnitt av Förkväll. Visste inte ens att det gick. Men tack vare Allas Vår Höglund vet jag det nu…
  Absolut jätte glad för din skull att det gick bra!! *kram*
  http://blogg.aftonbladet.se/fetfulochmotbjudande

  Svara
 • Du var strålande på förkväll! Så vacker och ödmjuk. 🙂

  Tycker för övrigt det ska bli skönt att slippa se den där Högljudd i rutan framöver. Verkar vara en mycket bitter stackare som trycker ner andra i hopp om att må lite bättre själv och den sortens människor skulle fått sin syreliscens indragna om jag var diktator, så det kanske är tur att jag inte är det, haha. Hoppas lille Mio mår bättre snart!

  Svara
 • Skönt att Mio mår bättre, här hemma började Tristan kräkas nu ikväll. 🙁 Han och Mika sov i samma säng så stackars Mika fick ett mindre trevligt uppvaknande.Blää avskyr denna vinterkräksjuka!

  Kram//Linda

  Svara
 • Hej hej! Vad glad jag blev när jag läste att man kan ha sin egen profilsida nu! 🙂 Jag missade tyvärr Förkväll ikväll 🙁 Skönt att du slapp lägga en pizza haha.. 🙂 Hoppas du hittar några fina glasögon imorgon..jag fick glasögon för ett år sen och fuskar HELA tiden med dom. Borde skaffa linser..men det vill jag inte heller ha..usch stoppa in nåt i ögat..huuu 🙁
  Kram Malin

  Svara
 • Men typiskt att jag inte var hemma just ikväll då och såg dig i Förkväll! Jag som alltid tittar på det när jag är hemma…grämer mig!!!

  Svara
 • Hej Hannah! Såg förkväll ikväll, tyckte det var jättebra.. Skönt att det gick bra iaf, om Elisabeth hade stannat kanske intervjun skulle blivit lite annorlunda, hon var ju lite av en skvallertant kändes det som och skulle alltid luska reda på saker och ställa mindre lämpliga frågor..

  Kul med den här uppdateringen : )

  Hoppas Mio mår bättre

  Kram på dig ; )

  Svara
 • Hej Hannah!
  Det var en jättetrevlig intervju! Bry dig inte om intervjun med Williams pappa. Det viktiga var ju hur han svarade och jag tycker att han svarade jättebra! Bry dig inte om dumma frågor. Vi tittare lyssnar mest på svaren!
  Tittar aldrig på TV, men denna veckan har tv4play gått varmt. Med ”halvåtta hos mig” med din söta mamma och ett trevligt förkväll! Jag förstår att Peter är stolt! Ha en toppenmysig helg!
  kram
  Pia

  Svara
 • Hej. Jag har inte sett intervjun med Williams pappa och jag såg inte heller intervjun igår, jag visste inte om att du skulle vara med!
  Jag ville mest önska en trevlig helg – det är ju härliga fredag idag! Wohoo!
  Själva ska vi ha wii-turnering med kompisar ikväll och imorgon blir det födelsedagskalas i släkten och melodifestivalen på kvällen!
  Kramar Victoria

  Svara
 • Hej NI finaste som finns!
  Sett dig ett par ggr nu i TV ….jag bara älskar er!
  Sist jag skrev va i februari 09…..va så dålig
  nu mår jag toppen..
  Skriver för att berätta att du räddat mycket…lite av mitt liv…Du och dina vänner gjorde att jag insåg att jag va värdefull
  Idag mår jag så bra..och jag vill att ni ska veta…..Tack för att du finns!!!!!

  Svara
 • Du har inget att vara rädd för finaste H.!!
  Du har inget att skämmas för, inget du måste försvara med tårar…
  Elisabeth H. är en bitter galen tant som överlevt sig själv. Så det är ingen som tar henne på allvar. Skönt att hon är borta, hon var oförskämd mot de flesta gäster med konstiga kommentarer och frågor.
  Heja Carin, hon är FANTASTISK duktig, hoppas vi får se henne i rutan mer!!
  Och du, underbara vackra, fina, du är en fantastisk människa, mamma och bloggerska. Låt aldrig någon göra dig osäker!! Love Malinapralina

  Svara
 • Hej Malinapralina.Så fint du skrivit till Hannah.Kram.

  Svara
 • Hej Hannah! Du har en kanonblogg! Du skriver jordnära och från hjärtat, alltid lika skoj att besöka dig! Har precis reggat mig då min granne precis har börjat blogga här, så det är skoj att kunna kommentera nu oxå:-)
  Kramkram Sofia

  Svara
 • Hej Hannah, jag förstår att du var orolig innan om du skulle ställa upp men utan Fru Höglund så känns det bättre tycker jag. Hon kunde ställa så klumpiga frågor att man själv blev orolig när hon intervjuade gästerna.
  Nu gick ju allt bra och du var jättefin och
  rar som vanligt!
  Kram

  Svara
 • Så lyckades jag missa programmet ändå…(disträ som jag är)
  men det var ju gott att höra att det gick bra.

  Hoppas på en skön helg!

  Svara
 • God morgon! Äntligen din favorit dag, Hoppas du fått sova bra =)! Ska bli spännande att se vad du ska välja mellan för glasögon:) Tror det även kommer bli en snygg accessoar på dig. Ha en fin dag*

  Svara
 • Hej Hannah!

  Jag såg programmet och du var ju jättebra 🙂 Hoppas du får en skön helg. Mycket Kärlek till dig <33

  Svara
 • Det går att se gårdagens program på tv4 play för er som vill se Hannah 😀

  Svara
 • Gaahhh! Missade förkväll för en kväll på jobbet, men det är ju en sådan tur att kanal 4 har tv4 play =)
  Måste såklart kolla in dig där, tycker du verkar vara en sådan superduperunderbar och varm människa, blir glad i hela kropp & själ när jag ser dig.

  Kram

  Svara
 • Hejsan Hanna!
  Tack för en jättebra o underhållande blogg.. jag har följt dig sen ditt 1a inlägg på mama.nu 🙂
  Ang ditt inlägg nu..haha ..kunde inte sagt det bättre själv.. hela programmet fick sig ett lyft nu när bittertanten är borta:) jag förstår din oro..alltför många gånger har jag undrat-HUR kan de låta denna kvinna intervjua folk?..
  Du skriver väldigt bra o roliga inlägg.. du verkar vara en jättefin person.. men en sak som du skrev störde mig lite.. o jag vill bara fråga dig hur du tänkte kring det.. -nämligen detta med att småpojkar inte ska ha långt hår… det störde mig då jag har världens gulligaste lilla 5åriga kille som har långt fint hår, och han själv tycker han är jättecool i det. Varför tvingar du dina pojkar klippa sig då de inte vill det? Självklart måste man toppa håret eller om de hänger in i ögonen för dem.. men varför inte låta pojkarna ha lite längre hår om de nu vill det?… Min son har alltid haft långt hår o jag får massa fina kommentarer om det.. jag älskar honom med hans långa hår och om man ser det ur ett genusperspektiv så är de ju viktigt att alla barn behandlas lika-eller hur? Skulle du även tvinga gulliga Liv att klippa av sig allt hår?..eller är det ok för hon är flicka att ha långt hår?… Hoppas du svarar ..o inte tar det som kritik utan bara intresserad över hur du tänker i din roll som mamma i detta fall:)
  Kram kram!

  Svara
 • Hej Nikki. Tror att du och många andra har missförstått allt som har med hår och mina barn att göra. Mina pojkar får gärna ha långt hår och Mio hade det i flera år innan. Det jag inte tycker om är när det är ovårdat. Du kan ha ovårdat kort hår och det tycker jag lika illa om. Det handlar med andra ord varken om genusdebatter eller längd på hår utan enbart om att de ska vara vårdat.

  Sedan har vi alla olika förutsättningar för långt hår. Somliga har tjockt hår, lockigt hår, ja alla olika varianter. Tyvärr har inte alla förutsättningarna för att ha långt hår utan det krävs vax och massa annat för att hålla det på plats. Är du 8 år så vill jag inte att du ska använda vax varje dag för att håret inte ska hänga i ögonen. I Williams fall handlade det om att han inte klippt sig på evigheter och då får vi alla ovårdat hår. Jag har långt hår och jag klipper mig för att det ska växa och se vårdat ut.

  Jag låter mina barn bestämma mycket men när det kommer till att se ovårdad ut eller vilja ha jätte långt hår när du inte har ett hår eller ålder som kan sköta det, då anser jag mig som förälder ha rätt att bestämma. Han har idag en frisyr och längd som han gillar trots frisörsax. Tror inte att han kommer få men för livet för att han blev tvungen att gå till frisören en gång på fem månader. Klippte hans naglar imorse också trots att han inte ville det. Elakt 🙂

  Trevlig helg, må gott!

  Kram Hannah

  Svara
 • Hej igen.. o tack för svaret:)
  Jaha.. men då missuppfatta jag dig när du skrev om långt hår, pojkar o ovårdad med mera.. fick för mig att du skrivit att du inte tycker att pojkar ska ha långt hår.. hittar inte inlägget nu dock..(kan nog ha missupfattat det ..)
  Jo helt sant att vi alla har olika hårkvalité, själv har jag exakt som ditt hår, därför nu exstantions som jag haft sen halva håret tappades vid min amning.
  Det klart barnen inte ska behöva sköta sitt hår varje dag, jag har lugg på min son så den inte hänger i ögonen, dock har många pojkar och flickor de mest roliga frisyrer på förskolan, jag tycker inte det ser ovårdat ut med en utväxt frisyr, utan mest gulligt.. Enda gången man kanske ska gå in och få dem o klippa sig är när dem själv har klippt sin lugg.. eller kompisen klippt håret på den andre (vilket många nog varit med om). Min son och många andra pojkar på hans föskola o vänners barn har lite roliga utväxta frisyrer- men jag tycker inte alls de ser ovårdade ut…
  Ingen har menat att din son ska få men för livet,jag bara undrade hur du tänkte- tyvärr så syns inte tankar i en blogg-så jag läser bara det jag läser o får min uppfattning därav 🙂
  Jag klippte också naglarna på min son i morse.. de va en fight- men precis som du anser jag ha min rätt att bestämma det..
  Tack igen för svaret.. ha en bra dag o tack för en underbar blogg- den gör min morron:)
  Varma kramar Nikki

  Svara
 • Vad härligt att allt gick bra 🙂 Hoppas ni har en bra dag
  Kram Lena

  Svara
 • Har uppfattat dig som blyg i tv förut, men vad otroligt avslappnad du verkade!! Riktigt kul när du lagade mat, sköna kommentarer du gjorde hela tiden=) Du borde få mer plats i rutan framöver!

  Svara
 • Älskar din blogg Hannah! Hoppas att vi får följa med dig i ditt bloggande ett lååångt tag framöver 🙂

  Svara
 • Skönt att det gick bra och att att ni är bättre!

  Hoppas ni får en trevlig helg 😀
  Kram
  http://cissileandersson.blogg.se

  Svara
 • Bra skrivet Hannah och de flesta uppfattade detta inlägg om barnens hår precis som du menade..då och nu 🙂

  Svara
 • Precis som Hannah skrev ”du och många andra har missförstått allt som har med hår och mina barn att göra.” Fler med mig missuppfattade hennes text som skrevs för ett tag sen, just därför frågade jag henne vad hon menade- och fick ett jättebra svar som jag håller med om 🙂
  Barnsperspektiv är inte samma som barnperspektiv- det va just detta jag undrade över. Vissa läser en text o stannar där, o vissa tänker lite vidare kring större frågor utifrån begreppet man läser.. alltid lika intressant att diskutera dessa frågor.

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Du var jättebra i förkväll…..du kändes så avslappnad och trygg. Och Karin och Yvonne var ju verkligen proffsiga…..till skillnad mot vad Elisabeth var innnan, skönt att hon inte längre är kvar!!
  Ha nu en fortsatt mysig fredag med mycket mys och god mat…..jag håller med dig, fredag är också min favvodag:-)
  Puss och kram hela dan:-)/Lisa

  Svara
 • Gud va kul det är med de nya funktionerna! 🙂

  hoppas de går o se förkväll i efterhand, hade fullt upp igår..

  Svara
 • hannah du var jättebra i förkväll och kändes väldigt avslappnad och lugn =) hoppas du får en trevlig helg! kram

  Svara
 • Bravo Hannah!!! Underbart att Du slapp vara ledsen ingen ska behöva försvara sina små barn så!! Hon hade väl inga barn själv, eller??? Ha en underbar kväll!!! Kramar Lena

  Svara
 • Hej! Såg intervjuvn på förkväll du var super duktig alltid lika fin du är en super fin människa med ett hjärta av guld ! Trevlig helg på er puss och kram

  Svara