Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:06 | mars 4, 2010

En barndag

God kväll. Den här dagen har varit helt och hållet tillägnad barnen. Vi for in imorse till Kulturhuset för att barnen skulle kunna delta i en av de aktiviteter som bjuds på nu under sportlovet. Tyvärr var de fler som tänkte i våra banor, så alla platser var redan upptagna. Jag bokade dock in dem en annan dag i veckan så de inte missar denna roliga upplevelse. De ska få göra sin egna film med hjälp av riktiga filmpedagoger. Lära sig allt om hur det fungerar. Senare i mars visas alla barnens filmer på Kulturhusets biograf. Och den som har gjort den bästa filmen kan t.o.m. vinna en exklusiv visning på ”Junior Filmfestivalen”. Kul 🙂

Inga sura miner i alla fall. Skönt. Så vi for vidare till Heron City där vi gick och såg ”Till vildingarnas land” på bio.

Ser du vår vilding?

Ser du vår vilding?

Willliam och Alex gillade filmen, men Mio var lite tveksam. Höll med Mio. Tycker i och för sig att den var bra, men kanske för större barn. Ingen färgglad skrattfilm, utan mer tänkvärd.

Willliam och Alex gillade filmen, men Mio var lite tveksam. Höll med Mio. Tycker i och för sig att den var bra, men kanske för större barn. Ingen färgglad skrattfilm, utan mer tänkvärd.

Vi fick betala fullpris för en tiomånaders bebis som sov hela filmen. Det tycker jag är helknäppt, blev riktigt irriterad. Hade hona varit vaken så hade hon inte varit intresserad av filmen och jag eller Peter hade gått ut med henne därifrån så klart!

Vi fick betala fullpris för en tiomånaders bebis som sov hela filmen. Det tycker jag är helknäppt, blev riktigt irriterad. Hade hon varit vaken så hade hon inte varit ett dugg intresserad av titta på filmen så jag eller Peter hade gått ut med henne därifrån, så klart!

Är filmen redan slut?

Är filmen redan slut?

Efter filmen åkte vi till Friday´s och svullade. När vi har sådana här dagar så får barnen bestämma restaurang. Då blir det nästan alltid hit vi går.

Efter filmen åkte vi till Friday´s och svullade. När vi har sådana här dagar så får barnen bestämma restaurang. Då blir det nästan alltid dit vi går.

William stannade kvar i stan för att gå med sin pappa och titta på Tokio Hotel som uppträder i Globen. Han har varit helt till sig hela dagen. Fick släppa på min frisyrpolicy och lät honom självklart ha sin älskade ”fjortisfrilla”. Apropå fjortis-grejen så förstår jag mig inte alls på den. Fjortis är ju lite av ett skällsord, men inte för småkillar, då är det tydligen lite av en trend. Där har vi något som är helknäppt. Vilket påhitt 🙂 Det googlas frisyrer, kläder och annat, NisseMorr är hårkungen (?). Allt kallas just fjortishår-kläder-vax-stil mm. Frågade William om de visste vad det betydde, och han tittade på mig som om jag vore från en annan planet. I rest my case 🙂

Chickenwings och bluecheesdressing, min favorit.

Chickenwings och bluecheesdressing, min favorit.

Här har vi en som inte anammat fjortistrenden. Tack och lov.

Här har vi en som inte anammat fjortistrenden. Tack och lov.

De fick det eftertraktade vaxet, d:Fi. Mio överkonsumerade det och kommer sova med det under sin kudde. William höll i sitt hårt och sken av glädje.

De fick det eftertraktade vaxet, d:fi. Mio överkonsumerade det och kommer nog sova med det under sin kudde. William höll hårt i sitt och sken av glädje. Alex ville inte ha något vax, han gillar mer casual style.

Ja, man slutar aldrig att förundras 🙂

Har tänkt mycket på hur man är mot sitt barn i tidig ålder. Som med Liv. Hon utvecklas mer och mer för var dag som går. Jag uppmuntrar varje liten grej. Åh, hon kan klappa, hon ställer sig upp, hon härmas, hon tar upp en sak och kastar den, hon kryper och hon är nyfiken mm. Tänk längre fram då jag istället börjar ”ajja” henne. Oj, akta, inte så, inte kasta den, inte gå där, nej, inte, ajja, bla bla bla. Helt plötsligt ändras det man hela tiden har uppmuntrat. Förstår du hur jag tänker?  En tanke som var svår att få i skrift.

Nej, nu ska jag sova. Måste upp tidigt innan frukost för att ta olika blodprover. Sedan ska jag och Mio ha en alldeles egen dag tillsammans. Mysigt!

God natt.

All kärlek.


16 kommentarer16 kommentarer om “En barndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag hoppas det bättre för Peter att äta idag än i lördags. *ler* Ni har verkligen haft en riktig skön dag idag o tycker det är dålig stil utav biografen att ta fullt precis för en sådan liten som Liv inte ens har egen stol.
  Hoppas att det går bra o ta blodproverna imorgon o tänk på att inte dricka heller innan du kör dit..

  Svara
 • Hej ! Villken underbar dag ni verkar ha haft =) Gulliga lilla Liv, du har så fina barn allihopa. Hoppas att ni får en underbar dag i morgon du och Mio. kramis Jessica

  Svara
 • Vilken mysig familjedag ni har haft tillsammans. Själv är jag så uttråkad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Kroppen är slut, men jag är helt rastlös och trött på att vila.
  I morgon blir det nog bio för mig också. Tänkte se ”Precious”. På söndag är det ju OSCAR-galan och det blir mer spännande när man sett de nominerade filmerna, tycker jag.
  Roligt att få hälsa på Mio i kommentarsfältet. Han är så overkligt söt den där lilla killen. Godnattkram!!!

  Svara
 • Fridays, ahhh vad jag längtar dit igen. Så himla gott!
  Hoppas ni får en trevlig dag i morgon.
  Och jag fattar precis vad du menar gällande framsteg och uppmuntran. Ena dagen så blir man överlycklig att I klarar pinsettgreppet nästa dag så har hon använt handen som spade o tömt golvkrukan på jord.
  Ha d bäst!
  Kram

  Svara
 • Gokväll!mysig dag ni haft! Sanslöst att behöva betala för Liv! Fick du bromsa maken mot verbala attacker i detta läget…??själv har jag jagat runt efter presenter till vår älskade son som fyller 14 år imorgon! Han är aktiv fotbollskille, så jag har idag fixat biljetter till allsvenskans fotboll,så han ska få ta med sig en vän och jag blir chaufför till Göteborg 6 maj då matchen går av stapeln mellan Ifk Göteborg- AIK på ullevi, kul present och överaskning!Mamma kommer sitta nära så inga galna supportrarrasar över killarna…men de har väl en egen sida att vråla på hoppas jag!

  Lycka till imorgon med proverna!

  natti natti

  Svara
 • Helt otroligt att man ska få betala bio för en tiomånaders, barn under två kostar ju inte ens när man ker på charter sanslöst!!!! Tumme ner för sf… Jag har ju en tjej på lite över 14månader Jag ajjar inte så mycket, förrutom wc-borsten som är så äcklig *hahha* Jag låter henne testa i stortsett allt… Visserligen satt upp grind i trappen orkade inte jaga henne uppe på 17-18trappsteget…Värsta jag vet är föräldrar som ajjar hela tiden, man blir ju helt slut på ordet…då lysnnar dom ändå inte (barnen) Saker som jag är jäääääätte rädd om har jag ställt högt upp, och ställt ner sånt som jag är mindre rädd om så att hon får utforska… Men det betyder inte att hon får göra som hon vill. Det menar jag inte utan bara ajja ordet ler. Hon har ett humör utan desslike om hon inte får som hon vill! Men vilken härlig ålder det blir bara roligare å roligare… Liv är ju sååååå söt!!! Du har en så fin familj!!! Kram till dig!

  Svara
 • Hej Hannah

  jag håller med dig och alla andra betala för en bebis helt vansinnigt. Ni verkar ha haft en toppen dag så mysigt : ) fina bilder som alltid kram från Sofia sofiabakar i Moskva

  Svara
 • Vilken tur att blev en mysig dag ändå 🙂
  Förstår att du blev irriterad för att behöva betala för en Liv *suck*

  Hoppas ni får en mysig fredag&helg tillsammans!
  Kram Cissi
  http://cissileandersson.blogg.se

  Svara
 • Hej rara Hannah.Din fina röda halsduk var är den ifrån o märket…kram

  Svara
 • Hej fina.Vilken underbar dag ni har haft.Ni gör så mycket för era barn.Håller med att det är helt sjukt att ta betalt för en 10 månaders bebis.Härligt med lite ensamtid i dag med Mio.Hoppas alla prover går bra,det gör dom säkert du ser ut som hälsan själv.Ha en fin dag Kram.

  Svara
 • Hej vackra Hannah!
  Vilken otroligt vacker morgon vi har idag!!
  Tänkte tipsa om en thai-restaurang, Palm Village, den ligger i Sollentuna, Siverdal (sollentunav 42), jätte god mat! Den ligger ju ganska nära Stinsen tex ;)!!
  Hoppas ni får en fortsatt trevlig fortsättning på sportlovet!
  Kram

  Svara
 • God förmiddag!!
  Jag tänkte fråga dig ang filmen Till vildingarnas land” på bio…-jag funderar på att gå o se den med min 5åriga son… tror du den skulle vara för läskig för honom?… man vill ju inte bidra till mardrömmar..
  -Kanske ska vänta ett år -eller va tror du?

  Ja.. jag förstår din tanke ang barn.. då är det tur att man utbildar pedagoger på förskolan (där barnen vistas så mycket) ser till barnet som en kompetent unik indivit i full fart med det livslånga lärandet 🙂
  Kram!!

  Svara
 • God morgon Nikki, hoppas att allt är väl. Jag tror inte att man får mardrömmar av filmen för den är inte läskig, men jag tycker ändå att man ska vara äldre än din son och min Mio. Den är lite märklig, inte en ljus och glad barnfilm.

  Ha en fin helg.

  Kram kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej igen 🙂
  TACK gullig du är som svara så fort (innan jag hann boka biljetterna).. Då ska jag vänta lite o se en annan film ist.. jag tänkte till då du skrev att Mio var tveksam.. 🙂 Tack 🙂
  Underbar fredag- solen ger så mycket glädje.. Hoppas ni får en fin dag me bio:)
  Kram!

  Svara
 • Jag läste ett citat om just det igår: ”Vi blev lärda att gå och prata och nu ska vi sitta still och hålla käften?”. Lite hårda ord men sant, så sant 🙂

  Svara
 • Hej jag såg dig igår på heron du kom in på hårsalongen och jag satt där och väntade på att mina små killar skulle bli klara.
  Så om du minns och undrade vad jag stirrade på så var det först ett spontant hej som jag ville säga när jag sen kom på att jag känner ju inte er. Vilket det känns som eftersom jag läser din blogg.
  Fånigt !
  Så jag säger HEJ här och nu istället. HEJ 🙂
  Vi kollade oxå på den filmen igår . . . . jag och mannen gillade den inte alls och jag minns boken från när jag var liten. Gillade den inte då heller.

  http://sandrasfamily.blogg.se

  Svara