Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:38 | oktober 26, 2010

Sol, ljus och energi

God förmiddag min vän. Hoppas allt är väl. Solen har tittat fram och det gör mig gladare. Höstrusk med regn och blygrå himmel är inget som tilltalar mig alls. Försöker dock göra det bästa av det för att inte bli depp. Vet att många kan få en släng av höstdepression. Man känner sig trött, allmänt nedstämd, inget känns särskilt kul, man drar sig lätt undan och kolhydratsuget ökar och man gottar gärna i allt sött och onyttigt man hittar i skafferiet. Kan du känna igen dig? Jag gör i alla fall det 🙂
Det vi behöver är mer ljus. Solljus och energi. Så fort solen tittar fram, gå ut, stå i ljuset och sug åt dig. När det är mörkt på morgonen och blir mörkt tidig kväll, tänd massor av ljus. Jag har märkt att det hjälper. Försöker även vara ett ljus för vänner som känner sig nedstämda och deppade. Var ett ljus du också, vet ja. Så sprider vi ljus och värme tillsammans 🙂

Ta vara på höstsolens strålar.

Ta vara på höstsolens strålar.


Rensade garderoben igår och upptäckte än en gång att det bor en samlare i mig. Jag blir tokig på mig själv och mina konstiga låsningar till gamla kläder och saker. Minnen ska jag försöka och bara behålla i mitt hjärta istället, eller så kan jag väl ta ett kort på t.ex. den gamla haklappen som William hade när han var två år 🙂
Har i alla fall hittat massor av fina saker utan allt för många år och minnen på nacken som jag ska sälja inför Faddergalan.
Nu tänkte jag tipsa dig om min vardags make-up. Får ofta frågor om vad jag använder för smink. Till vardags använder jag så lite som möjligt. Vill bara se naturligt sminkad ut, ha en fräsch look. Till fest däremot åker skuggor och annat klet på.
Lägger concealer från MAC under ögonen och vid näsvingarna. Pudrar lätt med Total Finish från KANEBO (refillen köper jag. Den tar mindre plats och är billigare), Sveper lite bronzingpuder från GUERLAIN över kinder, haka och panna och så duttar jag rouge i färgen Lush från Make Up Store på den bulliga delen av kinden. Mascara använder jag bara ibland men då har jag min nya favorit Volume Million Lashes från L´oreal som ger extrem volym. Och till sist läppglans som vårdar från Clarins (02).

Lägger concealer från MAC under ögonen och vid näsvingarna. Pudrar lätt med Total Finish från KANEBO (refillen köper jag, den tar mindre plats och är billigare). Sveper lite bronzingpuder från GUERLAIN över kinder, haka och panna och så duttar jag rouge i färgen Lush från Make Up Store på den bulliga delen av kinden. Mascara använder jag bara ibland men då har jag min nya favorit Volume Million Lashes från L´oreal som ger extrem volym. Och till sist läppglans som vårdar från Clarins (02).


En fem-minuters-make som ser naturlig ut.
Var rädd om dig!
All kärlek


5 kommentarer5 kommentarer om “Sol, ljus och energi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Idag skiner solen på skåneland så det blir att D-vitamin boosta deppiga mig så jag inte förgriper mig på de förföriska hallongrottorna på kondiset eller kastar mig själv på bössan:)
  Ha en fin dag fru Karyd!

  Svara
 • Tråkigt men sant var det en VÄLDIGT TYDLIG beskrivning om mitt tillstånd just nu (och alla andra höstar och även vintern…)
  Underbart med sol, du får man passa på att vara ute så mycket i den mån det går (när man jobbar inne, heltid) 😉
  Ha en bra dag och Tack för en mysig blogg!
  Läser den varje dag 🙂
  Kram

  Svara
 • Vilken härlig bild 🙂 tittade på Fråga doktorn för någon vecka sedan ( ja,jag är 40 snart 😉 och där pratade man om hösdepressioner som är väldigt vanligt i Sverige. Man ska precis somd u skriver om här, ta vara på den där lilla solstunden, äta sin lunch ute, eller bara gå runt huset en sväng. Tänk positivt; tänk va fint man kan ha det nu den här mörka årstiden, tänd ljsu, spela spel med dina barn eller man,så kommer den ljusa tiden snart ska du se……
  kram alla!

  Svara
 • Hej söta du.Jag är precis tvärtom kastar allt.Min man blir tokig på mig haha.I mitt hem finns inget önödigt.Sen händer det ju ganska många gånger att jag ångrar mig för det hade ju varit bra att ha men då är det försent.Här i Skåneland har solen varit framme hela dagen och vi har haft en fantastisk dag.Två låånga promenader blev det.Älskar kvällarna med massor av tända ljus och mys.Stor kram M.

  Svara
 • Håller med dig, man får anstränga sig för att inte totalt deppa ihop. Vi ska på spa hästa vecka, får försöka hitta på lite extra mys stunder för att överleva den mörka tiden på året;)
  Vilken fantastisk fin tanke på Tradera! Du är så söt Hannah. Tänk om fler hade varit som du, då hade världen varit bra mycket bättre!!
  En fråga…hittar inte vilken storlek det är på den gråa klänningen?? Anar 34…;) Tack!
  Ha en go kväll!! Kram Marika

  Svara