Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:31 | mars 22, 2010

Gammgäddan

Åh, vad härligt det var att promenera till skolan. Det blev riktigt varm i solen, så jag var tvungen och ta av mig jackan. Hoppas våren kommer nu 🙂 Det trodde man inte igår då snön vräkte ner.

Vi gick till sushi-stället här nere på byn och åt innan det bar av hemåt.

Mio min Mio.

Mio min Mio.

W

William äter för kung och fosterland. Lika bra att vara mätt om jag misslyckas med firren ikväll.

Äntligen är vi hemma hela familjen.

Äntligen är hela familjen hemma.

Ikväll ska jag göra fisk till middag. Jag köpte ju flera kilo torsk och röding vid jul, från Fiskbilen som kommer hit lite då och då. Tänkte att jag skulle bli bättre på att laga fisk och fiskmannen lyckades övertala mig utan större problem (finns nog ingen säljare i världen som inte ler bakom min rygg. Går på ALLT) Håll tummarna för mig eller kanske bättre att bara skänka en tanke direkt till Peter och pojkarna som måste äta det 🙂

Varma kramar.

/Din trogna vän


13 kommentarer13 kommentarer om “Gammgäddan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • hej fina hannah =)
  lyckliga er som får äta fisk, älskar fisk men tycker de e så synd att laga fisk till mig själv å savis när vi e själva..
  så de blir när dom andra e hemma ( har mina stora barn varannan vecka =( )
  savis har oxå den rosa hello kitty gå vagnen, hon fick den av mig i julklapp.
  ville bara önska er alla en fin kväll.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Tänkte tipsa dig om enkla (!) & goda torskfileer. Jag brukar köpa 2 paket till vår familj på 4 personer. Du behöver en tallrik med vetemjölk, en skål med uppvispad ägg (jag brukar vispa upp 2-3 ägg) och en tallrik med ströbröd. Du rullar fileerna först i vetemjöl, sedan i ägget och tills slut i ströbröd. Därefter steker du dem i stekpannan med olja i, i lagom varmt och vänder rätt ofta så att de inte bränns. Stek tills de är lagom bruna, brukar ta ca 4-5 minuter per sida. Lägg i en gryta och skär till en hel citron i skivor som du lägger på fisken. En hemmagjord sås gör jag av kaffegrädde, Kavlis majönäs och hackad dill, tillsätt även lite salt & svartpeppar.

  Smaklig måltid!

  Svara
 • Kära Hannah, vad roligt att få se bilder på Mio & William igen. Förstår att du njuter när familjen är samlad. Lycka till med fiskmiddagen. 🙂
  Jag hoppas och ber för att Bimbo ska klara sig mycket mycket längre än ett år.

  Kraaaaaam och ha en mysig kväll!

  Svara
 • Jag brukar göra en fiskgryta på:
  Torskfiléer, creme fraiche, lök, gräslök, senap och färska tomater.. Till det potatis! Mumma är det! Jag brukar mest improvisera så jag har ingen direkt recept på den.
  Kram fina du!

  Svara
 • Hej!
  Jag älskar fisk av alla dess slag! Särskillt torsk & lax! Tänk stekt torsk, äggsås, kokt potatis och en knäckemacka!! Mmmmmm så gott!

  Det var några bra recept här såg jag,de ska jag kopiera!!!

  Jo, det tar en otroligt lång tid att ladda fram er sida, sedan att komma fram till din bloog OCH sedan att trycka fram kommetarsfältet!!! Det måste ni göra något åt! :=) Man orkar inte vänta på att det ska ladda färdigt!

  Kram Å lycka till med fisken!

  Svara
 • Jag undrar om det beror på din uppkoppling. Jag har ett mobilt bredband ute i förorten och har inga problem med uppladdning. Tar lika lång tid att ladda Bloggfamiljen som t ex Aftonbladet.se.

  Svara
 • Har heller inga problem att komma fram till bloggfamiljens sida. Det går fort!

  Hälsn Helena

  Svara
 • Jag håller båda tummarna och knappar vidare med resten av fingrarna! Berätta gärna vad du gjorde med fisken och hur det blev. Alltid bra med lite nya idéer. Kram

  Svara
 • Hej fina du!
  Läste om Livs krupp, båda mina barn har det och det kan va rätt jobbigt. Hon verkar vara en tuff tjej lilla Liv.

  Här i Skåne har det kännts lite som vår idag, men trots det är jag inne i en ”låg” period just nu. Jobbigt men jag måste ta mig igenom det.
  Men blir alltid glad av att läsa era inlägg.
  Tack för att du är du!

  Kram

  Svara
 • Tänker på dig.Kram.

  Svara
 • Tack snälla du =)

  Svara
 • Gokväll! hoppas fisken blev lyckad! Fisk är så gott, men man lagar det alldeles för sällan!

  Ha en go kväll!

  kram

  Svara
 • Jag har en super god pizza som brukar falla alla väl i killars magar o har gjort att killar har fallit för personen som lagat det. Mycket godare än färdiga köpta. Jag har svart på vitt om det för min dotter bjöd sin sambo på pizzan för sju år sedan o de är fortfarande ihopa. Något magiskt var det i den.
  Lovar o lämna receptet men skall dra iväg på kurs här i förmiddag o sen iväg o hålla demo ikväll. Ha en mysig dag allihopa…
  Kram

  Svara