Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:12 | november 8, 2010

Gräddgalningar och jullängtan

God kväll vacker. Jag har drabbats av en akut längtan efter snö och jul. Fick en härlig julkänsla i kroppen och ville börja spela julmusik och äta pepparkakor. Älskar när det är kallt, frostigt och beckmörkt ute så jag kan tända marschaller utanför dörren och levande ljus inne i huset.
Har varit i farten hela dagen men nu ska jag bara gosa ner mig i soffan och zappa på tv:n.

Åt Indiskt till lunch. Livis blev som tokig i nan-brödet och tog hela kakan.

Åt Indiskt till lunch. Livis blev som tokig i nan-brödet och tog hela kakan.


Ja, så kan man ju också äta.

Ja, så kan man ju också äta.


William och Liv tog en tur på sparkcykeln innan vi skulle fara hem till mamma.

William och Liv tog en tur på sparkcykeln innan vi skulle fara hem till mamma och Gunnar i eftermiddags.


Älskade mamma hade lagat en äkta renskavsgryta fylld med kantareller och grädde och till det potatismos. Underbart gott!

Älskade mamma hade lagat en äkta renskavsgryta fylld med kantareller och grädde och till det potatismos. Underbart gott!


Mio blev firad ännu en gång och fick presenter av morfar och mormor.

Mio blev firad ännu en gång och fick presenter av morfar och mormor.


Glassbomb med äppelkaka stod också på menyn.

Glassbomb med äppelkaka stod också på menyn.


a74
Där hemma får man inte vara liten i maten, särskilt inte när det vankas efterrätt. Grädde är det bästa pojkarna vet och när mamma sprutar munnarna fulla på dem med grädde är lyckan total.

Där hemma får man inte vara liten i maten, särskilt inte när det vankas efterrätt. Grädde är det bästa pojkarna vet och när mamma sprutar munnarna fulla på dem med grädde är lyckan total.


Efter att pojkarna fått munnarna fulla flera gånger ville Liv också ha. det slutade med att hon stod som en fågelunge och gapade vid mamma. Hon fick aldrig nog.

Efter att pojkarna fått munnarna fulla flera gånger ville Liv också prova. Det slutade med att hon stod som en fågelunge och gapade vid mamma. Hon fick aldrig nog.


Jag fick muggar och skålar till min Green Gate-samling av mamma. Åh, vad glad jag blev!

Jag fick nya muggar och skålar till min Green Gate-samling av mamma. Åh, vad glad jag blev!


a93a103
Älskar de söta blommorna på porslinet. GreenGate har bara massor av fina blommönster och prickar på allt. Så fint att blanda alla olika mönster och ha en hel samling. Har fyra muggar sedan innan så nu är jag på god väg i mitt samlande.
Fick även detta hjärtat från Nordal. Kändes nästan som om det var jag som fyllde år :-)

Fick även detta hjärtat från Nordal. Kändes nästan som om det var jag som fyllde år 🙂


Är allt väl med dig. Kan du inte dela med dig av något kul?
Du är värdefull!
All kärlek
Ps. Snart ska jag sätta mig och gå igenom alla vackra ord i tävlingen om Sweet Coffee-muggarna. Kan inte välja så jag måste ha någon form av dragning eller  helt enkelt bara blunda, scrolla upp och ner bland svaren och peka 🙂 Vill helst att alla ska vinna!


19 kommentarer19 kommentarer om “Gräddgalningar och jullängtan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ÅÅÅ vart är det fina hjärtat köpt,vill oxå ha….

  Svara
 • Din mamma påminner så mycket om min söta och omtänksamma mamma med små överasknings presenter då och då när man minst anar det. 🙂
  Jag kan berätta något som är skoj (för mig då;) att jag är gravid! Jag kanske kommer frågor om graviditet till dig nån gång i framtiden om det är OK, har aldrig varit i den här underbara välsignade situationen förr 😉
  Kraam

  Svara
 • Grattis till dig! Det är en alldeles speciell känsla att vänta sitt första barn!

  Svara
 • Grattis Gabiz vilken lycka.Kram.

  Svara
 • anno61 och marita57: TACK! 🙂

  Svara
 • Börjar också få lite jullängtan. Men, när man som jag sjunger i kyrkokör får man börja lite tidigare med advents- och julsångerna. Det är nästan därför man kämpar hela året i en kör, för att stå där framme på Första Advent och sjunga Hosianna.
  I Vaken (P3/P4) hade de jultimme mellan 3 och 4 inatt och bara spelade julmusik och pratade jul 🙂
  Var tillbaka första dagen på jobbet idag, efter att ha tagit bort närsyntheten med laser den 29 okt. Sedan har det varit en veckas sjukskrivning. Det var definitivt värt pengarna, då jag tidigare inte såg siffrorna på klockradion och nu klarar mig helt utan linser/glasögon.
  Och Hannah och din fina familj, ni är också värdefulla.

  Svara
 • Hej Hanna! Jag bor med min sambo i Jönköping, men var uppe i Sigtuna i helgen och hälsade på min mormor och morfar. Strosade för mig själv gata upp och gata ner i din lilla mysiga by och hittade en underbar liten affär, ”underbara ting” tror jag den heter. Där hade de Green Gate porslin och jag handlade en hel kasse full. Kan det vara där du har fyndat dina muggar måntro? 🙂 Tack, vill jag också säga, för en fin blogg. Det är så härligt att du bjuder på dig själv och delar med dig av många härliga bilder. Jag är inga barn men en liten hundvalp, och det är full rulle hemma. De underbara små liven 🙂 Stor kram från Anna

  Svara
 • Hejsan Hanna, Jag måste ju berätta att jag blivit helt fast i din fina sida! Jag blir så glad och positiv av hur glad och fin du är varje dag!!
  Puss på dig du fina
  Kramar från Göteborg

  Svara
 • Hej Hannah! Jag tycker mycket om din blogg. Läser ofta, men skriver sällan. Du är så positiv och skriver med en sån värme! I like 🙂 Just nu håller jag på och arbetar med en jobbig c-uppsats. Svårt att tänka på något annat, men ska bli härligt när den blir klar. Skönt med ett blogg-break ibland 😉 Kram!

  Svara
 • vilket underbart hjärta!! superfint!
  visst är det vackert med julsånger, kom nyligen hem från kören, vi sjunger mycket blandat o nu blir det mer o mer julsånger.
  ”himlen i min famn” med carola är en favorit.
  blir tårögd bara av o sjunga den!
  kram på dig o din härliga familj!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag läser din blogg varje dag men orkar nästan aldrig kommentera. Är sjukt trött för jämnan men vill inte klaga, livet är ändå underbart!
  Jag har en dotter som är några veckor yngre än Liv och det är alltid så roligt att se hur lika de är i sin utveckling! ;D
  Jag har inget kul att berätta men skickar med en busfilm från mina barn för några veckor sedan – du förstår kanske att jag är trött! ;D
  http://www.youtube.com/watch?v=t0_yArXGv_w

  Svara
 • Finaste fina Hannah.Visst är det något speciellt med julen,alla ljus och allt mys.Längtar också.Du har en riktigt gullig Mamma.Verkar vara så go och så omtänksam.Här har det inte hänt något spännande i Skåneland.Vi har det ganska tufft just nu i familjen men hoppas att allt snart ska vara på plats.Vilken tur att du finns.Kram till bästa Hannah.

  Svara
 • marita, hoppas det löser sig för er snart, att pusselbitarna faller på plats! kram på dig!

  Svara
 • Tack för att du bryr dig om det värmer i hela kroppen.Kram.

  Svara
 • Längtar också efter julen men först skall jag och min sambo göra ngt kul……den 3/12 åker vi två veckor till Maldiverna, Kuredu!
  //U

  Svara
 • Maldiverna är helt underbart! Vi var också bl.a på Kuredu. Ha en trevlig resa, det är helt fantasktiskt där! 🙂

  Svara
 • Hoppas ni får en fantatisk vistelse på Maldiverna.Inte alls avundsjuk.Hmmmm jo precis vad jag är och hade behövt nu.

  Svara
 • Så fint porslin! Jag gillar också blommigt mönster, det gör mig glad! 🙂

  Svara
 • Hej Hannah! Tack för en jättebra blogg! Julen längtar jag med efter, det är så mysigt =)

  Svara