Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:06 | augusti 23, 2010

Första skoldagen

Hej min vän. Idag var det första dagen i skolan för pojkarna. William längtade så mycket att han cyklade dit långt innan oss. Mio började dock kännas en aning nervös. Han som tidigare sagt att det inte var något särskilt med att börja ettan förstod nu att det visst var stort 🙂 Väl framme fick han sin plats och bänk i sitt nya klassrum. Jag riktigt såg på honom hur spännande han tyckte att det var och hur han växte i samma sekund som han satte sig vid sin bänk.
Jag och Livan fick vara med en timme på morgonen men sedan fick alla små ettor klara sig utan sina föräldrar, och det gjorde de så klart galant. Mio ville inte ens gå hem när jag hämtade honom på eftermidagen. Vi bestämde oss för att fira första skoldagen och med sushi och shopping på ICA Maxi. De ville så gärna ha nya pennor, pennskrin och mappar där ifrån som de sett kompisarna i skolan ha.

Jag var faktiskt riktigt pigg imorse. Kom upp utan att snooza tio gånger.

Jag var faktiskt riktigt pigg imorse. Kom upp utan att behöva snooza tio gånger.


På väg.

På väg till skolan.


På första rasten bjöd skolan alla barn på glass. Mio delade med sig av sin till Livis.

På första rasten bjöd skolan alla barnen på glass. Mio delade med sig av sin till Livis.


Vi fick en mysig stund på sushi-stället.

Vi fick en mysig stund på sushi-stället.


William, världens bästa William.

William, världens bästa William.


Nu har pojkarna precis kommit hem från sin fotbollsträning och fått i sig sin middag. Klockan är strax åtta och det är dags för att göra sig iordning inför kvällen. Det är nog lika bra att jag också gör mig klar för kvällen så jag kanske kan vara lika pigg imorgon som idag, men först måste jag visa dig bilder från helgen 🙂
a115
Barndiscot är i full gång. lance dansar med Liv, och hon blev helt hooked på honom och hans dansstil.

Barndiscot var i full gång. Lance dansade med Liv, och hon blev helt hooked på honom och hans dansstil.


William är DJ och står för musiken.

William var DJ och stod för musiken.


Jag började känna mig risig redan i torsdagsnatt men på fredagnatt var det som värst. Inte en rolig natt. Måste ätit något ruttet, blä 🙁 Fick dessvärre stanna hemma i sängen hela lördagen men framåt kvällen piggnade jag till en aning och vi drog på oss våra Butteriks-kläder. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig på vägen dit, för tanken på att de övriga gästerna inte tagit temat på allvar (Tusen och en natt) och minglade runt i vanliga kläder och någon liten arabiskdetalj skulle fått mig att dö. Kolla in bilden så förstår du…
Helst av allt hade vi velat rida dit på en kamel, men det skulle kanske vara att ta det lite för långt.

Helst av allt hade vi velat rida dit på en kamel, men det kanske skulle vara att ta det lite för långt?!


Som tur var så hade de flesta lagt ner lika mycket tid som oss. Alltså Peter såg så rolig ut att jag än idag kan sitta ensam och tänka på honom och börja gapskratta 🙂
Mio smälte in med sin lilla mustasch och skägg.

Mio smälte in med sin lilla mustasch och skägg.


William däremot valde att gå dit som sig själv.

William däremot valde att gå dit som sig själv.


Det var ett väldigt uppskattat och roligt tema, ska nog kopiera det till någon fest jag ska ha i framtiden. De hade hyrt tält som var klädda med tyll och sidentyger och på marken var det persiskamattor och massor av kuddar i vackra färger som vi satt på. Det fanns låga små silverbord och vattenpipor och maten som serverades var mezze, ett helt bord fyllt av tio, femton olika små rätter, såser och röror och till det fick man grillad kyckling och kött. Underbart!
Imorgon ska jag och Liv hälsa på på hennes nya dagis. På onsdag börjar inskolningen. Känns konstigt.
Tack och god natt 🙂
Puss och kram
Ps. Filmen ”Remeber me” som jag såg igår kväll var riktigt bra. Har du inte sett den så ska jag inte avslöja något, men jag hade svårt att somna när den var slut.


13 kommentarer13 kommentarer om “Första skoldagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • hej finna hannah
  jättefina kort från helgen..
  härligt att gå på bröllop me hela familjen 😉
  hoppas att du mår bättre nu.. inget skoj att va magsjuk 🙁
  de kommer säkert gå bra me inskolning för lilla liv… håller tummarna
  skolade in min lilla savis sista dan ifredags.. 2 veckor gick kanon men sista dan då va hon så arg på allt å alla bara för att ja hade lämnt henne hahaha
  hon va så sur när ja kom å hämtade henne sen 🙁 gick över efter en liten muta ( glass)
  imorron börjar allvaret igen för min lilla groda utan inskolning…
  skönt att dina pojkar har längtat tillbaka till skolan…
  mina vill ha sommarlov hela tiden finns ingen längtan där inte hahaha
  ha en fin kväll
  kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Såg dig på skolgården idag med alla barnen 🙂 Dock var jag själv klädd i typ myskläder…kände mig sunkig…annars hade jag kommit fram och sagt hej! 😀 Eller kanske inte…lite blyg blir man ju :))) Vår äldsta son började på nollan idag, så spännande!
  PS. Nästa gång jag kanske (kanske…) vågar 😀
  KRAM Mirva

  Svara
 • Bästa kortet nånsin! Vilken lycka när folk verkligt tar ett tema på allvar.
  Förskolepremiär för min 2åring idag. Jag nervös och hon toklycklig. En mammas lott 🙂

  Svara
 • Så fina ni var på festen, roligt att ta det hela vägen tycker jag!
  Min lilla tjej är knappt en månad yngre än Liv (en rolig grej är att jag oxå har ändelsen -is som ett smeknamn på henne!) och jag började skola in henne i onsdags. Hon har storebror (fyller 3 år om en månad) på samma ställe men bryr sig inte om honom något särskilt där. Vår lilla bustjej är så självständig och utforskar världen på egen hand, skönt för det oroliga mammahjärtat att hon tycker att det är så roligt! Det är en bra ålder att skola in på har jag förstått så det går nog bra med Liv oxå! ;D

  Svara
 • Hej! Jag tycker ni är jättefina =)
  Härligt med första skoldagen. Vad spännande!!!
  Jag har tittat på Remember me och tyckte mycket om den!! Jag älskar ett citat från den: ”Våra fingeravtryck försvinner inte från de liv vi berör.” Mycket tänkvärt tycker jag =)
  Tack återigen för en underbar blogg!
  Kram

  Svara
 • Hej fina! så mysigt med första skoldagen! Men vilken fin utstyresel ni hade på er på festen, så häftigt. Här är förkylt och hängigt, tappade väl iminförsvaret under semestern..!
  kramis

  Svara
 • Tack för att du förgyllde min kväll med ett härligt Hannah-inlägg. Ni var ju jättefina i era ”Tusen & en natt-utstyrslar”. Särskilt Peter 😀 😀 . Så fina bilder på er allihop.
  Dröm vackra drömmar!

  Svara
 • Hej finaste fina.Underbara bilder.Ni var jättefina du och Peter.Härligt med första skoldagen för barnen,kan tro dom har längtat eller hur?Det blir spännande att höra hur det gått för lilla Liv på dagis,säkert jättebra.Stor kram.

  Svara
 • Så söta barn ni har och gud vad fräcka kläder ni hade på er 😉 förstår verkligen att du fann det komiskt HA HA HA 😀

  Svara
 • Vad fina ni är 😉
  Roligt tema!
  Ha en bra tisdag 🙂
  Kram Cissi

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag har haft ett blogguppehåll senaste veckorna och har nyss läst ikapp allt jag missat 🙂
  Sedan så har vi renoverat hemma och byggarna gjorde något med fiberkabeln till internet så vi var ofrivilligt internetlösa i nästan en vecka, men nu är allt som vanligt igen 🙂
  Jag & min lilla familj åker till Sthlm på fredag och skall hälsa på min syster och bästis fram till måndag 🙂 På Lördag skulle jag vilja äta lunch på ett trevligt, lite fräschare ställe där småbarn känns välkomna, vi kommer mest att hålla oss i krokarna kring Söder och Gärdet – har du några tips?! 🙂
  Vore roligt med något finare än McDonalds och lite mindre exklusivt än Grand Hotel 😀 /Linnea

  Svara
 • Hahaha! Jag skrattade högt för mig själv när jag såg Peters utstyrsel. Helt galet! 🙂

  Svara
 • Remeber me är ju så BRA!
  ont i hjärtat fick jag allt men den är så bra!

  Svara