Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:57 | november 13, 2010

Jul, jul, strålande jul

Hej kära vän. Är allt väl? Måste tacka för alla snälla och omtänksamma krya-på-dig-hälsningar. De gjorde mig friskare 🙂
Är fortfarande inte pigg nog att fara runt och hitta på saker, så jag ligger på sofflocket med datorn på magen. Du kommer nog förstå min lätta frustration över att inte kunna göra något för jag ligger som en tok och googlar på juldekorationer, julgranar, ja, allt som hör julen till. Lagom till att jag börjar känna mig bättre har nästan all vacker snö töat bort här ute i Sigtuna 🙁
Jag som längtat så att få ta en promenad och bara njuta av snön. Men jag lär nog få nog under de närmsta vintermånaderna. Tror du inte?
Jag har i alla fall än en gång konstaterat att är de några som förstår sig på julen, och vad allt med juldekorationer innebär, så är det amerikanerna. I och för sig på gott och ont, för de kan gå till en viss överdrift också kan jag tycka. Jag står med en fot i varje ”värld”. Den ena foten i den smakfulla och stilrena julen. Vitt, frostigt och enkelt med less is more-tänket. Den andra foten står och väger i den juldekorationen som är på tok för mycket men ändå mysigt på något vis. Tomtar, ljusslingor, renar (helst riktiga) rött, rött, rött, mycket av allt-tänket. Mina två lätt schitzade-sidor får helt enkelt kompromissa 🙂
Varje år köper jag dyra Lego, playmobile-julkalendrar till pojkarna som de önskar och tjatar om (men i slutändan inte uppskattas för fem öre). Har nu bestämt att det är bortkastade pengar så i år blir det en hederlig chokladkalender till dem var. Liv är väl lite för liten men jag tänker ändå göra en hemmagjord ”julkalender”.

Ta olika småstrumpor som på bilden och lägga en liten sak i för varje dag. Sött va?

Ta olika småstrumpor och sätta fast på ett fint band med mini-klänypor som på bilden och lägga en liten sak i för varje dag. Sött va?


Hittade så mycket roligt på Martha Stewarts hemsida. klicka HÄR så hittar du exempel på vad du kan göra av gamla julkort eller varför inte av bilder på nära och kära.
Nu ska du få njuta av julgranar i olika stilar. Galna, fina, gräsliga och klatschiga…
Ser ut som såpbubblor i granen.

Ser ut som såpbubblor i granen.


Vitt och lantligt.

Vitt.


Disney-gran.

Piff och Puff-gran.


Skulle kunna vara hemma hos Maria Montazami.

Skulle kunna vara hemma hos Maria Montazami.


julgran5
julgran6
En bordsvariant.

En bordsvariant.


För den lilla lägenheten.

För den lilla lägenheten.


julgran99
Kitschigt!

Kitschigt!


Hittade du en favorit?
Önskar dig en härlig lördag.
Nu ska jag googla ”köpa en ren” 🙂
All kärlek


7 kommentarer7 kommentarer om “Jul, jul, strålande jul”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad härligt att du mår lite bättre. Kul att du pratar om jul, jag dansar omkring med mina kottar till julmusik och Jansson står i ugnen. Ikväll ska jag och min syster ha julbord!!!! Jag e GALEN i julen 😉
  Piff och Puff granen e precis som min brukar vara!
  KRAAAAAAAAM

  Svara
 • Härligt,härligt att du är på bättringsvägen igen.Helt underbara granar.Fattar inte att det snart är Jul.Såg på Peters blogg att ni snart ska resa till värmen.Det är ni värda.Kram på dig och ha en fin Lördag.

  Svara
 • Gott att du mår lite bättre! hur går det med Rudolf köpet….haha, tänk att ha en levande ren i trädgården, mysigt! ohoj vilka olika granar,tänk vad granar kan vara vackra och en det gräsliga.
  Krya på dig!kramis

  Svara
 • Åh visst är det trist när snön har smält bort, lika som hos dig som här i Borlänge. Håller med dig att det kliar i fingrarna att få sätta igång och julpyssla hemma. Jag älskar att klä köket i julsaker, sen blir det bara en gran i vardagsrummet. Bland bilderna gillar jag den traditionella granen och den vita.. snyggt.
  Hur är du efter julen? jag vill då bara ta bort allt. In med det nya inför nyåret som kommer. Varje nyår skriver jag ner en ”ATT GÖRA LISTA” det jag vill få gjort under året som kommer, och vad jag önskar göra med mig själv, det är lite mysigt när man får bocka av saker man gjort för sig själv.
  Fortsätt nu att krya på dig fina du.
  Stor kram och slask ängel blev det idag från Viveka:)

  Svara
 • Skönt att du är på benen igen. Åhh julen, längtar till advent då man får plocka fram allt julmys =)
  Som den sanna julnörd jag är så kommer nog julsakerna upp innan 1:a advent som vanligt 😉
  Önskar er en fin lördag!
  Kram! 🙂

  Svara
 • Skönt att du mår lite bättre!
  Jag älskar också julen och allt som hör till.. Varje jul säger jag att jag ska ha det snyggt och stilrent men det slutar med att granen ser ut att höra hemma på ett bordell och pepparkakshuset ser ut som ett hus på red light.. men det är så fint med alla färger 😉 MEN den här julen SKA jag ha det vitt och stilrent!!.. vi får se.. 😉
  Ha en skön lördagskväll 😉

  Svara
 • Idag när jag var på Rusta så såg jag jättefina chokladkalendrar med olika barnfavoriter t.ex Hello Kitty, Toy Story. Dessa brukar vara riktigt dyra, men på Rusta kostade de under tjugolappen!
  vh
  Monika

  Svara