Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:08 | oktober 21, 2010

Dunderklumpen

Hej min vän. Har nyss kommit hem för att om en kvart fara igen. Ska köra William till sin gitarrlektion och handla. Har ingen mat hemma, och då menar jag verkligen ingen mat. Några gamla konserver ligger väl och skrotar i skafferiet men inget att laga en middag på. Och jag är ju som du redan vet inte den som har talangen att koka soppa på en spik 🙂
Har nästan blivit snöblind av att stirra på så mycket vit väggfärg. Har tittat på färger som Äggskal, Mio mandel, Snö, Kritvit, Vit, ja, en herrans massa olika nyanser av vitt. Det blev dock en som kallas för Pärla i helmatt. Ett tag gick jag bara på namnen jag gillade, som Mio mandel och Älva (Livs andranamn) 🙂 Peter bara suckade åt mig.
Har precis suttit som medlare mellan William och Mio som har kommit in i en fas då de bråkar likt hund och katt. Blir tokig när de bråkar och inte lyssnar. När den ena får skäll så flinar den andra bakom ryggen och så är det igång igen. Hoppas det inte håller i sig för då blir det ”Bootcamp”. Orkar inte bli arg, för jag blir verkligen tokig när de inte visar respekt för varandra och andra barn eller vuxna. Fy, det är det värsta jag vet så det ska jag snabbt ta ur dem!
Liv däremot skulle de aldrig vara sura mot. Skönt. Men jag får nog passa på att njuta så länge det varar. För den dagen kommer nog om några år, när Liv börjar bli stor nog att hon bara vill hänga med dem och de absolut inte vill vara med henne 🙂

William och hans klass har varit på en naturskola hela dagen. De har tillagat sin egna soppa och bröd över öppen eld och varit ute i den vackra naturen hela dagen.

William och hans klass har varit på en naturskola hela dagen. De har tillagat sin egna soppa och bröd över öppen eld och varit ute i den vackra naturen hela dagen.


Frank, har sina utsända överallt.

Mobilfåret Frank, har sina utsända överallt.


Naturskolan låg vackert vid Mälaren.

Naturskolan låg vackert vid Mälaren.


Nu börjar träden tappa dina löv, och kylan har kommit bara över en natt tycker jag.

Nu börjar träden tappa sina löv, och kylan har kommit bara över en natt tycker jag.


a513

Blir full i skratt när jag ser på den här bilden. Påminner om en viss reklam för analklåda och stjärtgnugg mot ett träd.


Livis vinkar glatt till dig.

Livis vinkar glatt till dig.


Vet inte vad det är med mig idag men jag känner mig låg. Har känt att det kommit krypande ett par dagar nu. Har en klump i bröstet och nära till gråten hela tiden. Avskyr ångestklumpen som kommer utan att man riktigt vet varför och inte går den att strunta i heller, för den gör sig påmind hela tiden. En långpromenad i rask takt ikväll, frisk luft och fria tankar kanske hjälper.
Var rädd om dig.
All kärlek.


17 kommentarer17 kommentarer om “Dunderklumpen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åhh vad vacker Sverige är med alla höstfärger! Hoppas du får en skön promenad som rensar ut ordentligt. Kram

  Svara
 • jätte mysigt ute vid naturskolan. har åkt dit o grillat nån helg. Sen har du ju Björnkälla(ett rött litet hus på vägen ut t naturskolan) varje söndag tror jag de är så är grillarna tända. annars kan man ju tända själv. Gamla Björnkälla brukar vi åka till o grilla korv.Jätte mysigt…tyst o lugnt.Ro givande.

  Svara
 • Hej goa Hannah.Här är en till som känner sig lite låg idag ganska jobbigt faktiskt.Fick rådet att gå långa promenader.Så det får det bli här också och förhoppningsvis så lättar det.Ja visst är det jobbigt när barnen bråkar.Men jag kan lova dig att det kommer bli bättre med åren.Ha en skön kväll.Kram.

  Svara
 • Hoppas ångesten släpper! skickar en värmande kram

  Svara
 • Tänker på dig Hannah!vi verkar vara flera här som är låga nu. Själv somnar jag upprätt dagtid emellanåt. Försöker vara ute mycket på och efter jobbet. Man har så mycket att vara glad för, men ibland kommer en låghet över oss.
  kram kram

  Svara
 • God kväll Hannah. Jag vet att det känns jobbigt,ledsamt och frustrerande när barnen slåss och beter sig dumt mot varann 🙁 mina söner höll på likadant några år sedan. Den ena är snart 11 och den andra är 13. Så det har blivit bättre med åren. Vi satte oss ned varje gång och jag föröskte reda ut saker och ting och detta tyckte de nog var lite jobbigt, att prata igenom vad som hänt och varför de tog till nävarna osv. Och be varandra om ursäkt framförallt. Hoppas allt löser sig och att du börjar känna dig gladare snart. Kramar

  Svara
 • Jag undrar om det kan vara höstdepression eller dylikt som gör sig påmind? Jag känner lite likadant från och till nu, är extra känslig och mottaglig. I mitt fall är det två oerhört nära vänner som svikit mig rejält, en smärta som sitter i. Man tror sig veta vilka som står nära, men när det inte stämmer är det en jobbig upptäckt. I övrigt är jag nygift och lycklig nu :), men känner mig ledsen över att ha blivit helt utlämnad och sviken. Det blir bättre dock, det blir det alltid! KRAM

  Svara
 • Hoppas känslan släpper, inte kul att känna sig sådär, men det gör vi nog alla lite till och från. Själv är jag inget fan av hösten alls och tycker den här tiden är riktigt deppig. Men men, det går upp och ner.
  Hoppas promenaden gjorde susen för dig iaf! 🙂
  Haha, vad jag skrattade åt din kommentar & bild med trädet. 😉
  KRAM till dig!

  Svara
 • Hej vackra du!
  Usch, för att vara låg, känner oxå mig nere. Efter vår träff förra veckan så var jag så himla glad o sprudlade av energi sen började man jobba o kände bara vad håller jag på med. Livet ska ju vara bättre än detta, sitta på ett kontor med arbetsuppgifter man inte vill göra. Skönt att man har en underbar familj att komma hem till. Hoppas att du kommer må bättre snart igen. Kramkram

  Svara
 • Sänder massor av kärlek mot ångestklumpen!
  Tack för alla härliga långa Hannah-inlägg du har gjort senaste tiden. Du gör mig glad. 🙂 Här i Göteborg blåser det orkanvindar just nu. Härligt med naturkrafter, tycker jag.
  Puss & kram

  Svara
 • En massa dunderkramar till dig, Hannah 🙂

  Svara
 • kramar om 🙂

  Svara
 • Promenader är jättebra mot ångest, har själv haft och har fortfarande det då & då…du kanske bara har haft mycket de senaste dagarna och behöver ta det lugnt.
  massor av kramar till dig 🙂

  Svara
 • Känner igen mig så väl i det där med ångestklumpen. Det är jobbigt, särskilt när man egentligen inte vet vad som orsakar den. Oftast finns det nog något, men som kan vara svårt att sätta fingret på.
  Hoppas du mår bättre och att promenaden hjälper =) Frisk luft och att använda kroppen är inte att underskatta.
  Du är så härlig Hannah!!! Fortsätt vara du!
  Många kramar Maria

  Svara
 • Kul att Liv gillade dockan 😉

  Svara
 • Som jag skrivit innan har jag också perioder då jag är väldigt låg, och precis som du beskriver det är det jobbiga att inte veta varför man är lipig och har ångest. Men det är väl så man är bara, kanske för att man ska känna sig riktigt pigg och glad när man väl är uppe på topparna…Hur som helst är det skit när man är mitt i det. Men jag kan trösta att det är många som har det jobbigt just nu på hösten. Har själv haft en jobbig period igen men den börjar vända!
  Tänker på dig Hannah. Kram från mig!

  Svara
 • Du är verkligen så himla vacker! Är det en kofta eller jacka du har på bilden, jättefin verkligen 🙂 Vart är den ifrån? Kram

  Svara