Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:47 | september 17, 2010

Jag framkallar knallskott

God fredag min vän. Här hemma har jag och pojkarna sjungit på OLW-reklamens fredagsmys-låt hela morgonen. Alla reklamjinglar som är extremt snubbiga fastnar alltid på mig som toapapper under skon. Men reklamen funkar, för ikväll ska vi ladda med chips 🙂 Jag har ju varit så nyttig (?) i veckan och nu nalkas det helg och då är det fritt fram för frosseri i kubik! Älskar fredagar 🙂
Vad hände med mitt nya och nyttiga jag? Jag lovar här och nu med dig som vittne att jag ska skaffa träningskort, börja träna, kanske dansa lite afrikanskdans och börja äta en sundare kost nästa vecka. Jag lagar i och för sig bra mat men äter på tok för mycket. Ska äta mer grönsaker och mindre pasta, potatis, ris och vitt bröd. Köra på lite GI. Har du provat någon diet som du tycker är bra? Hjälp mig gärna!
Idag ska Mio till tandläkaren. Han kan ha fått ett hål för han hade så ont i en tand i går. Fick en tid direkt som tur var. Har aldrig haft tandvärk men jag har hört att det ska göra hemskt ont.
Ikväll kommer Peter hem från Köln. Längtar!
Jo, jag måste bara visa det här för dig. Du vet alla kedjemail som skickas runt? Fick ett vidarebefordrat till mig igår med texten, ”Jag fick detta mail och tänkte bara att du skulle veta vilka sammanhang du förekommer i 🙂 ” (läs knallskottet)

Fisguiden:


Prutten
Den vanliga, korta, ofarliga och lätt komiska varianten. Roar små barn. Blir pinsam i kyrkor och andra tysta lokaler. Döljs med lätt hostning.

Smygaren
Ofarlig. Tyst och luktfri. Inleds med magknip och kan därför planeras och dras iväg omärkligt genom att man vrider lite på kroppen. En harkling döljer lätt eventuella ljudeffekter. Uppträder när man sitter ensam och ser på fotbollsextra eller bingolotto, har femton par rena kalsonger bredvid sig samt 3 meter till muggen, jämför med ”stänkfjärten”.
Lönnmördaren
Lömsk, tyst och dödlig. Varnar med magknip och förväxlas därför lätt med ”smygaren” men överraskar sedan med sin dödliga lukt när det är för sent. Avslöjar dess bättre inte den skyldige. Dyker upp när man har gäster eller själv är gäst.
Äggmöken
Liknar ”lönnmördaren” och ”smygaren”, är oväntat illaluktande och dessutom ljudlig så att ingen misstar sig på den skyldige. När man tror att man lugnt kan dra iväg sin fjärde ”smygare” för kvällen så förvandlar den sig blixtsnabbt till en ”äggmök”. Kan ej döljas med hjälp av en hostning.
Stänkfjärten
Överraskande och ytterst otrevlig. Kräver omedelbart toalettbesök och kalsongbyte men inträffar givetvis när toaletter är svåråtkomliga och när närmaste rena kalsong finns 10 mil bort. Pendeltåg, biosalonger, småbåtar m.fl är vanliga ställen där ”stänkfjärten” helst förekommer. Har en otrevlig bieffekt att lukta länge.
Alkolåset
Har sitt ursprung i mäktiga jäsningsprocesser. Långvarig och ljudlig. Känns av i god tid och varnar även med konstiga ljud. Kan därför lämpligen avsläppas utomhus eller på muggen om man föredrar spännande eko-effekter.
Ärtsoppan
Tar aldrig slut. Påminner mest om tungt artilleri. Kommer sig av olämplig föda. Kan därför undvikas genom god planering. Medför annars inställda middagar och biobesök mm. Uppträder oväntat då vännerna bjudit på ”något exotiskt från Turkiet” till middag.
Knallskottet
Rolig effekt vid nyårsfirande. Annars inte rolig. Oftast luktfri men desto ljudligare. Avslöjar direkt den skyldige med sitt skarpa ljud. Åtföljs av fnitter eller rena gapflabb. Dyker oväntat upp vid ansträngning, framåtböjningar mm, t.ex. när man skall hjälpa en vacker flicka med hennes bagage på Arlanda, eller stiga in i en taxi med Hanna Graf.
Brakskiten
Överraskar och är ljudlig som ”knallskottet” men är mer utdragen. Låter helt enkelt otrevlig. Behöver inte lukta illa. Väcker i allmänhet kommentarer i stil med: ”För h-e! vad håller du på med? Gå på muggen för f-n!”
Benvärmaren
En klassiker. Innehåller ofantliga mängder varm naturgas. Sprider sig långsamt nedåt. Kan vara skön att lägga av utomhus kalla dagar, annars obehaglig.
Slappröven
En märklig och lite ovanlig variant. Utdragen. Varierar i tonhöjd och karaktär genom att inleda med ett högt knatter och sedan avsluta med ett dovt fladdrande ljud. Avnjutes bäst i skogshuggarkojor en torsdagskväll.
Oskulden
Utdragen som ”slappröven” men gäll och vass. Inleds med ett ljust utdraget knatter och avslutas med ett pip.

Svidaren
En lurig rackare. Liknar ”stänkfjärten” men är långsammare och kan därför hejdas innan alltför stor skada skett. Kräver dock besök på muggen inom närmaste tiden för att inte ge upphov till babianarsle. Tar man inte ”svidaren” på allvar kan man senare råka ut för en ”stänkfjärt”.

Lågt men rätt kul tycker jag. Det måste ju finnas någon anledning till att jag kallas Hannah-Prutt 🙂

Kan du se mitt näshår? Zoomen funkar i alla fall.

Kan du se mitt näshår? Zoomen funkar i alla fall.


Önskar dig en underbar helg och massor av kärlek och värme!
Du är värdefull.
Stor kram


15 kommentarer15 kommentarer om “Jag framkallar knallskott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Jag skulle rekommendera LCHF, inte just att du ska äta massa fett hela tiden, och överdriva, utan för att om du äter GI så måste du snåla in på så mycket, och då blir de kanske lätt att du blir sugen på massa andra saker?
  Med lchf kan du äta kött någon god sås och grönsaker 🙂 bara skippa alla kolhydrater!
  Du kan tex äta Tacos utan problem, ta bara bort brödet.
  Praktiskt taget allt förutom kolhydrater 🙂
  Då kanske de känns lite lättare.
  O som du kanske sett så gör Victoria på matplatsen det? Så där kan du få massa tips ju oxå 🙂 Hon har en kategori med LCHF
  Mvh Sara

  Svara
 • Ha ha.. den är såå skön den guiden. Helt i stil med min humor, lågt – javisst, men så kul.
  Jag kan knappt hålla mig för skratt och det bubblar lite i mig när jag läser.
  Kram

  Svara
 • God Fredag fining.Visst är det härligt med Fredagar.Jag skulle också behöva äta lite mer sunt vi kanske skulle kunna peppa varandra?Vad säger du om det?Jag måste också ta itu med någon slags träning.Alltid mycket lättare när man är fler.Jag kör på att äta nyttigt och MINDRE portioner.Stackars lille Mio om det är tandvärk det gör fruktansvärt ont.Du får ha en riktigt skön frossefredag.Stor kram.

  Svara
 • Jag kör GI och har nu gått ner 9 kilo. Det funkar jätte bra och jag mår allmänt mycket bättre. Man måste inte alls ”snåla in på så mycket”, det finns massa gott och nyttigt du kan äta. Bla. Victoria här på sidan kommer med bra ideer på god o bra mat!

  Svara
 • har en sån bloggläsar- dag, långtråkigt på jobbet:) Va inne på din systers blogg å läste om de dystra tonårs-åren som man så väl känner igen sig i, å Katrins-blogg, som tar upp detta ämne ang prutt-problematiken:) Tydligen har hon inte det problemet längre sen hon började med Lchf-dieten. Två flugor på smällen, inga pruttar å gå ner i vikt på samma gång:) Annars är nog inte det nåt för mig, har svårt att utesluta något, älskar kött, älskar fett, älskar frukt å grönt, älskar pasta, älskar nybakta frallor med ost å marmelad….. Har istället gått med i viktväktarna, lite jobbigt att räkna, å väga, men man kan annars välja ganska fritt. Å så får man upp ögonen lite för vad man faktiskt kan offra, som tex att en chokladboll nästan är halva dagsransonen i points räknat, i mitt fall så är det inte värt det, då tar jag hellre lite chips på kvällen med ett glas vin. Å så har jag ju köpt nya träningskläder också så nu SKA jag ut å springa, MÅSTE MÅSTE!!!!! LYCKA TILL Å TREVLIG HELG (ska själv på kolmården på söndag med familjen å ett par vänner, som barncancerfonden bjudit in till) KRAM

  Svara
 • Hej Hanna!
  Ar ny lasara av din blogg och ville bara saga att jag tycker bloggen ar jatte mysig. Den ger mig glad energi. Dessutom verkar du bo sa himmla fint, man kan inte fa se lite bilder pa ditt hem inne och ute? Forstar dock om du vill vara privat med ditt hem.
  Stor kram till dig!

  Svara
 • Hejsan!
  Det var ett roligt inlägg 🙂
  Jag kör efter viktväktarna, för tror på det att inte förändra så jätte mycket av min kost. Jag får äta nästan det jag vill,det är upp till mig hur mycket och vad jag lägger mina points på.

  Svara
 • Råkade skicka iväg lite väl fort:) Ha en härlig helg kram

  Svara
 • haha du är rolig du!!!
  Ha en himla trevlig & mysig helg själv, med Peter & barnen.
  Ät chips med gott samvete, du är så perfekt ändå Hannah!
  Kram

  Svara
 • Haha.. den där ska man ju ha inne på toadörren och sitta och småfnissa åtmedans man…hm ja gör nr 2.
  Jisses så vacker du är människa..och nope inga näshår syns. 😉
  Angående mat så kör jag oxå GI.. jag blir så mycket piggare, gladare och min mage pratar ca 85% mindre. + att det är ju inte fel att gå ner något kg. Och att man kan äta typ vad som hellst fast man är ute på resturanger.
  Ha den underbaraste fredag nu. Det ska jag.. för hej hopp till livet.
  Kram kram från Viveka

  Svara
 • Fredagskväll är det alltid någon speciellt med, extar mysiga och jag är alltid extra trött *haha*
  Hoppas Du får en trevlg fredag med dina fina barn och Trevlg helg 😀

  Svara
 • ”Ska äta mer grönsaker och mindre pasta, potatis, ris och vitt bröd.” Det låter som en jättebra idé Hannah. Nu behöver ju inte du gå ner i vikt, men jag lovar att det kommer att förbättra din hälsa på andra områden. Om du dessutom försöker dra ner på socker, så slipper du tillslut migrän, gaser i magen och du blir piggare och gladare. Kör med quinoa eller rött råris till köttet eller fisken. Ät mycket broccoli och spenat. Naturella nötter utan salt och olja, samt pumpakärnor är också bra. (Nyttigt fett). Börja dagen med ett glas ljummet vatten med en pressad lime i. Det är bra för kroppens pH-värde. Massor av lycka till kramar och Happy Friday!!! 🙂

  Svara
 • Med erfarenhet av ätstörningar har jag inte mycket till övers för dieter av olika slag. Du är jättefin som du är. Vår kropp behöver näringsämnen från både kolhydrater, fett och protein. Bröd, pasta, potatis är inte sämre än något annat. Däremot kan man givetvis tänka på mängden och lägga till mer frukt och grönt till sin kost. Men att välja bort livsmedel är inget bra. Det tror jag på. Kram Jenny

  Svara
 • LCHF är super och tillåter dig att äta en massa smarrigt istället för GI som förbjuder så mycket gott. Du verkar ju gilla smarriga saker och då är det svårt att i längden få dieter som förbjuder mycket att funka. Du har ju Vickan, matplatsen här inne på din egen familj som är en hejare på smarrig LCHF mat som hon äter i veckorna vilket gör att hon kan unna sig det hon vill på helgerna och ändå hålla sig smärt och fin.Ta dig en titt på matplatsen o fråga Vickan om du vill köra en mycket bra diet som funkar super.

  Svara
 • Hahah jag skrattar så jag gråter , kanske för att jag känner igen dom flesta eller har hört och luktat :/
  vad har du fått allt ifrån`???? kan jag kopiera?? du e underbar, finaste du.. kram

  Svara