Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:18 | oktober 14, 2010

The Office

God kväll min vän. Liv somnade för en halvtimme sedan och pojkarna sitter och grejar på sina rum. Innan det är dags för pojkarnas kvällsrutiner så passar jag på att skriva några rader till dig och visa bilder från vårt nya kontor.
Att vi valde att skaffa ett kontor beror mest på att det inte går att jobba hemifrån hela tiden. Vårt ”kontor” här hemma är ett litet skrivbord som är intryckt i Livs rum, som även är ett gästrum. Jag och Peter behöver varsitt utrymme och varsin dator. Att kunna ha ett konferensrum där man har sina möten istället för hemma i köket är också toppen. Vi håller på med så många olika småprojekt som vi tror och hoppas på. I framtiden kan ett showroom och lager komma väl till pass om allt går enligt planerna. Vi har inte rott i land med allt ännu så jag håller det än så länge lite hemligt, trots att det inte är något världsomvälvande.

Jag känner mig i alla fall vuxen med ett eget kontor. Skönt att något i mitt liv kan påvisa att jag är vuxen :-)

Några vuxenpoäng får jag allt va?


Som jag sagt tidigare så ser det rent för taskigt ut nu, men se bortom de smutsiga golven och allt annat som ser allmänt sunkigt ut. Det kommer bli som en dröm och det ligger bara tjugo minuter med bil från Sigtuna 🙂
Här kommer vi lägga nytt golv, måla och sätta spotlights. Ska förhoppningsvis bli ett showroom i framtiden.

Här kommer vi lägga nytt golv, måla och sätta spotlights. Kommer förhoppningsvis bli ett showroom i framtiden.


Trappan upp till kontorsutrymmet ska målas eller läggas någon form av matta på.

Trappan upp till kontorsutrymmet ska målas eller läggas någon form av matta på.


Här ser du själva kontorsytan. Se nu med andra ögon för allt ska ändras. Ut med de möbler som står där, måla väggar och lägga ett fint golv. Något typ av trägolv (laminat) lutar det åt. Tänker hålla det minimalistiskt och ljust. Vita väggar. Vid fönstret hade vi tänkt att ha kontorsbord, till vänster en soffgrupp, mer lounge-aktigt, och på högersida ska vi sätta in ett litet kök.

Här ser du själva kontorsytan. Se nu med andra ögon för allt ska ändras. Vi ska ut med de möbler som står där, måla väggarna och lägga ett nytt, fint golv. Något typ av trägolv (laminat) lutar det åt. Tänker hålla det minimalistiskt och ljust. Vita väggar. Vid fönstret hade vi tänkt att ha kontorsborden, till vänster en soffgrupp, mer lounge-aktigt, och på högersida (som du inte ser på bilden) ska vi sätta in ett litet kök.


det här rummet kommer bli vårt mötes- och konferensrum. Ut med allt på bilden och in med ett schysst vit bord och stolar, någon tavla kanske och vackra blommor.

Det här rummet kommer bli vårt mötes- och konferensrum. Ut med allt på bilden och in med ett schysst vitt bord och stolar, någon tavla kanske och vackra blommor.


Älskar att inreda i tanken och sedan förverkliga det 🙂 Har du några bra tips? Vad som helst. Tips på billiga möbler, golv, färg vad som helst. Var gärna med och hjälp oss!
Nu ska jag säga god natt till pojkarna och be kvällsbön med dem, sedan blir det till att googla kontorsmöbler mm.
All kärlek


25 kommentarer25 kommentarer om “The Office”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilket ställe! Det har verkligen potential 🙂 Jag såg snygga kontorsmöbler på Ikea sist jag var där, hittade sjukt snygga stolar som man kunde ha vid ett konferansbord. Gråa med armstöd och mjuka och sköna att sitta på 🙂

  Svara
 • ikea e bäst å billiga..
  måste säga vilket mysigt ställe ni fick tag på..
  ha en fortsatt fin kväll..
  en liten fråga du berättade om att du ber kvällsbön me pojkarna gör du de me liv oxå ell tycker du de e för tidigt för henne?
  kram

  Svara
 • Ber med Liv också varje kväll. Trots att hon kanske redan somnat i famn så ber jag om beskydd, hälsa och trygghet. Det är något jag alltid gjort med mina barn.
  Kram
  /Hannah

  Svara
 • Vilket mysigt kontor! Är alltid lite avundsjuk när någon får börja inreda från scratch, är ju så kul!! Håller med ovanstående, IKEA har bra grejer och mycket snyggt!
  Tack Hannah för en jättebra blogg. Läser varje dag, både din och Peters.
  Lycka till med inredningen

  Svara
 • Tips: kolla in styleroom.se. Där brukar jag få massor med inspiration till mitt hem.
  Tack för en superfin bloggsida o kul att få vara med i familjen. 🙂

  Svara
 • Häftigt med eget kontor! Det där kommer ju bli skit bra! Man blir ju lite nyfiken….
  Kram

  Svara
 • Kan rekommendera Alloc laminat golv. Inte lika kallt och hårt att gå på som andra laminat. /Martina.

  Svara
 • Detta är väl inte i ert hus? Vad kul med projekt på gång 😀

  Svara
 • Vårt hus? Nej, det är en lokal som vi hyr och ska rusta upp till kontor 🙂
  Kram
  /H

  Svara
 • Å det kommer att bli kanon 🙂

  Svara
 • Åh så spännande Hannah! Det riktigt rycker i mina fingrar, älskar att få förändra och förnya! Vilken toppen lokal, kan verkligen se hur snyggt det kommer att bli. Jag får en miljon idéer bara av att titta på bilderna. Tänk nu är ni vuxna 🙂
  Stor kram till er!

  Svara
 • Hoppas att de som hyr ut betalar renoveringen, kände mig lite stressad då jag läste allt ni ska göra…
  Har ett litet tips på golv. Venge från k-rauta, laminatgolv. Så snyggt, mörkt och mysigt. Vi har det hemma och vita väggar. Vi har också spots i taket och min man satte även in spottar i golvet. Sjukt effektivt och snajsigt. Alla kommenterar det och tycker att det är snyggt och ovanligt. Kan maila en liten bild eller två. lycka till!

  Svara
 • Spännande vad ni ska hitta på.
  Men fint lär ni få på kontoret.

  Svara
 • Hej fina du.Vilka underbara fina lokaler.Med din och Peters goda smak så kommer där bli jättefint.Härligt med nya projekt på gång.Stor kram M.

  Svara
 • Det är alltid så roligt med nya projekt! Ny energi, framtidsvisioner och planering. Även om det blir en del slit så är det ”positiva problem”. Hoppas att allt går vägen för er och de nya projekten! Lokalen kommer bli grym! 🙂

  Svara
 • Godmorgon. Kontoret har verkligen stor potential . Kommer att bli ursnyggt när ni är klara. Ni verkar ha god smak på inredning och sånt, från det jag sett på bilder från ert hem här på bloggen 🙂
  Ha en mysig fredag Kram

  Svara
 • Wow vad roligt att greja med. Här hemma håller jag på att tjata ihjäl min man om schackrutigt golv så snyggt. Finns till och med som en plastmatta istället för klinker tror det är på bauhaus inte alls dyrt, och ser verkligen coolt ut.Har en kompis somhar det i köket.
  VILL DU HA TAVLOR PÅ VÄGGARNA SÅ VET DU VART DU SKA FRÅGA!!!!lycka till kram maja

  Svara
 • Vad spännande! och va bra att det låg så nära hemmet 🙂

  Svara
 • Wow… det kommer bli så snyggt. Man kan reda se hur det kommer utforma sig. Trodde oxå först att det har hemma hos er. 🙂
  Jag tycker det är fint att ni ber ihop. Själv är jag inte troende, eller jag vet inte vad jag tror på. Jag är nog lite mer åt Buddist hållet. Dom har en vacker syn på livet. Men du är ju uppväxt med din tro. Jag har aldrig fått uppleva det. Tycker mer att kyrkan varit sorglig och stel. Önskar det kunde vara lite mer liv och glädje, klappande händer och skratt. Ja det är min syn på det.
  Hoppas och önskar er den underbaraste helgen. och njut.
  Kärlek på dig fina Hannah.
  Kram från Viveka

  Svara
 • Vad spännande och kul, hoppas allt går som planerat med era framtidsplaner, spännande 🙂
  Ibland kan man verkligen ha tur att hitta jätte fina/fräscha saker på Blocket till en bra peng.
  Trevlig helg 🙂

  Svara
 • Me LOVES projekt!!!Ni kommer greja det galant,office miljöer är snyggast ju mindre ”plotter” det är…även om jag personligen älskar extravaganta Liberace influerade detaljer:) Lycka till!

  Svara
 • Jag kanske är lite trög eller inte har så bra koll rättare sagt, men varför ska du/ni ha kontor? 🙂 Vad för verksamhet ska du starta?.. jag har inte riktigt förstått vad det är som ska bedrivas? 🙂 Men superfint ser det ut!
  Tack för fin blogg 🙂

  Svara
 • Mitt bästa tips för kontoret: Förvaring. Och förvaring. Det går snabbt åt, det som från början verkar vara såå mycket, känns snart som väldigt lite. Dessutom tycker jag att det kan vara skönt med förvaring som går att stänga till. Skönt att slippa se allt. Och det går att ”snabb-städa” om man får oväntat besök! =) Lycka till!

  Svara
 • Kommer bli hur fint och bra som helst! skönt att ha sitt kontor utanför hemmet! önskar er en fin helg!kram

  Svara
 • Hej Hannah, va kul med nya kontoret! Jag har ett tips gällande golv. Såg att du skrev att Ni hade funderingar på att lägga laminat golv. Min sambo har ett företag i Göteborg som är inom golvbranchen. De har ett golvakustikmaterial som förbättrar rumsakustiken avsevärt. Man slipper det ihåliga ljudet som man får i laminat och parkett golv. Så alltså istället för att lägga den mjuka foamen under så lägger man detta material som heter Decibex. Ta gärna kontakt med honom för att se om du kan ro i hamn en bra deal. Örjan Karlsson KBKE AB 031 89 11 51 Materialet finns på ett flertal ställen i Stockholm. Kolla gärna in http://www.decibex.se
  Kram kram Maria

  Svara