Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:58 | mars 27, 2010

Filmvisning

God lördag min vän. Hade du en mysig fredagskväll? Vi hade en typisk fredag 🙂

När Peter kom hem från stan senare på eftermiddagen igår for jag och William till mamma i våra gamla ”hoods” Kungsängen. Det blev bara vi som for dit eftersom Mio var lite sjuk (idag är han feberfri och pigg). Vågade inte riskera att han skulle smitta mamma för hon ska till ett av  hennes barnhem på Filippinerna nästa vecka. Isak, systers son, ska också följa med. Det kommer bli en upplevelse för honom och så är det lärorikt för ett barn att se vilken misär många i världen lever i. Då lär de sig nog att uppskatta livet här hemma på ett annat sätt. Längtar tills pojkarna ska följa med mig till Indien. Förresten borde alla människor få se och möta detta i verkligheten och inte bara zappa över gråtande och svältande människor på tv:n. Svårare att slå ifrån sig det när man hållt ett litet barn i sin famn. Första gången jag var med mamma till Indien så var jag ca tio år. Minns allt jag såg som igår. Ville ta hem alla barnen, tvätta dem, ge dem mat och kärlek. Andra gången var jag tolv år och följde med till Uganda. Där var vi i en av aidsbyarna. Har en bild då jag håller ett litet spädbarn med aids i mina armar. Det berörde mig något oerhört. Det är bara några av alla resor jag gjort med mamma och kyrkan.

Jo, tillbaka till är jag var. Har en förmåga att tappa tråden 🙂 Vi åt middag tillsammans hos mamma och Gunnar, men den största tiden gick åt att pussa på Bimbo.

Lilla kämpen Bimbo som fyller elva år i maj. Hon ska få fler födelsedagar.

Lilla kämpen Bimbo som fyller elva år i maj. Hon ska få fler födelsedagar.

Vi åt god kyckling och pannkakor med glass och grädde till efterrätt.

Vi åt god kyckling och pannkakor med glass och grädde till efterrätt.

Mimmi prenumererar på fakta-djurfimer till barnen. William visar stolt upp en dvd.

Mimmi prenumererar på fakta-djurfilmer till barnen, så varje gång vi kommer dit får de några stycken. William visar stolt upp en dvd.

b4
mamma och Bosse.

Mamma och Bosse. Bosse fick en liten depression när Bimbo blev sjuk.

Vi lyssnade på Dusty Springfield, som för övrigt är en favorit. Mamma uppmärksammade den slående likheten mellan dessa låtar. I alla fall en viss melodi. Nu vet vi var Caroline fått sin inspiration ifrån. Du måste lyssna först på ”Snälla, snälla” och sedan Dustys ”Am I the same girl”, särskilt i början och även längre in i låten hör man de slående  lika tongångarna!

Innan vi for hem så svängde vi förbi min vän Per och Jeanette. Deras dotter Mikaela fick en liten son för några helger sedan så vi lämnade presenter, luktade på och beundrade det lilla underverket. Så söt! Tiden går så fort, kan inte förstå att Liv var så liten för inte så länge sedan.

Väl hemma blev det Let´s Dance på tv. Pojkarna höll på Mattias i EMD såklart och glädjen var stor imorse när de hörde att han vunnit. De somnade nämligen på soffan och i en puff framför tv:n innan det var slut 🙂

Jag hade kramp i armen pga att Liv sovit på den i två timmar men det hindrade mig inte ifrån att trycka i mig en marängswiss. Farligt gott.

Jag hade kramp i armen pga att Liv sovit på den i två timmar men det hindrade mig inte ifrån att trycka i mig en marängswiss. Farligt gott.

Nu på morgonen så skulle jag överraska med våfflor till frukost (vi hoppade nämligen över våffeldagen). Jag skulle blanda pulvret och gjorde det, men med mjölk istället för vatten. Jag läste på baksidan av paketet men var helt inställd på att pulvret skulle blandas med mjölk så jag läste inte att det skulle vara vatten. Kunde inte se det. Skyller på att jag inte fått mina glasögon, eller så erkänner jag helt enkelt bara att jag är usel i köket 🙂

Det blev deg istället för smet. Peter och pojkarna åt dem i alla fall och tyckte att de var världens godaste våfflor. De är alltid så förstående och snälla 🙂

Snart ska vi fara in till stan och titta på filmen pojkarna och deras kompis Alex gjorde på Kulturhuset under sportlovet. Den kom tyvärr inte med på ”Junior Filmfestivalen” men vi får titta på bidraget på biografen på Kulturhuset. Inte alla som fått se sin egna kortfilm på bio. Alla barnen som gjorde filmer om miljön får se dem idag och även få sitt ex på dvd. Kul.

Hej på en stund.

All kärlek.


10 kommentarer10 kommentarer om “Filmvisning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan du inte visa lite bilder på ert hem… jag älskar inredning o de e så kul o få lite tips på saker o ting 🙂 Jag lovar att det skulle bli uppskattat hos läsarna 🙂
  Trevlig helg!
  Kram …

  Svara
 • Hej!
  Låter som om det var en mysig och god fredag!
  Vilket barnhem i Filippinerna är det din mor ska åka till? Kommer själv därifrån och var tillbaka till mitt barnhem 2000 vilket var en upplevelse.

  Må gott och ha en fin helg! 🙂

  Kram,
  Emma

  Svara
 • Jag undrar bara vilken ras Bimbo är. Det var en riktig sötnos och blev själv sugen.

  Svara
 • I <3 dogs !!

  Svara
 • Hej finaste Hannah.Vill bara önska dig en fortsatt underbar helg.Idag öser regnet ner i Skåne,trist för att sen bli strålande solsken tills ni kommer.Stor Kram Marita.

  Svara
 • Vad skönt att Bimbo är bättre nu! Ni verkar haft en toppenstart på helgen..!! 🙂
  Jag undrar om du inte skulle kunna skriva när kändisveckorna är på Miljonlotteriet Lyckohjulet..? Skulle så gärna vilja se när kändisarna är där och tävlar..

  Kram till dig och din härliga familj!! <33

  Svara
 • Kära Hannah,
  tiden rusar bokstavligen iväg…inte ens min ADHD hänger med i alla svängar(bra eller anus?)
  Nästa helg börjar ”konstrundan” här nere på österlen,har ni vägarna förbi måste ni titta in i min ”spartanska” lokal och titta på bla ”pimpade” möbler&konst.

  Vänligen M

  Svara
 • Hej M!
  Hittade din hemsida via Blocket! Så fin & så fina saker!!
  Precis min stil!
  Hoppas kunna kolla in den live ngn gång!
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Sitter och gör mig i ordning för en kväll på stan och lyssnar på bra musik det vill säga din skica som du gjorde med maggan! vilken partystämning det blev! älskar eran skiva, den gör mig alltid på bra humör! så jag tänkte höra lite hur det var på den tiden när ni släppte skiva var det en rolig tid? Varför blev det bara en skiva! ni är ju grymma och så snygga! Ni gör min vardag till den bästa! Kram på dej!

  Svara
 • Vad roligt! Jag var tvungen att söka efter låten med Dusty Springfield på Spotify bara för att höra. Så fort de första tonerna startat sa min son (lika gammal som William) ”Nej stäng av! Jag hatar den låten” ”Vilken låt då?” frågade jag ”Hon den där kassa Caroline af Ugglas”.
  För övrigt tyckte han att William hade en cool frilla 😀

  Svara