Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:32 | november 16, 2010

Tacksamhet en vresig morgon

God morgon min vän. Hoppas allt är väl. Låg igår kväll och tänkte på vad jag gjorde förra året. Tur att vi har Bloggfamiljen för det var bara att gå tillbaka och titta. Hittade ett av Peters inlägg från höstlovet förra året. Blev alldeles varm och en liten glädjetår fick jag allt i ögat. Idag vaknade jag dessutom på fel sida och känner mig på allmänt dåligt humör, så jag läste det igen.  Kom i alla fall att tänka på, tacksamhet. Måste stanna upp och vara tacksam, tacka för livet, hälsan, familjen och all kärlek. Tack!
All kärlek till Dig. Önskar dig en fin dag.
Här kommer Peter inlägg från denna tiden förra året. Kärlek!
Jag vill också ha höstlov. När klockan ringde imorse och jag skulle dra upp gardinerna för att få lite ljus insåg jag att gardinerna inte ens var nere. Det var så mörkt att jag inte såg bilen på gatan. Regnet rann längst fönstret och jag övervägde att lura mig själv att snooza lite till, i hopp om att försova mig. Det är inte lätt att gå upp när fru och dotter ligger kvar i sängen och andas lugnt. När man sedan smugit ut ur sovrummet möts man av samma tystnad. Höstlovet är här och likt Tomten är det bara jag som är vaken.
Skollov var sköna tider. Inga problem i livet utöver vilket Lego man skulle leka med för stunden. Leka i kojan? Springa i skogen? Se en film? Nej, det blir att läsa serietidningar eller bara ligga kvar i sängen och halvsova. Det var tider det. Ingen stress, mobil, e-mail och inget krismöte om varför senaste mjukvaran inte uppfyller kraven och pajar hela min budget. Mailade med en amerikansk kompis och jag klagade på att man inte har höstlov.”Lov?” undrade han med sina tio semesterdagar per år och påminde mig om att vi, förutom 5-6 veckors semester, även kan ta föräldrarledighet i månader.
Och då kände jag att det ibland är viktigt att stanna upp i höstmörkret och värma sig själv med att man faktiskt har det ganska bra och har många minnen som värmer i mörkret. Som till exempel den…
...dagen jag träffade denna vackra kvinna.

...dagen jag träffade denna vackra kvinna.


Eller känslan jag fortfarande kommer ihåg när svärfars dotter blev min fru...

Eller känslan jag fortfarande kommer ihåg när svärfars dotter blev min fru...


...som lärde mig att änglar finns.

...som lärde mig att änglar finns.


Och känslan den där sommarkvällen i Skärhamn...

Och känslan den där sommarkvällen i Skärhamn...


...där Liv troligen kom till efter lite champagne och skaldjur.

...där Liv troligen kom till efter lite champagne och skaldjur.


Den otroliga frihetskänslan den där kvällen där vi bodde på en öde ö på Maldiverna...

Eller den otroliga frihetskänslan den där kvällen där vi bodde ensamma på en öde ö på Maldiverna...


...som nästan kan jämföras med minnet när Malmö FF fortfarande var ett topplag som spelade inför fulla läktare.

...som nästan kan jämföras med minnet när Malmö FF fortfarande var ett topplag som spelade inför fulla läktare.


Eller blicken på den familj som hade tankat på Statoil när Hannah kom in...

Eller blicken på den familj som hade tankat på Statoil när Hannah kom in i sin bröllopsklänning direkt efter vigseln...


...kommer jag ihåg lika väl som denna killens blick när han insåg att jag var lite närmre än han trodde.

...som påminde lite om denna killens blick när han insåg att jag var lite närmre än han trodde.


Och alla minnena från ultraljud och besök hos barnmorskan...

Och alla minnena från ultraljud och besök hos barnmorskan...


...ungefär ett år efter vår champagnefrukost på vår altan på smekmånaden.

...ungefär ett år efter vår champagnefrukost på vår altan på smekmånaden.


Men den bästa känslan var när hon kom...

Men den bästa känslan var när hon kom...


...tack vare den där kvällen i Skärhamn.

...tack vare den där kvällen i Skärhamn när Hannah för första gången vågade hoppa från bryggan...


...långt från Maldiverna...

...långt från Maldiverna.


Och det är denna syn som räddar mig från höstmörkret.

Men det är denna syn som räddar mig från höstmörkret.


Det är viktigt att fokusera på det fina man har i livet och skita i om budgeten inte blev precis som du hade hoppats. Det är trots allt bara världsliga ting som Karlsson på Taket skulle sagt.

29 kommentarer29 kommentarer om “Tacksamhet en vresig morgon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Blir helt varm inombords! 🙂 Tack!

  Svara
 • Åh vad fint och tänkvärt, en liten tår trillade ner för min kind…

  Svara
 • Så otroligt vackert skrivet. Riktigt tänkvärt!
  Så otroligt vacker du var på din bröllopsdag!
  Hoppas du får en underbar dag Hannah! Kram

  Svara
 • Jag minns detta inlägg…det är så himla fint och kärleksfullt..!! Du har tur, du har fått en pärla bland stenarna…Som de säger his is a keeper…;)
  Det som är så roligt med Peters inlägg i bloggen är hans totala självironi och hans sätt att beskriva sina tankar, att han vågar skriva som en tjej tänker fast i maskulina ord..Är du med?
  Vilken kille skriver om sin ångest över att ätit för många hamburgare..åldersnoja..förortskärlek..vikt ångest etc etc..??? Ärligheten av kärleken till sitt barn och bonusbarn, våga stå för att familjelivet inte alltid är rosor och roligt.
  Men Hannah han skriver det med ett så S T O R T hjärta att man blir alldeles varm & glad!!!
  Hälsa honom att han är en HERO!!!!
  kram

  Svara
 • Jag minns det där inlägget…blev lika rörd denna gång som första gången jag läste det! Jag blir lika full i skratt varje gång jag läser hans inlägg då hans tanker påminner så otroligt mycket om min blivande mans tankar just i ”styvpappa” aspektet :)) Brukar tvinga honom att läsa för det brukar stämma så bra överens! Att hitta den rätta kärleken är inte lätt…behöver gå på ett par nitar först…men sen plötsligt så händer det…det finns inget större och man (jag;)) undrar vad man (jag) har hållit på med under alla dessa år 😉 Tänk att det är så här det skulle vara!! Jag uppskattar att läsa era bloggar för ni bjuder på er själva och visar en sida som de flesta av oss kan relatera till…speciellt när det gäller bonusbarn, trötta föräldrar, bråkiga barn, kärlek, funderingar, tankar och hur underbart familjelivet faktiskt är!! Massor av kärlek till er <3

  Svara
 • Vilket fint inlägg!
  Man glömmer fort bort och borde verkligen titta tillbaka lite oftare på alla fina&roliga saker man gör, väcka liv i lite minnen 🙂
  Hoppas du får en bra dag!
  Kram
  http://cissileandersson.blogg.se

  Svara
 • Hej vacker 🙂 du är verkligen vacker och de få gångerna jag träffat dig så verkar du vara en snäll, ödmjuk och omtänksam person.
  Ibland mår man dåligt och speciellt när mörkret kommer. Då får man vara med sina nära och kära så mår man lite bättre.
  En dag i taget…Peters inlägg är jättevackert skrivet!
  Kram och ha en bra dag!

  Svara
 • Hej!
  Å det där inlägget minns jag så väl! Fantastiskt vackert…. nu sitter jag nästan och bölar här 🙂
  Hoppas ni får en fin dag.
  Kram Vanja!

  Svara
 • Jag minns också detta inlägget och jag blir alldeles tårögd. Det är så vackert och varmt skrivet av Peter! Och han har så rätt, man måste stanna upp och vara tacksam 🙂

  Svara
 • Det är fantastiskt skrivet, ta vara på varandra!
  Ps….den 3/12 åker vi till Maldiverna ;o)

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag förstår din kännsla när du läste det, så fint skrivet av Peter.
  När jag ser bilderna från Skärhamn blir Jag alldeles varm innombords – jag var där i somras med en mycket speciell person:)
  STOR KRAM!

  Svara
 • Underbara rader, blir lika rörd nu som då!

  Svara
 • Pinsamt att jag som inte ens känner er också får en tår i ögat…

  Svara
 • Äkta kärlek.Finns det något vackrare???Du är såå vacker på bilderna.Du får ta upp din modellkarriär igen Hannah.Var rädd om dig och din underbara familj.Kram Marita.

  Svara
 • Kommer ihåg det inlägget. Så HIMLA fint! 🙂
  Håller med Marita: Du är sååå vacker på bilderna, den översta kommer jag inte ihåg, den är superfin!
  Kram till dig & familjen. 🙂

  Svara
 • Åh, jag minns det fina inlägget! Väldigt vackert skrivet. Jag slänger in en liten fråga här, förhoppnignsvis hinner du se den till din frågestund! Tappade du mycket hår under amningen med Liv? Jag tappar nämligen supermycket hår nu när jag ammar min femmånaders lille pojke. Funderar på att göra extensions som tjockar ut håret, så som jag sett dig göra. Har rätt tjockt hår, men nu kan jag nästan dra loss tussar, blir nästan deprimerad av det hela, usch! Är det prisvärt? Hur ofta måste man underhålla det? KRAM

  Svara
 • Ja, tyvärr tappade jag ganska mycket hår och gör det fortfarande. Det var en jobbig tid. Frun rörde sig i sängen på nätterna så jag fick inte sova riktigt. Bad henne försöka respektera mig men det var ett himla tjat om hennes mage. Hon förstod inte att det var jobbigt för mig. Nej, jag har faktiskt inga extensions men jag blir verkligen glad av att du trodde det. 🙂

  Svara
 • Hahaha! Nu satte jag nästan frukostäggröran i halsen…

  Svara
 • Oh, kommer i håg det inlägget. Brir varm i hela hjärtat. Det får mig att tänka på vad som verkligen betyder något här i livet.
  ha det gott hela familjen. kram

  Svara
 • Blir alldeles varm i kroppen o nästan lite tårögd. vilken lycka!! Älskar hans sätt att skriva, så varmt o vackert!!!

  Svara
 • Minns inlägget men blir lika berörd idag.
  Sådan nåd och lycka att ni fann varandra!
  Kram!

  Svara
 • Här kommer ett litet HETT TIPS, en GRYM R&B artist som heter Paul M. Kolla in hans nya video ”Baybe” på hans hemsida: http://www.paulm.se

  Svara
 • What can i say? Underbart! =)

  Svara
 • Gud så rörande… 🙂
  Va fint skrivet… en sak bara- du borde va brunett igen-såååå SNYGGT !!!!!!!!!! 🙂

  Svara
 • Minns detta inlägg, så vackert! Vilken otroligt kärleksfull och romantisk man du har, verkligen rörande! Hoppas du har en underbar dag, skriv ut detta inlägg och läs det en deppdag.
  Stor kram
  M

  Svara
 • kärlek underbart…hes a keeper..

  Svara
 • Vilket otroligt inlägg! Vad rörd jag blir!
  Detta inlägget gör nog alla lite extra tacksamma en vresig morgon.

  Svara
 • […] deluxe. Läs det här inlägget som hennes man skrivit, man dör lite – åh, det finaste jag läst. Klicka här för att komma till inlägget (kolla och läs bildtexterna!). Tyck Till! Feed Kategori: Allmänt Dela Bloglovin’ OA_show(919); 0 […]

  Svara
 • […] läs inlägget här det kommer göra dig varm inombords 🙂 […]

  Svara