Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:17 | juni 1, 2010

Hemma!

Hej vackra Du. Ja, då var vi hemma igen. Skönt! Hade dessvärre inga batterier i datorn så jag fick helt enkelt vänta med att skriva till dig tills jag kom hem. Har haft en trevlig hemresa, tittat på ”Det regnar köttbullar”, sovit en stund och planerat sommaren. Jag och Peter kom fram till att vi ska ha en hemmasommar. Njuta av vårt underbara hem och hoppas på en varm och solig sommar med mycket grillning, vänner på besök och sena kvällar ute på terassen. Längtar.
Vi har farit land och rike runt och känner att det får räcka nu, ett tag fram över i alla fall. Orkar inte leva ur en IKEA-kasse och få plattare rumpa än jag redan har av allt bilsittandes 🙂
Jo, upp till pappa ska jag fara med barnen och någon enstaka utflykt lär det nog bli ändå.
Fastnade i det sista säsongsavsnittet av ”Desperate Housewifes” nu ikväll, så det drog ut på tiden med mitt skrivande. Är det sista av ”Grey´s Anatomy” också imorgon?

Snart är det tack och god natt för mig. Är tröttare än tröttast.

Snart är det tack och god natt för mig. Är tröttare än tröttast.


Gårdagen spenderades delvis i denna blåa byggnad.

Gårdagen spenderades delvis i denna blåa byggnad.


Nästa gång tänkte jag åka hit bara med mamma. Ingen stress eller dåligt samvete över otåliga barn eller man. Pojkarna var glada att de fick se det på riktigt. Köpte bl a regnkläder och strumpor till barnen, solskyddskrämer, hårspray, våtservetter mm. Faktiskt bara nödvändiga saker. Kanske hejdade jag mitt bisarra köpsug lite för att Peter var med. Vänta bara till nästa Ullaredstripp. Då blir det övervikt.

Nästa gång tänkte jag åka hit bara med mamma. Ingen stress eller dåligt samvete över otåliga barn eller man. Pojkarna var glada att de fick se det på riktigt. Köpte bl a regnkläder och strumpor till barnen, solskyddskrämer, hårspray, våtservetter mm. Faktiskt bara nödvändiga saker. Kanske hejdade jag mitt bisarra köpsug lite för att Peter var med. Vänta bara till nästa Ullaredstripp. Då blir det övervikt.


Liv provsmakade lite av varje. Hon ser lite skeptisk ut över kebabköttet. Vem var inte det?

Liv provsmakade lite av varje. Hon ser lite skeptisk ut över kebabköttet. Vem var inte det?


e5
Efter att ha fyllt bilen och magarna bar vår resa vidare till Göteborg och Liseberg. Vi checkade först in på hotellet där bor jag alltid bor när jag är nere och spelar in ”Lyckohjulet”. Det är ett trevligt och bra hotell. Rummen är som en lägenhet med kök så det är toppen när man har med sig barn. Med alla mina samlade poäng efter alla mina nätter där så lyckades vi få en näst in till gratis övernattning. Även denna vecka verkar bli en fyndvecka 🙂
Liv älskade Liseberg. Hon åkte inget men lika kul var det för det.

Liv älskade Liseberg. Hon åkte inget men lika kul var det för det.


Jag och Mio var först upp i berg och dalbanan.

Jag och Mio var först upp i berg och dalbanan.


Sedan William och Peter. Här åker de sakta uppför, men desto snabbare nerför.

Sedan William och Peter. Här åker de sakta uppför, men desto snabbare nerför.


När jag var liten på semester med familjen i England så var vi på ett tivoli i Brighton. Jag, mamma och syster åkte ”Virvelvinden”, en karusell som snurrade runt, runt i en fruktansvärd fart. Efter fem minuter började vi känna oss lagom yra och ville stanna, men den bara fortsatte. Efter en kvart fick vi panik. Kilen bakom oss hade svimmat av och ingen såg vad som hände. Det var knappt något folk där. Vi fick panik och skrek och skrek. Efter en lång stund så stannade karusellen.
Pga av G-kraften och att de gick så fort så hade vi fått blodutgjutelser i ögonen. Mammas ögonvitor var blodröda och vi hade blåmärken överallt. Han som körde den var full, satte på högsta farten och somnade. Det var en fruktansvärd upplevelse, vilket satte spår och jag blev rädd för allt som hade med karuseller att göra. Usch, det tog år innan jag vågade åka något igen. Allt som snurrar vägrar jag men vågar jag mig upp en gång i en berg och dalbana så får jag inte nog. Älskar farten och suget i magen. Har övervunnit min rädsla och älskar tivolin. Nästa gång ska jag och Peter åka själva så vi kan åka alla läskiga där barnen var för små 🙂
Livan vann en Center i Chokladhjulet och vi andra vann också några småsaker. Blev så avis på alla barn och vuxna som vann de stora priserna. Du vet, jättechoklader och gosedjur. Vi hade nog kunnat köpa flera stycken med tanke på så mycket vi spelade bort på alla olika hjul.

Livan vann en Center i Chokladhjulet och vi andra vann också några småsaker. Blev så avis på alla barn och vuxna som vann de stora priserna. Du vet, jättechoklader och gosedjur. Vi hade nog kunnat köpa flera stycken med tanke på så mycket vi spelade bort på alla olika hjul.


Pojkarna var modiga och ville åka allt.

Pojkarna var modiga och ville åka allt.


Den här fick dock Peter och Mio åka själva. Jag och William fegade ur.

Den här fick dock Peter och Mio åka själva. Jag och William fegade ur.


Här blir William och Mio dyngblöta i Flumride.

Här blir William och Mio dyngblöta i Flumeride.


Innan vi for hem idag så njöt vi av solen. Jag gillar verkligen min gamla hemstad Göteborg, eller Glennland som Peter skulle sagt.

Innan vi for hem idag så njöt vi av solen. Jag gillar verkligen min gamla hemstad Göteborg, eller Glennland som Peter skulle sagt.


e14
Vi åt god sushi.

Vi åt god sushi...


...och avslutade med mjukglass.

...och avslutade med mjukglass.Imorgon ska jag och mamma vara med i ”Förkväll”. Missa inte det! Men vi hörs så klart innan dess 🙂
Dags att sova.
Var rädd om dig.
All kärlek.


14 kommentarer14 kommentarer om “Hemma!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • härliga bilder! ni verkar ha haft det helt underbart! haha….livan o kebabkött! läste precis peters blogg om ullared…haha….!! visst är det skönt med hemmasemestrar med korta utflykter, få njuta av det man har nära inpå sig. ska titta på förkväll imorgon! spännande! må så gott! kram o god natt.

  Svara
 • Hihi, söta Mio i berg och dalbanan 🙂 Så ser jag också ut om jag vågar mig upp i en sådan!
  Har aldrig varit på Liseberg, men Flumride ser underbar ut!
  Gekås och Ullared – mmmmm. Har bara varit där en gång men det var superskoj verkligen!

  Svara
 • Nu sticker jag och min lilla familj till Grekland! Det blir att marathonläsa ikapp här när vi kommer hem om två veckor!! 🙂

  Svara
 • Hej chiropthera,
  Hoppas att ni får en underbar semester i Grekland.
  Flyg försiktigt.
  Stor kram 🙂

  Svara
 • Vilken tur ni hade med vädret för här i skåne har det regnat i två dagar men nu lyser solen här o hoppas den stannar kvar.
  Hannah du fick i alla fall se Ullared o shoppa lite för när Magdalena shoppar så är vagnen fylld med kassar o ibland jag oxå. Gud vad sugen jag blir att åka till Ullared. Jag har en kollega som skall dit när hon fyller 60 år för hennes barn har bjudit dit henne.
  Jag vågar inte heller åka karusell men vilken skön dag ni hade på Liseberg.
  Barnen syns att trivas som fisken där.
  Ha en skön onsdag själv skall jag vara taxidriver för sonen han skall till ortopden o få ta stygnen o visa upp sitt knä.
  Bamsekram.

  Svara
 • P.s Hannah hoppas du läser din mail har skickat något till dig där..

  Svara
 • Åh va mysigt ni verkar ha haft! Härligt. Nu ser jag fram emot att se två av mina favoritmänniskor på tv! Va kul!! Kramar till alla!

  Svara
 • Men gud vad hemskt med karusellen i Brighton. Jag bor i Brighton sedan 1,5 år tillbaka och måste erkänna att jag inte har vågat sätta mig på nån karusell eller berg och dalbana här. Inte för att personalen har verkat full utan mer för att karusellerna ser ut att vara rätt så osäkra. Usch! Haha! 😉
  Jag älskar Liseberg däremot! 😉

  Svara
 • Hej Hannah!
  Ser att du har rosa pilotisar, va på utförsälning av solglasögon nu på morgonen och som djur roffsade jag och syrran åt oss ett par rosa var från moods of noorway! Helt underbart med utförsäljningar speciellt när man gör fynd!
  Hoppas du får en underbar dag!
  Kram Malin.

  Svara
 • Göteborg är min favoritstad!
  Vilka härliga bilder & äntligen kom du till Ullared 😀
  barnen ser så glada ut, måste åka till Liseberg med mina jag med snart!
  Klart vi tittar på förkväll!

  Svara
 • Hej fina Hannah.Ni se ju verkligen ut till att ha haft ett par ljuvliga dagar i Glennland.Förstår att ni vill ta det lite lugnt i Sommar,det kan vara skönt det också.Vi ska också ha en Sommar hemma i år.Lite småutflykter bara.Hoppas på fint väder så man kan bada mycket.Vi har ju inte så långt till Falsterbo och dess underbara stränder.En liten tur till Köpenhamn måste man ju också hinna med i Sommar.Älskar Köpenhamn,kanske för att min man är där ifrån ha,ha.Klart vi inte ska missa Förkväll,längtar redan.Puss o Kram .

  Svara
 • Åhhh, vad härligt ni har haft det. Så fint att se hur det lyser av lycka i barnens ögon!! 🙂
  Jag ska också bara vara hemma i sommar. Men det blir en tredagars-tripp till Stockholm i slutet på juli, för att hälsa på mormor. Jag ska då även passa på att gå på Fotografiska Museet och se Annie Leibovitz fotografier! Fantastiskt kul att hon visas i Sverige, tycker jag.
  Kram 🙂
  Åh, glömde, självklart kollar jag på Förkväll i kväll. 😉

  Svara
 • Hej Hannah! Det är jag som frågat förut om er charterfest, skulle gärna vilja ha ett svar, är mitt i planering och skulle bli så glad ifall ja fick din hjälp och lite tips :)!!
  Va för mat, tillbehör?
  Hade tallrikar o bestisk i en påse ? (låter kul) 🙂
  Lekar?
  Tips?
  Nått spec som man måste ha på en charterfest?
  Blandade du egen sangria eller köpte färdig?
  MVH Sarah
  [email protected]

  Svara
 • Hej Hannah! Länge senjag kommenterade nu.
  har varit i Paris på Euro Disney och hann med att förlova oss med (efter 10 år)!
  Läste om ditt karusellminne och jag mådde riktigt dåligt när jag läste det, kunde nästan ana hur det kändes. Fy för säger jag bara.
  Hade nog aldrig heller satt mig i en karusell efter en sån hemsk tur…
  Hoppas allt är bra med dig annars. Just nu känner jag att jag mår bra, lite stressigt ibland bara, men skönt att snart va ännu mer ledig!
  Kram på dig!

  Svara