Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:33 | augusti 3, 2010

Italien, vänner och livskvalité

Nu min vän, är jag framme i Båstad. Liv var väldigt avvaktande mot mig och Peter och sträckte armarna efter farmor när vi kom 🙁 Hon var nog lite sur på oss för att vi varit borta, tror jag. Hon var trött och somnade på en sekund i bilen på väg från tågstationen och sover fortfarande, så när hon vaknar tar vi pussarna och kramarna igen 🙂
Det känns skönt att vara i Sverige igen men jag måste ändå medge att jag saknar Italien en smula. Det var helt fantastiskt där! Nu kommer jag att stanna med Liv i Båstad till på torsdag. Min mamma kom ner hit idag och vi ska mysa tillsammans allihop, promenera runt i hamnen, bada och sola (om vädret tillåter), äta middagar och bara umgås. En skön avrundning på resan.
Nu har jag äntligen laddat in alla bilder i datorn och kan i lugn och ro göra ett ordentligt inlägg.
Så varsågod, här kommer vår resa i bilder…

En dag av vår semester spenderade vi, som du redan vet, ute på sjön. Elin och Emma som ordnat allt så fint åt oss hade även hyrt en båt över dagen...

En dag av vår semester spenderade vi, som du redan vet, ute på sjön. Elin och Emma som ordnat allt så fint åt oss hade även hyrt en båt över dagen...


...med egen besättning.

...med egen besättning.


Vi åkte över till den norra delen av Gardasjön och sedan stannade vi till på olika platser på vägen tillbaka. Jag är i vanlga fall en badkruka, men var självklart tvungen att ta ett dopp. Det är ju inte varje dag man har turen att kliva ner i ett turkosblåttvatten från en lyxbåt...

Vi åkte över till den norra delen av Gardasjön och sedan stannade vi till på olika platser på vägen tillbaka. Jag är i vanliga fall en badkruka, men var självklart tvungen att ta ett dopp. Det är ju inte varje dag man har turen att kliva ner i ett turkosblått vatten från en lyxbåt...


Jag ser inga hajar eller sjöodjur, jag är inte rädd. Det var mantrat jag sade högt för mig själv när jag simmade runt.

"Jag ser inga hajar eller sjöodjur, jag är inte rädd." Det var mantrat jag sade högt för mig själv när jag simmade runt.


Skål!

Skål!


Lunchstop.

Lunchstop.


Till dessert åt jag fruktskal fyllda med sorbetglass i smakerna från frukterna. Gott!

Till dessert åt jag fruktskal fyllda med sorbetglass i smakerna från frukterna. Gott!


Tror nog Peter trivdes som fisken i vattnet när han fick kliva av båten med tre blondiner. Han kunde lätt tas för en rysk oljemiljonär :-)

Tror nog Peter trivdes som fisken i vattnet när han fick kliva av båten med tre blondiner. Han kunde lätt tas för en rysk oljemiljonär 🙂


Den enda ön som fanns var en privatägd ö med detta slott. Kan du förstå att en familj bor här?

Den enda ön som fanns var en privatägd ö med detta slott. Kan du förstå att en familj bor här?


En eftermiddag lånade vi Emma och Elins hus och åt en god lunch vid poolen, bara jag och Peter.

En eftermiddag lånade vi Emma och Elins hus och åt en god lunch vid poolen, bara jag och Peter.


De hade jättefina utemöbler. Funderar på att importera hem italienska möbler, så mycket snyggt fanns det.

De hade jättefina utemöbler, bl a denna "sittpuff". Funderar på att importera hem italienska möbler, så mycket snyggt fanns det.


Vacker utsikt.

Vacker utsikt.


När jag och Peter promenrade ner till stranden gick vi förbi en riktig vinodling.

När jag och Peter promenerade ner till stranden gick vi förbi en vinodling. Oändligt många vinstockar med härliga vinrankor.


q14
En dags utfykt till Sirmione. Det var så oerhört vacker där.

En dagsutfykt till Sirmione. Det var så oerhört vacker där.


Där avnjöt vi en pizza. Pizza och pasta måste man äta i Italien.

Där avnjöt vi en pizza. Pizza och pasta måste man äta i Italien.


q171
Lyckades ta en bild på Peter, "jag vägrar vara med på bild", i en av gränderna.

Lyckades ta en bild på Peter, "jag vägrar vara med på bild", i en av gränderna.


En av kvällarna åt vi middag på en restaurang som hette Aqua Riva. Elin, Emma och Emmas kille var med oss.

En av kvällarna åt vi middag på en restaurang som hette Aqua Riva. Elin, Emma och Emmas kille var med oss.


Skaldjur och fisk stod på menyn.

Skaldjur och fisk stod på menyn.


Vi har redan nu bokat upp oss för en vecka nästa sommar 🙂 Det enda vi har gjort är att bara njuta, bada, sola och äta mat som inte är av denna värld. All salami, korv och ost har gjort sitt. Mina kläder passar inte längre och det är sant. Igårkväll blev jag faktiskt deppig när jag inte fick över min, i vanligt fall, lössittande klänning över rumpan. Ja, ja, det är semester och man lever bara en gång. Säger till Peter att det är bara mer att älska 🙂
Det är här du kan hyra en fin lägenhet med pool, lekplats och sjöutsikt.
q22

WWW.ITALIALIVING.SE


Vår balkong.

Antingen har man en fin balkong eller en trevlig uteplats.


Elin och jag.

Elin och jag.


Nu väntar en god middag i gemenskap av mamma, Marianne, Urban, Peter och älskade Liv. Hon vaknade nyss och sken som en sol. Jag var efterlängtad till slut 🙂
Arrivederci!
All kärlek.


11 kommentarer11 kommentarer om “Italien, vänner och livskvalité”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • välkommen hem….
  åhh va mysigt det ser ut…. ni har verkligen haft de jätte mysigt 🙂
  tror ja de att lilla liv vaknade upp igen å ville va me mamma å pappa igen 😉
  ha en fortsatt fin kväll

  Svara
 • åå så härligt , hur kommer det sig att era vänner har hamnat i italien? vilket gött liv 😛

  Svara
 • WOW så underbart där ser ut,förstår att du längtar tillbaka,vem skulle inte göra det?Härligt att din Mamma kommit ner till Båstad för att umgås med er.Jag hoppas verkligen vädret blir bra.Stor kram till dig fina Hannah,du har varit efterlängtad här på bloggen.Krama Livan mycket nu.

  Svara
 • Glömde fråga dig ang.Vinn en Weekendbil och Italienresan.Är det klart vem som vunnit?Kan vara jag som missat också.Kram igen.

  Svara
 • Herregud, vilka fantastiska miljöer ni har vistats i Hannah! Det bara ilar i kroppen av längtan när jag ser dessa bilder. Helt fantastiskt vackert. Tack för ett äkta Hannah-inlägg ; .
  Stor ”välkommen-hem-till-Sverige-kram”. Ha det fint i Båstad nu.
  Puss 🙂

  Svara
 • äsch då!
  du ser otroligt fräsch ut!!
  doktorn sa ju att bmi var lågt,nu är det nog bättre då:)
  synd att inte kläderna passar iofs.
  men som sagt- du ser helfräsch ut!!
  ser ut som en toppensemester.
  ha en bra vecka!!

  Svara
 • Hej Hanna! Måste bara fråga var du har köpt den gröna tunikan/blusen? Den var otroligt fin! Mvh Maja

  Svara
 • Åh Sirmione… Och Gardasjön överhuvudtaget, så vackert där. Min sambo kommer ifrån Padova som ligger i närheten av Gardasjön, så det brukar bli en tur dit varje sommar. Älskar vattnet, man känner sig ren när man badat där! Däremot kan jag berätta att det finns vattenormar, huvva..! Brukar kolla i vattnet noga och länge innan jag hoppar i. :/
  Peter måste sannerligen ha haft fullt upp med att hålla italienarna borta från sin blonda svenska flicka! 😉

  Svara
 • nu har jag bestämt mig , jag SKA till italien. har sagt det så länge att vi måste dit på nån bröllopsdag, särskilt som jag är fjärdedels italienare. lite tajt denna gång då vi har bröllopsdag i sept, men det kommer ju flera:) Ni ser ut att ha haft det jättemysigt iallfall, bra å rå om varann lite innan den hektiska vardann tar över eller hur! ha det bra/Kram

  Svara
 • Vilka fina bilder hanna! Jag undrar var du köpt alla fina skorna du har på bilderna?
  Kram

  Svara
 • Oj! Såjja, då vet man vad man skall lägga upp hemma om nästa års semesterplaner!
  Ser helt underbart ut!
  Älskar Italien och har varit där en del, dock aldrig vid Gardasjön – men jag ser ju nu att det är dit resan bär av nästa gång!
  UNDERBART!
  kram

  Svara