Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:42 | juni 18, 2010

Lättlagat och gott

Ännu en dag med regn, sol, regn och sol om vartannat. Här öppnade sig himlen och det bara vräkte ner. Det började även mullra och blixtra, vilket skrämde skiten ur mig och William 🙂 Nu skiner solen igen. Hoppas att den fortsätter med det.
Här kommer lite bilder från igår. Vi hade en underbar dag hemma hos mamma. Känner dock ,efter en dag med fem barn, att jag inte skulle passa som dagisfröken (förlåt, förskollärare menar jag såklart :-)) Skulle kunna sluta illa 🙂 Saknar helt ådran av en ängels tålamod och förmågan att inte stressa upp mig. Har stor respekt för de som tar ansvar för våra barn och ger dem en trygg tid på dagis och skola.

Vi åt lunch med mamma och Gunnar. Älskar att vara där. Pojkarna tjatar alltid om att fara dit.

Vi åt lunch med mamma och Gunnar. Älskar att vara där. Pojkarna tjatar alltid om att fara dit.


q211
Min vän Jessicas dotter Alva-Leigh och Livan värmde sig i solen.

Min vän Jessicas dotter Alva-Leigh och Livan värmde sig i solen.


Barnen badade trots att det var iskallt i poolen. Jag skyllde på Liv och slapp hoppa i.

Barnen badade trots att det var iskallt i poolen. Jag skyllde på Liv och slapp hoppa i.


Liv satt som en liten pascha i solstolen.

Liv satt som en liten pascha i solstolen.


Mio hackade tänder.

Mio hackade tänder.


Det ska börjas i tid. Liv satte själv på sig mina solisar och började knappa på en mobil.

Det ska börjas i tid. Liv satte själv på sig mina solisar och började knappa på en mobil.


Idag har min fina vän och granne Ann-Charlotte varit här. Hon brukar lära mig lite enkla maträtter som går snabbt att tillaga. Hon kom över med sin favoritkokbok, i det fanns det massor av bra recept och framför allt enkla. Har varken tid eller ork att lägga ner timmar på matlagning varje dag. Så detta var helt Perfekt! Vi har ätit en god lunch och barnen har övat på sitt framträdande som de ska ha på Midsommarafton här hemma.
Ett hett tips från Ann-Charlotte. Jag ska i alla fall köpa den. med tanke på hur god pasta vi åt idag.

Ett hett tips från Ann-Charlotte. Jag ska i alla fall köpa den här kokboken, med tanke på hur god pasta.


20 minuter tog den att tillaga och allt man behöver är lax, grädde, citron, tomatpuré, lök och pasta.

20 minuter tog den att tillaga och allt man behöver är lax, grädde, citron, tomatpuré, lök och pasta. 4-5 port; Hacka en lök och stek den mjuk i smör, pressa över en hel citron, lägg i laxen (ca 3 filéer) i mindre bitar. Låt det koka ihop i fem minuter. Häll i 2 dl grädde, fyra matskedar tomatpuré, salta och peppra och rör om. Ös i den nykokta pastan i såsen och servera med tomat med olivolja och flingsalt.


Ta daa!

Ta daa! Barnen älskade det, jag likaså.


Det blev massor över trots att jag åt som en galning. Peter lär nog bli glad 🙂
Fick en tid på Vårdcentralen till William och hans öra. Han opererade in rör när han var fyra år pga otaliga öroninflammationer och nedsatt hörsel, så han är känslig, och jag extra observant. Allt såg dock bra ut. Han hade fortfarande kvar ett av rören och läkaren såg även att det runnit vätska. Men idag mår han bra och har fått förbud mot att dyka under vattnet utan fetvadd och badmössa. Han kommer nog med andra ord aldrig mer dyka under vattnet.
William och Liv i väntrummet. Mio har varit hos en kompis idag och för en stund sedan kom Mios pappa och hämtade pojkarna för att umgås med dem i helgen.

William och Liv i väntrummet. Mio har varit hos en kompis idag och för en stund sedan kom Mios pappa och hämtade pojkarna för att umgås med dem i helgen.


Jag och Peter ska laga en god middag (eller så äter vi bara upp pastaresterna) och ha en mysig kväll hemma bara han och jag. Liv får lägga sig tidigt ikväll. Vi vill slippa knot och knorr.
Imorgon ska jag ha en tjejdag med Jessica. Vi ska gå på stan på dagen, kolla i butiker och så kan vi nog inte ungå bröllopet. På kvällen ska vi äta middag och sova kvar på hotell. Riktigt kul ska vi ha. Så ikväll måste jag ta hand om min man 🙂
Försökte ta en bild på min fina jeans-byxdress från Odd Molly, men det ser mer ut som om jag vill flasha min armhåla för dig.

Försökte ta en bild på min fina jeans-byxdress från Odd Molly, men det ser mer ut som om jag vill flasha min armhåla för dig. Inget hår, inget hår.


All kärlek.


7 kommentarer7 kommentarer om “Lättlagat och gott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah. Skulle också vilja sitta ute i solen. Brände mig dock förra sommaren och fick efter det utslag över hela kroppen. Enligt olika sidor på nätet har jag en ofarlig typ av cancer så jag har beställt tid hos läkaren. Ovanligt, jag drar nämligen ALDRIG till läkaren.. även fast jag borde. Men jag vill inte ut i solen förrän jag vet vad prickarna är. Hur som helst, det var inte därför jag ville lämna en kommentar. Har nämligen en fråga. Hur många medlemmar är det på Bloggfamiljen? JuniBlomman.

  Svara
 • Hej JuniBlomman. Bra att du tagit dig i kragen och bokat tid hos läkare. Man ska verkligen vara försiktig med sitt solande. Jag smörjer in mig med minst 30 i solskydd när jag ska vistas utomhus under sommaren. Hoppas att du får en bra diagnos och kan njuta av sol och värme i sommar. Håller tummarna att vi får vackert väder 🙂
  Svaret på din fråga är att vi har ca 6000 medlemmar. Kul va?
  Stor kram och trevlig helg.
  /H

  Svara
 • Hej kära du! Kan berätta att jag också hade fått stressfeber om jag hade haft fem ungar att hålla reda på. Tycker du är beundransvärd som klarar av tre barn. :S Väldigt skönt att det inte är någon större fara med Williams öra. Bilden på Livan med glajjerna och mobilen är underbar 😀 !!!
  Och byxdressen från Odd Molly gör mig avis 😉 . Tack för flashandet av din armhåla. Jag ser INGET HÅR INGET HÅR. Du är för rolig. Ha en mysig kväll med Peter och en härlig tjejdag imorgon med Jessica.
  Stor kram till min favoritbloggerska. Du är bäst!

  Svara
 • GUUUD så snygg den var jeansdressen!
  Jättesöt i den är du.
  Ska prova receptet också, låter jättegott!
  Ha en trevlig helg på dig
  själv har jag bihåleinflammation och har spelning i morrn, bad combo, men men. det är ett bröllop (inte Vickans 😉 så vad ska man göra. Penicilin, nässpray och te och halstabletter får det bli mellan sångerna =)
  Ha det så bra vännen!
  Kram!

  Svara
 • Tack för en underbar blogg, läser den varje dag och har gjort från start. Du är grym. Däremot heter det förskollärare, jag läser inte 3,5 år på universitet för att bli kallad dagisfröken. Känns sådär faktiskt 😉 Hehe. Ha det en fortsatt bra helg! kramar emelie

  Svara
 • He3j! såå jättefin jeansbyxdress! ha en go kväll med maken din! strunt i datorn…Ha en kul dag med väninnan imorgon, det är ju såå trevligt med väninnedagar/kvällar!
  natti o kramis!

  Svara
 • Hej Hannah. Tack för en bra blogg 🙂 Läste i ett inlägg att du skulle lägga ut ett filmklipp när Liv tränar på att gå. När lägger du ut det? Kram Kram / Sara

  Svara