Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:12 | september 18, 2010

Trolltider

God morgon min vän. Jag är uppe väldigt tidigt för att vara en lördag. Kunde inte somna om när Liv fått sin välling så jag tänkte att jag lika väl kan sätta mig och skriva till dig 🙂
Igår kom Peter hem och jag överraskade honom med levande ljus som jag tänt i hela huset, middag och champagne. Jag hade gjort min paradrätt spaghetti med köttfärssås, för det är hans absoluta favorit.
Pojkarna sov över hos min syster. Att Mio skulle sova över var bestämt sedan innan men när jag, William och Liv for dit för att hälsa på så fick jag inte med William hem. Maggan var nämligen hundvakt till en hund, en pytteliten pudelvalp. Den fick plats i en stor kaffekopp. Den var så söt att knappt jag heller ville fara hem 🙂

jag och Lill-Magnus har samma fetisch när det kommer till krims krams. Äntligen någon som inte motvilligt förljer med mig på Clas Ohlson. Nästa gång jag far ner till Ge Kå´s i Ullared då tar jag med mig honom.

Jag och Lill-Magnus delar samma fetisch när det kommer till krims-krams. Äntligen någon som inte motvilligt följer med mig på Clas Ohlson mm. Nästa gång jag far ner till Ge Kå´s i Ullared då tar jag med mig honom.


Till lunch åt jag en räksmörgås. Vill äta kräftor och räkor ikväll. Blev så sugen nu.

Till lunch åt jag en räksmörgås. Ska nog äta kräftor och räkor ikväll. Blev så sugen nu.


Igår skulle William på kalas. Det var en flicka i klassen som fyllde år. Temat var troll och knytt. Jag älskar kalas och utklädnad, så jag blev som vild. Köpte en jutesäck, båttamp, plockade in ormbunkar och ekkvisstar, för här skulle det bli troll och skogsanda över allt. När jag slog in presenterna så lade jag ner silverstjärnor för att de skulle falla ut fint när hon öppnade paketet, jag printade ut en John Bauer-bild som jag klistrade på hårdpapp, skrev med silverpenna och målade troll och svampar på. William tittade på mig och sa ”Mamma sluta du vet ingenting om dessa tider, du levde ju på 1900-talet!”. Trodde att jag skulle svimma av skratt. Han ser verkligen mig som en gammeltant utan koll 🙂
Trollpaket. Ekkvisten fick jag ta bort och mossan som jag tänkt klistra på kastade jag.

Trollpaket. Ekkvisten fick jag ta bort och mossan som jag tänkt klistra på fick jag kasta.
Minns du filmen ”Trolltyg i tomteskogen”? Älskade den som barn och skrattar då jag tänker på Fjant och trollmamman med kisstoffsen. Måste bara få tag i den så barnen kan se den.
När jag kommit fram till kalaset för att hämta William tittar jag på mina föter och ser att jag åkt dit i mina duntofflor, Förvirrade människa. Som tur var hade jag skor i bilen, där finns för övrigt allt.

När jag kommit fram till kalaset för att hämta William tittar jag på mina fötter och ser att jag åkt dit i mina duntofflor. Förvirrade människa. Som tur var hade jag skor i bilen, där finns för övrigt allt man behöver, t.o.m. en och en annan matbit under sätena.


Livan, Livan, världens bästa Livan!

Livan, Livan, världens bästa Livan!


I full färd med at laga mat, lägga Liv, Duscha, städa, tända hundra ljus och inte glömma att andas. Jag lyckades med allt på en timme. De du!

I full färd med att laga mat, lägga Liv, duscha, städa, tända hundra ljus och inte glömma att andas. Jag lyckades med allt på en timme. De du!


Bunkrade upp med massor av gott. Ska nog äta ostkaka med grädde och sylt till frukost. Mmmmm!

Bunkrade upp med massor av gott. Ska nog äta ostkakan med grädde och sylt till frukost. Mmmmm!


Till Peters ära korkade jag upp min fina roséchampagne.

Till Peters ära korkade jag upp min fina roséchampagne.


Nä, nu ska jag faktiskt värma på ostkakan och gå och lägga mig igen och titta på film med Peter och Livis. Snart kommer pojkarna hem och då tänkte vi fara iväg och hitta på något kul. Har du något förslag?
Ha en underbar lördag fina Du.
All kärlek


17 kommentarer17 kommentarer om “Trolltider”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • roligt med trollkalas och William blev ju såå fin!! Allt pga hans vackra mamma..som är född på 1900-talet;=) Hahhaa..skrattar fortfarande, en sån skön kommentar!!! skriv upp och berätta för han när han blir äldre.
  Ha en underbar dag!!!

  Svara
 • go morron fina hannah..
  visst kommer ja ihåg trolltider åhhh va ja älskade de programmet… enda gången ja satt still å tyst framför tvn 😉
  ja har inga förlag på va ni ska göra idag 🙁
  men ja har ett som ni kan göra på fredag 😉
  åka till centralen i stockholm å ta en fika med oss 🙂
  skämt åt sido fast det hade varit väldigt trevlig innan man ska vidare sen me flyget …
  ha en fin dag
  kram

  Svara
 • Godmorgon!Vilket fin trollkille, mysigt att fixa och dona.Vilket mysigt mottagande för Peter, det är kärlek det. Här öser regnet ner och solen skiner, knepigt väder nu. Var hos frisören igår för att fylla i utväxten, talade tydligt om a´tt det inte fick bli orangegult innan och att mitt hår tar lite tid på sig med medlet. När hon sköljer ur medlet så börjar hon blanda o blanda och pensla på håret och det illsvider i hela hårbotten…efter en stund säger hon att” ditt hår brukar bli ganska gult va vid blekning”? Nej, svarar jag, men det måste sitta i, hon kollade inte ens på håret innan sköljning, utan sköljde ur efter 30 minuter. Sa till redan från början då hon började med foliet, ska man inte bena ut slingor med kammen, hon penslade ALLT. Hon sa då att jag hade så mycket utväxt! När hon fönar mig säger hon, ” Gud så fin färgen blev”! Jag ifrågasatte det gula och hon sa at det går bort med silverschampot. Efter jobbet igår åkte jag raka vägen till Ica maxi och köpte en blondering som jag vet blir fin, penslade framme i luggen och tinningen, så idag kan jag iallafall gå ut. Varför lyssnar man inte på vad kunden säger? Tur att man ska till solen snart, men är ju riktigt helblondin…..
  Ha en bra dag!
  kram

  Svara
 • Hej fina City-Helena. Fy, vad trist och fräckt av henne att inte lyssna på dig. Hoppas att du fick till färgen bättre hemma. Men man betalar ju faktiskt för att en frisör med utbildning ska färga håret för att man själv inte ska behöva göra det själv. Var hon smart så gav hon dig någon form av kompensation. Ska du till solen snart så blir det blonda håret snyggt mot den kommande brännan 🙂 Vart ska du resa?
  Hoppas vi ses någon gång, nu har vi ju känt varandra här i drygt ett och ett halvt år. Tutar som alltid när jag åker igenom City-land, så vet du att jag är där 🙂
  Stor kram
  /H

  Svara
 • Frisören verkade helnöjd. Har ikväll pratat med min bästa väninna som är frisör, men som nu skolar om sig till sjuksköterska.Hon har massa knep och lite medel kvar sedan hon hade salong. Hon tyckte inte det var så farligt, men jag är inte van att vara så helljus i hårbotten och allt, utan brukar ha slingat. Jag ska åka på utbildning till kanarieöarna om drygt en vecka. Vi pluggar mellan 9-12 sedan siesta 12-16 och så plugg 16-18 sedan fria kvällar, samt 1½ ledig dag. Det ska bli gott det och intressant.Hoppas också att vi ses någongång! sov så gott!
  kram

  Svara
 • Ostkaka är såååå gott! Fast helst ska farmor ha gjort den – då är den grym. Och du, det där med tofflorna är du inte ensam om…
  Kram
  Anna

  Svara
 • Är jämt här men kommenterar aldrig , ändring på det nu : ) Trolltider va ju såååå underbart haha Fjant , ja mamma hehe har försökt fått tag i det till mina barn men inte hittat så synd…vilket härligt troll William blev störtskön kille..jag har faktisky oxå haft tofflor på mig när jag åkt hemifrån, skulle lämna barne i skolan men då fick de ta sig in själva haha…ha en underbar helg finaste finaste Hannah..*

  Svara
 • Hej Hannah! Vilket roligt inlägg, William var jättehäftig i sin outfit. Jag undrar om du någon gång sett ”Trolltider”? Inte det trolltider du pratade om, utan det med en häxa, tomtar och så vidare. Vet du vad jag menar? Om du inte sett de filmerna rekommenderar jag det varmt! De är hur roliga som helst.
  Tack för en jättefin blogg!
  Kram/Sara

  Svara
 • Jaaaa, Trolltider har jag absolut sett. Minns att den gick vid jul när jag var mindre. Den grå tomten som vände på mössan och blev osynlig 🙂
  Så bra!
  Puss och kram
  /H

  Svara
 • ja va kul det är med temafest… han blev ju jättefin! skönt att va familjen samlad igen va? hoppas ni kommer på nåt kul å göra idag, själva har vi en sån dag då vi inte alls kommer igång. vaknade kl 4 av att alva hade magknip, nån timma senare spydde hon å sen va dagen förstörd… får sen om man åtminstone kommer iväg till ica eller nåt annat kul:) Hoppas nu att det inte va magsjuka utan att hon bara ätit nåt dålig eller nåt så vi kommer iväg till kolmården imorgon som de länktat till så länge… Kram å ha en bra dag!!

  Svara
 • Hej!
  Måste bara få ställa en lite fråga till dej som jag funderat på ett litet tag.
  Man läser ju på vissa bloggar att personen ifråga fått ”gåvor” till sitt nyfödda barn eller vad det nu kan vara.
  Om man nu skulle vilja skicka en lite sak till dej, finns det någon adress man skickar sakerna till, (givetvis inte din hemadress) men ibland när folk vill skicka saker brukar det finnas nån offentlig adress som man kan använda.
  Vore kul att få sända en lite sak till dej som jag tror du skulle uppskatta :))
  Mvh Vimlis

  Svara
 • Hej Hanna!
  Ja den filmen e underbar, har den filmen här hemma på DVD. Kikade på den för ngn månad sen me min yngsta gudson, vi skratta gott. Jag har alltid kallat han för Fjant.
  Åh sen när han fick se scenen, -”Var e Fjant? Här mamma” Oj oj va han skrattade då.
  Hoppas du får en toppenhelg!
  Kram Malle

  Svara
 • Hej! Vad fin han blev och duktig du är med att hitta på olika saker när det är olika teman på kalas el bröllop osv:)
  Kan kanske fråga dig nästa gång jag eller barnen ska iväg på nå sånt 🙂 Ha en fin kväll Kram/ Katja

  Svara
 • Hej 🙂
  Kan tänka mig att Peter verkligen uppskattade dina fina ansträngningar! 🙂
  Gud vad söt och fin William blev som ett troll 🙂
  Ha en underbar lördag!
  Kram /Malin

  Svara
 • Haha javisst minns man trolltider.Så himla söt William i sin trolldräkt.Lyckliga Peter komma hem till allt detta.Du är fin du Hannah.Kram på dig.

  Svara
 • Förresten hur gick det lille Mios tand?Jag har tänkt så på honom.

  Svara
 • Hej Hannah! 🙂 Blev precis medlem här, Känner ni någon som säljer jultidningar minns inte vilket förlag det var, men där finns en ”box” med alla avsnitten av Trolltider! Jag har beställt en själv :-)Ha det bra! Kram

  Svara