Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:50 | april 7, 2010

Vårdag, familj och mustasch

God kväll min vän. Hur mår Du? Liv ramlade precis och bet sig i läppen så blodet rann 🙁  Ingen fara, men det ser alltid värre ut än vad det är. Usch, nu börjar det! Minns när William var bebis och började stå upp, gå längs med bordskanter och efter ett tag släppa taget för att gå själv. Han slog alltid i sitt huvud, särskilt pannan och munnen. Bulorna var stora och ett tag såg han ut som om han var tagen ur en Tom & Jerry-film. Jag köpte faktiskt en vadderad mössa, en särskild hjälmmössa, för att skydda de små skallarna. Nu ska jag nog ta och rota fram den igen. Klarar inte av när de slår sig. Jag får fullständig panik. När pojkarna var små, ramlade och slog sig och jag var själv med dem så lade jag dem mot axeln och sprang efter hjälp till grannen eller någon annan i närheten, vågade knappt titta. Ja, jag är en sjuklig hönsmamma 🙂

Jag vet att man inte ska visa sig rädd mm för barnet men jag klarar helt enkelt inte alltid att hålla min panik och rädsla i schack. 

Idag har vi varit ute och promenerat, suttit i solen i timmar och helt enkelt haft en fantastisk dag. Jag kan säga att lösmustasch eller läppenna behöver jag aldrig införskaffa för solen har gett min en prydlig liten svart rand likt en mustasch (du minns väl att jag även kallas Gerard, särskild på sommaren?) och en kant längs med läppkanten, så det ser ut som läppenna 🙂

Liv och Peter övar cirkuskonster...

Liv och Peter övar cirkuskonster...

...den där hjälmen kommer nog komma väl till pass.

...där hjälmen kommer komma väl till pass.

Vi tog en långpromenad längs med stranden bort mot hamnen.

Vi tog en långpromenad längs med stranden bort mot hamnen.

i4
Livs söta kusin Tim och Tant-Prutt.

Livs söta kusin Tim och Tant-Prutt.

i6
Vi stannade på hotell Skansen och åt en god lunch på hotellets restaurang Sand. Salladsbuffé och soppa.

Vi stannade på hotell Skansen och åt en god lunch på hotellets restaurang Sand. Salladsbuffé och soppa.

Efter lunchen så promenerade vi vidare upp på byn och kikade i affärer. Det finns en liten barnklädesbutik med massor av fint och de hade 50% på allt, så jag kunde inte låta bli 🙂

Har du sett en så sött liten baddräkt? Kunde lika gärna vara köpt på 30-talet. så snygg! Livan i den här, vilken bomb :-)

Har du sett en så söt liten baddräkt? Kunde lika gärna vara köpt på 30-talet. Så snygg! Livan i den här, vilken bomb 🙂 Visst, hon lär väl inte ha på sig den, men den är så läcker.

Efter lunch och promenad så satte vi oss i solen på Marianne och Urbans altan.

Efter lunch och promenad så satte vi oss i solen på Marianne och Urbans altan.

Jag och Amanda tog oss en sovstund i solen. Så skönt!

Jag och Amanda tog oss en sovstund i solen. Så skönt!

efter att Livan ramlat, hittat pyssellådan, smakat lite vattenfärg så somnade hon gott och mätt av en flaska välling.

Efter att Livan ramlat, hittat pyssellådan, smakat lite vattenfärg så somnade hon gott och mätt av en flaska välling.

Har pratat med pojkarna idag och allt är toppen. Vi saknar dock varandra väldigt mycket, men det är bara bra. Det blir ett par dagar med barn som är vakna dygnet runt med tanke på att Mio är i Thailand med en tidsskillnad på sex timmar framåt och William är i Miami med en tidsskillnad på sex timmar bakåt. Kul för Peter. Jag far nämligen till Göteborg på tisdag och blir borta till fredag men med tanke på att de kommer hem på lördag så kanske de hinner komma i form 🙂

Sov gott.

Varma kramar.


18 kommentarer18 kommentarer om “Vårdag, familj och mustasch”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Godkväll Gerard. Jag ser ingen mustasch på dig…men den kanske inte syns så bra på bild. Du är en mycket feminin man måste jag säga 😉 .Blev nästan lite rädd när jag såg bild nummer två. Snacka om att Peter måste ha vältränade armmuskler, även fast han beskriver sig själv som en förslöad hösäck ibland. Tänker inte tro honom i fortsättningen, det kan du hälsa 😉 . Nu ska jag kolla på Lost! Godnattkram!!

  Svara
 • Vilka vackra bilder på er! Så skönt ni verkar ha. Det är så jobbigt när dom små liven ska lära sig och försöker utforska allt och ständigt gör sig illa, visst är hjälmmössa bra då 🙂 Men tiden går så snabbt så snart springer väl Liv mest hela tiden! Sol och mustasch=jag, så du är inte ensam att vara en Gerard 😉 Kram till er alla och snart är hela din fina familj tillsammans!

  Svara
 • Hej Hannah
  Visst har det varit en underbar dag i Skåne. Hoppas att morgondagen blir lika fin. Kvällen har kanske inte varit lika rolig I började vrålskrika 2040 o har hållt på tills nu. Har precis lagt henne. Jobbigt det är när barnen är så otröstliga o man vet inte var dom har ont. Det gör så ont i ens hjärta o se dom så ledsna. Men med lite alvedon o blåsa såpbubblor så gick det över (2 timmar senare 🙂 )
  Ha d bäst o sov gott.
  Kramkram

  Svara
 • Hej! Så mysigt ni haft det! så go avkoppling med nära och kära. Har varit i båstad en gång, verkar mysigt! har en jobbarkompis nu som har stuga där så jag får nog våldgästa henne framöver!

  Sov så gott!

  kramis

  Svara
 • Hej fina Hannah.Ljuvliga bilder på dig och lilla Liv.Ärligt Hannah du är den vackraste kvinna jag någonsin sett.Du slår ut alla.God natt och sov gott kära du.Kram Marita.

  Svara
 • Ja herrejösses, jag vet precis vad du menar med det där då ens barn slår sig! Min Mille fixade sig en fläskläpp idag med lite blodvite som följd då han lekte med en tom leksakslåda, tack och lov sov jag & det var min fästman som fanns tillgänglig. Jag vågar knappt titta efter, tror alltid att jag skall hitta en halv tand inne i munnen eller massor av blod! Hur skall kommande år gå?!? jag kommer att vara ett nervöst vrak, haha!

  Svara
 • Vad mysigt ni har haft det. Nar jag ser sadana fina kort langtar jag verkligen hem till Sverige. Jag kan riktigt kanna hur luften kanns att andas in och hur man riktigt langtar efter var och sommar. Har har vi sommar 8 manader om aret. Det blir inte riktigt det samma.
  Snygga solisar – var kommer dem ifran?
  Kram Em

  Svara
 • Hej Hannah modellen på baddräkten den känner jag igen sedan jag var liten på femtio o sextiotalet hade jag en sådan. Men det kommer ju mycket sextiotalsmode tillbaka nu både på kläder o frisyrer. Vilka sköna härliga bilder på er alla i Båstad. Fortsätt o ha så mysigt medan ni är kvar i vårvärmen o njut av solen.
  Kram

  Svara
 • Ja usch när ens barn slår sig går man ju sönder! Förstår dig precis!!
  Kram

  Svara
 • Hej fina Hannah!

  Tycker det är helt ok att vara en hönsmamma! Min pojke ramlade hela tiden innan han började gå och det gjorde såklart ont i hjärtat 🙁

  Vilka mysiga och fina bilder på er allihopa!

  Kram
  Lommo

  Svara
 • Jätte fina bilder! Härligt när det börjar bli vår =) Min yngsta son är två veckor äldre än lilla Liv. Så kul att följa med i utveckling och så 😉 Min lilla Oliver ramlar också ofta och slår sig, känner igen det du säger! Det är så oerhört jobbigt, känns varje gång i hjärtat! Puhh* Just som Liv, ramlade han och slog sig i läppen igår så det rann blod, huvvaaa!! Han skulle stå utan stöd och började skratta och föll då pladask i golvet. Ser så hemskt ut =( Vi hade också en sån mjukishjälm till båda barnen. Men nu tar han bara av sig den direkt man sätter på den, så den hjälper inte speciellt mycket då ;P Men det är skönt att den finns att ta till ändå 😉
  Ha en underbar fortsatt dag!
  Kram
  /Monika

  Svara
 • Härliga bilder, ni ser ut att ha haft en strålande dag.
  Jag agerar i panik när min Liam slår sig, oftast bidrar det till att han blir mer rädd och väldigt ledsen men det gör ju så ont att SE! Vet också att man inte ska göra så men jag tycks inte ha förmågan att bara säga ”Upp igen” och se glad ut när man vet hur ont det måste ha gjort.
  Läser din blogg varje dag och tycker att ni verkar vara en underbar liten familj.
  Jätte fin mössa Liv hade förresten, tror jag måste kika in på Geggamojas sida med en gång.
  Ha en bra dag!
  Kram Madeleine

  Svara
 • Hej Hannah,

  ville egentligen inte kommentera just detta inlägg men bara säga att jag nu följt din blogg ända sen Mama och jag tycker man blir så glad när man går in och läser och tittar på bilder. Läser lite andra bloggar då och då men denna måste jag säga står sig i längden när de andra börjar sväva ut om de mest konstiga ämnen. Man vill ju bara ha en ”vanlig” blogg om livet och familjen och all dess igenkänning som man själv har och det är precis vad din blogg handlar om och jaaa ville bara säga det:) man blir glad helt enkelt och kan inte låta bli att gå in och läsa allt som oftast hihi:) ta hand om er och stor kram från mej! och du jag har oxå lite Gerard-varning på mej men dock inte på överläppen utan fläckig som en prickig korv i pannan suck!

  Svara
 • vackra hannah! kan du inte berätta vart du köpt dina fina glajjer? 🙂

  Svara
 • Nu kanske du redan berättat det? men var har du fått tag på Livans mössa? Den var så himla fin!
  kram kram

  Svara
 • Hej Hannah! Älskar din blogg, den är bara bäst! I går när jag tittade mig i spegeln såg jag att min mustach oxå kommit tillbaka. Den kommer fram så fort jag varit ute mycke i solen. Känns skönt att man inte är ensam i varje fall=) Ha de gott. Kramar

  Svara
 • Hej fina du!
  Kul att se bilder från er vistelse i Skåneland =)
  Hampus hade också hjälm när han började gå, han slog i huvudet ett par gånger om dagen och det lät rejält så till slut så sa vi att nu får det vara nog, så vi köpte också en sån hjälm under den värsta tiden. fattade aldrig varför folk använde sådana, men som sagt efter en del fall så gjorde även vi det.

  Ha det så bra
  Stor kram på dig!

  Svara
 • Hej Hanna! Nu har jag följt din blogg i ett års tid och det är alltid lika kul att kika in. Äntligen blivit medlem=) Undrar så över Livs fina mössor, speciellt den som är mer rosa uan knyt under hakan, VAR har du hittat dem, blev så kär i dem! Har en liten tjej på tio månader som skulle klä i den också. kram

  Svara